Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz. Ömer'in Fazileti

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti

[quote author=Seyyah link=topic=3091.msg22503#msg22503 date=1241043703]
    Mufazzal kardeşim;
    madem öyle neden sadece Hz.Ömer'i eleştirecek yönleriyle kaleme alıyorsunuz !.
    Hep hatalarıyla var olan bir halife midir?.
    Sizin yaptığınız sadece hataları dile getirmek. Demekki O'na karşı çok farklı bir husumetiniz var. Yok demeyin sakın. Zira yok olsa idi güzel vasıflarındanda bahsederdiniz.
    Bence bu kadar haksızlık etmeyin.
    Hataları vardır, zira inancımızda Peygamberler dışındakiler masum değildir. Ama siz hep eksiklik arar, hep eleştiri sunarsanız, onca iyiliği olan insanlara yapılan en büyük zulmü yapmış olursunuz.
    Bizim içinde geçerli bu.
    Düşünün hayatınızda birine hep iyilikler yapıyorsunuz. Topluma fayda verecek çalışmalar yapıyorsunuz. Sonra istemeden yanılgılarada düşebiliyorsunuz. Sizi tanıyanlar sadece bu yanılgılarınızı gözönüne alsa, yaptığınız onlarca iyi çalışmalarınızı görmezlikten gelse nasıl bir tutum sergilerdiniz?. Aslında böyle bir yorumada gerek yok ama, olaya birde empati gözüyle bakmanızı istedim. Bakalım değişen birşey olacak mı!
    [/quote]
    En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 00:42.
    Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle. Çünkü şeytan aralarını açıp bozmaktadır. Şüphesiz şeytan insanın açıkça bir düşmanıdır.(İsra-53)

Yorum

Yalnız Tarihi bir meseleyi veya kişileri Tarihin önünde araştırmayı ve Kişinin kimliğini hayatını sorgulamayı bana Akıl tavsiye ediyor ki kimi ve kimleri takip edeceğimi bileyim. Sende biliyorsun ki bizler Halife Ömerden uzak ve onu takip etmeyen insanlarız.
      Mufazzal

Mufazzal ,
      "Tarihi bir meseleyi veya kişileri Tarihin önünde araştırmayı ve Kişinin kimliğini hayatını sorgulamayı bana Akıl tavsiye ediyor.."
      diyorsunuz ya bu sorgulamanıza örnek olabilcek başka kişileri ve olayların dökümünü yapabilir misiniz...?
      yani şu ana kadar tarihe mâl olmuş başka hangi olayları ve kişileri sorguladınız?

Hz.Ömer'i takip etmeyen insanlar olduğunuzu söylüyorsunuz ki bunu biliyoruz.. zaten böyle olsaydı biz ve siz olmazdı;biz ve biz olurdu...
      diyeceğim şu ki zaten takip etmediğiniz bir insanı bu kadar didik didik etmekten amacınız nedir? zira sizin zaten belirttiğiniz gibi Hz.Ömer'e tavrınız net...
      eee mesele nedir o zaman... ama biz Hz.Ömer'i çok seviyor ve onu Hz.Peygamber(s.a.v) den sonra yeryüzünde yine onun dinini hakim kılmak
      için mücadele etmiş islam halifelerinden biri olarak görüyoruz....
      En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 00:42.
      Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle. Çünkü şeytan aralarını açıp bozmaktadır. Şüphesiz şeytan insanın açıkça bir düşmanıdır.(İsra-53)

Yorum

[quote author=adem_toprak link=topic=3091.msg22801#msg22801 date=1241116138]
        Yalnız Tarihi bir meseleyi veya kişileri Tarihin önünde araştırmayı ve Kişinin kimliğini hayatını sorgulamayı bana Akıl tavsiye ediyor ki kimi ve kimleri takip edeceğimi bileyim. Sende biliyorsun ki bizler Halife Ömerden uzak ve onu takip etmeyen insanlarız.
        Mufazzal

Mufazzal ,
        "Tarihi bir meseleyi veya kişileri Tarihin önünde araştırmayı ve Kişinin kimliğini hayatını sorgulamayı bana Akıl tavsiye ediyor.."
        diyorsunuz ya bu sorgulamanıza örnek olabilcek başka kişileri ve olayların dökümünü yapabilir misiniz...?
        yani şu ana kadar tarihe mâl olmuş başka hangi olayları ve kişileri sorguladınız?

