Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

***FARSÇAYA BAŞLIYORUZ...! ***

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: FARSÇAYA BAŞLIYORUZ ÖĞRENMEK İSTEYNLER İÇİN YENİ BİR SAYFA

men emruz turpce ba qeysi xurdem =ben bugün turp ve kaysi yedim

men badimcan nexurden= ben patlican yemem

gulabi derrude xeyli xubest= armut bagirsaga cok iyidir

men sebzi xurden ra darem= ben sebze (yenilecek yesillik) seviyorum

ancak bu kadar cok komik cümleler cikacak gibime geliyor

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=Seyyidi_Şuheda link=topic=3873.msg27060#msg27060 date=1242227827]
      Rica efendim

bexsende ??? ???
      lotf ???
      tam anlıyamadım, benim analdığım gibimi acaba merak ettim
      [/quote]

cok cömertsiniz
      cok naziksiniz demistim (sözlük yardimiyla)

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3873.msg27174#msg27174 date=1242254775]

[/quote]

şöyle olmalı: "men imruz turpçe ve geysi xurdem"
        siz yazmışsınız: "ben bugün turple kaysi yedim"

şöyle olmalı: "men badimcan nemixurem (veya: ne xahem xurd)"

şöyle olmalı: "gulabi berayi rude xeyli xub est."

şöyle olmalı: "men sebzi xurden ra dust darem"

aslında çok güzel cümleler kurmuşsunuz, biraz dikkatle yazarsanız daha iyi olur inş
        muveffeq başiyd
        Resulullah (s.a.a): “Kim bir mümini üzerse, daha sonra buna karşılık dünyayı ona verirse, günahının kefareti olmaz ve bu işi için ona mükafat verilmez.” (Müstedrek’ul-Vesail, hadis: 10336)

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3873.msg27175#msg27175 date=1242254860]
          [quote author=Seyyidi_Şuheda link=topic=3873.msg27060#msg27060 date=1242227827]
          Rica efendim

bexsende ??? ???
          lotf ???
          tam anlıyamadım, benim analdığım gibimi acaba merak ettim
          [/quote]

cok cömertsiniz
          cok naziksiniz demistim (sözlük yardimiyla)

[/quote]

fehmidem, müteşekkür ezizim
          YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
          YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
          AMA ASLA İKİYÜZLÜ OLMA
          MEVLANA

ιηѕαηℓαя уαℓαη кσηυşмαктα, нιℓєкαяℓıктα νє ιкιуüzℓüℓüктє σ кα∂αя υѕтαℓαşмışℓαякι şєутαηıη вυ кσηυℓαя∂αкι şöняєтι υηυтυℓυρ gιтмιş...

Yorum

berayi şeb guce ferengi ve filfil ğeza ra mipezem = gece için dumates ve biber yemeği yapıyorum

men aluçe-i nedariym, men siyb-i darem = menim mürdüm eriğim yoktur menim elmam vardır

diyruz ez bazar gilas ve birinc xeridem= dün pazardan kiraz ve pirinç aldım

Gülüstan sebzi ra xeyli dust ve siyr Xurd= Gülüstan sebzei çok seviyor ve sarımsak yedi ;D

Gülüstan, xurşiyd ğurub kerd be bezar reft xerbuze xerid = Gülüstan, güneş battı pazara gitti kavun aldı ;D

men gilas xeyli dust darem, elan xurdem = Ben kirazı çok seviyorum, şimdi yedim

ödeve yeni baktım anca bu kadarlık zamanım oldu, inş zaman buldukça gene yazarım

Açıklamnız içinde ALLAH razı olsun, önceden inşallah yazıyordum sonra bir güvenilir yerde doğrusunun inşaallah olduğunu söylediler yanlış yazdığımı dediler ben de inşaallah yazmaya başladım ama içimde hep şüphe oldu o yüzden size sordum
            teşekkür mikonem
            YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
            YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
            AMA ASLA İKİYÜZLÜ OLMA
            MEVLANA

ιηѕαηℓαя уαℓαη кσηυşмαктα, нιℓєкαяℓıктα νє ιкιуüzℓüℓüктє σ кα∂αя υѕтαℓαşмışℓαякι şєутαηıη вυ кσηυℓαя∂αкι şöняєтι υηυтυℓυρ gιтмιş...

