Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

***FARSÇAYA BAŞLIYORUZ...! ***

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: ***FARSÇAYA BAŞLIYORUZ ÖĞRENMEK İSTEYENLER İÇİN YENİ BİR SAYFA ***

seyyidi süheda daha ne olacak...sana baktikca benim cesaretim kiriliyor da kendimi zor teselli ediyorum

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Gülüstan eğerki senin caseretini kırıyorsamsa gerçekten çok üzülürüm , gerekki kırılmya daha fazla cesaretlenesin, ben de yapabilirim demelisin
      Zaten Şunun şurasında forumda en çok on beş gün falan ya varım ya yokum birdaha geldiğimde(Allahın izniyle) size derste yatişemiyeceğim ve bir hayli ilerlemiş olacaksınız inş

Şaka yaptığını biliyorum ;D
      YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
      YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
      AMA ASLA İKİYÜZLÜ OLMA
      MEVLANA

ιηѕαηℓαя уαℓαη кσηυşмαктα, нιℓєкαяℓıктα νє ιкιуüzℓüℓüктє σ кα∂αя υѕтαℓαşмışℓαякι şєутαηıη вυ кσηυℓαя∂αкι şöняєтι υηυтυℓυρ gιтмιş...

Yorum

seyyidi süheda, sakadan ziyade, seni motive etmeye calistim, o kadar uzun cümleleri kurabildigin halde, hala kendinden ümitsiz seyler söylüyorsun...halbuki masaAllahin var...ben bu kisacik hata dolu cümlelerle bile ümitliyim

bu arada hocamiz nerelerde acaba, sagligi sihhati iyidir insaAllah.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3873.msg30020#msg30020 date=1243166241]
          men pencah gusfend darem, anha amedend, giyah-i xurden = benim 50 koyunum
          men pencah gusfend darem, anha amedend, giyah-i xurden = benim 50 koyunum vardi, onlar geldiler otlari yediler
          “men pencah gusfend darem, anha amedend giyahha ra xurdend” olmalı.

inca gorgdend amedend= buraya kurtlar geldiler
          “gorgha be inca amedend” olmalı

segem anha ra diyd ve anha ra tersand= köpegim onlari gördü ve onlari korkuttu
          (Doğru)

gurbe mus ra diyd, be an ber asoft= kedi fareyi gördü ona sinirlendi
          burada “ber aşoft”un yerine “asabani şod” derseniz daha güzel olur.

-cümlelerime gülmüstüm muallim kardesim, cümle kurma degilde, cümle uydurma desek daha dogru olur-

cümleleriniz beni de güldürdü, güzeldi. Aferin.

[/quote]
          Resulullah (s.a.a): “Kim bir mümini üzerse, daha sonra buna karşılık dünyayı ona verirse, günahının kefareti olmaz ve bu işi için ona mükafat verilmez.” (Müstedrek’ul-Vesail, hadis: 10336)

Yorum

[quote author=ruhullah link=topic=3873.msg30078#msg30078 date=1243181263]
            [b][size=13pt][color=blue]Ahu der peleng heyli tersiyd-ceylan kaplandan çok korktu
            “ahu ez …” olmalı.
            Der” de demektir. “ez” ise den-dan manasınadır. Bunları karıştırmayın inş.

imruz gorg gusfend ra xurd-bugün kurt koyunu yedi
            (doğru)

men boz ra boridem u ra geza kerdem hemserem hem gezayi men xurd-ben oğlağı kestim yemek yaptım eşimde yemeğimi yedi
            boz: keçidir, bozğale ise oğlaktır.
            Cümle şöyle olsa daha iyi olur:
            “men bozğale ra ser boriydem, ez u ğeza dorost kerdem, hemserem hem xurd.” (ben oğlağın başını kestim, ondan yemek yaptım, eşim de yedi.)

imam ali as şiyri yezdan est-imam ali as Allahın c arslanıdır
            [color=purple](doğru)

men berre ba bozgale ra heyli dust midarem-ben kuzuyu ve oğlağı çok seviyorum
            şöyle olsa daha iyi olur:
            “men berre ve bozgale ra xeyli dust darem”
            Sizin de cümleleriniz güzeldi.
            Aferin.

