Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

***FARSÇAYA BAŞLIYORUZ...! ***

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: ***FARSÇAYA BAŞLIYORUZ ÖĞRENMEK İSTEYENLER İÇİN YENİ BİR SAYFA ***

Men ez komod libas xeridem –ben gardroptan ebise adım
    Maderi u imruz fereş buşuyed-onun annesi bugün halı yıkadı
    der zimistan heva heyli germ mi şoden ma hem kuler ra çalıştırıyoruz-yaz mevsiminde hava çok sıcak oluyor biz de klima çalıştırıyoruz
    Hemserim in şeb libasi men ra utu kerd-eşim bu akşam elbisemi ütüledi
    der aşpezhane gaşuk,zangal, setl-i aşgal ,gablama,sofre darest-mutfakta kaşık ,çatal,çöp tenekesi sofra vardır.

[img]http://img240.imageshack.us/img240/6638/salam83fb18fb1sqqm1ec6.gif

Yorum

[b] der daşpesxane yi men rugen darem-mutfağımda yağ var
      der yehçali o tu mürebba dari-o nun buzdolabında senin reçelin var
      u mast dared-onun yoğurdu var
      ma ustukan dariym-bizim bardak var
      [img]http://img240.imageshack.us/img240/6638/salam83fb18fb1sqqm1ec6.gif

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3873.msg36475#msg36475 date=1244991838]
        nasil olmussa 17. dersi görmemisim agay-i muallim...simdi 18. derse bakmak icin geldigimde her ikisini ayni anda yazmak zorunda kaldim, dolayisi ile, iki ödevi ayni anda yapmak bana zor geldi...bu zayif calismadan dolayi özür diliyorum...
        ........................
        17. ders'ten

1- Men ez ayne yek zereski gol diydem ve xeyli bohtzedem =ben aynada bir koyu kirmizi gül gördüm ve cok sasirdim

şöyle olsa daha iyi olur: "men der ayne yek gol-i zereşki diydem ve xeyli teaccub kerdem"

2- men tesne sodem ez yexcal yek parc ab-i serd menusdiyd geluyem mikoned= ben susadim buzdolabindan bir sürahi soguk su ictim, bogazim agriyor

şöyle olmalı: "men teşne şodem ez yexcal yek parç ab-i serd nuşiydem (veya xurdem), geluyem derd mikoned"

3- men goresne sodem der aspezxane reftem xeyli sebzi xurdem meden derd mikoned = ben aciktim mutvaga gittim cok sebze yedim midem agriyor

şöyle olmalı: "men goresne şodem be aşpezxane reftem, xeyli sebzi xurdem medeem derd mikoned"
        ................
        18. dersten

men mast xurdem = ben yogurt yedim
        tu mast xurdi = sen yogurt yedin
        u mast xurd = o yogurt yedi
        ma mast xurdiym
        şuma mast xurdiyd
        anha mast xurdend

:-[ bu kadar

[/quote]

rica ederim, sizde suç yoktur, iki dersi, birbirleriyle ilişkileri olduğundan ve uzun bir zaman eklemediğimden dolayı aynı günde peşpeşe ekledim, ondan zorlanmışsınız ama hemen ikisini yapmanıza gerek yoktu, arayla da yapabilirdiniz. Yine de güzel cümleler kurmuşsunuz. Aferin
        Resulullah (s.a.a): “Kim bir mümini üzerse, daha sonra buna karşılık dünyayı ona verirse, günahının kefareti olmaz ve bu işi için ona mükafat verilmez.” (Müstedrek’ul-Vesail, hadis: 10336)

Yorum

[quote author=Fatima-Masume link=topic=3873.msg36476#msg36476 date=1244991965]
          Men maderem ba ba-hem lehaf kerdend (ben annem ile birlikte yorgan yaptim)

şöyle olmalı: "men ba maderem bahem lehaf dorost kerdiym"

lamp xane ra geşeng kerd (lamba evi güzel yapti)

(doğru)

ez yexçal filfil bordem (buzdolabindan biber goturdum)

(doğru)

yek beççeha fers ra boriyd (bir çocuk haliyi kesti)

şöyle olmalı: "yek beççe ferş ra boriyd"

Zehra murebba ra dust dared (zehra reçeli seviyor)

