Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz. Ömer'in Fazileti

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti

seyyah kardesim...o sizin degerlendirmeniz...sizin bakisiniza göre ömer b. hattab sütten cikma ak kasik oldugu icin, onun aleyhinde yazilan yazilara tesekkür edenler bagnazliktan etmis oluyorlar...

lakin hattaboglunun kirdigi cevizleri kirik kabuklarin icine koyup kabuklari yapistirmaya calisanlara yaptiginiz tesekkürleri biz sözkonusu etmiyoruz....görüsünüz budur tabiki tesekkür edeceksiniz...

bizimde görüsümüz budur...tesekkürümüzden rahatsiz olmayiniz...tartismanizin özüne sadik kaliniz...artik her tesekkür eden, tesekküründen dolayi bide size aciklama yapmak veya hesap vermek veyahut tarafinizdan zan altinda birakilmakla karsi karsiyami kalacak?

soru sorulmus cevap verilecektir...tesekkürlere takilmayin isterseniz...yada takilin sizin bileceginiz is

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3091.msg23553#msg23553 date=1241348881]
      seyyah kardesim...o sizin degerlendirmeniz...sizin bakisiniza göre ömer b. hattab sütten cikma ak kasik oldugu icin, onun aleyhinde yazilan yazilara tesekkür edenler bagnazliktan etmis oluyorlar...

lakin hattaboglunun kirdigi cevizleri kirik kabuklarin icine koyup kabuklari yapistirmaya calisanlara yaptiginiz tesekkürleri biz sözkonusu etmiyoruz....

[/quote]

+1
      Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
      İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat link=topic=3091.msg23556#msg23556 date=1241350186]
        [quote author=gulistan_2 link=topic=3091.msg23553#msg23553 date=1241348881]

lakin hattaboglunun kirdigi cevizleri kirik kabuklarin icine koyup kabuklari yapistirmaya calisanlara yaptiginiz tesekkürleri biz sözkonusu etmiyoruz....

[/quote]

+1
        [/quote]

gülistan_2'ye +1
        mikdat'a +1
        seyyah'a -1

Yorum

himmmm ???

Bazi basliklarda adminler demislerki kesinlinlikle ehli sünnetin degerlerine deger verdiklerine kötü söz söyletmeyecegiz agir elestirilere izin vermeyecegiz...
          Ama bu konuda gecerli degil bu sanirim?

Birde birbirinize verdiginiz artilari ve eksileri degilde adem-toprak kardesimizin alintiladigi yazi hakkindaki yorumunuzu merak ediyoruz ?
          Allah Bize Yeter!
          O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=3091.msg23562#msg23562 date=1241353750]
            himmmm ???

Bazi basliklarda adminler demislerki kesinlinlikle ehli sünnetin degerlerine deger verdiklerine kötü söz söyletmeyecegiz agir elestirilere izin vermeyecegiz...

Birde birbirinize verdiginiz artilari ve eksileri degilde adem-toprak kardesimizin alintiladigi yazi hakkindaki yorumunuzu merak ediyoruz ?

[/quote]

Değerli hilalnur kardeşim bu başlıkta Hz Ömere hangi kötü sözün söylenmesine müsade ettik.?
            Bu başlıkta Hz Ömer ile alakalı yazılanların hangisi kaynak ve deliller dışında duygusal söz yada eylemlerdi?
            Hangi başlıkta yada mesajda (bu konuda buna dahil) ehli sünnetin değerlerine saldırı yapıldıda sessiz kaldık?

Lütfen bu sorularıma somut yanıt verebilirmisiniz? Bende admin olarak gerekeni yapayım.

NOT: gülistan_2'ye verdiğim + puana gelince bu forumda sünni olsun şii olsun güzel paylaşım ve yorum yapan herkese + puanı seve seve verdim,buna siz ve adem toprakta dahilsiniz.Bundan sonrada kişisel olarak beğendiğim paylaşım ve yorumlara + puanlar vermeye devam edeceğim
            İmam Ali (a.s)

Yorum

himmmm ???

