Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz. Ömer'in Fazileti

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti

[quote author=imamhüseyin link=topic=3091.msg95340#msg95340 date=1278826960]

değerli can

bana ömerin bir faziletini gösterebilirmisiniz... imam dikmen

[/quote]

izninizle ben bir ikisini söyleyeyim:

Rasulullaha s.a.a sayıklıyor demesi
    Rasulullahın s.a.a nübüvvetinden şüphe etmesi
    Üsame b. Zeydin r.a ordusunu terk ederek Rasulullahın s.a.a lanetine mazhar olması

Yorum

Ömerin Ebu Bekrin Suikast yaptığı iddiası konusunda elinizdeki bilgileri paylaşır mısınız

Yorum

konu daha önce delillendirilmişti:

http://www.velayet.com/index.php?top...1791#msg101791

konunun delillerinin daha ayrıntılı incelendiği başlık ise:

http://www.velayet.com/index.php?top...63859#msg63859

Yorum

selam resule(saa) ve ehli beytine olsun.hz ömerin ilmine ve müctehidliğine birde ben katkıta bulunmak isterim.Yine Ahmed b. Hanbel'in ve el-Bezzâr'ın Câbir'den rivayetlerine göre, Hz. Ömer Tevrat'tan bir paça yazmıştı. Yazdığı bu parçayı Hz. Peygamber'e getirdi ve okumaya başladı. Bu esnada Hz. Peygamberin yüzü renkten renge girdi. Mecliste bulunan Ensar'dan bir zat Hz. Ömer'e; "Yazıklar olsun sana ey Hattab oğlu Ömer! Sen Resulullah'ın yüzünü gõrmüyor musun?" dedi. Bunun üzerine Hz. Peygamber; "Ehl-i kitaba bir şey sormayın. Kendileri sapık olan bu adamlar sizi asla doğru yola iletemezler. Sizler de ya hak olan bir şeyi yalanlamış ya da batıl olan bir şeyi doğrulamış olursunuz. Allah'a yemin ederim ki eğer Musa sağ olsaydı, bana iman edip yoluma uymaktan başka çare bulamazdı" buyurdu (Ahmed b. Hanbel, III, 387). kimsenin cesaret edemeyeceği kimsenin cüret edemeyeceği yerlerde ne enteresan durumki hep ömer var.abdulllah bin übey bin selülün cenazesindede gene aynı şahsiyet sahnede.sünni kaynaklardaki rivayetlere göre hz.peygamber(saa)in mübarek yakasını silkeleyecek derecede hazret ve müctehid idi.bu mubarek şahsı hudeybiye günündede görüyoruz,tek itiraz eden şahıs gene kendisi idi,sen peygamber değilmisin sen peygamber değilmisin bize hac sözü vermedinmi? sözünün sahibi. bu son mevzularda hayatüssahabe(m.yusuf kandehlevi cilt 2) de geçmekte.

Yorum

ama aynı mubarek zatı bedirde göremiyoruz,uhutta hz peygamber(saa) sadece 6 veya 7 kıymetli sahabe tarafından korunuyordu(dağılma ve tefrika anında)bu mubarek zat çok enteresandır gene yoktur peygamber(saa)yanında.ardına bakmadan uhut dağına tırmananların yanındadır.evet hz ömeri hayberde görüyoruz düşman karşısında geri dönüp kaçacak kadar aziz ve şerefli idi,yiğit idi.ahzab günü(hendek) de amr ibnü vedd 'beni inandığınız cehenneme gönderecek veya inandığı cenete gidecek aranızda kimse yokmu diye nara atarken gene aynı hazret sessiz sedasız çıtı çıkmadan bekliyordu.düşmana karşı hiçbir meydanlarda esamesi bile okunmuyordu.acaba kardeşime soruyorum....kim kimi yüceltiyor göklere çıkartıyor abartıyor.

Yorum

sayfalar adedince hz ömerin faziletinden yiğitliğinden ilminden adaletinden basiretinden inanın bahsedebilirim.bunuda yaparken kaynak olarak sünni kardeşlerimizin kaynaklarından delil getiririm.ama derdimiz muhakkakki bu değildir.

Yorum

Sahabe konusundaki lehte ve aleyhteki değerlendirmeler İslamın İmanın esasından değildir. Müslümanlar tarihi gerçekleri sahih rivayetleri de dikkate alarak sahabeler hakkında değerlendirmelere sahip olabilirler. Bu değerlendirmeler taban tabana zıtta olabilir. Bu konuda önemli olan, müslümanların imana taalluk etmeyen bu konuyu islami vahdetin önüne engel olarak koymamalarıdır.