Hz.Ömer'i takip etmeyen insanlar olduğunuzu söylüyorsunuz ki bunu biliyoruz.. zaten böyle olsaydı biz ve siz olmazdı;biz ve biz olurdu...
        diyeceğim şu ki zaten takip etmediğiniz bir insanı bu kadar didik didik etmekten amacınız nedir? zira sizin zaten belirttiğiniz gibi Hz.Ömer'e tavrınız net...
        eee mesele nedir o zaman... ama biz Hz.Ömer'i çok seviyor ve onu Hz.Peygamber(s.a.v) den sonra yeryüzünde yine onun dinini hakim kılmak
        için mücadele etmiş islam halifelerinden biri olarak görüyoruz....

[/quote]
        Bismillahirrahmanirrahim

Anladığım kadarı ile meseleyi yukarıda iyi izah edememişim! Muhterem abim, Seyyah kardeşim NOKTA deyip meseleyi sonlandırmasına dün okuduğumda kendi kendime gülümsedim. Bir an kendimi, o ana kadar bu konuda takiye yapan bir insan zannettim. Halbuki Seyyah kardeşim hem benim hemde mektebimin Halife Ömer konusundaki düşüncesini çok iyi bilenlerden birisidir. Sizde bunu çok iyi bildiğiniz için beyan etmişsiniz zaten.

Muhterem abim, Tarihini bilmeyen aslını bilemez. Biz tarihi bir kamyonun dikiz aynasına benzetiriz. Nasıl şöför dikiz aynasından geriyi kontrol etmeden yoluna devam edemiyorsa tarihde aynen böyledir. Ben geriyi kontrol etmesem, araştırmasam, kulaktan gelen saçma duyumlarla, Muaviyeyi bile Hazret yapar, Sahabe sınıfına sokar, Adil sayar ve ona saygı duyarım. Geriyi kontrol etmesem, Dünyada ki bütün 4 mezhep mensubu Müslümanları tek inançta, tek fıkıhta olduğunu zanneder ve sorgulamktan yoksun kalırım.

Dünya yaratıldığı günden bu güne bir hak- Batıl mücadelesi vardır. Ki Kabil ve Habille başlamıştır.

Zamanın her devrinde Her paygamberin gelişinde bu mücadele mutlaka vardı. Kuran'ı Kerime baktığımızda Allah'u Teala, geçmiş kavimleri geçmiş ümmetleri çoğu zaman en ince detayına kadar bizlere anlatıyor. İbret alalım diye.

Halife Ömeri sevmek istiyorum. Ama Peygamberin kızındanda vazgeçemiyorum. Halife Ömeri sevmek istiyorum, bu niyetle Ortaokul 3 Dönemimde Mehmet Necati Bursalının 4 Büyük Halife Kitabından Halife Ömer Kitabını alıp okuyorum. Ben Halife Ömeri sevmek istiyorum ama kitabı okuyunca bi de bakıyorum ki Halife Ömerin, Peygamberin kızını incittiğini, Ona eziyet ettiğini, Hz. Fatımanın, Halife Ömerden ve Halife Ebu Bekirden küstüğünü ve ölünceye kadarda konuşmadığını okuyorum. Mehmet Necati Bursalıda buna Buhariyi kaynak gösteriyor. Şimdi Allah Aşkına söyleyin, ben sevmek istemiyor muyum?

