Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz. Ömer'in Fazileti

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

    Hz. Ömer'in Fazileti

    Hz. Ömer umreye giderken Efendimizden izin istiyor.
    Efendimizde bir şartla diyor, bakınız şartı ve ona olan hitabeti nasıl görelim
    ;


    Birgün Hz. Ömer gelip, ALLAH Rasûlü’nden Umre için izin istemişti. Umre için de O’ndan izin alınıyordu. Zira onlar, disiplin insanıydılar. Her işlerinde, her müşkillerinde ALLAH Rasûlü’nün yanına koşar, iş ve müşkillerini hep O’na arzederlerdi. Evinde gelinlik kızı olan O’na gelir: “Ya RasûlALLAH, evimde gelinlik kızım var. Evlendirmek istediğin biri varsa emir buyur” der... Bir başkası, bahçesini vakfetmek istiyorsa gelir durumu evvela ALLAH Rasûlü’ne arzeder. İtikafa girmek isteyen, sefere çıkmak murat eden hep ALLAH Rasûlü’ne gelir ve O’ndan izin alırdı. İşte şimdi, Hz. Ömer de gelmiş, umre için izin istiyordu. ALLAH Rasûlü, onun bu talebini geri çevirmediği gibi, Hz. Ömer’i hayatının sonuna kadar heyecanlandırıp coşduracak bir talepte de bulunacaktı:“Kardeşim, duana bizi de ortak et.” Bu münasebetle Hz. Ömer birgün şöyle diyecektir: “O gün dünyalar benim olsaydı, o kadar sevinmezdim.”
    ...

    [b]
    Efendimiz ve Hz. Ömer arasındaki bu sağlam ilişkiyi görmeyip, Hz. Ömer'e dil uzatanların ahirette Efendimizin huzuruna nasıl çıkacaklarını merak ediyorum.
    Rabbim onlardan uzak eylesin... Amin
    .
    hayat akşamlıdır...

    #2
    Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti

    Hadis-i şeriflerde de buyuruluyor ki: (Cebrail geldi, "Ömer'in müslüman olmasından dolayı gökteki melekler birbirine müjde verip, bayram ediyorlar" dedi.) [Hakim, Ebu Nuaym]; (Şeytan Ömer'i görünce yüz üstü düşer.)
    [Taberânî, İ. Asâkir, Darekutni]; (Şeytan senden korkuyor, yâ Ömer.) [Ahmed]; (Şeytan Ömer'in gölgesinden kaçar.) [Buhari, Müslim, Begavi, İbni Asâkir, İbni Adiy], (Gökte hiç bir melek yoktur ki Ömer'i sevip hürmet
    etmesin. Yer yüzünde de hiç bir şeytan yok ki ondan kaçmasın
    .) [İbni Asakir, İbni Adiy, İbni cevzi
    hayat akşamlıdır...

    Yorum


      #3
      Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti

      İbni Mesud buyurdu ki: Ömer imana geldiğinde, Peygamber efendimiz, mübarek elini Ömer'in göğsüne koyup, (Ya Rabbi, bunun göğsündeki kötü sıfatı ve hastalığı çıkar, onun yerine iman ve hikmeti ver) buyurdu. Ömer'in müslüman olması, müminlere rahmet oldu. O Müslüman oluncaya kadar dini İslam aşikâre değildi. Kâbe'de Müslümanlardan hiç kimse namaz kılmamış idi. Müslüman olunca, (Ya Resulullah haydi Kâbe'ye gidip açıkça namaz kılalım) dedi, teklifi kabul buyurulup hep birlikte Kâbe'ye gidildi. Hz. Ömer, orada, Resulullahın ölü veya dirisini getirecek diye bekleyen müşriklere, (Beni bilen bilir, bilmeyen bilsin ki, Hattab oğlu Ömer'im. Karısını dul, çocuklarını yetim bırakmak isteyen, yerinden kıpırdasın) dedi. Hepsi geriye çekilip dağıldı. Müslümanlar, Harem-i şerifte yüksek sesle tekbir getirip, ilk defa meydanda namaz kıldılar.
      hayat akşamlıdır...

      Yorum


        #4
        Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti

        (Cennette yüksek derecedekileri, aşağıdakiler sizin ufuktaki yıldızları gördüğünüz gibi görürler. Ebû Bekir ve Ömer de o yüksek derecede olanlardandır.) [Tirmizî, İbni Mâce]
        hayat akşamlıdır...

