Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz. Ömer'in Fazileti

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti

[quote author=Seyyah link=topic=3091.msg37984#msg37984 date=1245526526]
    Fazilet yazmaya devam etsem, ardı ardına cevaplar gelecekti.
    Uydurma uydurma uydurma diye.

Ama sorum açık olduğundan cevap verilemedi.
    Durum anlaşılmıştır.
    Stop!
    [/quote]

şahsım adına bendende stop seyyah
    yüzlerce soruma kayıtsız kalan adamla bundan sonra işim olmaz
    STOP
    Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
    İmam Ali (a.s)

Yorum

Durum anlaşılmıştır.
      Stop!
      [/quote]

sizin fazilet dediğiniz traji komik hikayelerin gerekçeleride belirtiliyor sayın seyyah,siz bu hikaye ve masalları kabul edip bunları birer fazilet olarak görebilirsiniz bu gayet normaldir.
      Malum siz Resulullaha Ömer bin hattabın bu adam sayıklıyor bize kuran yeter söylemini bile fazilet olarak sunmuşsunuz.

Yorum

Tüm Hz.Ömeri kötüleyenlere..

Resullullah ın Hz.Ömer hakkında tek bir kötülenmiş hadisini getirin hepinizin elini öpücem!!!!
        kaynak farketmez haa şii ha ehlisünnet kaynağı...
        Yani sizin bu kadar kininizi Resullullah bilemedimide Hz.Ömeri dost edindi..
        yahu sürekli ehlisünneti Peygamberi belirli vasıfa sokuyor durumuna düşürürken sizin şu yaptığınız ne sizler Peygamberdendemi iyi biliyorsunuz da REsullullahın halifesi İslamın yayılmasında en büyük rolu olan ve yanında dost edinen Hz.Ömer i şu hale sokuyorsunuz?
        Nasıl bir inanç bu!

Yorum

Durum anlaşılmıştır.
          Stop!
          [/quote]

Sorulara karşı hassasiyetsizliğinden dolayı senin bir soruna bile cevap vermeye hayıflanıyorum. Hangi sorumuza, sorularımıza cevap verdin? 6-9 Yaş rivayeti ile ilgili sorduğum soruyu defalarca tekrarladım. Bir de kalkıp soru soruyorsun ha. Valla ben senin yaptığına güzel bir şey derdim ama edebim buna izin vermez.

Yorum

[quote author=buster link=topic=3091.msg37996#msg37996 date=1245528569]
            Tüm Hz.Ömeri kötüleyenlere..

Resullullah ın Hz.Ömer hakkında tek bir kötülenmiş hadisini getirin hepinizin elini öpücem!!!!
            kaynak farketmez haa şii ha ehlisünnet kaynağı...
            Yani sizin bu kadar kininizi Resullullah bilemedimide Hz.Ömeri dost edindi..
            yahu sürekli ehlisünneti Peygamberi belirli vasıfa sokuyor durumuna düşürürken sizin şu yaptığınız ne sizler Peygamberdendemi iyi biliyorsunuz da REsullullahın halifesi İslamın yayılmasında en büyük rolu olan ve yanında dost edinen Hz.Ömer i şu hale sokuyorsunuz?
            Nasıl bir inanç bu!
            [/quote]

Hem soru sor, istekte bulun hemde kına. Bu ne turşu bu ne perhiz.

Neyse kardeşim şu linki detaylıca inceleyin, okuyun ve nasiplenin. İstediklerinizin cevabını, Ömer taassubunuzu bir kenara bırakırda incelerseniz bulursunuz.

http://www.welayet.com/index.php?topic=3488.0

Yorum

Buster kardeş bu arada dikkatimi çektiği için belirteyim. Seyyah ne zaman kızışsa sende ortaya çıkıyorsun. Sen kızışınca Seyyah ortaya çıkıyor. Çok iyi bir ikilisiniz.

Bu davranışınızı takdir ettim doğrusu.

