Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz. Ömer'in Fazileti

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti

Ayrıca Mufazzal Hz.Ömeri kötülerken sıkça kullandığınız vasiyete engel oldu! rivayetleri..
    verdiğiniz lınkdede sadece bu konu..
    hımmmm o zaman bu rivayetten şu sonucu çıkarttık hemen biz Hz.Ömer varlığı ve tüm hayatı ile REsullaha karşı çıktı..
    pesss valllahi pess.
    bumudur sizin sahabe anlayışınız veya krıteriniz!
    bu sizin kıyas şekliniz..
    yahu onlarca hadis rivayet var Hz.Ömeri anlamak için!
    bunları nasıl el arkası edebilirsiniz bunları nasıl görmezden gelebilirsin!
    vasiyet meselesinde hatalar olmuş olabilirsede nasıl bir ömrü bir hizmeti bir yaşamı bir REsullullah sevgisini bu kadar anında kestirip atabilirsiniz!
    vallahi söz gümüşse sukut inannın altından hele size pırlantadan!
    En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 23:58.

Yorum

[quote author=buster link=topic=3091.msg38091#msg38091 date=1245574723]
      Ayrıca Mufazzal Hz.Ömeri kötülerken sıkça kullandığınız vasiyete engel oldu! rivayetleri..
      hımmmm o zaman bu rivayetten şu sonucu çıkarttık hemen biz Hz.Ömer varlığı ve tüm hayatı ile REsullaha karşı çıktı..
      pesss valllahi pess.
      vasiyet meselesinde hatalar olmuş olabilirsede nasıl bir ömrü bir hizmeti bir yaşamı bir REsullullah sevgisini bu kadar anında kestirip atabilirsiniz!

[/quote]

peki bu vasiyete engel olma konusunda sizin yorumlarınız nedir şahsen öğrenmek isterim
      Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
      İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=3091.msg38044#msg38044 date=1245563207]
        Bakınız gulistan_2;
        Mufazzalı gözünüzde çok büyütmüşsünüz anlaşılan.
        6-9 yaş rivayetinin şerhini soracağımı ifade ettim. Bunda sabırlı olunuz.

Ben sizin sorduklarınıza cevap versemde vermesemde her yazdığıma çekinmeden cevap yazardınız. Ama son sorduğum soruya cevap vermemekteki ısrarınız, belli.
        Uydurma deseniz delilleriniz elden gidecek. Uydurma değil deseniz bu seferde çelişki içinde olacaksınız. Zira o zamanda işinize geleni sahih kabul ettiğiniz anlayışı çıkacak ortaya.
        Çırpınışlarınız, olayın seyrini değiştirmeye çalışmanız tamamen bundan ibaret.
        O yüzden açıkça anlaşılıyor ki, sizler hakikaten,hadislerin doğru veya yanlışlığını araştırmak için değil, işinizde geldiği gibi hadisleri tevil etmeye çalışıyorsunuz.

Selametle...
        [/quote]

yalnizca Mufazzalı büyütme konusunda cevap vereyim...farzedelim ki ben büyütmüsüm gözümde ve de yanilmisim, cok yanilmis olsam bile, senin akil danisacagin diyanet hocasi hakkinda yanildigin kadar yanilmis olamam seyyah....yukarda cevap meselesi ile alakali yazdiklarin ise ciddi manada komik...yalniz sen neden "komik" dedigimi asla kestiremezsin...seninle bu kadar muhatablik yeter bence, insanin maneviyatina zarardan baska birsey degilsin.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Mufazzal beyfendi;
          hani kopyala yapıştırları ilmi paylaşım saymayıp, yorumlarıda demogoji sayıyorsunya.
          gulistan_2 yide koruma altına almaya çalışıyorsunya;
          gulistan_2 nin yaptığı yorumları, açtığı başlıkları bi incele bakalım. Kopyala yapıştır, ya da muhalefetten başka neyi var.
          Her neyse, bizden olan ne yaparsa doğrudur anlayışınızı anladığımdan vereceğin cevabı şimdiden tahmin ediyorum. Koruma içgüdün devam edecektir.

gulistan_2 ; senin benim şahsıma yaptığın ithamlar sorun değil. Hz.Ömer ve Buharinin hadislerine hava civa derken sen zaten seviye dereceni ortaya koymuş oldun. Zira Hava Civa derken , ilmi dayanağı olmayan, kafadan sallama cümlelerle , holiganlıkla, propaganda ile yaptığın için seni ciddiye almıyorum.

Diyanet hocama gelince, tanımadığın biri hakkında sakın yorum yapıp zanna girme. Zira vereceği cevabı duymadan yapılan yorum iftirayada girer. Bildiğin diyanet hocalarından değil.

Ben soruma hala cevap alamadım. Olayı hep farklı noktaya ve ağız dalaşına döndürdünüz.