        Yorum


          #5
          Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti

          (Cennete girdim. Bir köşkte bir huri [Cennet kızı] gördüm. Sen kimin içinsin dedim. Ömer ibni Hattab için yaratıldım! dedi.)
          [Buhari, Müslim]
          hayat akşamlıdır...

          Yorum


            #6
            Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti

            (Ömer Cennettedir.)
            [Tirmizi, İbni Mace, Taberani, İ. Asakir, Beyheki, Darekutni, Hakim, Ebu Nuaym, İbni Said
            hayat akşamlıdır...

            Yorum


              #7
              Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti

              Hadis âlimleri söz birliği ile bildiriyorlar ki: Ebu Musel-Eşari dedi ki, Resulullah ile bir bahçede oturuyorduk. Birisi kapıya vurdu. Resulullah (Kapıyı aç ve gelene Cennetlik olduğunu müjdele) buyurdu. Kapıyı açtım. Ebu Bekir içeri girdi.

              Resulullahın müjdesini kendisine söyledim. Kapı yine vuruldu. (Kapıyı aç ve gelene Cennetlik olduğunu müjdele) buyurdu. Kapıyı açtım. Ömer içeri geldi. Ona da müjdeyi söyledim. Kapı yine vuruldu. (Kapıyı aç! Gelene Cennetlik olduğunu müjdele ve başına belalar geleceğini de söyle) buyurdu. Kapıyı açtım. Osman içeri girdi. Müjdeyi ve Allahü teâlânın kaderini kendisine söyledim. Allahü teâlâya hamd olsun. Kazalarda, belalarda ancak Allahü teâlâya sığınılır dedi.
              (Buhari, Müslim-Kurretül ayneyn)
              hayat akşamlıdır...

              Yorum


                #8
                Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti

                İmam-ı Rabbani hazretleri buyurdu ki:
                Resulullah vefatına yakın, (Bana kâğıt verin, size bir şeyler yazacağım) buyurunca, oradakilerden bir kısmı, kâğıt verip de rahatsız etmeyelim dedi. Hz. Ömer, vahyin son bulduğunu, Cebrail aleyhisselamın artık haber getirmeyeceğini, rey ve ictihaddan başka bir yolla ahkam çıkarılamayacağını bilmişti. O anda Resulullahın yazacağı şeyler, ictihadla bulunacak şeyler olacaktı. Çünkü dinin kâmil olduğu, eksik kalmadığı âyet-i kerime ile de bildirilmişti. Hz. Ömer, bunları düşünerek, Resulullahı o sıkıntılı anda üzmek istemedi. (Müctehidlerin kıyas ve ictihad etmeleri için, Kur’an-ı kerim kâfidir) anlamında, (Bize Kur’an yetişir) dedi. Hallerden ve işaretlerden anlamıştı ki, yazılacak ahkamın ictihadı, hadis-i şeriflerden çıkarılmayıp, Kur’an-ı kerimden çıkarılacak şeylerdi. O halde, Hz. Ömer’in konuşması, Resulullahı hastalığın şiddetli zamanında yormamak için merhamet ve şefkatinden idi. Zaten, kâğıt istemeleri de emir değil, başkalarını ictihad zahmetinden kurtarmak için idi. Çünkü, emir şeklinde olsaydı, emirleri bildirmek lâzım olduğundan, kâğıdı istemeye önem verir, isteğinden vazgeçmezdi. Resulullah, ömründe bir şey yazmamıştı. Bundan başka, (Benden sonra yoldan çıkmayasınız) buyurmuştu. Halbuki, din kâmil olmuş iken, yoldan çıkmak nasıl olabilirdi? Bununla beraber, yoldan çıkılacaksa, 23 senede durdurulmayan bir şeyi, durdurmak için bir anda ne yazılabilirdi? Sesler yükselince, Resulullah, (Çekişmeyin, Peygamberin huzurunda çekişilmez, yanımdan gidin) buyurdu ve artık, bir şey söylemedi, kâğıt kalem de istemedi. Eshab-ı kiramın bu farklı ictihadı keyif için olsaydı mürted olurlardı. Çünkü, Server-i âleme karşı ufak bir edepsizlik küfürdür. Halbuki, bir müctehidin, başkasının ictihadına uyması yasaktır. Hadid suresinin onuncu âyetinde hepsi cennetlik olduğu bildirilen Eshab-ı kiram, ana babalarını, çocuklarını, ailelerini, o Servere feda etmişlerdi. Ona olan imanları, ihlasları o kadar çoktu ki, tıraş olunca, mübarek saçlarını, sakal kesintilerini yere düşmeden kapışırlar, bir kılını taşımayı, taç ve tahttan kıymetli bilirlerdi. Koca Roma ordularını yere seren, kaleleri, ülkeleri fetheden Halid ibni Velid, bütün bu başarılarının, başında taşıdığı bir sakal-ı şerif sayesinde olduğunu söylemişti. (Mektubat-ı Rabbani)
                O sırada (Yanımdan gidin) buyurması, Refik-ı a’lâ’yı istediğini göstermektedir. (Kurret-ül ayneyn)
                hayat akşamlıdır...