[/quote]

-1

Yorum

Neden puan veriyorsunuz demedimki,sadece biz puanlardan ötürü o yazi hakkindaki görüslerinizi merak ediyoruz dedim.Yoksa dileyen dileyene istedigi puani verir,zaten benim icin hic birsey ifade etmiyor bu puanlama.birde simdi böyle ardarda sadece verilen artilar ve ekisler yorumsuz yazilinca biraz tuhafima gittti sadece.

Kötü söz derken acik söylenlmis hemen göze batan bir söz yoksada yorumlari okurken inceden imali sekilde alay ve kinle yazilmis satirlar oldugu belli.Ama insan sevmedigi ve nefret ettigi biri hakkinda güzel yazcak degil ya dimi ? Belki de bu yüzden daha önce deginmedim hic.Ne tür sözlerden bahsettigimi zamanim oldugu zaman kopyalarim buraya.
                Allah Bize Yeter!
                O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=welayet link=topic=3091.msg23566#msg23566 date=1241354675]
                  himmmm ???

[/quote]

-1

[/quote]

Allah Bize Yeter!
                  O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=3091.msg23568#msg23568 date=1241355308]
                    Neden puan veriyorsunuz demedimki,sadece biz puanlardan ötürü o yazi hakkindaki görüslerinizi merak ediyoruz dedim.Yoksa dileyen dileyene istedigi puani verir,zaten benim icin hic birsey ifade etmiyor bu puanlama.birde simdi böyle ardarda sadece verilen artilar ve ekisler yorumsuz yazilinca biraz tuhafima gittti sadece.

Kötü söz derken acik söylenlmis hemen göze batan bir söz yoksada yorumlari okurken inceden imali sekilde alay ve kinle yazilmis satirlar oldugu belli.Ama insan sevmedigi ve nefret ettigi biri hakkinda güzel yazcak degil ya dimi ? Belki de bu yüzden daha önce deginmedim hic.Ne tür sözlerden bahsettigimi zamanim oldugu zaman kopyalarim buraya.

[/quote]

hilalnur kardeşim emin olunki daha bugün iki adet mesaj editlendi ve yazanlar uyarıldı ve bu forumun açıldığı günden bu yana en az 20-30 mesaj editlendi ve üyeler uyarıldı,hatta bir üye 3 niki ile birlikte banlandı.
                    yöentimdeki admin arkadaşlar bu konuda son derece titizler.Bu konuda müsterih olmanızı isterim,ama insanların niyetlerini okuyrakta burada iş yapamayız.Niyet okumak bizim işimiz değil.Biz somut getirilen her veri karşısında kuralları uygulama noktasında kararlıyız,eğer kopyalarsanız dediğim gibi gerekeni yapacağımın sözünü veriyorum.

Seyyid fadlalahın açıklamaları konusunda birkaç forumda görüşlerimizi yazdık,mufazzal kardeşimiz cevap yazacağını beyan ettiği için şahsen diğer forumlara yazdıklarımı bulup buraya kopyalama gereği duymadım.Mufazzal kardeşimizin paylaşımından sonra ilave edilecek noktalar varsa elbette ilave ederiz.

Ama şunu söylemeliyimki Gümüşhanevi hazretlerini afaroz eden ve onun eserini dışlayan ehli sünnet kardeşlerimiz,bir anda Seyyid fadlalaha sarılır olmuşlar,hani bir alim bir mektebi temsil edemez di?
                    hani onun görüşleri kendini bağlardı,seyyah kardeş kendi sözlerini bir anda çabucak unutur olmuş,neyse önemli değil siz Fadlalaha sımsıkı yapışın,aman bırakmayın biz inşallah gereken cevabı veririz.
                    En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 19:35.
                    İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=3091.msg23496#msg23496

Sayın Ebul Fazl, teşbihte hata olmaz sözü, tutarlı olursa doğrudur.
                      Lakin okuyunca, bu kadar alakasız bir teşbih beklemiyordum. Tebrikler!!!

[/quote]

sizce alakasız olabilir seyyah kardeş ama bence son derece alakalı.
                      Bir insanın iyi amelleri,kötü amel ve hatalarını örtbas etmez.

Ayrıca Mufazzal size açık davette bulunmuş,buyrun iyi amel ve faziletlerini paylaşın demiş,ne duruyorsunuz paylaşsanıza burada bizimle ağız dalaşı yapacağınıza.