FAZİLETLERİNİ ANLATAN HADİSLER UYDURMA SİZE GÖRE, PEKİ VASİYET YAZDIRMA RİVAYETİ UYDURMA MI?
          hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=3091.msg38107#msg38107 date=1245585990]
            Mufazzal beyfendi;
            hani kopyala yapıştırları ilmi paylaşım saymayıp, yorumlarıda demogoji sayıyorsunya.
            gulistan_2 yide koruma altına almaya çalışıyorsunya;
            gulistan_2 nin yaptığı yorumları, açtığı başlıkları bi incele bakalım. Kopyala yapıştır, ya da muhalefetten başka neyi var.
            Her neyse, bizden olan ne yaparsa doğrudur anlayışınızı anladığımdan vereceğin cevabı şimdiden tahmin ediyorum. Koruma içgüdün devam edecektir.

gulistan_2 ; senin benim şahsıma yaptığın ithamlar sorun değil. Hz.Ömer ve Buharinin hadislerine hava civa derken sen zaten seviye dereceni ortaya koymuş oldun. Zira Hava Civa derken , ilmi dayanağı olmayan, kafadan sallama cümlelerle , holiganlıkla, propaganda ile yaptığın için seni ciddiye almıyorum.

Diyanet hocama gelince, tanımadığın biri hakkında sakın yorum yapıp zanna girme. Zira vereceği cevabı duymadan yapılan yorum iftirayada girer. Bildiğin diyanet hocalarından değil.

Ben soruma hala cevap alamadım. Olayı hep farklı noktaya ve ağız dalaşına döndürdünüz.

FAZİLETLERİNİ ANLATAN HADİSLER UYDURMA SİZE GÖRE, PEKİ VASİYET YAZDIRMA RİVAYETİ UYDURMA MI?
            [/quote]

kardeş sen tam olarak bu VASİYET hakkında ne öğrenmek istiyorsun..açık ve net yaz ben sana cevabını yazacağım..kimin kime vasiyetini öğrenmek istiyorsun..

aynı şeyi cevabı verilmeyecekmiş gibi tekrarlamışsın..

sorunu açık ve net sor..hangi vasiyetin nesini öğrenmek istiyorsun..söz fazla uzatmadan sorunu bekliyorum..selametle kardeş..

diğer kardeşlerimin de cevap veremediği hissine kapılmışsın ama senin sandığın gibi değil..sen sor ben cevaplayayım..
            En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 23:59.
            ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

Bundan daha açık nasıl sorulur bir soru?

Hz.Ömerin faziletini anlatan hadisleri aktardığımda, uydurma deniliyor. Onu övmek için yazılmış deniliyor.
              Buharide geçen hadislerin yarıdan fazlasına HAVA CİVA dendi, bunu admin dahil birçok kişi onayladı.
              Peki sizler Buharide geçen ; vasiyet yazdırma konusundaki hadis konusunda ne düşünüyorsunuz?
              Bu hadiste uydurma mı?
              Uydurma değilse neden uydurma değil?
              Uydurma ise neden uydurma?
              hayat akşamlıdır...

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

[quote author=buster link=topic=3091.msg38089#msg38089 date=1245574288]
                Benim kaynaklarımla Hz.Ömeri banamı kötüleyceksin..
                insaf et benim kaynaklarımda Hz.Ömeri sevmemem gereken değil bilakis tam tersi rivayetler mevcud..[/quote]

Diyorum ya. Anlamıyorsun anlayamıyorsunuz. Kardeşim derdim Ömeri kötülemek değil. Bunu yaparsam alasını yaparım. Ama bunu yapmaktan haya ederim. Derdimizin daha ne olduğunu anlamamışsınız. Derdim Ömeri kötülemek değildir. Anlayın bunu. Ayrıca sizede Ömeri kötületmek gibi zerre miktarı düşünce aklımdan ve aklımızdan geçmedi. Bu sevdadanda kurtulun canım benim.

ama siz bazı rivayetleri kendinizce tevil ettiğiniz için rivayet sorunlu değilken sorunlu hale getiriyorsunuz daha ne denirki!..[/quote]

Hiç bir rivayeti eklerken direkt olarak kendi kendime saçma sapan tevillerde bulunmadım. Aksine fotoları yapıştırırken, karşıma saçma sapan tevillerle çıktığınız zaman e dolayısı ile bende soru sormak zorunda kalıyorum. Siz Buharide geçen EMMEK kelimesi SAĞMAK olarak tevil edince dolayısı ile bende dayanamıyorum soruyorum. Şu MEME ne zamandan beri KOVA oldu? Veya şu EMZİRMEK ne zamandan beri SAĞMAK oldu? Bu gibi örnekleri çoğalta bilirim. Sizin ki Kurtarma operasyonu. Başka bir şey değil.

Evet Hz.Ömerin hayatı hatalarla dolu herşeyi uydurma deyincemi rahatlıyacaksınız Mufazzal ![/quote]

Ne alaka diyorum. Derdim Ömer değil. Derdim Ömerin Hayatıda değil. Beni zerre miktarı ilgilendirmez bile. Beni ilgilendiren .................. Neyse...geçelim...kime anlatıyorum....

ama dedirtemiyeceksin ve demiyeceğim ..[/quote]

Garipsin vallahi. Sanki sana bir şeyleri dedirtmeye çalışıyorum. Yav sen kendi kendinden neden huylanıp duruyorsun. Kurtulun şu şüphecilikten, niyet okumacılığından.

