Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz. Ömer'in Fazileti

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti

[quote author=mikdat link=topic=3091.msg37814#msg37814 date=1245490486]
    llah diyor ki: "benim Ömerim işini bilir"
    azıcık insaflı insan bu sözün Allaha ait olmadığını bilir

hikaye o kadar ilginç ve garipki ağlasammı gülsemmi karar veremedim.
    [/quote]
    Sizin farklı başlıklardaki sorduğunuz sorulara neden cevap vermediğimi şimdi anladınız mı!
    Çünkü siz, doğruya doğru, yanlışa yanlış demek düşüncesiyle o soruları sormuyordunuz.
    Bu başlıkta birçok güzel alıntı-yazı ekledim, ama siz sadece alaya almak için yorumlar yazıyorsunuz. Zira yukarda gülsemmi dediğiniz kıssayı gulisan hanımefendi dalga olsun diye ekledi.
    Soru sorup, cevap beklemedeki amacın doğruyu tasdiklemek, yanlışı eleştirmek için değil.
    Üslüp üslup diye tutturmamın nedeni budur.
    Siz bize demegoji diyordunuz, lakin nedeni birçok yorumunuz ve bu yorumda açıkça belli.
    hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=3091.msg37853#msg37853 date=1245506788]

[/quote]
      Sizin farklı başlıklardaki sorduğunuz sorulara neden cevap vermediğimi şimdi anladınız mı!
      Çünkü siz, doğruya doğru, yanlışa yanlış demek düşüncesiyle o soruları sormuyordunuz.[/quote]

Açık konuşayım. Bu konuda seni en iyi tanıyanlardan birisi olarak Sana İNANMIYORUM.

Eyvallah

Yorum

Bilmukabele Mufazzal.
        Daha önce senin hakkındaki düşüncelerimde yanıldığımı bu forumdaki yazılarını okuyunca anladım.
        Bu yüzden kalp kalbe karşı!
        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 00:51.
        hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=3091.msg37853#msg37853 date=1245506788]

[/quote]
          Çünkü siz, doğruya doğru, yanlışa yanlış demek düşüncesiyle o soruları sormuyordunuz.
          Bu başlıkta birçok güzel alıntı-yazı ekledim, ama siz sadece alaya almak için yorumlar yazıyorsunuz. Zira yukarda gülsemmi dediğiniz kıssayı gulisan hanımefendi dalga olsun diye ekledi.
          Soru sorup, cevap beklemedeki amacın doğruyu tasdiklemek, yanlışı eleştirmek için değil.
          Üslüp üslup diye tutturmamın nedeni budur.
          Siz bize demegoji diyordunuz, lakin nedeni birçok yorumunuz ve bu yorumda açıkça belli.

[/quote]

Seyyah o yazdığın yada kopyaladığın bilgileri anlama,algılama ve öğrenme adına sorduk o soruları ama senin insanları bilgilendirme gibi bir amacın olmadığı için cevap vermiyorsun.
          senin amacın hiç bir zaman üzüm yemek olmadı olsaydı zaten cevap verirdin.
          Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
          İmam Ali (a.s)

Yorum

hadi gülistan_2 dalga gecmek icin asti o yaziyi, gülistanin uslubu cirkin, mufazzal hakkindada düsüncelerin degisti...peki mikdat ne yapti sana seyyah? veya diger soru soranlar? onlara bari cevabini verebilirdin!

bir niyet okumasida bizden olsun, ki gercege oldukca yakindir...asere-i mübessere hadisi bir cok ehlisünnet alimi tarafindan zayif görülüyor, bu hadisin durumunu sana haber verdigimiz halde, sen bu hadise dayanarak bazi konularda cevap vermeye calistin, israr ettin, acaba neden???