(doğru)

men suzen darem (benim ignem vardir)
          to suzen dari (senin ignen vardir)
          u suzen dared (Onun ignesi vardir)

ma suzen dariym (bizim ignemiz vardir)
          şoma suzen dariyd (sizin igneniz vardir)
          anha suzen darend (onlarin igneleri vardir)

men qend darem (benim sekerim vardir)
          to qend dari (senin sekerin vardir)
          u qend dared (onun sekeri vardir)

ma qend dariym (bizim sekerimiz vardir)
          şoma qend dariyd (sizin sekeriniz vardir)
          anha qend darend (onlarin sekerleri vardir)

(doğru)

insallah olmustur hocam... Gerçi bana göre yanlislar çikicak ama çalistikca zamanla bu yanlislarin giderilecektir insallah...
          [/quote]

[color=green][size=13pt]Güzel cümleler kurmuşsunuz, fazla yanlışınız da yoktu.Aferin
          Resulullah (s.a.a): “Kim bir mümini üzerse, daha sonra buna karşılık dünyayı ona verirse, günahının kefareti olmaz ve bu işi için ona mükafat verilmez.” (Müstedrek’ul-Vesail, hadis: 10336)

Yorum

[quote author=ruhullah link=topic=3873.msg36705#msg36705 date=1245076278]
            Men ez komod libas xeridem –ben gardroptan ebise adım

xeriyden satıl almaya denir. şöyle olsa daha iyi olur: "men ez komod libas berdaştem" (ben dolaptan elbise aldım/götürdüm)

Maderi u imruz fereş buşuyed-onun annesi bugün halı yıkadı

şöyle olmalı: "maderi u imruz ferş şost"

der zimistan heva heyli germ mi şoden ma hem kuler ra çalıştırıyoruz-yaz mevsiminde hava çok sıcak oluyor biz de klima çalıştırıyoruz

zimistan kış demektir, yaza tabistan diyorlar. şöyle olmalı:
            "der tabistan heva xeyli germ mişeved ma hem kuler rovşen mikoniym."

Hemserim in şeb libasi men ra utu kerd-eşim bu akşam elbisemi ütüledi

şöyle olsa daha iyi olur: "hemserem imşeb libasem ra utu kerd"

der aşpezhane gaşuk,zangal, setl-i aşgal ,gablama,sofre darest-mutfakta kaşık ,çatal,çöp tenekesi sofra vardır.

şöyle olmalı: "der aşpezxane qaşuk, çenqal, setl-i aşgal ve sofre hest"

[/quote]

Güzel cümleler kurmuşsunuz. Aferin

Yorum

[quote author=ruhullah link=topic=3873.msg36718#msg36718 date=1245078442]
              [b] der daşpesxane yi men rugen darem-mutfağımda yağ var

şöyle olmalı: "der aşpezxaneem ruğen hest"

der yehçali o tu mürebba dari-onun buzdolabında senin reçelin var

şöyle olmalı: "der yexcal-i u tu murebba dari"

u mast dared-onun yoğurdu var

(doğru)

ma ustukan dariym-bizim bardak var

şöyle olmalı: "ma istikan dariym"
              [/quote]

Aferin

Yorum

iki dersi ayni anda görünce öyle panik yaptim ki, tarihlerine bile bakmadim, ben sandim ki 17. dersi önceden verdiniz de ben görmedim

cümle kurmakta hic te iyi degilim biliyorum ama
                ben daha ziyade kurulan cümleleri düzelltiginiz zaman, arkadaslarimin cümleleride dahil olmak üzere,onlari yaziyorum, bu sekilde faydalanmaya calisiyorum, bir kac güne kadar insaallah bu notlarimi daha faydali bir halde temize cekecegim...

Allah razi olsun

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Muallim hocam yaz tatilinemi girdi bizim farsça eğitimide =)
                  Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                  İmam Ali (a.s)

Yorum

çok faydalanan oldu mu bu etkinlikten??

