Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İHH YARDIM GEMİLERİNE SİYONİSTLERİN SALDIRISI

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İHH YARDIM GEMİLERİNE SİYONİSTLERİN SALDIRISI

"TEL AVİV (A.A) - 31.05.2010 - İsrail donanmasının dün gece Gazze'ye yardım götüren başta Mavi Marmara olmak üzere 6 gemilik filoya yaptığı operasyonun ardından, İsrail'de bir televizyon kanalı 16 kişinin öldüğünü bildirdi.

İSRAİL'İN SALDIRISINDAN İLK GÖRÜNTÜLER (VİDEO)

SALDIRIDAN KARELER - GALERİ

Flaş...Ankara'dan ilk tepki

İsrail başkonsolosluğu önünde eylem

İsrail televizyon ve radyo yayınlarında ölü ve yaralı sayısına ilişkin, İsrail kaynaklarına dayalı bir bilgi verilmezken, hep yabancı kaynaklara atıfta bulunulması dikkati çekti, ayrıca gemiye İsrail helikopterlerinden komandoların indiğine ilişkin, Türk televizyonlarından aktarılan görüntüler ekranlara getirildi.

İsrail televizyon kanalları, yaralananların Aşkelon'daki hastaneye sevkedildiklerini belirtirken, operasyonda yaralı askerler de bulunduğunu, bunlardan ağır yaralı birinin de Hayfa'ya nakledildiğini bildirdiler.

Bu arada Kanal 10 televizyonu, gözaltına alınanların bir kısmının cezaevlerine konulması için hazırlıklar yapıldığını duyurdu.

Televizyon ayrıca, Gazze Şeridi'nden botların denize açılmasını önlemek için, Gazze kıyılarının da tümüyle abluka altına alındığını kaydetti.

Kanal 2 televizyonu, gemidekilerin daha önce söyledikleri gibi pasif bir direniş içinde olmadıklarını, askerlere bıçak ve çubuklarla saldırdıklarını da ifade etti.

İsrail televizyonları ve radyoları, Ankara ve İstanbul'da protesto için toplanan kalabalıkları ve Ankara'daki İsrail büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını da haberlerinde duyurdular.

Bu arada, İsrail'den şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadığı dikkati çekti.

Görüşlerine başvurulan bir askeri kaynak, şu aşamada herhangi bir açıklama yapılmasının söz konusu olmadığını belirtirken, gemilere rotalarını geri çevirmeleri veya Aşdod'a yönlendirmeleri konusunda uyarı yapıldığını hatırlatmakla yetindi.

İsrail'den askeri sansür!

İsrail'deki hastanelere nakledilen ölü ve yaralılarla ilgili her türlü bilgi saklanıyor.

İsrail radyosu, askeri sansürün, İsrail'deki hastanelere nakledilen ölü ve yaralılarla ilgili her türlü bilginin yayınına yasak koyduğunu bildirdi.

Radyo, en az bir İsrail hastanesine yaralıların nakledildiğine ilişkin bilgi edindiklerini belirtti ve başka bilgi vermedi.

Yetkililerin, birçok hastaneye yaralı kabulüne hazırlanmaları talimatı verdiği kaydedildi."

(Mynet.com)

Ynt: İHH YARDIM GEMİLERİNE SİYONİSTLERİN SALDIRISI

Rabbim bu alçaklara lanet etsin. Bu siyonistlerin artık sonunun gelmesi gerek..

Yorum

haberlerde yerli işbirlikçiler de operasyon diyor saldırı katliam demiyor da.. sanki yardım götürenler terörist gibi... bu israilin haber kanallarına nasıl hakim olduğunun göstergesi..

Yorum

Kahrolsun İsrail! Fakat bu olay sonrası İskenderundan gelen 6 şehit haberi ile sonuçlanan Saldırının zamanlaması gündem değiştirmek adına çok önemli ve ilginç...

Allah lanet etsin sana İsrail. Hayberi Unutma ve 2. Haybere Hazırlan.

