Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

***FARSÇAYA BAŞLIYORUZ...! ***

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: ***FARSÇAYA BAŞLIYORUZ ÖĞRENMEK İSTEYENLER İÇİN YENİ BİR SAYFA ***

abdulgaim60 hosgeldiniz kardesim...umarim sitemizden faydalanirsiniz

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=mikdat link=topic=3873.msg29223#msg29223 date=1242936087]
      Allah razı olsun,yazdıklarınızı ilgiyle okuyorum
      [/quote]
      Allah sizden de razı olsun inş
      işte bu ilgilenmeleriniz bizi devam etmeye teşvik ediyor
      ama başlığı açan kardeş, açtığı başlıktan pişman oldu her halde, bir yazısını göremedik
      Allah yardımcısı olsun inş
      Resulullah (s.a.a): “Kim bir mümini üzerse, daha sonra buna karşılık dünyayı ona verirse, günahının kefareti olmaz ve bu işi için ona mükafat verilmez.” (Müstedrek’ul-Vesail, hadis: 10336)

Yorum

[quote author=Beytül ahzan link=topic=3873.msg29646#msg29646 date=1243079529]
        [quote author=ABDULGAIM60 link=topic=3873.msg29553#msg29553 date=1243058331]
        Selam!Muallim kardeşim emeğinize sağlık.Ben yeni katıldım.Allah sevabınıza yazssın inşl.Ben İnspekte yapılan farsça dersinede katılıyordum.Ama burdada faydalı olmuş.Diğer dostlarada başarılar dilerim.Allah Muhammed Ali!
        [/quote]
        [/quote]
        Allah sizlerden razı olsun inş, duanız için de teşekkürler.
        Farsça öğrenmek isteyenlere bence faydası olur, ama dil öğrenmek isteyenlerin biraz bu iş için de vakit ayırmaları ve gayret etmeleri gerekir. Ben bu iş için ciddiyim ama arkadaşların soğuk davranmaları beni de neredeyse soğutacak.
        Allah yar ve yardımcımız olsun inş.
        Sizler de hoş gelipsiniz, inş derslere katılır, ödevlerinizi yaparsınız

Resulullah (s.a.a): “Kim bir mümini üzerse, daha sonra buna karşılık dünyayı ona verirse, günahının kefareti olmaz ve bu işi için ona mükafat verilmez.” (Müstedrek’ul-Vesail, hadis: 10336)

Yorum

agayi muallim ber heq= agayi muallim hakli

men bidireng ra amedem ve ra xandem = ben derhal geldim ve okudum

men inca xeyli xendiydem = ben burada cok güldüm

men ez agayi muallim xeyli "korkmak"= ben agayi muallimden cok korktum :

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3873.msg29962#msg29962 date=1243119302]
            agayi muallim ber heq = agayi muallim hakli

harf-i haq, haq est, ez her ki başed, xeyli memnun = hak söz haktır, kimden olursa olsun, çok teşekkürler

men bidireng ra amedem ve ra xandem = ben derhal geldim ve okudum
            "men bidireng amedem ve xandem" olmalı yani rayı fazla yazmışsınız.

men inca xeyli xendiydem = ben burada cok güldüm

çera xendiydiyd, sebebeş çe bud = neden güldünüz, sebebi neydi?

men ez agayi muallim xeyli "korkmak"= ben agayi muallimden cok korktum :

"men az ağayı muallim xeyli tersiydem" olmalı.
            çera ez men tersiydiyd, meger men çe kar kerdem"
            >[/quote]

Yorum

hocam inş muntazar kardeşte yakın zamanda katılır konuya...
              biz sizin ders anlatışınızdan çok memnunuz Allah razı olsun zamanınızı ayırıp bizlere farsçayı öğretmeye çalışıyorsunuz sayenizde baya birşey öğrendik fakat ben cümle kurmakta az bişey zorlandım son derste :-\ ama yeni kelimeler arayışı içersindeyim öğrenip derse katılımda bulunacağım inş..selam ve dua ile...
              [center]

[center][center]

Yorum

[quote author=yebne-zehra link=topic=3873.msg29979#msg29979 date=1243152680]
                biz sizin ders anlatışınızdan çok memnunuz Allah razı olsun zamanınızı ayırıp bizlere farsçayı öğretmeye çalışıyorsunuz sayenizde baya birşey öğrendik fakat ben cümle kurmakta az bişey zorlandım son derste :-\ ama yeni kelimeler arayışı içersindeyim öğrenip derse katılımda bulunacağım inş..selam ve dua ile...