[/quote]
            Resulullah (s.a.a): “Kim bir mümini üzerse, daha sonra buna karşılık dünyayı ona verirse, günahının kefareti olmaz ve bu işi için ona mükafat verilmez.” (Müstedrek’ul-Vesail, hadis: 10336)

Yorum

[quote author=Seyyidi_Şuheda link=topic=3873.msg30238#msg30238 date=1243242693]Der bağçeyi şuma çend ta seg hest? = sizin bahçenizde kaç köpek vardır?
              (cümle doğrudur)

gusfend der bağçeyi ma elef xurd ve ab minuşed =koyun bizim bahçede ot yedi ve su içti
              şöyle olsa daha iyi olur: “gusfend der bağçeyi ma elef ve ab xurd.”

Farçada yemeye de, içmeye de xurden derler. Nuşiyden de yanlış değildir ama pek kullanmazlar. Mesela “men ab xurdem” derler. Tahminimce hayvanların su içmesine nuşiyden demezler xurden derler. Farslara sormak lazım: )

Ez kuh xeyli gorg miamed=dağdan çok kurt geliyordu
              (doğru)

men gorg diydem xeyli tersiydem =ben kurt gördüm çok korktum
              (doğru)

muş ziyad zest est, men mus ra dust nedarem= fare çok pisdir, ben fareyi sevmiyorum
              (doğru)

in gurbed çi renge?= bu kedi ne renktir
              “in gurbe çe rengi dared” olsa cümle daha iyi olur.

an muyi gurbed sefid bud= O kedinin tüyü beyazdı
              şöyle olmalı: “muy-i an gurbe sefiyd bud”

imsal gurbe xeyli muş xurd = Bu sene kedi çok fare yedi
              (Doğru)

Bir türlü cümle kuramıyordum anca bukadar elimden geldi
              ağayi Muallim müteşekkür
              Xahiş mikonem. Çok güzel cümleler kurmuşsunuz. Sizin cümleleriniz de beni güldürdü.
              Aferin.

[/quote]

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3873.msg30599#msg30599 date=1243332982]
                [/quote]

Buralardayım, iyiyim şükür, yaramazlık yoktur.
                Dedim biraz geç geleyim, bakayım merak eden, soran olur mu?
                Genellikle öğrenciler hocalarının hastalanıp derse gelmemesini arzu ederler

Yorum

[quote author=muallim link=topic=3873.msg30628#msg30628 date=1243343050]
                  [/quote]

Buralardayım, iyiyim şükür, yaramazlık yoktur.
                  Dedim biraz geç geleyim, bakayım merak eden, soran olur mu?

[/quote]

biz derse gelmenizi istiyoruz hocam . bende ödevimi yapacagim insallah en kisa zamanda.
                  Yıka ruhumu merhamet lütfuyla

Bula nurlara gözlerimi n’olur

Çevir basiret çölümü aydınlıklara

Yorum

Şükür az yanlışım çıkmış oleyyy

Ağa Muallim çokmu komikti cümlelerim
                    ne yapım sadece sizin verdiğiniz kelimelrden kurmaya çalışınca öyle komik oldular
                    Yüce RABB'im sizi hep güldürsün inş

Mualllim ALLAH size saglıklı hayırlı uzun ömürler versin aminnnnn

sözünüze de çok hak vriyorum (hatta o gün öğrencilerin sanki bayramı olur dersler boş geçiyor diye) ama bizler asla öyle öğrencilerden deiğiliz şükür. Kaç defa baktım acaba öğretmenimiz dersleri kontrol etmişmi yeni ödev vermişmi diye.

seyyidi süheda, sakadan ziyade, seni motive etmeye calistim, o kadar uzun cümleleri kurabildigin halde, hala kendinden ümitsiz seyler söylüyorsun...halbuki masaAllahin var...ben bu kisacik hata dolu cümlelerle bile ümitliyim

[/quote]

Gülüstan ne yapım yanlışım çıkacak diye çok korkuram ne kadar dikkat etsemde hatta defalrca kontrol etsemde genede yanlışım çıkır.
                    Belki dikkatini çekmiştir dersi yaıyorum aradan bikaç saat geçiyor yine gelip kontrol ediyorum ve düzenleme yapıyorum o yüzden msj la düzenleme saatleri çok farklı oluyorlar hep ;D

Yüce ALLAH hepinizden de Razı olsun inş
                    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
                    YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
                    AMA ASLA İKİYÜZLÜ OLMA
                    MEVLANA

ιηѕαηℓαя уαℓαη кσηυşмαктα, нιℓєкαяℓıктα νє ιкιуüzℓüℓüктє σ кα∂αя υѕтαℓαşмışℓαякι şєутαηıη вυ кσηυℓαя∂αкι şöняєтι υηυтυℓυρ gιтмιş...

