Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

***FARSÇAYA BAŞLIYORUZ...! ***

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: ***FARSÇAYA BAŞLIYORUZ ÖĞRENMEK İSTEYENLER İÇİN YENİ BİR SAYFA ***

[quote author=ruhullah link=topic=3873.msg34606#msg34606 date=1244402513]
    Teşne şodem-susadım
    Teşne şodi-susadın
    Teşne şod-susadı
    Teşne şodim-susadık
    Teşne şodiyd-susadınız
    Teşne şodend-susadılar

Tond reftem-hızlı yürüdüm
    Tond refti-hızlı yürüdün
    Tond reft-hızlı yürüdü
    Tond reftiym-hızlı yürüdük
    Tond reftiyd-hızlı yürüdünüz
    Tond reftiyden-hızlı yürüdüler
    "reftend" olmalıdır

Nigah kerdem-baktım
    Nigah kerdi-baktın
    Nigah kerd-baktı
    Nigah kerdiym-baktık
    Nigah kerdiyd-baktınız
    Nigah kedend-baktılar
    "kerdend" olmalı

Etse kerdem-aksırdım
    Etse kerdi-aksırdın
    Etse kerd-aksırdı
    Etse kerdiym-aksırdık
    Etse kerdiyd-aksırdınız
    Etse kerdend-aksırdılar

Sorfe kerdem-öksürdüm
    Sorfe kerdi-öksürdün
    Sorfe kerd-öksürdü
    Sorfe kerdiym-öksürdük
    Sorfe kerdiyd-öksürdünüz
    Sorfe kerdend-öksürdük

[/quote]

Aferin
    Resulullah (s.a.a): “Kim bir mümini üzerse, daha sonra buna karşılık dünyayı ona verirse, günahının kefareti olmaz ve bu işi için ona mükafat verilmez.” (Müstedrek’ul-Vesail, hadis: 10336)

Yorum

[quote author=ruhullah link=topic=3873.msg34612#msg34612 date=1244403744]

Maderem meriz şod men o ra be biymaristan bordem-annem hasta oldu ben hastaneye götürdüm

Doktor be ma daru nivişt ma hem der (ez olmalı) daruxane daru xeriydiym –doktor bize ilaç yazdı bizde eczaneden ilaç aldık

maderem, pederem ra der hal-i ceng diyd-annem babamı savaş yaparken gördü

[/quote]

Güzel cümleler kurmuşsunuz Aferin
      Resulullah (s.a.a): “Kim bir mümini üzerse, daha sonra buna karşılık dünyayı ona verirse, günahının kefareti olmaz ve bu işi için ona mükafat verilmez.” (Müstedrek’ul-Vesail, hadis: 10336)

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3873.msg34627#msg34627 date=1244410423]
        Allah razi olsun muallim, ben cok yavas ilerliyorum, diger bazi kardeslerimin bu dile yakin olduklarini dolayisi ile cok faydalanacaklarini biliyorum, benim yaptigim daha cok, alistirma/önhazirlik diyebilirim...ama bellimi olur

size duaciyim, cok tesekkür ederim
        [/quote]

Allah sizden de razı olsun inş
        Dualarınız için de teşekkürler
        Siz herkesten daha çabuk ödevleri yapıyorsunuz
        Her ne niyetle olursa olsun şüphesiz faydalanacaksınız. İlk baştan da ciddi katılacağınızı söylememiştiniz ama şimdiye kadar diyebilirim herkesten daha ciddi siz oldunuz.
        Allah başarınızı artırsın inş

Yorum

[quote author=Seyyidi_Şuheda link=topic=3873.msg34648#msg34648 date=1244440456]
          • teşne şoden = susamak
          teşne şodem =susadım
          teşne şodi =susadın
          teşne şod=susadı
          teşne şodiym = susadık
          teşne şodiyd = susadınız
          teşne şodend = susadılar

• tond reften = hızlı/çabuk yürümek
          tond reftem = hızlı yürüdüm
          tond refti = hızlı yürüdün
          tond reft =hızlı yürüdü
          tond reftiym = hızlı yürüdük
          tond reftiyd = hızlı yürüdünüz
          tond reftend = hızlı yürüdüler

• nigah kerden = bakmak
          nigah kerdem = baktım
          nigah kerdi =baktın
          nigah kerd = baktı
          nigah kerdiym = baktık
          nigah kerdiyd = baktınız
          nigah kerdend = baktılar