Yorum

İsrail askerleri yardım gemisine saldırdı
          Gazze’ye yardım gemilerine İsrail askerleri saldırıya geçti
          Filistin'in Gazze kentine yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail askerleri saldırı düzenledi.

Saat: 07.03 İsrail güçlerinin müdahale ettiği ''Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım'' kampanyası kapsamında Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren 6 gemilik filoda yer alan gemilerden birinde, İsveç Meclisi'nde bulunan Türk Milletvekili Mehmet Kaplan da bulunuyor. Mehmet Kaplan'ın İsveç'te yaşayan ailesi ve yakınları, İsrail'in gemilere müdahale etmesinden sonra Kaplan ile telefon görüşmesi yapamadıklarını bildirdi.

Ancak Kaplan'ın, daha sonra mensubu olduğu İsveç Çevre Partisi ile telefon görüşmesi yaparak, İsrail askerlerinin gemilere müdahale etmeye başladığını ve gemilere girdiklerini haber verdiği öğrenildi.

Saat: 06.03 İLK BİLGİLERE GÖRE YARDIM KONVOYUNDA SADECE TÜRK GEMİSİ MAVİ MARMARA'YA SALDIRI DÜZENLEDİ. YUNAN YARDIM GEMİLERİNİN YOLUNA DEVAM ETTİĞİ İLERİ SÜRÜLÜYOR..

Saat: 05.41 İsrail askerlerinin helikopterlerle gemiye indikleri gözlendi...

Saat: 05.26 HAYATINI KAYBEDEN BİR KİŞİNİN BAŞINDAN VURULARAK ÖLDÜĞÜ BİLDİRİLİYOR...

Saat: 05.11 SON GELEN BİLGİLERE GÖRE 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 30 YARALI VAR...

SONDAKİKA: iSRAİL MAVİ MARMARA GEMİSİNE SALDIRIDA BULUNDU. ÇOK SAYIDA YARALI VAR. BİR KİŞİNİN DURUMU AĞIR. ÇATIŞMA DEVAM EDİYOR..

[flash=500,500]http://videonuz.ensonhaber.com/izle/israil-askerleri-mavi-marmara-gemisine-saldirdi[/flash]
          "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
          "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

Bu saldırılar Siyonist katillerin tüm dünyaya açık meydan okumasıdır. Gemilerde 16 ülkeden insanlar vardı her türden gönüllü yiğitler.. Siyasiler vardı.. Tüm bunlara güvenen İHH yetkililerinin yaptığı açıklamalardan anlaşılıyor ki saldırı beklemiyorlar en fazla adam kaçırma olabileceğini düşünüyorlardı.

Peygamber katletmekten çekinmeyen şımarık siyonist Allah'ın gazaplandığı katillerden ölçü beklemek elbette yanlış. belki de bu yüzden filolardaki bu yiğit insanlar her türlü riski göze aldılar. Rabbim ödüllerini bol bol verecektir.

Siyonist kan içici çete, abd'nin ortadoğudaki silahlı gözü dönmüş karakolu, dünyanın nasıl bir güce teslim olduğunun farkında ve ona güveniyor. biliyor ki dünyadaki satılmış işbirlikçi tağuti yönetimler halklarına sahip olacak olası müdahlelerde polisini askerini İsraile yönelecek saldırılarda bir duvar olarak kullanacaklar.. insanlığın vicdanının bir saldırıya dönüşmesine engel olacaklar..

bu yüzden böyle bir kabadayılığa meydan okumaya girişebildiler. medya kendilerinin elinde vuran onlar hastaneye taşıyan onlar..

İsrailin korktuğu tek güç lübnan hizbullahı ile iran islam cumhuriyetidir. gemilerde onlardan sanırım katılan yoktu.. bu durumda İsrail bu iki gücün saldırısından emin gördü kendisini. Diğer ülkelerin böyle bir saldırıya karşılık veremeyeceğini düşünmekte..

sanki gemiler silah taşıyordu filistine. taşıdıkları insani yardım ilaç ve gıda. bu nasıl canilik ki mağdur ettiği insana yardımı engelliyor. bu nasıl kabadayılık nasıl kalpsizlik canilik ki tüm dünyada onca insanın görüşünü kınamasını nefretini lanetini hiçe sayabiliyor..

bize düşen bunu protesto etmekdir. ülkemizde bu canilerin bir tanesinin bile kalmayacağı zamana kadar mücadele etmek.. bunun için geceden itibaren konsoloslukta protesto eylemleri sürüyor.. buna sessiz kalmamak hepimizin görevidir..

yoksa filistin kerbeladır. yoksa biz de israilin yanında olmuş kullanmasak bile onun ürünlerini kullanıp kardeşlerimize kurşun sıkmış oluruz...