Halife Ebu Bekirle, Halife Ömeri sevmek için, (Bilinçsiz olduğum Orta 3 döneminde) Iğdır ilinin, Karakoyunlu ilçesinin Kütüphanesine gidiyorum. Kitaplara bakarken karşıma Necip Fazılın Hz. Ali isimli kitabı çıkıyor. Alıyorum okuyorum, Hz. Ali a.s o iki halifeye olan dargınlığını, Hz. Ali a.s'ın 6 ay biat etmediğini okuyorum. Askerlik dönemimde giriyorum askeriyenin kütüphanesine, ansiklopedileri okuyorum karşıma bir çok örnek çıkıyor.

En son, Allahda şahidim olsun Peygamberin şu hadisleri ile karşılaşıyorum.

Fatımayı inciten beni incitmiştir beni inciten Allah'ı incitmiştir.

Her kim zamanının imamını tanımasa cahiliye ölümü ile ölmüş olur.

Sorgulamak hakkımızdır, şimdi Halife Ebu Bekire biat etmeyen Hz. Fatıma cahiliye ölümü ile mi öldü? Hz. Fatımayı incitenler, Resulullahı incitmedi mi?

3 günden fazla küsülü kalmanın sakıncasını bizim yüce Peygamberimiz belirtmiştir. Nasıl olduda Buharinin beyanına göre Hz. Fatıma, babasının sözünü unutarak ölünceye kadar yani 6 ay boyunca ebu Bekir ve Ömerden küsülü kaldı ve öylede can verdi?

Hz. Fatımanın hakkı olan Fedeği Halife Ömer ona vermiyor ama kendi döneminde Kızı hafsaya nasıl veriyor...

İşte! İnanın samimi söylüyorum, ben sevmek istiyorum ve takip etmek istiyorum ama bir türlü yapamıyorum. Çünkü ben duyumlarla bir insanı yüceltmek istemiyorum delillerle yüceltmek ve sevmek istiyorum.

Bu konudada şahsıma karşı sizden saygı bekliyorum.

Ves selam
        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 00:43.

Yorum

için mücadele etmiş islam halifelerinden biri olarak görüyoruz....[/i]
          [/quote]

adem_toprak kardeşim sizin tabirinizle "didik didik etmemizin" sebebi sizcede malum değil mi?
          -Şia muta nikahına cevaz verdiği için sapık oluyor,biz kendimizi anlatmak istediğimizde karşımıza Ömer bin hattap çıkıyor,Allah ve Resulunun helalini haram saydığını görüyoruz,ne yapalım adem_toprak kardeşim,"varsın Ömere dokunulmasın biz sapık kalalım" mı diyelim.

-Şillere neden camiye gidip teravih kılmıyorsunuz diyorlar,bunun Resulullahın(saa) sünneti olmadığını söylüyoruz,damga yiyoruz,izah etmeye kalkınca olay Ömer bin hattaba dayanıyor.

İnanın buna onlarca örnek verebilirim,sonuç olarak biz sadece mektebimizi,kendimizi anlatmaya ve bize atılan onca iftirayı ve ithamı cevaplamaya çalışıyoruz,Ucu Ömer bin hattaba dayanıyorsada artık yapacak bişey yok,Bunu biz değil yapanlar düşünsün.
          Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
          İmam Ali (a.s)

Yorum

Mufazzal kardeşim Nokta demekle, senin takiyye yaptığını ifade etmedim. Bilakis açık ve net yazdığın için bundan sonra yazılacakların bir çıkış getirmeyeceğini ifade etmek için Nokta-ladım.
            Son yazdığın yoruma verilecek çok net kaynaklar elimde mevcut. Yanılgıda olduğunu ifade edebileceğim.
            Lakin;
            Sende biliyorsunki kaynak anlaşmazlığı yüzünden, ben ne kadar kaynak sunarsam sunayım, sen Hz.Ömer'i öven kaynakları kabul etmeyecek ve ama...diye devam edeceksin.
            Zaten Hz.Ömer sizin nezdinizde belirli bir kalıba konulmuş. Bu yüzden ben ne yazarsam yazayım sadece buraya yazmakla kalacak ve bir sonuca ulaşılmayacak.