Hz.Ömer hataları ve onlarca güzellliği ile sahabedir..[/quote]

Saygı Duyarım.

siz O mübareği eleştirecek ne makamda ne ilimde ne ehillikde nede onların yaptığı tek hareketine bile mazhar olamayacak nitelikdesiniz..[/quote]

Şahsen bunu asla istemem zaten.

velhasıl Hz.Ömeri eleştirirken haddinizi bilmesseniz Allah bildirir..[/quote]

Gülistan kardeşimin kulakları çınlasın. Onu yad etmek istiyorum. Bu başlığa bazı hikayeler eklemişti. Bu söz o hikayelerden birisini haklı çıkarıyor. Hikayelerle yatıp kalkıyorsunuz herhalde busterim. Korkmayın Ömerin eleştirilmesi noktasında Allah'ın bir cezası yoktur. Yeterki bu eleştiri, edep, adap, münazara ahlakı ile olsun. Kaynakları, delilleri yanında bol olsun. Kuru laf kalabalığı olmasın. Ömeri eleştirende sevmeyende dinden çıkmaz. Size hep sordum. Birde sana soruyorum. Ben Ömeri sevmiyorum. Şimdi sana göre dinden çıkar mıyım ?

biz değil siz çarpılırsınız ayrıca çarpılmasanızda muhakkak her kelimenizin cezasını hem dünyada hem ahirette çekersiniz![/quote]

Dalga geçmekten Allah'a sığınırım. Ama bu sözüne gülüyorum. Bak güldürdün bei.

Allahım Ya rabbim her konu dönüyor dolaşıyor Muaviyeye geliyor ne takıntı bu böyle..
                şimdi konu Hz.Ömer muaviye değil..[/quote]

Kıvırma. Bir söz yazdın bir söz yazdım. Madem sebbetmeyi beyan ettin bende sana bunu sordum. Hadi buyur düşünceni açıkla. De ki Muaviye günah işlemiştir. Deyin ki Muaviye bunu yapmamalıydı. Veya deyin ki Muaviye bunu yapmakla Resulullaha ve Allah Sebbetmiştir. Bende Muaviye takıntısı yok busterim. Bende ki takıntıları bilmek bile istemezsin.

Hem size neki muaviyeden sen muaviyedenmi sorumlusun! sanamı sorulacak yaptığı işlediği günahlar..[/quote]

Sen Ashaptan mı sorumlusun? Sanamı sorulacak yaptıkları, işledikleri günahlar?

Artık lütfen şu kelime oyunlarına br son ver tamam anladım iyi kelime oyunu sergiliyorsunda....[/quote]

Aynen iade ediyorum.

Artık lütfen şu kelime oyunlarına br son ver tamam anladım iyi kelime oyunu sergiliyorsunda

artık birazda fazileti hakkında yorum yap..[/quote]

İşte diyorum ya. Münazara adabını anlamış olsan, bizleri tanımış olsan inancımızı, düşüncelerimizi bilsen bu soruyu asla sormazsın. Yahu git işine vakit kaybına sebep olma. Neymiş kalkıcam Sevmediğim bir insanın sözde fazileti hakkında yorum yapıcam. Yahu neymiş faziletleri. Uhuddan kaçması mı? Hayberden kaçması mı? Usamenin ordusundan hilafet uğruna geri dönmesi mi? Allah Resulüne Sayıklıyor demesi mi? Vasiyeti yazdırmaması mı? Bozuk şeceresi mi? Hz. Fatımaya ettiği zulmü mü? Hz. Ali a.s'ı tehdidi mi? Ehl-i Beytin evini, kapısını yakmasına mı? Dine kattığı onlarca bidatlere mi? Dinden çıkardıklarına mı? Güzel Bidat deyip süslediklerine mi? Yanlış verdiği onlarca hükmemi? Yorum yapayım. Bunlar mı fazilet. İşte diyorum off off...

bak sev demiyorum ama yiğidi öldürürken hakkınıda ver![/quote]

Bu sözü benimserim. Yiğidi Öldür ama hakkını ver. Evet güzel bir söz. Ama bu sözü Ömere uyarlayamıyorum. Bu yiğidin zerre miktarı hakkını yemek ha. Aman Allah uzak etsin. Ne söylüyorsam sizin kendi muteber kaynaklarınızdan bu yiğidin hakkını veriyorum ve yad ediyorum. Ayrıca Allah'ın Resulü döneminde hiç bir savaş kahramanlığı olmayan bir zatada Yiğit diyemem.

Yorum

[quote author=buster link=topic=3091.msg38091#msg38091 date=1245574723]
                  pesss valllahi pess.

[/quote]

Anlamıyorsunuz. O zaman sükut edin. Sizin için en hayırlısı budur.