Yorum

FLAŞ! ALÇAK İSRAİL,İNSANİ YÜREKLERİ VURDU!
              Katil İsrail, "Gazze'ye Özgürlük" gemilerine saldırdı!
              FHA-Katil İsrail’in bugün sabah “Özgürlük Filosu” kapsamındaki gemilerden birine ateş açması üzerine şu ana kadar 16 kişi şehid düştü.
              FHA-Muhabirimizin Fransa haber ajansına dayanarak bildirdiğine göre, katil İsrail Deniz Kuvvetlerinin bugün sabah “Özgürlük Filosu” olarak adlandırıan ve Başta Mavi Marmara olmak üzere 6 gemiden oluşan filodan bir gemiyi vurması üzerine bu gemide bulunan insan hakları savunucularından şu ana kadar en az 10 kişi Şehid düştü, 50’yi aşkın kimse de yaralandı. Siyonist İsrail ise, şehid ettiği sivillerin sayısını en az 16 kişi olarak açıkladı.

Öte yandan Filistin Enformasyon Merkezi de Özgürlük Filosunda bulunan haber kaynaklarına dayanarak işgalci İsrail güçlerinin bu filodaki gemilerden bazılarını Ashdod limanına yönlendirirlerken bu filoda bulunan kişilerin hepsinin rehin aldıklarını ilan ettiler.
              http://turkish.farsnews.com/newstext.aspx?nn=8903100146

Yorum

Zulme çook fazla sessiz kaldığımızdan kaynaklanmıyor mu bu katliamlar Allah lanet etsin ozalimlere şuana haberleri izliyorum duyduğum an kahroldum şuan 16 ölü 30 dan fazla yaralı olduğunu söylüyor haberler ve biz hala sessiz kalmaya devam ediyoruz

Allah zulm edenlere tüm zalimlere ve zalim yandaşlarını Kahhar ismiyle kahretsin

Ne yapmalıyız ki bu katillere yeterli dersi verelim ne yapmamız gerekir

Yorum

Siyonist İsrail Başkonsolosluğu abluka altına alındı

31-05-2010

İSTANBUL- Gazze'ye insani yardım taşıyan filonun 2 İsrail gemisi tarafından taciz edilmesi üzerine, bu durumu protesto etmek isteyen binlerce vatandaş İsrail Başkonsolosluğu önüne akın etti. Filistin ve Türkiye bayrakları taşıyan grup, gemiler Gazze'ye ulaşana kadar eylemlerine devam edeceğini bildirdi.

Gazze'ye insani yardım malzemesi taşıyan Özgürlük Filosu'nun, İsrail donanmasına ait 2 gemi tarafından taciz edildiği haberi üzerine binlerce vatandaş, Levent'te bulunan İsrail Konsolosluğu önüne koştu. İsrail gemilerinin tacizini protesto etmek isteyen vatandaşlar, ellerinde Filistin ve Türkiye bayrakları ile sloganlar atarak eyleme başladı. Gemilerin Gazze'ye ulaştığı haberi gelinceye kadar, İsrail Başkonsolosluğu önündeki eylemin devam edeceğini söyleyen vatandaşlar, İsrail aleyhine yapılan konuşmaları alkışlarla destekledi.

Eylemin başlamasıyla birlikte çok sayıda çevik kuvvet polisi, başkonsoloslukta önlem aldı. (CİHAN)

Yorum

selamun aleykum
                    dünyanin gözü önünde yapilan bu katliama baklim siyonist yandaslarinin tepkisi ne olucak, yilardir yapilan katliamlara hep israil kendini savunuyor deniyordu, bakalim simdiki bahaneleri ne olucak, ALLAH hepsine lanet etsin,beyza kardesime katiliyorum bizlerde birlik olmadigi icin bunlar basimiza geliyor,
                    ALLAH yardimcimiz olsun.