• etse kerden = hapşırmak
          etse kerdem =hapşırdım
          etse kerdi =hapşırdın
          etse kerd =hapşırdı
          etse kerdiym= hapşırdık
          etse kerdiyd = hapşırdınız
          etse kerdend = hapşırdılar

• sorfe kerden = oksürmek
          sorfe kerdem = öksürdüm
          sorfe kerdi = öksürdün
          sorfe kerd = öksürdü
          sorfe kerdiym = öksürdük
          sorfe kerdiyd = öksürdünüz
          sorfe kerdend = öksürdüler

Ben artık derslerde olamıyacam (Gerçi öss kadar burdayım da olurya derslere bakamam )gideceğim yerlerde internete girebilsem derslere göz atarım inş
          Ağayi Muallim hakkınızı helal edin. SAbrınızdan dolayıda teşekkür ederim, yüce RABB'im emeklerinizin mükafatını verir inş
          ALLAH razı olsun

İmamı zaman ağamız hepinizin de yar ve yardımcısı olsu inş
          Selam ve dua ile
          [/quote]

Hepsi doğrudur, Aferin

Aleyküm selam vr vb
          Allah sizden de razı olsun inş, güzel dualarınız için de teşekkürler. Sizin gibi çalışkan şagirtlerin derslere katılamaması üzücü bir olaydır. Diğerlerinin de derse katılmalarına ve ödevlerini yapmalarına sebep oluyordunuz, inşaallah yine yakın bir zamanda sizi aramızda görürüz.
          Hakkım olursa helaldır, siz de hakkınız helal edin inş.
          Her nere gitseniz Yaradan yar ve yardımcınız olsun inş.
          Muveffeq başiyd. İltiması dua.

Yorum

[quote author=yebne-zehra link=topic=3873.msg34665#msg34665 date=1244448941]
            muallim hocam bende uzun birsüre derslere katılamıyacağım inş nete geri geliğmede kaldığım yerden devam edip derslere katılmaya çalıacağım..selam ve dua ie...
            [/quote]

ya arkadaşların böyle gitmeleri bizleri üzüyor, inşaAllah yakın bir zamanda yine derslere katılma fırsatı bulursunuz. yebne-zehra kardeş, Yaradan sizin de yar ve yardımcınız olsun. Fırsat bulduğunuzda ödevleri yapmasanız da buralara uğrayın ve bir selam eleyk deyin inş
            fi emanillah inş

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3873.msg34988#msg34988 date=1244505117]
              insaAllah kisa zamanda tekrar döner ve kendinizi fazla özletmezsiniz...

geriye iki kisimi kaldik yani?
              muallim kardesim dilerse bir müddet ara verebiliriz belki

[/quote]

Ara vermeye gerek yok bence, tahminimce dersleri takip eden arkadaşlar çoktur, tatil etmemiz uygun olmaz, yavaş yavaş ilerleyeceğiz inşaAllah. Bu giden kardeşler de fırsat bulduklarında gelip dersleri kopya yapıp çıkarlar. Gidenlere iyi yolculuklar, kalanlara da başarılar dilerim.

[glow=red,2,300]not: ödev ağır geliyorsa ödev vermeyebilirim.[/glow]

Yorum

öncelikle hakkimda söyledikleriniz icin tesekkür ederim muallim kardesim, cesaretimi artirdiniz...

ders agir gelmiyor, zaten güzel yavas yavas isliyorsunuz...sizde haklisiniz, diger kardeslerim zaten benim kadar zorlanmiyorlar, onlar bir ara ugrayip kopya yapsalar yine acigi kapatabilirler...devam edelim ins.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=muallim link=topic=3873.msg35251#msg35251 date=1244574219]
                  Hepsi doğrudur, Aferin

Aleyküm selam vr vb
                  Allah sizden de razı olsun inş, güzel dualarınız için de teşekkürler. Sizin gibi çalışkan şagirtlerin derslere katılamaması üzücü bir olaydır. Diğerlerinin de derse katılmalarına ve ödevlerini yapmalarına sebep oluyordunuz, inşaallah yine yakın bir zamanda sizi aramızda görürüz.
                  Hakkım olursa helaldır, siz de hakkınız helal edin inş.
                  Her nere gitseniz Yaradan yar ve yardımcınız olsun inş.
                  Muveffeq başiyd. İltiması dua.