Ama kopyaladıklarınızı lütfen önce okuyun,sonra Halife Ömerin Resulullaha "Bu adam sayıklıyor,Kuran bize yeter" dediğini fazilet diye yazmayın.
                      En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 19:36.

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Arkadaşlar, Muhterem kardeşlerim, mevzu olan meseleyi bir nevi yarışma havasına sokmayalım. Bunun ne bize nede diğerlerine hiç bir yararı yoktur. Destekleyebiliriz, onaylayabiliriz, ama puanlama meselesi mevzuyu biraz rayından çıkarır düşüncesindeyim.

Seyyah kardeşim, size bu başlıkta azıcıkta olsun kırıldım doğrusu. Samimi olarak kırıldım. Ama sen yaşça benden büyüksün ve aramızda ciddi bir samimiyetimiz var her ne kadar ayrı mezheplerin mensubu da olsak bu böyledir.

Muhterem abim! bir misilleme mantığı ile örnek getirmek istemiyorum ama Gülistanın, teşekkürüne binaen beyan ettiğiniz sözlerin aynısını, aynı FİLM olarak ben bizzat sizde gördüm. Gülistan kardeşimizin yaptığını, bizzat sizin yaptığınıza ben defalarca tanık oldum. Yalnız meselemiz bu değil.

Mesele; Ömer, Ebu Bekir eleştirilsinde nasıl olursa olsun meselesi değil. Bu mantığı kabul etmemiz mümkün değildir. Her kimin elinde sağlam, senetli, subutlu delili var ise buyursun, sunsun ve sunmaktan çekinmesin.

Halife Ömer eleştirilmeyecek, hayatı araştırılmayacak diye ne bir kanun var nede Allah ve Resulünden emir var. Var ise buyrun gösteriniz. Bakınız, ben daha önce 1 yıl boyunca Gulat bir topluluğun içinde yaşadım. Ve Halife Ömer hakkında senetsiz, subutsuz denilen nice sözler dinledim, ama düşüncelerim, sabırsızlığım sonucu ifşaa olunca ayrıldım ve gülümsedim onlara. Çünkü söylediklerinin ne delili vardı ne belgesi. Sadece şahsi bir kin gibi, kafaya bir şeyi koymuşlar gece gündüz meselelerini Ömer yapmışlar. Ben bu mantığı lanetliyorum. Mektebimde lanetliyor ve kınıyor. Biz mektep olarak bu mantıktan beri ve uzağız.

Mücahit filizin onca yersiz, delilsiz, kaynaksız sözlerine Teşekkür eden, Allah razı olsun diyen sizdiniz. Öyle ki Mücahitin tüm iddialarını cevapladık, kaynaklarını sunduk, arapça orjinallerini bulduk getirdik, Mücahit araştıracağını söylemişti, araştırdı ve beyan etti sözlerini FOS çıktı... O teşekkürünüz halen orada duruyor abi. Ben bu mantıktanda beriyim. Bu forumda nice önemli ve güzide başlıklar var. Çoğusuna teşekkür etmeyi istemiyorum ve genellikle etmiyorum. Ama şu bilinmeli ki o başlıkla gönlümüzde taht kurmuştur. Şu bilinsin ki her kim, Ateistte olabilir, Sünnide olabilir doğru bir sözü söylemişse ben ona teşekkür ediyorum ve ederimde. Bu ister Şii, ister Sünni olsun. Ve sizlerede teşekkür ettiğim anlar çok olmuştur.

Gelelim Adem Toprak kardeşimizin sözlerine:

1- Değerli Adem abim! Sorduğum soru şuydu: Halife Ömer bu dinin olmazsa olmazlarından mıdır? Siz İSLAMIN TEMEL TAŞLARINDAN diyerek Halife Ömerin BU DİN İÇİN OLMAZSA OLMAZLARDAN olduğunu bir nevi belirttiniz. Lütfen, vahdete darbe geleceğini zannederek, yazışmayı yarıda kesmeyin ve belirtin. Halife Ömerin bu dinin, OLMAZSA OLMAZLARINDAN olmasına sebep olan 5 tane tarihi bir meseleyi kaleme alır mısınız? Kısa, kısa belirtir misiniz? İster Savaşını deyin, ister vatanda yaptığı bir işi deyin...Ama yeterki 5 tane örnek gösterin abim. Gösterin ki bizde o seyirde vereceğimiz tarihi ve belgeli örneklerle devam edelim. Ve bu meseleye karşılıklı ışık tutalım.