[/quote]
                as vr vb. Allah sizlerden de razı olsun inş
                Derslerden razı olmanız beni mutlu etti.
                Siz aslında güzel cümleler kuruyordunuz ama biraz aceleyle yapmıştınız son dersi, fazla dikkat etmemiştiniz, harf hatası çok olmuştu. Canınızı sıkmayın, yazdıktan sonra bir iki defa okursanız (herkes için diyorum) daha iyi olur, fazla vakit de harcamayız inş. Allah yar ve yardımcınız olsun inş. İltiması Dua

Yorum

13. DERS

Bu derste bazı hayvanların isimlerini öğreneceğiz inş:

• Gusfend = Koyun
                  • Berre = kuzu
                  • Boz = keçi
                  • Bozğale = oğlak
                  • Guç = Koç

• Gav = inek/öküz
                  • Bozğale = buzağı
                  • Xer = Eşek
                  • Esb = At
                  • Qater = Katır

• Korre esb = Tay
                  • Korre xer = Sıpa
                  • Seg = Köpek
                  • Gurbe = Kedi
                  • Şiyr = Aslan

• Peleng = Kaplan
                  • Yuz peleng = Vşak
                  • Xuk/xınzir = Domuz
                  • Xers = Ayı
                  • Gevezn = Geyik

• Ahu = Ceylan
                  • Gorg = Kurt
                  • Rubah = Tilki
                  • Zerrafe = Zürafa
                  • Fiyl = Fil

• Kergeden = Gergedan
                  • Temsah = Timsah
                  • Rasu = Sansar
                  • Muş = Fare
                  • Xerguş = Tavşan

Ödev:

Şu hayvanlardan zahmet olmazsa beş cümle kurun:

gusfend = koyun
                  seg = köpek
                  gorg = kurt
                  gurbe = kedi
                  muş = fare

Muveffeq başiyd

Yorum

[quote author=muallim link=topic=3873.msg29993#msg29993 date=1243158875]
                    [quote author=yebne-zehra link=topic=3873.msg29979#msg29979 date=1243152680]

[/quote]
                    as vr vb. Allah sizlerden de razı olsun inş
                    Derslerden razı olmanız beni mutlu etti.
                    Siz aslında güzel cümleler kuruyordunuz ama biraz aceleyle yapmıştınız son dersi, fazla dikkat etmemiştiniz, harf hatası çok olmuştu. Canınızı sıkmayın, yazdıktan sonra bir iki defa okursanız (herkes için diyorum) daha iyi olur, fazla vakit de harcamayız inş. Allah yar ve yardımcınız olsun inş. İltiması Dua

[/quote]il başlarda kolayıma eliyordu sonradan aceleden olsa gerek zorlanmaya başladım :-\
                    [center]

[center][center]

Yorum

men pencah gusfend darem, anha amedend, giyah-i xurden = benim 50 koyunum vardi, onlar geldiler otlari yediler

inca gorgdend amedend= buraya kurtlar geldiler

segem anha ra diyd ve anha ra tersand= köpegim onlari gördü ve onlari korkuttu

gurbe mus ra diyd, be an ber asoft= kedi fareyi gördü ona sinirlendi

-cümlelerime gülmüstüm muallim kardesim, cümle kurma degilde, cümle uydurma desek daha dogru olur-

Yorum

çera ez men tersiydiyd, meger men çe kar kerdem

herhalde söyle demek istediniz: benden neden korktunuz? meger ben neymisim

Yorum

Ahu der peleng heyli tersiyd-ceylan kaplandan çok korktu
                          imruz gorg gusfend ra xurd-bugün kurt koyunu yedi
                          men boz ra boridem u ra geza kerdem hemserem hem gezayi men xurd-ben oğlağı kestim yemek yaptım eşimde yemeğimi yedi
                          imam ali as şiyri yezdan est-imam ali as Allahın c arslanıdır
                          men berre ba bozgale ra heyli dust midarem-ben kuzuyu ve oğlağı çok seviyorum

[img]http://img240.imageshack.us/img240/6638/salam83fb18fb1sqqm1ec6.gif

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3873.msg30022#msg30022 date=1243166693]
                            çera ez men tersiydiyd, meger men çe kar kerdem

herhalde söyle demek istediniz: benden neden korktunuz? meger ben neymisim
                            [/quote]

muallim hoca her kurduğumuz cümleyi ciddiye alırsa işin içinden çıkamaz gibime geliyor bence orda şöyle yazmak istemiş: benden korktunuz meğer(yoksa) ne iş yaptım
                            [img]http://img240.imageshack.us/img240/6638/salam83fb18fb1sqqm1ec6.gif

Yorum

acaba ne yaptim? mi yani?

o gerektigi yerde ciddiye almaz, derse devam eder, o yüzden rahatim

Yorum

Der bağçeyi şuma çend ta seg hest? = sizin bahçenizde kaç köpek vardır?

gusfend der bağçeyi ma elef xurd ve ab minuşed =koyun bizim bahçede ot yedi ve su içti

Ez kuh xeyli gorg miamed=dağdan çok kurt geliyordu

men gorg diydem xeyli tersiydem =ben kurt gördüm çok korktum

muş ziyad zest est, men mus ra dust nedarem= fare çok pisdir, ben fareyi sevmiyorum

in gurbed çi renge?=
                                bu kedi ne renktir

an muyi gurbed sefid bud= O kedinin tüyü beyazdı

imsal gurbe xeyli muş xurd = Bu sene kedi çok fare yedi

Bir türlü cümle kuramıyordum anca bukadar elimden geldi
                                ağayi Muallim müteşekkür

YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
                                YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
                                AMA ASLA İKİYÜZLÜ OLMA
                                MEVLANA

ιηѕαηℓαя уαℓαη кσηυşмαктα, нιℓєкαяℓıктα νє ιкιуüzℓüℓüктє σ кα∂αя υѕтαℓαşмışℓαякι şєутαηıη вυ кσηυℓαя∂αкι şöняєтι υηυтυℓυρ gιтмιş...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X