Son sözüm şudur net bir ifade ile:
            Siz Hz.Ömer'i sevmezsiniz (ki bunu kendin ifade ettin) yaptığı hiçbir uygulamayıda kabul etmezsiniz. Doğru dahi olsa!
            Biz ise çok değer verir ve Efendimizden sonra İslamın yeryüzüne hakim kılınması için mücadele eden, üstün fazilete sahip, hataları olsada, hatalarını denizde damla misali görür ve saygımızı gösteririz.
            Sanırım bundan sonra yazılacaklar sadece yazamaktan ibaret olacak. Kendi adıma bu konuyu noktaladığımı ifade ediyorum.

Rabbim hesabını veremeyeceğimiz söz, fiil, davranış ve uygulamalardan hepimizi berii eylesin. Amin

Selametle...
            hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=3091.msg22935#msg22935 date=1241170196]
              Siz Hz.Ömer'i sevmezsiniz (ki bunu kendin ifade ettin) yaptığı hiçbir uygulamayıda kabul etmezsiniz. Doğru dahi olsa.[/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Muhterem abim! Halife Ömerin doğruları var ise ki var olması mümkündür, neden kabul etmeyelim. Halife Ömer Müslümandı ve bir Müslüman olarak bu dünyayı terketti. Hakareti sevmem edenede karşıyım dedim önceleri. Bunu açıkçöa belirtiyorum. Halife Ömer'in masum olmadığını sizde belirtiyorsunuz, madem böyle Halife Ömerin bir çok hatası hatta günahını dahi kaynakları ile belirtmeye çalışınca neden, kem-küm misali sırf Halife Ömeri kurtarmak için yaptığını kabullendirmek için türlü türlü şerhlere, açıklamalara başvuruluyor. Madem Masum değil, Masum olmadığını diyenler izah etsin, SAYIKLIYOR kelimesini. En basiti bu!

Daha önce defalarca tekrar ettim ve etmeye devam edeceğim. Halife Ömeri bizler belli bir kalıba sokmuyoruz, bu iddiayıda kabul etmiyoruz. Biz Şii Müslümanlar Halifeleri veSahabeleri Tarih ışığında değerlendiririz.

Kuran ve Ehl-i Beyti takip ederiz, Hakiki ve samimi Sahabeleri ise ciddi bir şekilde takip eder itaat ederiz.

[quote author=Seyyah link=topic=3091.msg22935#msg22935 date=1241170196]
              Biz ise çok değer verir ve Efendimizden sonra İslamın yeryüzüne hakim kılınması için mücadele eden, üstün fazilete sahip, hataları olsada, hatalarını denizde damla misali görür ve saygımızı gösteririz.[/quote]

Abi o zaman mümkün ise buyrun bu başlıkta kısa kısa bu bilgileri bizimle paylaşın bizlerde bu meseleleri öğrenmeye çalışalım.

Yorum

[quote author=mikdat link=topic=3091.msg22926#msg22926 date=1241167385]

[/quote]

adem_toprak kardeşim sizin tabirinizle "didik didik etmemizin" sebebi sizcede malum değil mi?
                -Şia muta nikahına cevaz verdiği için sapık oluyor,biz kendimizi anlatmak istediğimizde karşımıza Ömer bin hattap çıkıyor,Allah ve Resulunun helalini haram saydığını görüyoruz,ne yapalım adem_toprak kardeşim,"varsın Ömere dokunulmasın biz sapık kalalım" mı diyelim.

-Şillere neden camiye gidip teravih kılmıyorsunuz diyorlar,bunun Resulullahın(saa) sünneti olmadığını söylüyoruz,damga yiyoruz,izah etmeye kalkınca olay Ömer bin hattaba dayanıyor.