2 ve 5: Bakınız, Halife Ömere, kötü söz ve lanetin şiddetle karşısındayım ve arkadaşlarımızda karşısındadır. Bunun bize bir yararının olmayacağıda kesindir. Vahdet için de büyük bir tehlikedir. Halife Ömer'in Hz. Fatıma s.a'a ettiği zulüm ve baskı, Buharide Hz. Fatımanın ölünceye kadar küskünlüğü ile ve elemli bir şekilde ölümü ile sonuçlanmıştır. En sahih olan kaynağınız, Sahihi Buhari, Kütübi sitte Hz. Fatıma s.a'nın ölünceye Kadar Ebu Bekir ve Ömere küs olarak yaşadığını ve ölünce dahi konuşmadığını belirtmektedir. Madem, zulüm, baskı etmemiş ise ve Ömer, Ebu Bekir ceddi Muhammedin Makamını hayırlısı ile yürütüyor ise, Ehl-i Beytin Haklarını Hak ölçüsünde iade etmiş ise, Hz. Fatıma 3 günden fazla küsülü kalmanın günah olduğunu bilmiyormuydu? Neden ölünceye kadar küsülü kaldı?

Demişsiniz ki:
                        5-Sayın Fadlullah sizin Şia Mezhebi’nin direklerinin bile muhalefet ettiği görüşleriniz var. Mesela Kaburga kemiğinin kırılması meselesinde belki Şia tarihinde söylenmemiş bir şey söylediniz. Şia tarihinde Emir el Müminin Ömer bin Hattab’ın Hz. Ali’nin evine zorla girerken Hz. Fatıma’nın kaburga kemiğini kapı ve duvar arasında bırakarak kırdığını idea eden rivayet kabul ediyor. Fakat siz bu rivayeti reddediyorsunuz. Bu konuyu nasıl delillendiriyorsunuz?

Ben bu olayı tarih okumalarım ve tahlillerim sırasında irdeledim. Ve gördüğüm kadarıyla bu konuda aktarılan rivayetlerin çoğu zayıf olmakla birlikte güvenilir değiller.

Ehl-i Sünnet için, Mevdudi, Seyyid Kutup, Mustafa İslam oğlu nasıl bir ölçü değil ise, Ayetullah Fadlallahda bu mektep için bir ölçü değildir. Ben vahdeti sonuna kadar savunurum ama vahdet için Tarihde mitevatir derece sabir olan bir meseleyi İnkar etmem, edemem. Şii ulemasıda inkar etmemiştir. Ayetullah Fadlallah, Halife Ömer ve Ebubekirin, Hz. Fatımaya yaptığı baskı ve zulmü bundan yıllar öncede söylemiş ve bu sözleri üzerine İranda Şii ulema ayaklanmış ve sokakta protesto için çıplak ayakla yürümüştür. Yürüyenlerden birisi, ismi VAHDET toplantılarında ün yapmış ve dünyada vahdet için çalışan, sünni ulemanın bile saygıda kusur etmediği, 2 yıl önce vefat eden AYETULLAH TEBRİZİ diğeri ise şu an yaşayan ve kendisi aynı zamanda vahdet için çalışan AYETULLAH VAHİDİ HORASANİDİR. Ayetullah Fadlallah bu açıklamayı yaptığında, Şia'nın bu gün yaşayan en büyük tarihçilerinden birisi olan ALLAME MURTAZA ASKERİ o dönemde hem sünni hemde Şii belgelerini bir araya getirerek, kalın bir klasör halinde mütevatir olan delilleri, fotokopileri ile beraber Lübnana Ayetullah Fadlallaha göndermişti.

Değerli kardeşim, Fadlallah, mektebimizin bir alimidir. Masum değildir. Ama mektebimizin ölçüsü değildir. Mektebimizin, inançları bellidir.

Mütevatirliği ayan, beyan ortada olan bu meseleyi inkar ise, yanlış bir vahdet metodundan ibarettir. Ben vahdet için, benim kaynağımda yazanı tasdikleyen, Buharide ki delilleride reddedemem.