Yorum

[quote author=Seyyidi_Şuheda link=topic=3873.msg27197#msg27197 date=1242276201]
              berayi şeb guce ferengi ve filfil ğeza ra mipezem = gece için dumates ve biber yemeği yapıyorum
              men aluçe-i nedariym, men siyb-i darem = menim mürdüm eriğim yoktur menim elmam vardır
              diyruz ez bazar gilas ve birinc xeridem= dün pazardan kiraz ve pirinç aldım
              Gülüstan sebzi ra xeyli dust ve siyr Xurd= Gülüstan sebzei çok seviyor ve sarımsak yedi ;D
              Gülüstan, xurşiyd ğurub kerd be bezar reft xerbuze xerid = Gülüstan, güneş battı pazara gitti kavun aldı ;D
              men gilas xeyli dust darem, elan xurdem = Ben kirazı çok seviyorum, şimdi yedim

ödeve yeni baktım anca bu kadarlık zamanım oldu, inş zaman buldukça gene yazarım
              Açıklamnız içinde ALLAH razı olsun, önceden inşallah yazıyordum sonra bir güvenilir yerde doğrusunun inşaallah olduğunu söylediler yanlış yazdığımı dediler ben de inşaallah yazmaya başladım ama içimde hep şüphe oldu o yüzden size sordum
              teşekkür mikonem[/quote]

şöyle söyleseniz daha doğru olur: “berayi şeb ğezayi guceferengi ve filfil dorost mikonem.”

şöyle olmalı: “men aluçe neraderm, men siyb darem”

Gülüstan sebzi ra xeyli dust ve siyr Xurd= Gülüstan sebzei çok seviyor ve sarımsak yedi
              şöyle olmalı: “gulistan sebzi ra xeyli dust dared ve siyr xurd”

Gülüstan, xurşiyd ğurub kerd be bezar reft xerbuze xerid = Gülüstan, güneş battı pazara gitti kavun aldı
              şöyle olsa daha güzel olur: “gulistan ba’d ez ğurub-i xurşiyd be bazar reft ve xerbuze xeriyd = gulistan güneş battıktan sonra pazara gitti ve kavun aldı”

cümleleriniz güzeldi aferin
              muveffeq başiyd
              Resulullah (s.a.a): “Kim bir mümini üzerse, daha sonra buna karşılık dünyayı ona verirse, günahının kefareti olmaz ve bu işi için ona mükafat verilmez.” (Müstedrek’ul-Vesail, hadis: 10336)

Yorum

muallim hocam nigahdare ne dmek?türkçe karşılığını söylerseniz sevinirim.selam ve dua ile..
                [center]

[center][center]

Yorum

[quote author=yebne-zehra link=topic=3873.msg27351#msg27351 date=1242320845]
                  muallim hocam nigahdare ne dmek?türkçe karşılığını söylerseniz sevinirim.selam ve dua ile..
                  [/quote]

"nigah dared" yani saklasın/korusun
                  "xuda nigeh dared": Allah korusun/saklasın
                  huda hafız manasına geliyor.