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=3091.msg38006#msg38006 date=1245532300]
                Buster kardeş bu arada dikkatimi çektiği için belirteyim. Seyyah ne zaman kızışsa sende ortaya çıkıyorsun. Sen kızışınca Seyyah ortaya çıkıyor. Çok iyi bir ikilisiniz.

[/quote]

sağolda..
                yine zan yine bilmeden safsata yazıyorsun..
                Mufazzal ziyaretçi olarak cevab verilmişmi diye girer bakarım..
                burdaki acaib bir yaklaşım şeklini görüncede yazma ihtiyacı hissettim..
                hesabı sizemi ödüyoruz
                takdir etmekle kalmayıp soruya cevab verebilirsiniz Mufazzal ..
                benim buna daha çok ihtiyacım var ..
                selametle
                En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 23:55.

Yorum

- Mufazzal , Hz. Aişe konusunu ısıtmana gerek yok.
                  Şerhini Fıkıh Hocasını bulduğumda soracağımı izah etmiştim. Zira her daim boş zamanda yakalayamıyorum.
                  O yüzden uydurma sözünü bekleyip durma!

- yazdığım yorumlara; forumun başından bu yana zanla yaklaşıyorsun.
                  İşine geldiğinde benim ne dediğimi önemsemeden yazdıkalarıma rahatça cevap verebiliyorsun.
                  Lakin, işine gelmediğinde olayın seyrini değiştirmek için kelime oyunlarına , zanlara başlıyorsun.

- Buster konusunda ise, benim onunla bir alakam yok. Forumunuza üye ve zaman zaman takip ediyor. Varsaydık biz birbirimizi takip ediyoruz. Ya mikdat, gulsitan_2, Mufazzal 3 lüsüne ne demeli?

- Her neyse sonuç itibari ile;
                  faziletleri uydurmaya size göre, vasiyet yazdırmadaki hadiste uydurma mı?
                  En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 23:56.
                  hayat akşamlıdır...

Yorum

senin fikih hocana (diyanet fikih hocana) sormak istedigin sey 6-9 rivayetinin uydurma olup olmadigi degil, kizlarin yasinin ergenlikten sonra sayilma meselesi idi!!!

yani: sen 6-9 rivayetini degil, 17-18 rivayetini kabul ettigini söylemistin, bunun üzerine sana o halde 6-9 rivayetinin uydurma oldugunu kabul edip etmedigini sormuslardi, sen hayli zaman bu soruya yanit vermedin, vermemekte de direniyorsun...bundan haric baska sorularda soruldu sen onlarada cevap vermedin, yalnizca kisisel sorgulamalar yaptin...

simdi bir soru sordun ve sana sorulan soruya cevap vermemek icin, bu soruna cevap verilmemesini bahane edeceksin...

sunu iyi bil, bu sitede gercekten senin o alim dedigin zatlari, yarim saat icerisinde bildiklerine küstürecek sahislar var!
                    yani senin sorunun cevabi olmadigini sanma, ancak bunca insani istedigin mecraya sürükleme sansin yok, olay bu!

verilen linki ve söyledigim basliklari inceledinmi?

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=buster link=topic=3091.msg38007#msg38007 date=1245532600]

[/quote]

sağolda..
                      hesabı sizemi ödüyoruz
                      selametle
                      [/quote]

Busterim, günlerdir seyyaha soru sorar ve cevap beklerken nerdeydi senin anlayışın.

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3091.msg38011#msg38011 date=1245534214]
                        senin fikih hocana (diyanet fikih hocana) sormak istedigin sey 6-9 rivayetinin uydurma olup olmadigi degil, kizlarin yasinin ergenlikten sonra sayilma meselesi idi!!!

yani: sen 6-9 rivayetini degil, 17-18 rivayetini kabul ettigini söylemistin, bunun üzerine sana o halde 6-9 rivayetinin uydurma oldugunu kabul edip etmedigini sormuslardi, sen hayli zaman bu soruya yanit vermedin, vermemekte de direniyorsun...bundan haric baska sorularda soruldu sen onlarada cevap vermedin, yalnizca kisisel sorgulamalar yaptin...

simdi bir soru sordun ve sana sorulan soruya cevap vermemek icin, bu soruna cevap verilmemesini bahane edeceksin...

sunu iyi bil, bu sitede gercekten senin o alim dedigin zatlari, yarim saat icerisinde bildiklerine küstürecek sahislar var!
                        yani senin sorunun cevabi olmadigini sanma, ancak bunca insani istedigin mecraya sürükleme sansin yok, olay bu!

verilen linki ve söyledigim basliklari inceledinmi?