[/quote]

ALLAH Razı olsun, hakkım varsa da helal olsun.
                  Ben döndüğüm de dersleri kopyalarım benim için hiç sorun değil,zaten ben her fırsatta açıp bakacam yazamasamda takip edecem inş. arada bir de selam verme imkanım olur inş
                  Sizin de yüce Yaradan yar ve yardımcınız olsun. Muhtacı dua
                  Selam ve dua ile..
                  vesselam
                  YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
                  YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
                  AMA ASLA İKİYÜZLÜ OLMA
                  MEVLANA

ιηѕαηℓαя уαℓαη кσηυşмαктα, нιℓєкαяℓıктα νє ιкιуüzℓüℓüктє σ кα∂αя υѕтαℓαşмışℓαякι şєутαηıη вυ кσηυℓαя∂αкι şöняєтι υηυтυℓυρ gιтмιş...

Yorum

[quote author=muallim link=topic=3873.msg35255#msg35255 date=1244575080]
                    [quote author=gulistan_2 link=topic=3873.msg34988#msg34988 date=1244505117]
                    insaAllah kisa zamanda tekrar döner ve kendinizi fazla özletmezsiniz...

geriye iki kisimi kaldik yani?
                    muallim kardesim dilerse bir müddet ara verebiliriz belki

[/quote]

Ara vermeye gerek yok bence, tahminimce dersleri takip eden arkadaşlar çoktur, tatil etmemiz uygun olmaz, yavaş yavaş ilerleyeceğiz inşaAllah. Bu giden kardeşler de fırsat bulduklarında gelip dersleri kopya yapıp çıkarlar. Gidenlere iyi yolculuklar, kalanlara da başarılar dilerim.

[glow=red,2,300]not: ödev ağır geliyorsa ödev vermeyebilirim.[/glow]
                    [/quote]

Böyle çok güzel ilerliyoruz. ödev vermeniz çok iyi bence, zira böylelikle pratik yapiyoruz. Pratik yapilinca hem daha çabuk ögreniliyor hemde daha kolay akilda kaliyor. yinede en iyisini siz bilirsiniz...
                    Yıka ruhumu merhamet lütfuyla

Bula nurlara gözlerimi n’olur

Çevir basiret çölümü aydınlıklara

Yorum

Herkese kolay gelsin dil öğrenme konusunda. Burda arapça dersinin de verilme imkanı olurmu? muallim arapça biliyorsa bir başlık açarak arapça da öğretebilirmi ? ve ya bilen bir başkası ?

Yorum

[quote author=mutahhari link=topic=3873.msg35417#msg35417 date=1244637471]
                        Herkese kolay gelsin dil öğrenme konusunda. Burda arapça dersinin de verilme imkanı olurmu? muallim arapça biliyorsa bir başlık açarak arapça da öğretebilirmi ? ve ya bilen bir başkası ?
                        [/quote]

mutahhari kardeş, aramıza hoş geldiniz.
                        Arapça dili gerçekten çok ağır bir dildir, içlerinde kalmadıkça onu öğrenmek çok zor. Arkadaşlardan biri Arapça dersi verirse, karşı çıkmam, yardımcı bile olmaya çalışırım ama şimdi Arapça dersleri vermeye ne zamanım ve ne de halim vardır. Ama şöyle yapılabilir; Kuran'da geçen zor kelimeler çıkarılıp onların üzerinden dersler yapılabilir. Böylece Kuran'la daha çok haşir neşir oluruz.
                        Allah'ın yardımıyla ona da bir gün başlarız inş.
                        Ama arkadaşlar bana oy vermemişler, onun için şimdilik başlamayacağım: ))
                        muveffeq başiyd

Yorum

17. DERS

Bu derste evde ve mutfakta bulunan eşyaların isimlerini öğreneceğiz inş:

• Yexçal = Buzdolabı
                          • Libasşu = çamaşır makinesi
                          • Firizer = derin dondurucu
                          • Kuler = klima/soğutucu cihaz
                          • Penke = vantilatör

• Ayne = ayna
                          • Miyz = masa
                          • Sandalye = sandalye
                          • Komod = elbise dolabı
                          • Ferş = halı

