Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İHH YARDIM GEMİLERİNE SİYONİSTLERİN SALDIRISI

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: İHH YARDIM GEMİLERİNE SİYONİSTLERİN SALDIRISI

İslam İnkılâbı Rehberi Ayetullah Hamanei'nin mesajının tam metni şöyledir:

Bismillahirrahmanirrahim

İşgalci Siyonist İsrail rejiminin insani deniz yardım konvoyunu vahşice saldırıya hedef edinerek işlediği cinayet, bu şer ve habis yönetimin kendi hayatının 7. on yılını doldurduğu çok büyük cinayetler halkasından diğer bir halkadır. Bu cinayet, Müslümanların bu bölgede özellikle mazlum Filistin topraklarında onlarca yıldır maruz kaldıkları acımasız, iğrenç girişimlerden bir örnektir. Bu defa bu konvoy İslami veya Arap özelliğini de taşımıyordu, bilakis tüm dünyadan hür ve özgür insanların beşeri vicdanlarını temsil ediyordu. Bu canice saldırı artık her kese şunu ispatlaması gerekir ki Siyonizm, Faşizmin yeni ve daha haşin, sert simasıdır ve bu kez insan hakları ve özgürlüğü iddiasında bulunan devletler ve özellikle ABD tarafından himaye olunmakta, yardım almaktadır.

Bu cinayet karşısında siyasi, medya, askeri, ekonomik destek veren ve her zaman onların bu gibi facia içerikli girişimlerine arka çıkan Amerika, İngiltere, Fransa ve öteki Avrupa devletleri ciddi olarak artık cevap vermeleri gerekir. Tüm dünyada uyanık vicdanlar artık şunu düşünmeliler ki günümüz insanlığı kritik Ortadoğu bölgesinde nasıl korkunç bir olayla karşı karşıyadır? Nasıl alçak, adi ve deli bir rejim bugün gasbedilmiş Filistin ülkesi ve mazlum Filistin halkına tahakküm etmektedir? Gazze'de bir buçuk milyonu aşkın kadın, erkek, çocuğun 3 yıldır her türlü ilaç, sağlık, gıda imkânından mahrum bırakılarak ambargoya tabii tutulmasının anlamı nedir? Her gün Gazze'de ve Ürdün nehri Batı yakasında gençlerin katledilmesi, işkenceye tabi tutulması ve hapse atılmaları nasıl yorumlanabilir?

Filistin artık yalnız bir Arap meselesi ve hatta yalnız bir İslami mesele olmaktan çıkmış, bilakis çağdaş dünyamızın en önemli insan hakları meselesi konumuna gelmiştir. Gazze'ye deniz yardım konvoyu göndermek gibi insani parlak simge girişimi, diğer onlarca farklı metotlarla tekrarlanmalı, devam ettirilmelidir!

Siyonist İsrail rejimi ve hamileri özellikle Amerika ve İngiltere artık dünya kamu oyunun uyanık vicdanlarının sarsılmaz, yenilmez azmini kendi karşılarında görmeleri ve hissetmeleri gerekir.

Arap devletleri çetin bir sınav içinde bulunuyorlar. Arap halkları artık onlardan kesin, kararlı teşebbüsler beklentisi içindeler. İslam Konferansı Teşkilatı İKT ve Arap Birliği, Gazze muhasarasına tamamen son verilmesi, işgal altındaki Filistin topraklarında yeni siyonist sitelerin kurulmasının tamamen engellenmesi, özellikle Netanyahu ve Ehud Barak gibi siyonist canilerin yargılanması gibi taleplerinden kesin taviz vermemesi gerekir.

Mücahid Filistin halkı, Gazze yönetimi ve halkı da şunu bilmelidir ki oların habis düşmanı şu anda her zamankinden daha zayıf dönemini geçirmekte. Pazartesi günkü deniz cinayeti bu rejimin bir kudret nişanesi olmadığı gibi bu gasıp rejimin yok olmaya, fenaya yüz tuttuğunu, zevale yakın olduğunu göstermektedir. İlahi sünnet şuna taalluk bulmuştur ki zalimler kendi iğrenç dönemlerinin son anında bizzat kendi elleriyle kendi zevallerini daha da yaklaştırmaktalar. Önceki yıllarda Lübnan'a ve ardından Gazze'ye saldırı bu delice girişimler serisinden olup siyonist teröristlerin ebedi yok oluş uçurumun doğru daha da yaklaştırmıştır. Şimdide Akdeniz'de uluslar arası sularda yardım konvoyuna saldırı buna benzer manyakça girişimlerden bir diğeridir.