şöyle de diyorlar: "maşin ra nigehdar" yani arabayı eyle/sakla/durdur

veya bir adama "iyn beççe ra nigehdar miayem" diyorlar. yani bu çocuğa bak, onu koru, (azerice onu sakla)geliyorum."

inşaAllah anlatabilmişimdir

muveffeq başiyd inş

Yorum

[glow=red,2,300]men enab ve siyb xurdem...Ben nar ve elma yedim..

maderem ba pederem albalu xurd..annem ve babam vişne yedi..

halu xeyli şirin..şeftali çok tatlı..
                    [/glow]

hocam pek zamanım olmadığı inim 2 3 cümle kurdum ilerliyen zmanalrda inş daha fazla cümel kurmaya çalışacağım...
                    [center]

[center][center]

Yorum

[quote author=muallim link=topic=3873.msg27353#msg27353 date=1242321437]
                      [quote author=yebne-zehra link=topic=3873.msg27351#msg27351 date=1242320845]
                      [/quote]

"nigah dared" yani saklasın/korusun
                      "xuda nigeh dared": Allah korusun/saklasın
                      huda hafız manasına geliyor.

şöyle de diyorlar: "maşin ra nigehdar" yani arabayı eyle/sakla/durdur

veya bir adama "iyn beççe ra nigehdar miayem" diyorlar. yani bu çocuğa bak, onu koru, (azerice onu sakla)geliyorum."

inşaAllah anlatabilmişimdir

muveffeq başiyd inş

[/quote]teşekkur mikonem hocam..biri bana huda nigehdare to diye bir cümle kurmuştu sordum anlamaını söylemedi araştır dedi..çok müteşekkirim sağolun..Allah razı olsun...
                      [center]

[center][center]

Yorum

Allah razi olsun muallim...
                        .........
                        seyyidisuheda:

men siyr nemixurd :

men bazar nemireft

Yorum

Men turpçe xurdem meriyz budem(ben turp yedim hasta oldum)
                          Der baği Pederem gaysi,aluce,albalu hest(babamın bahçesinde kaysi aliç nar var)
                          Duxderi tu xerbuze ra çi nemixurd-kızkardeşin neden kavun sevmiyor
                          Maderem badimcan ra boriyd u ğezayi badimcan kerd-annem patlıcanı kesti o patlıcan yemeği yaptı

[img]http://img240.imageshack.us/img240/6638/salam83fb18fb1sqqm1ec6.gif

Yorum

[quote author=yebne-zehra link=topic=3873.msg27364#msg27364 date=1242324453]
                            [/quote]teşekkur mikonem hocam..biri bana huda nigehdare to diye bir cümle kurmuştu sordum anlamaını söylemedi araştır dedi..çok müteşekkirim sağolun..Allah razı olsun...
                            [/quote]

banada biri aynisini demisti sordugumda. acaba ayni kisi caney
                            Yıka ruhumu merhamet lütfuyla

Bula nurlara gözlerimi n’olur

Çevir basiret çölümü aydınlıklara

Yorum

Ağayi Muallim sizi diyesen çok yoruram
                              Nomalde men konuşurken de bazen önce söylenmesi gereken kelimeyi sonra deyirem burdada ele yazıram ve o zaan oğlum diyori yabancılar kimin konuşuyon ;D
                              İnş ileride daha iyi olurum.

[quote author=gulistan_2 link=topic=3873.msg27366#msg27366 date=1242324611]
                              Allah razi olsun muallim...
                              .........
                              seyyidisuheda:

men siyr nemixurd :

men bazar nemireft

[/quote]

Sen ne patlıcan yiyon ne sarımsak di itiraz etmedasarımsak çok faydalıdı yemeni tafsiy ederim

pazara men de getmirem zaten 20 yıldan aşkın bir süredir ama patlıcanıd sarımsağıda çok seviyorum
                              YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
                              YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
                              AMA ASLA İKİYÜZLÜ OLMA
                              MEVLANA

Yorum

[quote author=Fatima-Masume link=topic=3873.msg27449#msg27449 date=1242364458]
                                [quote author=yebne-zehra link=topic=3873.msg27364#msg27364 date=1242324453]
                                [/quote]

banada biri aynisini demisti sordugumda. acaba ayni kisi caney
                                [/quote]bilmemki caney .. facede kerbela şahidi diye bir video eklemiştim orda yorumundan sonra öyle yazmıştı msnede konuşuruz bunu belki aynı kişidir..
                                [center]

[center][center]

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X