                Yorum


                  #9
                  Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti

                  Resulullah, birçok işte, Ashabına danışırdı. Hz. Ömer’in fikrini söylemesi, bunun için idi. Resulullah, Hz. Ömer’in sözünü doğru bulup, bir daha istemedi. Perşembeden Pazartesi gününe kadar, bir daha bunu tekrar etmedi. Arzu etseydi, bu günlerde yine emrederdi. Yazılması lazım olsaydı, tekrar istemesi lazım olurdu. Bu iş, Hz. Ömer’in, Resulullah yanındaki kıymetini, şerefini gösteren bir vesikadır. (Sorun, sayıklamış olmasın) demesi. (O sayıklamaz, hep doğru söyler. Bunun için, iyi anlamak için sorun) demektir. Bununla beraber, bu sözü Hz. Ömer’in dediğini bildiren sağlam haber de yoktur. (Hz. Ali’nin halife olmasını yazacaktı) demek, boş sözdür. Yazsa idi, Hz. Ebu Bekir’i yazardı. Çünkü, hasta iken, Hz. Aişe’ye (Baban Ebu Bekir’i çağır! Ona yazacağım ki, biri çıkıp, kendisinin Ebu Bekir’den hilafete daha layık olduğunu söylemesin. Allahü teâlâ, yalnız Ebu Bekir’den razıdır) buyurduğu Müslim’de yazılıdır. (K. Ayneyn)
                  hayat akşamlıdır...

                  Yorum


                    #10
                    Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti

                    seyyah kardeşim hadislerin bab ve cilt numaralarınıda eklermisiniz,araştırmamız kolay olsun diye,
                    ayrıca bazı hadislerin kaynağınıda yazmamışsınız,örneğin ilk mesajınızın kaynağı bile yok.
                    Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                    İmam Ali (a.s)

                    Yorum


                      #11
                      Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti

                      [quote author=mikdat link=topic=3091.msg16084#msg16084 date=1239551522]
                      seyyah kardeşim hadislerin bab ve cilt numaralarınıda eklermisiniz,araştırmamız kolay olsun diye,
                      ayrıca bazı hadislerin kaynağınıda yazmamışsınız,örneğin ilk mesajınızın kaynağı bile yok.
                      [/quote]

                      Şiaların kabul ettiği alıntılar olduğunda hiçbirşekilde bab ve sayfa numarası istemezken, bu konularda böyle istekte bulunmanız manidar!.
                      Zira faziletli olduğu şüphe götürmez insanlar hakkında Bab'a gerek yok. Hadis kitaplarını açın sayısız örnek göreceksiniz faziletleri hakkında. Benim aktardığım bikaç tanesi sadece.
                      hayat akşamlıdır...

                      Yorum


                        #12
                        Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti

                        seyyah kardeşim lütfen rivayetlerin kaynaklarını,hadis,cilt ve bab numaralarını verirmisiniz,araştırmak istiyorum.
                        eğer bu hadisleri kaynaklarda bulamazsam nasıl bu faziletleri öğrenebilirim bana söylermisiniz.

                        Ayrıca , burada yazışan şia üyelerin tamamı bizzat hadis kitabı,cilt ve sayfa numarası hepsini paylaşırlar ben şuana kadar bunu yapmayanı görmedim eğer siz görmüşseniz beni uyarın o kardeşimizdende isteyelim.
                        Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                        İmam Ali (a.s)

                        Yorum


                          #13
                          Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti