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3091.msg38098#msg38098 date=1245578004]
                    seninle bu kadar muhatablik yeter bence, insanin maneviyatina zarardan baska birsey degilsin.
                    [/quote]

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=3091.msg38107#msg38107 date=1245585990]
                      FAZİLETLERİNİ ANLATAN HADİSLER UYDURMA SİZE GÖRE, PEKİ VASİYET YAZDIRMA RİVAYETİ UYDURMA MI?[/quote]

Senin şu an soru sorman benim şahsi düşünceme göre edepsizliktir. Zerre miktarı tek bir soruya bile cevap vermiş değilsin. Günlerce soru sordum defalarca soru sordum. Ama tekine bile cevap vermedin. Bazısını es geçtin bazısını ise bilerek tınlamadın. Şimdi kalkmış soru soruyorsun. Cevap istiyorsun. Bu benim vicdanımda saygısızlıktır edepsizliktir.

Yorum

Mufazzal , hangi konu olursa olsun, cevap verecek bir durumun olduğunda benim ne dediğim, ne yazdığım, ne düşündüğüm, nasıl hareket ettiğimi hiçbirşekilde umursamadan, cevaplarını yazardın.
                        Bu sorum karşısındaki acziyetini anladığın için bu tür ithamlara girmen gayet doğal.
                        Anladım verecek cevabın yok.
                        Senin zaten neden bu soruya cevap veremediğini çok net biliyorum.
                        İtham, kelime oyunu, demogoji, ajitasyon yaparak çarpıtarak soruyu es geçmeye çalışıyorsun.

Her neyse madem verecek cevabın yok, muhatap almazsın bu soruyu, bu başlığa girmezsin olur biter.
                        Zira başlık Hz.Ömerin fazileti.
                        Sen ve senin gibi düşünen ve inanmayanlarda bu başlığa girmez olur biter.
                        Eğer girdiysende, şimdiye kadar eleştirileri sıraladıysanda, bu soruya bittabi cevap verebilirsin (varsa).
                        Ama bu soruyla sıkıştığını sende anladınki, farklı bir yönteme başvurdun.

Her neyse, serdarcan cevap vereceğini ifade etmiş.
                        Merakla bekliyorum nasıl bir cevap vereceğini.,
                        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 00:00.
                        hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=3091.msg38164#msg38164 date=1245600287]
                          Mufazzal , hangi konu olursa olsun, cevap verecek bir durumun olduğunda benim ne dediğim, ne yazdığım, ne düşündüğüm, nasıl hareket ettiğimi hiçbirşekilde umursamadan, cevaplarını yazardın.
                          Bu sorum karşısındaki acziyetini anladığın için bu tür ithamlara girmen gayet doğal.
                          Anladım verecek cevabın yok.[/quote]

Bunu sen mi diyorsun seyyahım. Allah şahidim olsun ki bu sorunu öyle bir cevaba boğarım ki ama şu an vicdanım buna izin vermiyor. Sorulan sorulara cevap vermeyen bir insanın soru sorması bana göre hatta münazara adabına görede edepsizliktir. Alasını yazardım ama ....sını biliyorsun....

Senin zaten neden bu soruya cevap veremediğini çok net biliyorum.[/quote]

Neymiş söylede bileyim? Evet niyetimi yine mi okudun? Halbu ki ben sebep açıklıyorum. Gizlemiyorum. Buyur söyle neymiş?

İtham, kelime oyunu, demogoji, ajitasyon yaparak çarpıtarak soruyu es geçmeye çalışıyorsun.[/quote]

Rabbim sen nelere kadirsin. Bizden öğrendiğini bize satma canım benim. Seni çok iyi tanıyorum. Sende beni çok iyi tanıyorsun.

Her neyse madem verecek cevabın yok, muhatap almazsın bu soruyu, bu başlığa girmezsin olur biter.[/quote]

Sorunu dikkate almıyorum zaten. Çünkü sen bunu hakediyorsun. Değil sorunu seni dahi muhatap almama düşüncesindeyim. Karşılaşma niyetinde bile değilim.

Eğer girdiysende, şimdiye kadar eleştirileri sıraladıysanda, bu soruya bittabi cevap verebilirsin (varsa).[/quote]

6-9 yaş rivayetine cevabın varmıydı? Günlerce sordum tınlamadın. Sorumu neden sormuştum. Sen 17-18'i kabul ettiğin için? Demiştim ki şimdi bu rivayet uydurma mı? Ama sen tınlamadın sorumu? Bunca samimiyetimize rağmen. Demek ki yok cevabın. Boyundan büyük bir laf ettin ve altından kalkamadın.

Ama bu soruyla sıkıştığını sende anladınki, farklı bir yönteme başvurdun.[/quote]

Zan- Zan. Başka bir şey yok. Ve şu anda TAHRİK. Umutforumunda yaptığınız gibi. Ebu Katadeyi bu tahriklerle çıldırtmıştınız. Zan edip durma. Ahlakın büyük darbe yiyecek yoksa.

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=3091.msg38141#msg38141 date=1245595896]
                            Bundan daha açık nasıl sorulur bir soru?

Hz.Ömerin faziletini anlatan hadisleri aktardığımda, uydurma deniliyor. Onu övmek için yazılmış deniliyor.
                            Buharide geçen hadislerin yarıdan fazlasına HAVA CİVA dendi, bunu admin dahil birçok kişi onayladı.
                            Peki sizler Buharide geçen ; vasiyet yazdırma konusundaki hadis konusunda ne düşünüyorsunuz?
                            Bu hadiste uydurma mı?
                            Uydurma değilse neden uydurma değil?
                            Uydurma ise neden uydurma?
                            [/quote]

ömer bin hattabın ve ebubekirin hz Resulullahın bir çok hadisini yaktırdığını daha önce yazmıştık..acaba kendileri ile ilgili hadisleri neden yakmadılar sayın seyyah.