İnanın buna onlarca örnek verebilirim,sonuç olarak biz sadece mektebimizi,kendimizi anlatmaya ve bize atılan onca iftirayı ve ithamı cevaplamaya çalışıyoruz,Ucu Ömer bin hattaba dayanıyorsada artık yapacak bişey yok,Bunu biz değil yapanlar düşünsün.
                [/quote]

Yorum

"dogru bile olsa!"
                  dogru oldugu hic bir noktayi zorlama tevillerle hata göstermeye calismadigimiz malumdur.
                  sahabe ömer b. hattabtan ibaret degildi ki, mesela benim en cok sevdigim sahabelerden bir tanesi ebu zerr'dir, o ne müthis bir insan, Allaha öylesine bagli, güveni öyle büyük, imani öyle agir basiyor ki, ne malik-i ester gibi bastigi yeri sallayan bir azameti, ne de ömer b. hattab gibi celadeti var, ve nede arkasinda kendisine siginabilecegi büyük bir kabilesi var...

o tek basina bir ümmete bedel...benim gözümde tarihin en parlak simalarindan bir tanesi ebu zer dir. ebu zer, kendisinden büyük hatalar sudur etmemis olan bir zat!
                  ehlisünnet alimleri, ömer b. hattabin bir cok hatasini, serhlerle de olsa kaydederken, ebuzer hakkinda bu tür kayitlar bulunmaz.

fakat ben yinede ebu zerrin ardinca yürümem...kaldiki kendisi ehlibeytin ardinca yürümüstür...fakat ben yinede acaba filan meselede ebu zer ne yapmistir demekten cok önce, ehlibeyt ne yapmistir diye bakarim...

iste böyle bir görüs icerisindeyken, bir kimse bana ebu zer hakkinda menfi birseyler anlatsa, benim diyecegim tek söz olur "ebu zer günahtan korunmus degildir, nitekim benim izledigimde ebu zer degildir" fakat ehlisünnete göre, sahabenin yaptigi her ictihad, kurana ve sünnete aykirida olsa izlenmesinde sakinca olmadigi icin, onlar hakkinda söylenen sözlere tahammül edemez, hatalarini hata olarak göremez, kacinilmaz bir kanit ile karsilasirlarsa da, ya buna serh arar veya karsidakini ömer b. hattabin hatasini arayan olarak itham ederler...

yani karisan nokta budur...ömer b. hattabin hangi dogrusu olursa olsun, özrü kabahatinden büyük, yamalari dikmekle bitmeyen bir zattir...neden ben onu takib etmekte cok gayretli olan kimseleri ehlibeyti izlemekte gayretsiz görüyorum...bu dinin ömer b. hattabtan öncesi ve sonrasi, sagi ve solu yokmudur hic? 2 dimenziyondanmi görürüz onu hep, birde 3. ve hatta 4. dimenziyonlardan izlemek bu kadar zor degil.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3091.msg22954#msg22954 date=1241172311]
                    "dogru bile olsa!"
                    dogru oldugu hic bir noktayi zorlama tevillerle hata göstermeye calismadigimiz malumdur.
                    sahabe ömer b. hattabtan ibaret degildi ki, mesela benim en cok sevdigim sahabelerden bir tanesi ebu zerr'dir, o ne müthis bir insan, Allaha öylesine bagli, güveni öyle büyük, imani öyle agir basiyor ki, ne malik-i ester gibi bastigi yeri sallayan bir azameti, ne de ömer b. hattab gibi celadeti var, ve nede arkasinda kendisine siginabilecegi büyük bir kabilesi var...

o tek basina bir ümmete bedel...benim gözümde tarihin en parlak simalarindan bir tanesi ebu zer dir. ebu zer, kendisinden büyük hatalar sudur etmemis olan bir zat!
                    ehlisünnet alimleri, ömer b. hattabin bir cok hatasini, serhlerle de olsa kaydederken, ebuzer hakkinda bu tür kayitlar bulunmaz.

fakat ben yinede ebu zerrin ardinca yürümem...kaldiki kendisi ehlibeytin ardinca yürümüstür...fakat ben yinede acaba filan meselede ebu zer ne yapmistir demekten cok önce, ehlibeyt ne yapmistir diye bakarim...