[/quote]

Başka söze ne hacet. Aynen imzamı atarım. Teşekkürler Gülistan kardeş.

Yorum

Bakınız gulistan_2;
                          Mufazzalı gözünüzde çok büyütmüşsünüz anlaşılan.
                          6-9 yaş rivayetinin şerhini soracağımı ifade ettim. Bunda sabırlı olunuz.

Ben sizin sorduklarınıza cevap versemde vermesemde her yazdığıma çekinmeden cevap yazardınız. Ama son sorduğum soruya cevap vermemekteki ısrarınız, belli.
                          Uydurma deseniz delilleriniz elden gidecek. Uydurma değil deseniz bu seferde çelişki içinde olacaksınız. Zira o zamanda işinize geleni sahih kabul ettiğiniz anlayışı çıkacak ortaya.
                          Çırpınışlarınız, olayın seyrini değiştirmeye çalışmanız tamamen bundan ibaret.
                          O yüzden açıkça anlaşılıyor ki, sizler hakikaten,hadislerin doğru veya yanlışlığını araştırmak için değil, işinizde geldiği gibi hadisleri tevil etmeye çalışıyorsunuz.

Selametle...
                          hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=3091.msg38033#msg38033 date=1245561584]
                            [quote author=buster link=topic=3091.msg38007#msg38007 date=1245532600]

[/quote]

sağolda..
                            hesabı sizemi ödüyoruz
                            selametle
                            [/quote]

Busterim, günlerdir seyyaha soru sorar ve cevap beklerken nerdeydi senin anlayışın.
                            [/quote]

nerdeydi sizin anlayışınız derken ne demek istediğinizi algılayamadım!
                            Sizler koskoca bir sahabeyi,islamın yayılmasında canla başla mücaadele eden,sertliği! sebebi ile kafirlerin çenesini bir nebze kapatan bir mübareği hiçe sayarak kendinizce siyasetinizi yapıyorsunuz..
                            çok normal çünkü alimleriniz size böyle anlattı..
                            Hz.Ömer de bir beşerdi ve hata yapma olasılığı çok yüksek!
                            Ama bir yanlış on doğruyu götüremez siz ne kadar götürtsenizde götürmez!
                            Bir çok kaynakda fazileti hakkında oldukça çok rivayet vardır..
                            REsullullah ın Hz.Ömer in fazileti hakkında oldukça sözleri vardır..
                            bunları hiçe saymanız sizin acizliğiniz..
                            Ben işte şiiler Resullullah hassasiyeti dedimi çıldırıyorum..
                            bu nasıl hassasiyet?
                            Efendimizin Hz.Ömer i sizin tanımladığınız profilde tek bir kelamı mevcud değilken sizin bu garib ve anlaşılması güç olan inanç sisteminiz neye hizmet ediyor..
                            REsullullah ı koruma hassasiyetimi!
                            Güldürmeyin adamı.Bu nasıl bir hassasiyetki "Ashabıma sebbetmeyin"derken bu hasassiyet devreye giremiyor..
                            bu sizin işte ilmi siyasetinize örnek olarak yeterde artar bile..
                            Ehlibeytime sebbetmeyin demiyor ashabıma sebbetmeyin diyor Resul..
                            hala siz ne diyorsunuz ne anlatıyorsunuz o dilleriniz huzuru mahşerde aleyhinize şahitlik edecekken" Ya Resulallah ben seni korumaya çalıştım" bahaneleriniz geçerli olmıyacak!
                            Şu form bile belki dile gelecek Mübareklere yaptığınız haksızlık ve zulmler yüzünden!
                            Mufazzal kendine gel artık ve alimliği bırak nefsani yazılarla akli yazılarla bir yere varılmaz!
                            ve formun muhtarı olan heryere yazma ihtiyacı hisseden yöneticiyi" ne olursan ol yine gel "edası ile değil biraz olsun İlmi açıdan değerlendir!!
                            ki diyelim ki insafla yaklaşıyor ilmi yaklaşıyor!
                            Seyyaha karşı korucam derken yarın Hz.Ömerle yüzleştiğinizde o yönetici seni koruyamıcak!kendisi oldukça hesab işleri ile meşgul olacağından ve nefsi nefsi diye çocuklarından bile kaçarken sen kendinle kalıcaksın!
                            Bir tek Hz.Ömer ve sen!!!!!!!!!!!
                            En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 23:57.