Yorum

MUALLİM KARDEŞİM HAKKINI HELAL ET İŞ GÜÇ DERKEN SİTEYE GİREMEZ OLDUM BİRDE CAMİİİ GENÇLİĞİ SOSYAL ETKİNLİĞİ VE KÜÇÜK ÇOCUKLARIN EĞİTİLMESİ SÖZ KONUSU OLUNCA BİRAZ PCDEN KOPUYOR İNSAN... Bİ BAXŞİ MUALLİM...
                      De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
                      (Tevbe Suresi 105)

Yorum

men xeyli xub nivistem ve agayi muallim "aferin" dedi
                        =ben cok güzel yazdim ve muallim bana aferin dedi

mütesekkerem

hic merak etmezmiyiz muallim, kardeslikten baska birde bize bir dil ögretiyorsun, Allah razi olsun
                        .........................
                        seyyidi süheda, bence fazla inceleme bacim
                        gerci seni bilmem ama bende böyle, yani aklima ilk geldigi sekliyle birakmayi tercih ediyorum, yoksa beynim neyi yanlis söylemisti, sonra neyi yanlis yapti, ilgili bölümlere kayd etmekte zorlanabilir diye düsünüyorum...

bak ne güzel cümleler kuruyorsun masaAllah

Yorum

[quote author=Muntazar link=topic=3873.msg30687#msg30687 date=1243363352]
                          MUALLİM KARDEŞİM HAKKINI HELAL ET İŞ GÜÇ DERKEN SİTEYE GİREMEZ OLDUM BİRDE CAMİİİ GENÇLİĞİ SOSYAL ETKİNLİĞİ VE KÜÇÜK ÇOCUKLARIN EĞİTİLMESİ SÖZ KONUSU OLUNCA BİRAZ PCDEN KOPUYOR İNSAN... Bİ BAXŞİ MUALLİM...
                          [/quote]

xahiş mikonem
                          hiç katılmamanız ve sizi görmemek biraz şaşırttı beni.
                          Oysa başlığı açan sizdiniz, en fazla sizi görmek isterdik
                          Yaratan yar ve yardımcınız olsun inş
                          muveffeq başiyd

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3873.msg30689#msg30689 date=1243363915]
                            men xeyli xub nivistem ve agayi muallim "aferin" dedi
                            =ben cok güzel yazdim ve muallim bana aferin dedi

mütesekkerem

hic merak etmezmiyiz muallim, kardeslikten baska birde bize bir dil ögretiyorsun, Allah razi olsun
                            [/quote]

Allah sizden de razı olsun inş
                            Yaptığınız İslami ahlaka uygun bir ameldi, arkadaşları göremeyince sorup araştırmak bir vazifedir.
                            Yaratan yardımcınız olsun inş
                            tşk mikonem

Yorum

men seg didem ve İstadem,
                              (ben köpek gördüm ve durdum)

gorg yek gusfend xurd..

(kurt bir koyun yedi..)

men do zerd gurbe Hastem..
                              (ben iki sarı kedi istedim)

men seg darem..to seg nedari..
                              (benim köpeğim vardır...senin yoktur)

imruz yek muş diydem

(bügün bir fare gördüm..)

pek olmadı :-\
                              [center]

[center][center]

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3873.msg30689#msg30689 date=1243363915]

seyyidi süheda, bence fazla inceleme bacim
                                gerci seni bilmem ama bende böyle, yani aklima ilk geldigi sekliyle birakmayi tercih ediyorum, yoksa beynim neyi yanlis söylemisti, sonra neyi yanlis yapti, ilgili bölümlere kayd etmekte zorlanabilir diye düsünüyorum...

bak ne güzel cümleler kuruyorsun masaAllah

[/quote]

Elimde değil bacıcan duramıyorum, zaten bende baka baka kafam çok karışıyor bir de fazla zamanım olmuyor pc başında aceleyle cümlelri kurunca içimde hep şüphe oluyor acba doğrumu ynlışmı diye. Bazende rüyama giriyor burda bu ahrfi yanlış yazmışmıyım faln filan diye
                                ALLAH yardımcımız olsun inş
                                YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
                                YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
                                AMA ASLA İKİYÜZLÜ OLMA
                                MEVLANA

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X