ömerin faziletinin bir çoğunun uydurma olduğu aşikardır..onlar hakkında uydurulan hadislerin reddini defalarca ispatladık istersen yine buraya yazarız..hatta yazalım.
                            ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

Diyorum ya. Anlamıyorsun anlayamıyorsunuz. Kardeşim derdim Ömeri kötülemek değil. Bunu yaparsam alasını yaparım. Ama bunu yapmaktan haya ederim. Derdimizin daha ne olduğunu anlamamışsınız. Derdim Ömeri kötülemek değildir. Anlayın bunu. Ayrıca sizede Ömeri kötületmek gibi zerre miktarı düşünce aklımdan ve aklımızdan geçmedi. Bu sevdadanda kurtulun canım benim.

peki şu yaptığınızın adı ne Mufazzal ..
                              başlığımı sabote etmeye çalışıyorsunuz.Bakın başlığı tekraren hatırlatayım Hz.Ömerin fazileti..
                              Eğer bu iddianız doğru olsaydı o zaman siz burada yazmazdınız!ki yazmışsanız bu Hz.Ömeri kötülemekdir değilse nedir?

Ne alaka diyorum. Derdim Ömer değil. Derdim Ömerin Hayatıda değil. Beni zerre miktarı ilgilendirmez bile. Beni ilgilendiren .................. Neyse...geçelim...kime anlatıyorum....
                              o zaman bu başlığa giripte pravakasyon ve siyasetine alet etme ..
                              madem ilgilenmiyorsun kendisi ile bu başlıkda ne işin var?

Gülistan kardeşimin kulakları çınlasın. Onu yad etmek istiyorum. Bu başlığa bazı hikayeler eklemişti. Bu söz o hikayelerden birisini haklı çıkarıyor. Hikayelerle yatıp kalkıyorsunuz herhalde busterim. Korkmayın Ömerin eleştirilmesi noktasında Allah'ın bir cezası yoktur. Yeterki bu eleştiri, edep, adap, münazara ahlakı ile olsun. Kaynakları, delilleri yanında bol olsun. Kuru laf kalabalığı olmasın. Ömeri eleştirende sevmeyende dinden çıkmaz. Size hep sordum. Birde sana soruyorum. Ben Ömeri sevmiyorum. Şimdi sana göre dinden çıkar mıyım ?
                              hayır çıkmazsın dinden çıkaran ameli yönler bellidir..
                              ve sahabe sevgisi akaidi mesele olmadığı için ve sırf Resullullaha saygıdan ibaret olduğu için demekki bazı şeyleri yoklama zamanı gelmiş..

Dalga geçmekten Allah'a sığınırım. Ama bu sözüne gülüyorum. Bak güldürdün bei.
                              Allah ağlatmasın dünyadada ahirettede ben seni güldürdüm Allahda beni güldürsün!

Kıvırma. Bir söz yazdın bir söz yazdım. Madem sebbetmeyi beyan ettin bende sana bunu sordum. Hadi buyur düşünceni açıkla. De ki Muaviye günah işlemiştir. Deyin ki Muaviye bunu yapmamalıydı. Veya deyin ki Muaviye bunu yapmakla Resulullaha ve Allah Sebbetmiştir. Bende Muaviye takıntısı yok busterim. Bende ki takıntıları bilmek bile istemezsin.
                              kıvırmayı kimlerin çok iyi yaptığıı net!
                              Muaviye hatası ve günahı ile sahabedir..
                              Şimdi beni ilgilendirmeyen kısmı muaviye ihtilaflı ve şüpheli konulardandır..
                              ve müslümanda şüpheli konulardan sakınması gerektiğinden dahası beni aşar!

İşte diyorum ya. Münazara adabını anlamış olsan, bizleri tanımış olsan inancımızı, düşüncelerimizi bilsen bu soruyu asla sormazsın. Yahu git işine vakit kaybına sebep olma. Neymiş kalkıcam Sevmediğim bir insanın sözde fazileti hakkında yorum yapıcam. Yahu neymiş faziletleri. Uhuddan kaçması mı? Hayberden kaçması mı? Usamenin ordusundan hilafet uğruna geri dönmesi mi? Allah Resulüne Sayıklıyor demesi mi? Vasiyeti yazdırmaması mı? Bozuk şeceresi mi? Hz. Fatımaya ettiği zulmü mü? Hz. Ali a.s'ı tehdidi mi? Ehl-i Beytin evini, kapısını yakmasına mı? Dine kattığı onlarca bidatlere mi? Dinden çıkardıklarına mı? Güzel Bidat deyip süslediklerine mi? Yanlış verdiği onlarca hükmemi? Yorum yapayım. Bunlar mı fazilet. İşte diyorum off off...
                              şu sözü okuyan derki Mufazzal asrı saadette yaşamışda aynı ortamlar nufus edip gelmiş..
                              nasılda kendinden emin nasılda alim!
                              ver gazı Mufazzal ver bakalım..
                              gülüyorum bu alim havana..
                              Amaan vallahi kime ne anlatıyorsun ki..
                              ilmi kaynak yollarsın kopyala yapıştır der yorum yazarsın beni bağlamaz senin görüşün der..
                              o zaman giripte başlığı kirletme..