                          [quote author=Seyyah link=topic=3091.msg16062#msg16062 date=1239548307]
                          İmam-ı Rabbani hazretleri buyurdu ki:
                          Resulullah vefatına yakın, (Bana kâğıt verin, size bir şeyler yazacağım) buyurunca, oradakilerden bir kısmı, kâğıt verip de rahatsız etmeyelim dedi. Hz. Ömer, vahyin son bulduğunu, Cebrail aleyhisselamın artık haber getirmeyeceğini, rey ve ictihaddan başka bir yolla ahkam çıkarılamayacağını bilmişti. O anda Resulullahın yazacağı şeyler, ictihadla bulunacak şeyler olacaktı. Çünkü dinin kâmil olduğu, eksik kalmadığı âyet-i kerime ile de bildirilmişti. Hz. Ömer, bunları düşünerek, Resulullahı o sıkıntılı anda üzmek istemedi. (Müctehidlerin kıyas ve ictihad etmeleri için, Kur’an-ı kerim kâfidir) anlamında, (Bize Kur’an yetişir) dedi. Hallerden ve işaretlerden anlamıştı ki, yazılacak ahkamın ictihadı, hadis-i şeriflerden çıkarılmayıp, Kur’an-ı kerimden çıkarılacak şeylerdi. O halde, Hz. Ömer’in konuşması, Resulullahı hastalığın şiddetli zamanında yormamak için merhamet ve şefkatinden idi. Zaten, kâğıt istemeleri de emir değil, başkalarını ictihad zahmetinden kurtarmak için idi. Çünkü, emir şeklinde olsaydı, emirleri bildirmek lâzım olduğundan, kâğıdı istemeye önem verir, isteğinden vazgeçmezdi. Resulullah, ömründe bir şey yazmamıştı. Bundan başka, (Benden sonra yoldan çıkmayasınız) buyurmuştu. Halbuki, din kâmil olmuş iken, yoldan çıkmak nasıl olabilirdi? Bununla beraber, yoldan çıkılacaksa, 23 senede durdurulmayan bir şeyi, durdurmak için bir anda ne yazılabilirdi? Sesler yükselince, Resulullah, (Çekişmeyin, Peygamberin huzurunda çekişilmez, yanımdan gidin) buyurdu ve artık, bir şey söylemedi, kâğıt kalem de istemedi. Eshab-ı kiramın bu farklı ictihadı keyif için olsaydı mürted olurlardı. Çünkü, Server-i âleme karşı ufak bir edepsizlik küfürdür. Halbuki, bir müctehidin, başkasının ictihadına uyması yasaktır. Hadid suresinin onuncu âyetinde hepsi cennetlik olduğu bildirilen Eshab-ı kiram, ana babalarını, çocuklarını, ailelerini, o Servere feda etmişlerdi. Ona olan imanları, ihlasları o kadar çoktu ki, tıraş olunca, mübarek saçlarını, sakal kesintilerini yere düşmeden kapışırlar, bir kılını taşımayı, taç ve tahttan kıymetli bilirlerdi. Koca Roma ordularını yere seren, kaleleri, ülkeleri fetheden Halid ibni Velid, bütün bu başarılarının, başında taşıdığı bir sakal-ı şerif sayesinde olduğunu söylemişti. (Mektubat-ı Rabbani)
                          O sırada (Yanımdan gidin) buyurması, Refik-ı a’lâ’yı istediğini göstermektedir. (Kurret-ül ayneyn)

                          [/quote]

                          [b][i][color=purple]Burdaki savunma ne sacma olmus.Resmen peygamber kücük düsürülmüs.Din kamil olmus iken yoldan nasil cikilirmis mis .Daha Resulullahin ne yazacagini bile bilmiyorlardi.

                          Hadid suresinin onuncu âyetinde hepsi cennetlik olduğu bildirilen Eshab-ı kiram, ana babalarını, çocuklarını, ailelerini, o Servere feda etmişlerdi. Ona olan imanları, ihlasları o kadar çoktu ki, tıraş olunca, mübarek saçlarını, sakal kesintilerini yere düşmeden kapışırlar, bir kılını taşımayı, taç ve tahttan kıymetli bilirlerdi.
                          Ve buna ragmen kainatin efendisinin istegini yerine getirmediler öylemi? bir kalem veremediler ve tartsimalari ile onu üzdüler hasta yataginda.Allahin habibini bir kalem istedi diye üzdüler!

                          Hz.Ömere karsi degilim ama bu yaziya zerre kadar ehemmiyet veremem
                          Allah Bize Yeter!
                          O Ne Güzel Vekildir...

                          Yorum


                            #14
                            Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti

                            Yorumu nefsinizlemi okunuz, yoksa anlamaya çalışarak mı?
                            hayat akşamlıdır...

                            Yorum


                              #15
                              Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti

                              Nasil yaziyorsa öyle okudum,yoksa yazida baska mana varda benmi anlayamadim.?Bu olayla ilgili cok rivayetler okudum ama buna cok üzüldüm.

                              Allah Bize Yeter!
                              O Ne Güzel Vekildir...

                              Yorum

                              YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X