Filistinli bacı ve kardeşlerim! Hekim ve kudret sahibi Allah'a güveniniz tam olsun. Kendi gücünüze inanınız ve gücünüzü daha da artırınız. Nihai zafere yakininiz olsun ve biliniz ki

وَ لَيَنْصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ

Seyyid Ali Hamanei

1 Haziran 2010

Yorum

evet burda yok

ama benim 5. sayfada yaptığım alıntıda baş tarafa aldığım sitedeki yazar kendi görüşünü eklemiş şehid dedi diye beni o yanıltmıştı. Rehberin mesajına bintülhüda kardeşin açıklamalarından sonra (tc devletini övmedi şeklindeki) yeniden baktım şehid diye bir şeyin geçmediğini gördüm.. şaşırdım kendi kendime çünkü bu sitede rehberin şehid dediğini bile yazmıştım..

şimdi gerçekten dedi mi demedi mi? hala merak ediyorum.. ve bu benim için çok önemli...

Yorum

Ehlibeytin_izinde hocam, rehberin bu açıklaması yayınlandığında daha net hiçbir bilgi yoktu şehitler hakkında. Yukarda filoyu övdüğü ve devamını istediği açık ve daha önceleride gazze için şehit olanların bedir şehitleri gibi olduğunu beyan etmişti Hz Hamanei... Burda bir sıkıntımı var anlamadım.

Yorum

"Gazze'ye deniz yardım konvoyu göndermek gibi insani parlak simge girişimi, diğer onlarca farklı metotlarla tekrarlanmalı, devam ettirilmelidir!"

Hz Hamanei

Yorum

evet bu doğru. Ve şu da doğru ki Rehber İmam Hamanei'nin fetvaları müslümanlara yöneliktir. onun şehidlik veya sevaptır diye açıkladığı bir hususlar Allah katındaki makamlara işaret eder. biz biliyoruz ki gazzeye yardım götürenlerin arasında çeşitli dinden olanlar vardı ve bunlardan da ölen var mı orasını bilmiyorum.. Bu durumda rehberin açıklamaları (şehid dediyse) bunları da kapsayacak nitelikte mi veya bunların durumu ne olacak...

bu açıdan sordum..

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=14166.msg87982#msg87982 date=1276014852]
              [quote author=muhammedhuseynn link=topic=14166.msg87957#msg87957 date=1276012317]
              Sayın Mehmet UFUKALPin analizi mükemmel.
              onu okuyun.
              [/quote]

o da sadece bir zanlar silsilesinden başka bir şey değil ve hizbullah ile İran bunun tam aksini söylemekte. bu yoruma en ufak bir kapı aralaması bile yapılmamakta..

siz nasıl olur da Rehber Hamanei (r.a.)'ın zıttına olacak şekilde böyle yorumlarda bulunabilirsiniz anlamıyorum.. Ki Rehber bizzat daha ilk günlerden beri Gazze yardımlarında hayatını kaybedenlere (özür dilerim hayatını kazananlara) şehid demekte.. Hani her konuda Rehbere bağlı bulunuyordunuz.. yoksa Rehber de mi gafil kaldı bu konuyu analiz etmede de biz sn Ufukalpin delilsiz zanlarına doğru diyeceğiz? hangi gerekçeyle?...
              [/quote]

Ben açıklayayım.. bu forumda bazı üyelerin gözlerini AKP düşmanlığı bürümüş, bu düşmanlıkla İHH ya bile iftira atıyorlar.
              yeter ki ucu hükümete dokunsun, mesele bu işte!

Yorum

İmam Hamanei yi rehber edinenler, onun israil ile her boyutta ilişkisi bulunan bir rejimi ve yöneticilerini övmeyeceğini bilir.

İmamın övdüğü şey israile karşı müslüman türk halkından olan gemide israile direnenlerin direnişi ve türk halkının israile karşı yürüyüşleridir.