Yorum

Ebu Bekir ve Ömer’in Faziletleri Hakkındaki Hadisler ve Onların Reddi

Ehlisünnet içerisinde Resulullah (s.a.a)’in şöyle buyurduğu söylenmekte: “Allah Teala halkın hepsine genel olarak, ama Ebu Bekir’e özel olarak tecelli eder.”

Yine buyurmuş ki: “Allah Teala benim göğsüme döktüğü her şeyi, Ebu Bekir’in de göğsüne döktü.”

Yine buyurmuştur ki: “Ben ve Ebu Bekir iki rahvan at gibiyiz.”

Yine buyurmuş ki: “Dünyanın göğünde bulunan 80 bin melek, Ebu Bekir ile Ömer’i sevenler için istiğfar ederler ve ikinci gökte bulunan 80 bin melek de Ebu Bekir ve Ömer’in düşmanlarına lanet ederler.”

Yine buyurmuştur ki: “Ebu Bekir ve Ömer öncekilerin ve sonrakilerin en hayırlısıdırlar.”

Ehlisünnete göre Ömer ve Ebu Bekir’in makamlarının azameti şu hadisten daha iyi anlaşılmaktadır: “Allah beni kendi nurundan, Ebu Bekir’i benim nurumdan, Ömer’i Ebu Bekir’in nurundan ve ümmetimi de Ömer’in nurundan yaratmıştır. Ömer cennet ehlinin kandilidir.”

Halifelerin makamı konusunda bunlar gibi bir çok hadis var Ehlisünnetin bazı kaynaklarında ama işin aslının öyle olamdığını göreceksiniz ve bu uydurulan hadislere sizde çok şaşıracaksınız...

Öncelikle söylenen bu hadislerin , bizzat Resulullah (s.a.a)’in mübarek ağzından çıkmadığını gösteriyor. Resulullah (s.a.a) hiçbir zaman bu tip sözleri söylemezlerdi.

Çünkü birinci hadis Allah’ın cisim olduğunu gösterir. Bu da halis küfür demektir. Allah’ın cisim olduğuna inanmak insanı kesinlikle küfre götürür.

İkinci hadis ise Ebu Bekir’in Resulullah (s.a.a)’e nazil olan her şeye ortak olduğunu söylüyor; ki böyle bir şey de imkansızdır.

Üçüncü hadis de Resulullah (s.a.a)’in Ebu Bekir’den hiçbir üstünlüğü olmadığını gösteriyor. Son iki hadis ise her iki tarafın da (Sünni ve Şia) kabul ettiği “Muhammed ve Âl-i Muhammed alemlerin en hayırlısıdırlar.” hadisleriyle (bu konuda daha birçok hadis nakledilmiştir) çelişmektedir.

Son hadis ise, Kurân’ı Kerim’deki Dehr (İnsan) suresinin 13. ayeti “Koltuklar üzerine yaslanarak otururlar orada. Ne güneş görürler, ne de kavurucu soğuk.” ile çelişmektedir. Cennette güneş ve ay yoktur. Orada bulunan taş, ağaç, duvar, kapı kısaca her şey nurludur. Bu dünyada aydınlanmak için ışığa ihtiyaç vardır; cennette değil.

Bu zahiri tenkitlerden ilave, sizin rical ve dirayet alimleriniz örneğin: Mukaddesi “Tezkiret’ul- Mevzuat”ta, Firuzabadi eş-Şafii “Sefer’us- Seadat” kitabında, Hasan bin Kesir-i ez- Zehebi “Mizan’ul- İ’tidal”da, Ebu Bekir Ahmed bin Ali Hatib-i Bağdadi kendi yazdığı tarih kitabında, Ebu’l Ferec bin Cevzi “Mevduat” kitabında, Celaluddin-i Süyuti “El- Leali’l- Mesnua fi’l- Ehadis’il- Mevdua” adlı kitabında bu hadislerin uydurma olduğuna ilişkin hüküm vermişlerdir.

Bu hadislerin her biri hakkında açıkça şöyle demişlerdir: Ravi ve senet açısından bu hadisler mevdu ve sahte hadislerdendir. Çünkü bunları nakledenlerin içerisinde yalancı ve hadis uyduran kimseler bulunmaktadır.

Böylece bu hadislerin, hem aklen, hem de Kur’ân ayetlerine göre batıllığı apaçık ortadadır.
                                Ehlisünnetin itibar ettiği bir başka hadis ise şudur. “Ebu Bekir ve Ömer cennet yaşlılarının efendileridirler.”
                                Şimdi bu hadis hakkında da biraz düşünecek olursak, sizin diraye ve rical alimlerinizin bu hadisi uyduruk hadislerden bilmelerinin yanı sıra Resulullah (s.a.a)’in böyle bir şey buyurmayacağı yine hadisin kendisinden anlaşılmaktadır. Çünkü herkes, yaşlı bir insanın cennette olamayacağını biliyor. Cennette, dünyada olduğu gibi bir ihtiyarlama söz konusu olmadığından dolayı insanın siyadet (efendilik) kemaline olaşabilmesi için gençlikten yaşlılığa doğru ilerleme diye bir şey söz konusu olmayacaktır.