iste böyle bir görüs icerisindeyken, bir kimse bana ebu zer hakkinda menfi birseyler anlatsa, benim diyecegim tek söz olur "ebu zer günahtan korunmus degildir, nitekim benim izledigimde ebu zer degildir" fakat ehlisünnete göre, sahabenin yaptigi her ictihad, kurana ve sünnete aykirida olsa izlenmesinde sakinca olmadigi icin, onlar hakkinda söylenen sözlere tahammül edemez, hatalarini hata olarak göremez, kacinilmaz bir kanit ile karsilasirlarsa da, ya buna serh arar veya karsidakini ömer b. hattabin hatasini arayan olarak itham ederler...

yani karisan nokta budur...ömer b. hattabin hangi dogrusu olursa olsun, özrü kabahatinden büyük, yamalari dikmekle bitmeyen bir zattir...neden ben onu takib etmekte cok gayretli olan kimseleri ehlibeyti izlemekte gayretsiz görüyorum...bu dinin ömer b. hattabtan öncesi ve sonrasi, sagi ve solu yokmudur hic? 2 dimenziyondanmi görürüz onu hep, birde 3. ve hatta 4. dimenziyonlardan izlemek bu kadar zor degil.

[/quote]

ALLAH razı olsun bacım anlayana anlamak isteyene bu kadar açıklama yeterde artar bile..canımız kurban olsun hz Resululalhın haktan adaletten ayrılmayan ashabına,her ne kadar peygamberin en yakın ve en sadık ashabı dahi olsalar ALLAH c.c ve Resulü bize ölçüyü Ehlibeyt ile ortaya koymuştur..isteyen o ölçüye uyar istemeyen o ölçülerin dışına çıkar..
                    ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

ecmain insaAllah

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim.Selamun Aleykum

[quote author=Mufazzal link=topic=3091.msg22943#msg22943 date=1241171016]

[/quote]

[/quote]
                        [/quote]

Miktad kardeşin sözlerine katılmamak elde değil. İslam ile ilgili meseleler ele alındığında karşınıza çıkan ve çok önemli izler bırakan insanları elbette araştırırsınız.

Selametle
                        “Hüseyin her müminin göz yaşıdır.”

Doğrusu ben Hür’üm
                        Sizleri kılıçtan geçiririm.
                        Ve bu toprakta inen en üstün kimseye yardım ederim.
                        Sizleri öyle öldürürüm ve bu yolda asla şüphe etmem.

Yorum

[quote author=hürr link=topic=3091.msg22988#msg22988 date=1241176326]
                          Bismillahirrahmanirrahim.Selamun Aleykum

[quote author=Mufazzal link=topic=3091.msg22943#msg22943 date=1241171016]

[/quote]

[/quote]
                          [/quote]

Miktad kardeşin sözlerine katılmamak elde değil. İslam ile ilgili meseleler ele alındığında karşınıza çıkan ve çok önemli izler bırakan insanları elbette araştırırsınız.

Selametle

[/quote]

Mikdat,Mufazzal ve hürr kardeşlerim,
                          yani Şialara atılan iftiraların müsebbibi Hz.Ömer(r.a.) mi?
                          O yüzden de siz kendinizi temize çıkarmak için Hz.Ömer(r.a.) in hayatını didik didik ediyor ve onun hatalarını
                          ortaya çıkarmakla kendinizi görevli mı adlediyorsunuz...?
                          Bunu yaparken Hz.Ömer'e adaletsizlik yapabileceğinizi hiç düşünmüyor musunuz?
                          (hemen yaptığımız adaletsizliği göster demeyiniz,zaten adaletsizlik yaptığınızı düşünseniz yapmazsınız?)
                          Şimdi siz Şialara atılan iftiraları, Sünnilerin çok sevdiği ve Hulefa-i Raşidin'dan biri olarak bildikleri Hz.Ömer vb. ni sürekli eleştirel
                          bir bakış açısıyla gündemde tutarak ve Hz.Peygamber(s.a.a.)den sonra islamın yeryüzüne hakim kılınması, Kur'an ve Sünnetin
                          uygulaması için çaba sarfetmesini
                          Fetihlerle İran'ı,Suriye'yi,Kudüs'ü vb birer islam diyarı haline hetirmesini hiç önemsemiyor,Hz.Ömer'in yönettiklerine adaletle muamele etmesini görmezlikten
                          geliyor ve olanca gücünüzle süreki bir eleştirel bakış açısı getiriyor ve bununla da hakkı ortaya çıkarmaya gayret ettiğnize inanıyorsunuz öyle mi?
                          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 00:44.