Sakifede, Halife Ömerin seçilişinde, Rahbe gününde, Gadiri Humda, Arafatta, Kabede, cemelde, sıffinde, nehrevanda ve daha bir çok yerde, sahabeler kendi içlerinde bir birlerini, kötülüyor, küfürler ediyor, lanetler okuyor. Hatta birbirlerini katlediyor. Lütfen biraz bu meseleyi araştırın ve biraz kendi kendinize sorular sorun. Örneğin Cemelde, Havep suyuna gelinmesine Rağmen, Talhanın YEMİN EDEREK Aişeyi kandırıp buranın Havep olmadığını belirtmesini araştırın.

3- Halife Ömeri takip etmememizden öte şeylerde bizi tenkit ettiğinizi belirtiyorsunuz. Lütfen Öte olan o ŞEYLERİ buyrun açıklayınız? Halife Ömeri şahsi düşüncelerimize göre yargıladık mı? Mahkum ettik mi? Var ise buyrun izah edin ki, sizin için VAHİM OLABİLECEK bu meseleleri bizlerde bilelim.

4 ve 6. cı sorularımı es geçmiş ve sebebinide belirtmişsiniz. Saygı duyarım.

Selam ve dua ile.

Yorum

Ama şunu söylemeliyimki Gümüşhanevi hazretlerini afaroz eden ve onun eserini dışlayan ehli sünnet kardeşlerimiz,bir anda Seyyid fadlalaha sarılır olmuşlar,hani bir alim bir mektebi temsil edemez di?
                          hani onun görüşleri kendini bağlardı,seyyah kardeş kendi sözlerini bir anda çabucak unutur olmuş,neyse önemli değil siz Fadlalaha sımsıkı yapışın,aman bırakmayın biz inşallah gereken cevabı veririz.
                          Ben kendi adima söyleyim kimseye sarilmis degilim,dogrudur görüsleri kendilerini baglar ben bu görüsü ilk defa okudugum icin burdakilerin görüsünü merak ettim sadece,neyse...nasil olsa yazinilir ve okuruz
                          Allah Bize Yeter!
                          O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=3091.msg23580#msg23580 date=1241357321]
                            Ben kendi adima söyleyim kimseye sarilmis degilim,dogrudur görüsleri kendilerini baglar ben bu görüsü ilk defa okudugum icin burdakilerin görüsünü merak ettim sadece,neyse...nasil olsa yazinilir ve okuruz
                            [/quote]

değerli hilalnur kardeşim Gümüşhanevi hazretlerini dışlama konusunda sözlerimin direk muhattabı aslında siz değildiniz bu sözlerimin muhattabı seyyah ve Nuru dilara kardeşlerdi,Gülistan bacı bu belgeleri paylaştığında( bu belgeler gerçekten gümüşhanevinin kitabında var bunuda açıkça belirteyim) ortalığı yıkmışlardı
                            -vay efendim bir sünni aliminin sözleri nasıl ehli sünneti bağlar
                            -vay efendim siz kendinizi ne zannediyorsunuz,böyle kardeşlik vahdetmi olur.
                            daha sayamayacağım sözlerle bizleri ve gülistan bacıyı yerden yere vurmuşlardı,ama burada görüyorumki ayetullah fadallah onlar için sığınacak bir liman olmuş.
                            neyse sağlık olsun,o an söylediği sözleri şimdi unutanları tarih asla unutmayacaktır.
                            İmam Ali (a.s)

Yorum

Evet hatirladim o konuyu ama ordaki kizginligin asil sebebi acilmis olan baslikda idi yanilmiyorsam sonra baslik düzelince tartismanin harareti de gecmisti.

Ayetullah fadlullahin görüsleri de demekki mevdudi ve seyyid kutubunki gibi benimsenmemis kendi mektepleri icinde.Nedense bu benimsenmeyen görüsleri Hakka daha yakin buluyorum ben.

Allah Bize Yeter!
                              O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=3091.msg23587#msg23587 date=1241357978]
                                Nedense bu benimsenmeyen görüsleri Hakka daha yakin buluyorum ben.[/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Son derece SAYGI DUYUYORUM kardeş.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X