İmamın övgüsünün ne ihanet hükümeti akp ile ne de onun taşeronu ihanet şebekesi ihh ile bir ilgisi yoktur.

İmamı rehber edinen kardeşlerin İmamın sözlerini iyi anlamalıdırlar.İmamın sözlerini iyice anlamadan şunu övdü, bunu övdü deyip
                insanların düşüncelerini yanlış yönlendirmemelidirler.

Yorum

şimdi siyasi bir dille İmam Hamanei dese ki Türkiye ile dost olmak istiyoruz dış politikasını benimsiyoruz iki kardeş ülke olmak istiyor ve her alanda ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz şeklinde... Rehberin bu sözü ülkemizdeki bu sistemi beğendiği anlamına mı gelir. Yönetimi onayladığı anlamına mı gelir..

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=14166.msg88386#msg88386 date=1276195419]
                    şimdi siyasi bir dille İmam Hamanei dese ki Türkiye ile dost olmak istiyoruz dış politikasını benimsiyoruz iki kardeş ülke olmak istiyor ve her alanda ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz şeklinde... Rehberin bu sözü ülkemizdeki bu sistemi beğendiği anlamına mı gelir. Yönetimi onayladığı anlamına mı gelir..
                    [/quote]

Tabiiki gelmez. Bizde bunu söylemeye çalışıyoruz.

Yorum

Allah adalet sahibi olduğundan zalimle mazlumu eşit tutmaz.
                      Zalimin karşısında mazlumun da yanında olur...

SELAM ;

MAZLUMUN YANINDA OLANLARA VE ZALİMİN KARŞISINDA DURANLARA OLSUN...

Sürgünümüz hep çöle, sırr-ı hikmet ne ola?
                      Sahra-yı KERBELA'da, Hüseynî Fermân'a sor...

Yorum

İmam Hamanei yi rehber edinenler, onun israil ile her boyutta ilişkisi bulunan bir rejimi ve yöneticilerini övmeyeceğini bilir.
                        O zaman Imam Hamanei'in agzindan yalan yaziliyor demekki.
                        Allah Bize Yeter!
                        O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

Peygamber s.a.a. ağzından yalan yazılırken, neden İmam Hamanei (k.s.) ağzından yazılmasın ki? buna ne engel var.. O rehberin her kelimesi en ince şekilde okunması ve anlaşılması gerekir.. ne anlamda söylüyor ne için söylüyor diye.. boş boş kafamızdaki düşünceleri doğrulamış mı diye okursak onun sözlerini anca kafamızdakini okumuş oluruz.. o yüzden dikkatli olmamız gerekir..

İmama bağlı üniversiteli öğrencilerin tavırlar (ki kendileri fikir üreten dinamik beyinlerdir) Hz. Hamanei (k.s.)'ile aynı zamanlarda bir eylem düzenlediler. Tr büyükelçiliğine gelip tebrik ettiler ama Tr'nin İsraille her türlü ilişkisini kesmesini istemeyi de unutmadılar..

İşte bu önemli bir bakış açısıdır. Tr yönetiminden mevcut haliyle bundan daha fazlasını beklemek, tağuti yönetimlerin oluşum ve işleyiş kaidelerinden habersiz olmak anlamına gelir...

Yorum

Peygamber s.a.a. ağzından yalan yazılırken, neden İmam Hamanei (k.s.) ağzından yazılmasın ki?buna ne engel var..
                            Imam Hamanei hayatda. Yalan yazilara,yalan haberlere itiraz eder.
                            Allah Bize Yeter!
                            O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

hangi birini takip edip hangi birine reddiye yazacak.. niye başkalarının yanlış anlamalarını takip etsin ki. başka işi mi yok.. insanlar doğru anlasın.. Rehbere madem önem veriyorlar o halde adam gibi takip etsinler..

Yorum

Peygamber (saa) zamanında yalancı peygamber bile çıkmıştır ve onlara inananlarda çıkmıştır.
                                İmam Hamaney yedi milyar insanın kendisi hakkında ne söyleyeceğiyle tek tek ilgilenecek zamanımı var.
                                Müslümanların dertlerini dert edinen İmam söyleyeceğini söyler vereceği mesajı verir.
                                Bize düşen hattı imamda osözleri doğru anlayabilmek.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X