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Ah ah. Ne ben - Biz sana anlatabiliriz ne de sen anlayabilirsin. Bu konuda sizde biraz sorun var galiba. Birincisi ben defalarca Halife Ömeri sevmediğimi, sevmeme sebebimi belirttim. Ayrıca sevenlerede son derece saygı duyduğumuda beyan ettim. Sizin halen kalkıp bu sözleri yazmanız, anlayışsızlığınızın bir delilidir. Ağız dalaşını sevmiyorum buster. Ama ağız dalaşına girdimmi de üstüme yoktur. Buna emin ol. Ben genelde bir münazaranın delille, kaynakla, edep ve ahlakla yürümesini ve sonuçlanmasını umud ediyorum. Yukarıda şahsıma ve şahsımıza yönelik bir çok sözünü es geçiyorum. Halife Ömerle ilgili iddialarınada dokunmuyorum. İstesem iddialarını senin kaynaklarınla beter hale getirirdim. Ama görüyorum ki anlama yok. Ömerin hata yapabileceğini söylüyorsunuz ama maalesef Ömerin saydığımız onlarca hatalarına, günahlarına ve bidatlerinden bir takine dahi HATA demediniz. Zaten diyemezsiniz. Çarpılırsınız.

Ömerle ilgili müracaat et: http://www.welayet.com/index.php?topic=3488.0

[quote author=buster link=topic=3091.msg38075#msg38075 date=1245570744]
                              Bu nasıl bir hassasiyetki "Ashabıma sebbetmeyin"derken bu hasassiyet devreye giremiyor..
                              [/quote]

Bu hadisi Muaviye bilmiyormuyduda Hz. Ali a.s'a yıllarca sebbetti. Buyurmuyor mu Allah Resulü, Ali a.s'a sebbeden bana sebbetmiştir. Bana sebbeden Allaha sebbetmiştir.

Nedir sebbetmek?

Bakın aşağıda ki başlıkta sizin en meşhur ve muteber kaynaklarınızdan Muaviyenizin Hz. Ali a.s'a olan sebblerine örnekler sundum. Fotolarına bakabilirsin. Buyur sebbeden hakkında ne düşünmeliyiz?

Sahabelerden bazılarını sevmediğimiz için bize demediğinizi bırakmazsınız. Hadi buyrun Hz. Ali a.s'a sebbeden Muaviyeyede bir kaç laf deyin.

http://www.welayet.com/index.php?topic=3236.0

Yorum

Ah ah. Ne ben - Biz sana anlatabiliriz ne de sen anlayabilirsin. Bu konuda sizde biraz sorun var galiba. Birincisi ben defalarca Halife Ömeri sevmediğimi, sevmeme sebebimi belirttim. Ayrıca sevenlerede son derece saygı duyduğumuda beyan ettim. Sizin halen kalkıp bu sözleri yazmanız, anlayışsızlığınızın bir delilidir. Ağız dalaşını sevmiyorum buster. Ama ağız dalaşına girdimmi de üstüme yoktur. Buna emin ol. Ben genelde bir münazaranın delille, kaynakla, edep ve ahlakla yürümesini ve sonuçlanmasını umud ediyorum. Yukarıda şahsıma ve şahsımıza yönelik bir çok sözünü es geçiyorum. Halife Ömerle ilgili iddialarınada dokunmuyorum. İstesem iddialarını senin kaynaklarınla beter hale getirirdim. Ama görüyorum ki anlama yok. Ömerin hata yapabileceğini söylüyorsunuz ama maalesef Ömerin saydığımız onlarca hatalarına, günahlarına ve bidatlerinden bir takine dahi HATA demediniz. Zaten diyemezsiniz. Çarpılırsınız.