Bizim sözümüzü doğrulayan birçok hadis vardır. Bunlar sizin ve bizim hadis kitaplarımızda mevcuttur. Örneğin, bir gün “Eşcei” kabilesinden olan yaşlı bir kadın Resulullah (s.a.a)’in huzuruna geldiğinde, Resulullah (s.a.a) sohbetleri esnasında ona şöyle buyurdu: “Yaşlılar cennete girmeyecektir.”
                                O kadın da üzülerek ; “Ya Resulellah! Öyleyse ben cennete giremeyeceğim” deyip Hazretin huzurundan ayrıldı. Resulullah (s.a.a) de onun arkasından şu haberi yolladı:

Ona söyleyin ki, o gün kimse yaşlı olmayacaktır. Çünkü bütün yaşlılar genç olarak cennete gireceklerdir.”

Ardından şu ayeti okudular:

Şüphe yok ki biz, huri kadınları da güzel bir biçimde yeniden yaratmış, hepsini bakireler yapmışızdır, yaşıt cilveli dilberler halinde.”

Yine sizin ve bizim hadis kitaplarımızda Resulullah (s.a.a)’in şöyle buyurduğu nakledilmiştir: “Cennet ehli, yüzünde kıl bitmemiş, kıvrık saçlı ve gözlerine sürme çekilmiş bir halde 33 yaşlarında cennete girerler.”

Ehlisünnete göre; bu hadis cennet ehli için muhassıstır (tahsis edicidir).

Yani Allah (c.c) sırf Ebu Bekir ve Ömer yaşlıların efendisi olsunlar diye mi bir kısım insanları yaşlı olarak cennete götürecektir?! Eğer Ebu Bekir ve Ömer cennete gidecek olurlarsa, Allah Teala onları da genç olarak cennete götürebilir. Yoksa, sadece onlar efendi olsunlar diye Allah (c.c) bir kısım insanları yaşlı olarak cennete götürmez.

Üstelik, sizin kendi alimleriniz bu hadisi uydurma hadislerden saymışlardır. Resulullah (s.a.a)’in bizim işimizi kolaylaştırmak için temel bir kural koyduğunu da biliyorsunuz. Bu kural, “Kur’ân’a uymayan her hadisin kabul edilmediği kuralıdır”. Bizim rical ve diraye alimlerimiz de, Resulullah (s.a.a)’den ya da Masum İmamlardan (a.s) gelen bir hadisi bizim kendi kaynaklarımızda gördüklerinde, Resulullah(s.a.a)’in bu temel kuralını ölçü alarak Kur’ân’a uymayan hadisleri kabul etmiyorlar.

Ehlisünnet alimlerinin bir çoğunun uydurma hadisler hakkında birçok kitaplar yazdıklarını biliyoruz. Şeyh Mecduddin Muhammed bin Yakub-i Firuzabadi “Sefer’us- Seadet” ‘in 142. sayfasında, Celaluddin Süyuti “el-Leali” kitabında, İbn-i Cevzi “Mevduat”ta, Mukaddesi “Tezkiret’ul- Mevduat”ta ve Şeyh Muhammed bin Derviş (Hut-i Beyruti diye meşhurdur) “Esne’l- Metalib” adlı kitabının 183. sayfasında şöyle yazıyorlar: “Ebu Bekir ve Ömer cennet yaşlılarının efendileridirler” hadisinin ravilerinden birisi Yahya bin Anbese’dir.

Zehebi şöyle diyor: “Yahya zayıf ravilerden birisidir. İbn-i Can-i Deccal da: “O kendisinden hadis uyduruyordu” demiştir.

Demek ki bizimle beraber, sizin eleştirmen alimleriniz de bu hadisi kabul etmemektedirler.
                                Gerçekten de büyük bir ihtimalle Bekriyyun ya da Beni Ümeyye, Resulullah (s.a.a)’in Ehl-i Beyti’ni zayıf düşürmek için hem Sünnilerin, hem de Şiilerin ortak kabul ettiği Ehl-i Beyt’in azamet ve faziletini ispat eden sahih her hadisin karşısında başka bir hadis uydurmuşlardır. Ebu Hureyre gibileri de fasit Beni Ümeyye halifelerine yağcılık yapmak için bu işe daima ön ayak olmuşlardır. Çünkü onların Âl-i Muhammed’e karşı büyük bir kin ve nefretleri vardı.