Yorum

[quote author=mikdat link=topic=3873.msg39987#msg39987 date=1246309144]
                      [/quote]
                      Siz de mi vardınız: ))
                      Hiç bir ödev yaptığınızı görmedim.
                      hak_yolcusu kardeşin dediği gibi hiç faydalanan oldu mu?
                      elbette faydalanan mutlaka oldu ama verilen emeğe karşı gereken istifade edildi mi bunda şüphem vardır.
                      Bakın dersler niye tatil oldu? soran bile yok.
                      Bu şakirtler beni de dersten soğuttular: ))
                      Yaradan yar ve yardımcıları olsun inşaAllah.

Yorum

[quote author=muallim link=topic=3873.msg40038#msg40038 date=1246323750]
                        [/quote]
                        elbette faydalanan mutlaka oldu ama verilen emeğe karşı gereken istifade edildi mi bunda şüphem vardır.

[/quote]

Elbette çok faydaniz oldu. Ben bu aralar pek giremiyorum, çalisiyorum diye çok yorgun oluyorum. Sürekli olarak bakiyorum ama yeni ders yok. Insallah en kisa zamanda kaldigimiz yerden devam ederiz derslere. çok faydali seyler ögretiyorsunuz. Allah sizden razi olsun.
                        Yıka ruhumu merhamet lütfuyla

Bula nurlara gözlerimi n’olur

Çevir basiret çölümü aydınlıklara

Yorum

[quote author=Fatima-Masume link=topic=3873.msg40156#msg40156 date=1246385529]
                          [quote author=muallim link=topic=3873.msg40038#msg40038 date=1246323750]
                          [/quote]

[/quote]

Elbette çok faydaniz oldu. Ben bu aralar pek giremiyorum, çalisiyorum diye çok yorgun oluyorum. Sürekli olarak bakiyorum ama yeni ders yok. Insallah en kisa zamanda kaldigimiz yerden devam ederiz derslere. çok faydali seyler ögretiyorsunuz. Allah sizden razi olsun.
                          [/quote]

Allah Teala sizlerden de razı olsun inş.
                          Arkadaşlar geldikten sonra Allah'ın yardımıyla yine başlarız.

Yorum

muallim kardesim Allah razi olsun elbette faydasi oluyor, gerci ben böyle yedek ögrenci gibi falan duruyorum biraz, daha önce bahsettigim nedenlerle diger kardeslerim daha ilerideler ama olsun en azindan bende farscaya biraz alisiyorum bu sekilde...

benim sormama nedenim söyle ki;
                            sanki cok basarili bir ögrenciymisim gibi sizi yormak istemedim
                            zaten son bir kac haftadir pek ögrenmeye meyilli bir halde de degildim, dolayisi ile hic sesimi cikarmadim...

insaAllah kardeslerim döndüklerinde tekrar civil civil devam eder dersler

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Allah sizden de razı olsun gulistan_2 kardeş.
                              Keşke herkes sizin gibi ilgilenseydi ve sizin gibi çalışsaydı.
                              İnsan kimin ilgilendiğini, kimin değer verdiğini rahatlıkla anlayabiliyor. İşte bir iki kelime yazmanız insanı teşvik ediyor.
                              Bu da olmayınca yani şagirtlerden bir ses çıkmayınca ister istemez insan boşuna emek verdiğini düşünüyor ve neticede soğuyor. Parasız olunca böyle oluyor işte.
                              Bir ara arkadaşlara parasız kitap dağıtıyorduk, daha sonra verilen kitapların sağa sola atıldığını ve değer verilmediğini gördük, ondan sonra paralı satmaya başladık. Paralı olunca artık gelip rica ediyor ve uygun bir fiatla kitap almak istiyorlardı.
                              Bunu biz yıllar önce denedik. Bu dersler de öyle. İlk başlarda büyük bir talep ve ilgi vardı ama daha sonra bir soğukluk oluştu. Sebebini tam anlamış değilim, ben mümkün olduğu kadar düzenli ve faydalı hazırlamaya çalışıyordum ama kadrini kıymetini bilmediler.......
                              Hayırlısı diyelim.

Yorum

haklisiniz, malesef insan kolay elde ettigi hic bir seyin kadrini kiymetini bilemiyor, onun kendisine sunulan bir nimet oldugunu bilemiyor, bir müddet sonrada o kiymeti bilinmeyen nimet elden aliniyor...insanoglu bir acayip nesne gercekten
                                Allah hayra cikarsin

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X