Yorum

İsrail, insani yardım gemilerini vurdu: En az 16 şehit, 50 yaralı

MAVİ YOLCU GEMİSİ- İsrail güçleri, 'Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım' kampanyası kapsamında Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren 6 gemilik filoya ateş açtı. En az 16 şehit, 50 yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, İsrail askerleri helikopterle gemiye inerek ateş açtı. Saldırı sırasında 16 kişi şehit, en az 30 kişi yaralandı. Gemilerden geçilen ilk görüntülerde, bir helikopterden bazı askerlerin ellerinde silahla iple sallanarak gemiye indiği ve geminin iç taraflarına geçtiği görüldü. İnsani yardım filosundaki gemilerden sadece ''Mavi Marmara'' gemisiyle bağlantı kurulabilirken, şu an bu gemi ile de bir bağlantı kurulamıyor. Görüntülerde çok sayıda yaralının yerlerde yattığı görülüyor.

Gazze'deki Hamas hükümetinin lideri İsmail Haniye, İsrail güçlerinin Gazze'ye yardım getiren gemilere müdahalesini kınadı. Haniye, İsrail'in, ''Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım'' kampanyası kapsamında Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren 6 gemilik filoya İsrail'in müdahelesini ''acımasız bir saldırı'' olarak yorumladı.

Haber:Ajanslar Resim:Cihan

Rasthaber.com

Yorum

BÜTÜN İSTANBUL SİYONİST ELÇİLİĞE AKIN EDİYOR
                        30.05.2010, 23:54:05

BÜTÜN İSTANBUL SİYONİST ELÇİLİĞE AKIN EDİYOR İHH İnsani Yardım konvoyunun Gazze'ye girmesini engelleyeceğini açıklayan siyonist İsrail rejimi gemileri taciz etmeye başladı.

İHH KRİZ KOMİTESİ tarafından yapılan açıklamada bu gece yarısı 24:00'den itibaren İstanbul'daki bütün müslümanlar ve duyarlı insanlar İstanbul Levent'te bulunan siyonist rejim konsolusuluğu önünde protesto eylemi yapmaya çağrıldı.

KARDEŞLİK PLATFORMU tarafından yapılan açıklamada da, bütün Filistin gönüllülerinin siyonist rejim konsolosluğu önündeki kesintisiz protesto eylemine katılması istendi...

SİYONİST REJİMİN BARBARLIĞINA KARŞI DİRENME, İNSANİ YARDIM KONVOYUNDAKİ KAHRAMAN KARDEŞLERİMİZLE DAYANIŞMA AMACIYLA BÜTÜN ŞEREFLİ MÜSLÜMANLARI SİYONİST REJİM KONSOLOSLUĞU ÖNÜNE GELMEYE DAVET EDİYORUZ...

VELFECR

Yorum

Füzeler Yakında Siyonist Rejimin Üzerine Yağacak
                          29.05.2010, 17:27:45

Füzeler Yakında Siyonist Rejimin Üzerine Yağacak Siyonist İsrail rejimine karşı İran, Suriye, Hizbullah ve Gazze tarafından ortak bir komuta merkezi kurulduğu ileri sürüldü.

Siyonist İsrail rejimi askeri istihbarat kaynaklarına yakınlığı ile bilinen DEBKA internet sitesi, binlerce Füzenin İran’ın komutasında siyonist rejim hedeflerine kilitlendiğini yazdı.

Füzelerin askeri hedeflerin yanı sıra, kentlere ve Tel Aviv’deki siyonist yerleşim bölgelerine kilitlendiğini yazan DEBKA, İran yapımı olan sıvı yakıtlı balistik füzelerin Suriye üzerinden Hizbullah’a ulaştırıldığı, Kuzey Koreli mühendislerin de Suriye’de füze üretimi noktasında çalıştığını ileri sürdü.