Uydurulan hadisler bununlada sınırlı değildi mesela;

“Hasan ve Hüseyin Cennet Gençlerinin Efendileridir” Hadisi Karşısında Hadis Uydurmaları

O sahih hadislerden biri Resulullah (s.a.a)’in buyurduğu. “Hasan ve Hüseyin cennet gençlerinin efendileridirler; babaları ise onlardan daha üstündür.” hadisidir. Bu hadisi Hatib-i Harezm “Menakıb”da, Mir Seyyid Ali Hemedani “Meveddet’ul- Kurba”nın 8. Meveddesinde, imam Ebu Abdurrahman Nesai “Hasais-i Alevi”de, İbn-i Sabbağ el-Maliki “Fusul’ul- Mühimme”nin 159. sayfasında, Süleyman Belhi el-Hanefi “Yenabi’ul- Mevedde”nin 54. babında Tirmizi, İbn-i Mace ve Ahmed bin Hanbel’den, Sibt bin Cevzi “Tezkire”nin 133. sayfasında, imam Ahmed bin Hanbel “Müsned”de, Tirmizi “Sünen”de, Muhammed bin Yusuf-u Genci eş-Şafii “Kifayet’ut- Talib”in 97. babında nakletmişlerdir.
                                Muhammed bin Yusuf-u Genci eş-Şafii “Kifayet’ut- Talib”in 97
                                . babında bu hadisi naklettikten sonra şöyle diyor: Hadis ilminin imamı Ebu’l- Kasım Taberani “Mu’cem’ul- Kebir”de İmam Hasan (a.s)’ın hayatını anlatırken bu hadis-i şerifi nakleden ravilerin adlarını yazmıştır. Bu hadisi nakleden sahabelerden bazılarının isimleri şunlardır: “Emir’ul- Müminin Ali bin Ebi Talib, ikinci halife Ömer bin Hattab, Huzeyfe Yemani, Ebu Said Hodri, Cabir bin Abdullah-i Ensari, Ebu Hureyre, Usame bin Zeyd ve Abdullah bin Ömer.”

Muhammed bin Yusuf-u Genci eş-Şafii daha sonra şöyle diyor: “Resulullah (s.a.a)’in buyurduğu; “Hasan ve Hüseyin cennet gençlerinin efendileridirler; babaları ise onlardan daha üstündür.” hadisi “hasen” bir hadistir. Bu hadisin senetlerini birbirlerinin yanına koyduğumuzda, hadisin sahih bir hadis olduğu ortaya çıkmaktadır.

Hafız Ebu Naim İsfehani “Hilye”de, İbn-i Asakir “Tarih-i Kebir”in 4. cildinin 206. sayfasında,

Hakim “Müstedrek”te, İbn-i Hacer-i Mekki “Savaik”in 82. sayfasında, kısacası Ehl-i Sünnet’in büyük alimleri bu hadisin Resulullah (s.a.a)’in mübarek ağzından çıktığı konusunda ittifak içerisindeler.

Resulullah(s.a.a)’in buyurduğunu iddaa ettikleri bir başka hadis ise şudur ; “Ebu Bekir’in olduğu yerde başkalarını öne geçirmek yersizdir.” Bu hadisin kendisi Ebu Bekir’in ümmetin diğer bireylerine göre her şeyde öncelik hakkına sahip olduğunu ispat etmekteymiş..bununda uydurma olup olmadığına bakalım isterseniz akıl ve mantık çerçevesinde..

Eğer Resulullah (s.a.a)’in kendisi bu hadisi buyurmuş olsalardı, niçin kendileri ona göre amel etmediler? Neden Mübahele olayında Ebu Bekir’in yerine Hz. Ali (a.s) ‘ı kendisiyle beraberinde götürdü?

Neden Tebuk seferinde Ebu Bekir de olduğu halde Hz. Ali (a.s)’ı halife olarak kendi yerine bıraktı? Mekke’de “Beraat” suresinin okunması meselesinde, neden Ebu Bekir’i bundan men edip yerine Hz. Ali (a.s)’ı görevlendirdi? Neden Mekke fethedildikten sonra Kabe’deki putları kırmak için Ebu Bekir’in yerine Hz. Ali (a.s)’a öncelik verip hatta “Hubel” putunu kırması için onu kendi omuzlarına çıkardı? Ebu Bekir olduğu halde neden onun yerine Hz. Ali (a.s)’ı Yemenlileri İslam’a davet etmesi ve yönetmesi için gönderdi? Hepsinden önemlisi; neden kendisinden sonra halife olması için Ebu Bekir’in yerine Hz. Ali (a.s)’ı vasi olarak tayin etti?
                                Ehlisünnetin içerisinde amr bin astan nakledilen bir hadis şöyledir.. Amr bin As diyor ki: Bir gün Peygamber (s.a.a)’e şöyle sordum: “Ya Nebiyyellah! Alemdeki kadınların içinde en çok sevdiğiniz kimdir?”diye sorduğumda; “Aişe” buyurdular. Sonra; “Erkeklerin içinde en çok sevdiğiniz kimdir?” sorduğumda; “Aişe’nin babası” buyurdular. Buna göre Ebu Bekir Peygamber’in en çok sevdiği insan olduğu için ümmetin hepsine öncelik hakkı vardır. Bu da Ebu Bekir’in halifeliği için kesin bir delildir diyerek Halifeliği hz ebubekir için meşru kılıyorlar..Halbuki durum bundan ibaret değil..

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X