Ah Ah Mufazzal aynen dediğin gibi ne biz sana anlatabiliriz nede sen anlayabilirsin!
                                sorun bizde değil sizde..
                                Sevip sevmemekde özgürsünüz bizde sevmekde özgürüz!
                                Ama altı çizilecek kısım sizin yaptığınız haksızlık ve zulmler..
                                yoksa illada sevin demiyorum böylede bir sancım yok!
                                Benim kaynaklarımla Hz.Ömeri banamı kötüleyceksin..
                                insaf et benim kaynaklarımda Hz.Ömeri sevmemem gereken değil bilakis tam tersi rivayetler mevcud..
                                ama siz bazı rivayetleri kendinizce tevil ettiğiniz için rivayet sorunlu değilken sorunlu hale getiriyorsunuz daha ne denirki!
                                daha nasıl anlatabilirmki!
                                Evet Hz.Ömerin hayatı hatalarla dolu herşeyi uydurma deyincemi rahatlıyacaksınız Mufazzal !
                                ama dedirtemiyeceksin ve demiyeceğim ..
                                Hz.Ömer hataları ve onlarca güzellliği ile sahabedir..
                                Resullullahın dostudur sevdiğidir!
                                sen onun hataları ile meşgul olacağına dönde nefsine baksana yahu..
                                siz O mübareği eleştirecek ne makamda ne ilimde ne ehillikde nede onların yaptığı tek hareketine bile mazhar olamayacak nitelikdesiniz..
                                velhasıl Hz.Ömeri eleştirirken haddinizi bilmesseniz Allah bildirir..
                                biz değil siz çarpılırsınız ayrıca çarpılmasanızda muhakkak her kelimenizin cezasını hem dünyada hem ahirette çekersiniz!

Bu hadisi Muaviye bilmiyormuyduda Hz. Ali a.s'a yıllarca sebbetti. Buyurmuyor mu Allah Resulü, Ali a.s'a sebbeden bana sebbetmiştir. Bana sebbeden Allaha sebbetmiştir.

Nedir sebbetmek?

Bakın aşağıda ki başlıkta sizin en meşhur ve muteber kaynaklarınızdan Muaviyenizin Hz. Ali a.s'a olan sebblerine örnekler sundum. Fotolarına bakabilirsin. Buyur sebbeden hakkında ne düşünmeliyiz?

Sahabelerden bazılarını sevmediğimiz için bize demediğinizi bırakmazsınız. Hadi buyrun Hz. Ali a.s'a sebbeden Muaviyeyede bir kaç laf deyin.
                                Allahım Ya rabbim her konu dönüyor dolaşıyor Muaviyeye geliyor ne takıntı bu böyle..
                                şimdi konu Hz.Ömer muaviye değil..
                                Hem size neki muaviyeden sen muaviyedenmi sorumlusun!
                                sanamı sorulacak yaptığı işlediği günahlar..
                                sanırım kendinde kemale erdin sahabelerle uğraşmak boynun borcu hale geldi..
                                subhanallah bu nasıl bir kullukda kemale ermek!
                                şaşırdım kaldım..
                                Artık lütfen şu kelime oyunlarına br son ver tamam anladım iyi kelime oyunu sergiliyorsunda..
                                artık birazda fazileti hakkında yorum yap..
                                bak sev demiyorum ama yiğidi öldürürken hakkınıda ver!
                                YA RAb sen tevbe kapılarını son haddine kadar açmışken Sen Rahimken Rahman ken kulların senin işinede karışır oldu ya ne diyelim edeb ya hu!!!!!!
                                En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 23:57.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X