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Muhterem abim! Ben bu konuda bizleri anlamadığınız veya anlamak istemediğiniz düşüncesindeyim.

Bizlerin işi gücü sadece Halife Ömeri anlatmak değildir. İşimiz gücümüz tarihde değildir. Ama tarihin önemi bizler için çok büyüktür. Forumda farklı olmak üzere bir çok başlık var ve her başlıkta farklı, farklı bir çok konuyu ele alıyoruz anlatmaya çalışıyoruz.

Adem abi sizin hiç bir zaman bu konularda her hangi bir münazara ortamına girmediğinizi biliyorum. Ama lütfen samimi olarak şu sorularıma delilleri ile cevap vermeniz mümkün mü?

1- Halife Ömer bu dinin Olmazsa olmazlarından mıdır?
                            2- Halife Ömeri sevmeyen, Hayatını didik, didik edenler, günah işlemiş olur mu?
                            3- Halife Ömeri kabul etmeyen, takip etmeyen, dinden çıkar mı?
                            4- Halife Ömer'in dine soktuğu bir çok bidatten bazılarına burada değindik, Acaba hangisi Yalan?
                            5- Halife Öerin Peygamber Ehl-i Beytine reva gördüğü Baskı hakkında ne düşünüyorsunuz?
                            6- Halife Ömerin bütün baskı ve bidatlerine İçtihat diyebilir miyiz?

Yorum

[quote author=adem_toprak link=topic=3091.msg23129#msg23129 date=1241212187]

Mikdat,Mufazzal ve hürr kardeşlerim,
                              yani Şialara atılan iftiraların müsebbibi Hz.Ömer(r.a.) mi?
                              O yüzden de siz kendinizi temize çıkarmak için Hz.Ömer(r.a.) in hayatını didik didik ediyor ve onun hatalarını
                              ortaya çıkarmakla kendinizi görevli mı adlediyorsunuz...?
                              Bunu yaparken Hz.Ömer'e adaletsizlik yapabileceğinizi hiç düşünmüyor musunuz?
                              (hemen yaptığımız adaletsizliği göster demeyiniz,zaten adaletsizlik yaptığınızı düşünseniz yapmazsınız?)
                              Şimdi siz Şialara atılan iftiraları, Sünnilerin çok sevdiği ve Hulefa-i Raşidin'dan biri olarak bildikleri Hz.Ömer vb. ni sürekli eleştirel
                              bir bakış açısıyla gündemde tutarak ve Hz.Peygamber(s.a.a.)den sonra islamın yeryüzüne hakim kılınması, Kur'an ve Sünnetin
                              uygulaması için çaba sarfetmesini
                              Fetihlerle İran'ı,Suriye'yi,Kudüs'ü vb birer islam diyarı haline hetirmesini hiç önemsemiyor,Hz.Ömer'in yönettiklerine adaletle muamele etmesini görmezlikten
                              geliyor ve olanca gücünüzle süreki bir eleştirel bakış açısı getiriyor ve bununla da hakkı ortaya çıkarmaya gayret ettiğnize inanıyorsunuz öyle mi?

[/quote]
                              En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 00:44.
                              hayat akşamlıdır...

Yorum

Rehber ve Beheşti Zehra

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X