Eğer bu konuların işlenmesi, gündeme getirilmesi, gündemde tutulması, ısrarla üzerinde süreklilik arzedilmesi, İslam İnkılabının genel islami vahdet politikasına zarar veriyorsa, konu üzerinde yeniden değerlendirme yapmak gerekir.

Biz hiç kimsenin iyiye kötü, kötüye iyi demesini beklemiyoruz. Kötüyü iyi görmenin, iyiyi kötü görmenin, ya da iyiyi iyi, kötüyü kötü görmenin islam ve müslümanların aleyhine kullanılmamasını arzuluyoruz.
                Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Hz. Ömer'in Fazileti

"Müslümanları görseydim Müslüman olmazdım, iyi ki İslamı Kur'an'dan öğrenmişim." [Yusuf İslam]
                  ‎'Kırk kapıdan geçirip,
                  '' işte sevdan '' diye, seni oturttular içime…
                  ŞAHADET parmağım şahit olsun ŞEHADETİME…

Yorum

Hz. Ömer'in Fazileti

Fatıma sa. evini yakmaya kalkan çocuğunun düşmesine ve bunun sonucunda erken yaşta vefat-şehadetine vesile olmak fazileti en büyük Fazilettir kısaca...

Yorum

ALLAH (c.c.) islamın adil ve cesur reisi olan emirül müminin hz ömer den razı olsun.

rafizilerin, hz Ömer ra na olan kinleri iran ın hz Ömer ra ın halifeliği sırasında fethedilmesinden mi kaynaklanıyor ?

Yorum

Şia'yı tanıyanlar böyle olmadığını, bundan kaynaklanmadığını bilir. Ancak şia'yı tanımayanlar bu hezeyanla yaşayıp gider.

Yorum

[quote author=muvahhid müslüman link=topic=3091.msg121279#msg121279 date=1301245428]
                          ALLAH (c.c.) islamın adil ve cesur reisi olan emirül müminin hz ömer den razı olsun.

rafizilerin, hz Ömer ra na olan kinleri iran ın hz Ömer ra ın halifeliği sırasında fethedilmesinden mi kaynaklanıyor ?

[/quote]

eğer öyle olsaydı İslam'dan nefret etmeleri gerekirdi çünkü Ömer size göre oraya kendini değil İslamı getirmiş olmalı öyle değil mi?.. bir toplum İslam'dan nefret etmeyecek onu benimseyecek ama onu getiren kişiden nefret edecek..

eğer dediğiniz gibi Ömerden nefre Ömerin iranı fethetmesi olaydı o zaman iranın İmam Ali a.s. zamanında İslamlaşması mümkün olmaz ve Ali a.s.'dan da nefret ederlerdi.

Yorum

şia irandan kaynaklanmadı şia medine ve ıraktan kaynaklanmıştır iranın şia olması ise 100 sene sonradır.yani şia iran kaynaklı inanç değildir şiiler araplardan kaynaklanmıoştır ve çok sonra irana yayılmıştır.

ehlibeyt imamları ömeri sevmediği için bizde ömeri sevmiyoruz.vasiyeti yazdırmayanı hilafeti gaspedeni zehranın katili nasıl sevelim.

Yorum

hay Allah senden razı olsun seyyah kardeşim.
                              biz ne kadar cahil adamlardık, sayende aydınlandık.işin iç yüzünü öğrenmiş olduk.Allah senden razı olsun.

kardeşim unutma şii kardeşlerin bir şeyi savunurken kulaktan dolma saçma sözlere itibar etmez, okurlar, dinlerler ve en güzeline uyarlar.

buraya çıkıp kimse bize ders verme hadsizliğine düşmesin.herkes haddini bilsin.

yok "ben yazdım da isteyen inanır da"

sen gönlün yapılan saygısızlığa rağmen mutmain ise ben sana ne diyeyim?

üzülerek görüyorum ki hala peygamberimiz ve ehlibeytine kuru bi salavat getirerek onlara borcunu ödediğini zanneden insanlar var.

Yorum

[quote author=muvahhid müslüman link=topic=3091.msg121279#msg121279 date=1301245428]

[/quote]

Ne kadar köksüz ve basit bir suçlama. Eğer İran milletinin islama gönlü akmasaydı, İran Milleti İslam ordusuna yardım edip o zamanın şahlarını yıkmasaydı, arap orduları İranı biraz zor alırlardı.

Sasani imparatorluğu İran milletinin islam ordularına yardımları neticesinde yıkıldı.
                                Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X