• Muket = halıfileks
                          • Buxari = soba
                          • Der = kapı
                          • Pencere = pencere
                          • Şiyşe = cam

• Lamp = lamba
                          • Poşti = dayanma yastığı
                          • Mutekka = yastık
                          • Toşek = döşek
                          • Lehaf = yorgan

• Petu = battaniye
                          • Utu = ütü
                          • Aşpezxane = mutfak
                          • Zerf = kap
                          • qablame = tencere / kazan

• Setl-i aşqal = çöp tenekesi
                          • Parç = sürahi
                          • Sofre = sofra
                          • qaşuk = kaşık
                          • çengal = çatal

Ödev:

Üsteki kelimelerden beş cümle kurun inş.
                          Muveffeq başiyd.

Yorum

18. DERS

Bu derste yine ev ve mutfakta bulunan eşyaların isimlerini öğreneceğiz inş:

• livan = su bardağı
                            • istikan = bardak
                            • sabun = sabun
                            • şampu = şampuan
                            • tayd = torsil / elbise deterjanı

• hovle = havlu
                            • şiyr = musluk (süt ve aslan manasına da geliyor)
                            • ketri = çaydan
                            • quri = demlik
                            • çağu = bıçak

• qend = şeker
                            • qendan = şeker kabı
                            • şeker = toz şeker
                            • nemek = tuz
                            • nemekdan = tuz kabı

• ruğen = yağ
                            • toxm-i morğ = yumurta
                            • mast = yugurt
                            • penir = peynir
                            • murebba = reçel

• siyni = sini / tepsi
                            • filaks = termus
                            • qeyçi = makas
                            • suzen = iğne
                            • nex = iplik

Ödev:

Altta yazdığım işare zamirleriyle, siz de birkaç tane cümle yazın:

men şeker darem
                            tu şeker dari
                            u şeker dared

ma keşer dariym
                            şuma şeker dariyd
                            anha şeker darend

Yorum

nasil olmussa 17. dersi görmemisim agay-i muallim...simdi 18. derse bakmak icin geldigimde her ikisini ayni anda yazmak zorunda kaldim, dolayisi ile, iki ödevi ayni anda yapmak bana zor geldi...bu zayif calismadan dolayi özür diliyorum...
                              ........................
                              17. ders'ten

1- Men ez ayne yek zereski gol diydem ve xeyli bohtzedem =ben aynada bir koyu kirmizi gül gördüm ve cok sasirdim

2- men tesne sodem ez yexcal yek parc ab-i serd menusdiyd geluyem mikoned= ben susadim buzdolabindan bir sürahi soguk su ictim, bogazim agriyor

3- men goresne sodem der aspezxane reftem xeyli sebzi xurdem meden derd mikoned = ben aciktim mutvaga gittim cok sebze yedim midem agriyor
                              ................
                              18. dersten

men mast xurdem = ben yogurt yedim
                              tu mast xurdi = sen yogurt yedin
                              u mast xurd = o yogurt yedi

:-[ bu kadar

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Men maderem ba ba-hem lehaf kerdend (ben annem ile birlikte yorgan yaptim)
                                lamp xane ra geseng kerd (lamba evi güzel yapti)
                                ez yexçal filfil bordum (buzdolabindan biber goturdum)
                                yek beççeha fers ra boriyd (bir çocuk haliyi kesti)
                                Zehra murebba ra dust dared (zehra reçeli seviyor)

men suzen darem (benim ignem vardir)
                                to suzen dari (senin ignen vardir)
                                u suzen dared (Onun ignesi vardir)

ma suzen dariym (bizim ignemiz vardir)
                                soma suzen dariyd (sizin igneniz vardir)
                                anha suzen darend (onlarin igneleri vardir)

men qend darem (benim sekerim vardir)
                                to qend dari (senin sekerin vardir)
                                u qend dared (onun sekeri vardir)

ma qend dariym (bizim sekerimiz vardir)
                                soma qend dariyd (sizin sekeriniz vardir)
                                anha qend darend (onlarin sekerleri vardir)

insallah olmustur hocam... Gerçi bana göre yanlislar çikicak ama çalistikca zamanla bu yanlislarin giderilecektir insallah...
                                Yıka ruhumu merhamet lütfuyla

Bula nurlara gözlerimi n’olur

Çevir basiret çölümü aydınlıklara

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X