Siyonist hedeflere yönelik füze operasyonları için Suriye’nin başkenti Şam’da Suriye Genel Kurmay Başkanlığı komutası altında bir karargah kurulduğunu ileri sürdü.

Karargahın İran’ın komutası altında olduğunu, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın 25 Mayıs’ta Suriye’ye yaptığı ziyarette, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrullah ile yaptığı görüşme sırasında bu karargahın oluşturulduğu ileri sürüldü.

Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrullah’ın 25 Mayıs’ta yaptığı zafer konuşmasına atıfta bulunan DEBKA, Nasrullah’ın “İsrail halkını güvence altına almaya ve onlara güçlü olduklarını hissettirmeye, her türlü ihtimale karşı hazırlıklı olduklarını göstermeye çalışıyor, ancak boş şeyler bunlar. Yapın yapacağınız tatbikatları. Fakat füzeler üzerinize yağmaya başladığında ne kadar güçlü olduklarını yakında göreceğiz” sözlerini aktararak, füzelerin çok kısa zaman içinde ateşlenecek durumda olduğunu belirtti.

Savaş anında İran, Hizbullah ve Suriye’nin eş zamanlı olarak füzeleri ateşleyeceğini yazan DEBKA, bunu “füze sağanağı” olarak tanımladı.

VELFECR

Yorum

Müslüm mahalli yi dinledim demin çok doğru bir şey söyledi

bizim birkaç kişiyle çıkıp bağırmamız hiçbir işe yaramaz işe yarayacak tek bir şey var oda hükümetin israille bütün bağlantısını kesmesi sen adama bağır çığır sonrasında kalk alışveriş yap ticaret yap dost olduğunu söyle ee adam demez mi sonra biz ne yapsak bunlar bizden el çekmiyor bütün zulme sessiz kalıyorlar daha da ileriye gitmek gerekir diye düşünüyor ve ileriye gitmektende hiç çekinmiyor

Yorum

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı İsrail'in yardım gemilerine saldırısını en ağır şekilde protesto etti. Bakanlıktan yapılan açıklamada İsrail'in saldırısı diplomatik şekilde en ağır ifade ile kınandı.
                              31/05/2010 - 08:30

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in sivillere karşı güç kullanımını en ağır şekilde protesto ederek, uluslararası hukukun ihlali sayılan bu olayın iki ülke ilişkilerinde "telafisi olmayan sonuçlar doğurabileceğini" bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Gazze halkına insani yardım ulaştırmak arzusunu taşıyan ve aralarında yaşlı, kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda ülkeden sivillere karşı İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından güç kullanıldığı hatırlatılarak, "Elde edilen ilk bilgilere göre en az iki kişinin hayatını kaybetmiş ve 30;dan fazla kişinin yaralanmış olmasını en ağır şekilde protesto ediyoruz" denildi.

Açıklamada daha sonra şunlar kaydedildi:

"İsrail masum sivilleri hedef alarak, insan hayatını ve barışçı girişimleri hiçe saydığını açık bir biçimde bir kez daha göstermiştir. İsrail'in bu insanlık dışı uygulamalarını şiddetle kınıyoruz. Açık denizlerde gerçekleşmiş, uluslararası hukukun ağır bir ihlalini teşkil eden bu müessif olay ilişkilerimizde telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilecektir."

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliğinin sürdürdüğü girişimlerin yanı sıra bakanlığa davet edilen İsrail'in Ankara Büyükelçisi nezdinde bu kabul edilemez olayın kuvvetle kınanmakta ve kendisinden acilen izahat talep edilmekte olduğu da bildirilen açıklamada şöyle denildi:

"Gerekçe ne olursa olsun, yalnızca barışçı faaliyetlerde bulunan sivillere karşı bu tür hareketlerin kabulü mümkün değildir. İsrail'in uluslararası hukukun ihlalini teşkil eden bu davranışının sonuçlarına katlanması gerekecektir.

Hayatını kaybedenlere Tanrıdan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır diliyor, yaralananlara acil şifa dileklerimizi iletiyoruz."

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X