cünki senin niyetinde körü körüne ömeri övmek ve uydurma rivayetler isiginda ona ne pahasina olursa olsun fazilet yüklemek, insanlarin ömere olan saygi ve sevgisini suistimal etmek, gerceklerin ortaya cikmasina engel olmak, "hata edebilir" maskesi altinda onu "hatasiz" yansitmak, böylece mezhebinin alimlerinin hatalarini örtbas etmek ve nihayet bu mezhep büyüklerinin aciklamalari dogrultusunda ömeri sevmeyen siileri batil ilan edebilmek veya edenleri hakli cikarmak!!!! vs. vs. vs.

kisacasi seyyah...
            buraya ömer adina astigin yazilarin tamamina yakini uydurma ve yalan, yani masal, tipki benim astigim yazi gibi, böyle bir durumda ben olmasam bir baskasi bu tepkiyi sana er yada gec gösterecekti...

o yüzden sen bir iki kisiye takilipta bütün soru soranlari damgalamak yerine, herseye ragmen sana ciddiyetle soru soranlara cevap vermeye gayret göster...

ama vallahi, ama billahi, sen ömeri veya buhariyi karsimizda savunamayacagindan adin gibi eminsin....
            En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 00:50.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Sizin fazilet vermemenizle fazileti sönmez.
              Fazilet vermenizlede fazileti artmaz.
              O'nun fazileti kaynaklarda fazlasıyla beyan edilmiş.

Resulullah (sav) şöyle dua etmişti: "Allahım, İslam'ı şu iki şahıstan sana en sevgili olanla aziz kıl: Ebu Cehil ile veya Ömer İbnu'l-Hattab ile. Bunlardan Allah'a daha sevgili olanı Ömer'dir."

Kaynak: Tirmizi, Menakıb, (3682)

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Bir çoban sürüsünü otlatırken, bir kurt koşarak gelip, sürüden bir koyun kapar. Çoban kurtun peşine düşer ve koyunu ondan kurtarır. Ancak kurt, çobana dönüp bakar ve: "Bu koyunlara yırtıcı gününde, onlara benden başka çobanın olmadığı günde kim bakacak?" der. Halk bunun üzerine: "Sübhanallah! Kurt konuşur mu?" diye hayrete düşerler. Resulullah (sav) (onların bu tereddütleri üzerine): "Buna ben inanıyorum, Ebu Bekr ve Ömer de inanıyor" der. Halbuki o sırada Ebu Bekr ve Ömer orada değillerdi.

Kaynak: Buhari, Fezailu'l-Ashab 8, Hars 4, Enbiya 50; Müslim, Fezailu's-Sahabe 13, (2388); Tirmizi, Menakıb,

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Yüksek derece sahiplerini onların altında olanlar görür. Tıpkı sizin, semanın ufkunda doğan yıldızı görmeniz gibi. Ebu Bekr ve Ömer (ra) onlardandır (yüksek derece sahiplerindendir) ve daha da ileridirler."

Kaynak: Ebu Davud, Huruf ve'l-Kıraat, (3987); Tirmizi, Menakıb, (3659)

(Cennete girdim. Bir köşkte bir huri [Cennet kızı] gördüm. Sen kimin içinsin dedim. Ömer ibni Hattab için yaratıldım! dedi.)
              [Buhari, Müslim]

Buna benzer birçok hadis mevcut.
              Ben Hz.Ömere ait olmayan bir fazileti, burada yükleme telaşında değilim.
              Lakin sizler, olan bir fazileti göz göre göre yok sayarak, büyük bir hata içerisindesiniz.
              Sayın gulistan_2, sevmeyebilirsiniz buna birşey deme hakkım yoktur. lakin kaynaklar ortada dururken, sizler bazı olayları gündeme taşıyarak ve bunları kendi inancınız doğrultusunda yorumlayarak bu büyük insanlara en büyük haksızlığı yapmaktasınız.

Başta söylediğim sözü yinelemekte yarar var. Sizin vermediğiniz bir faziletle, faziletinden eksilme olmaz.

Rabbim razı olsun ondan

hayat akşamlıdır...

Yorum

eyvallah...senin ömeri sevmenede kimsenin sözü yok, sözümüz ona ki; 1) bu sahte faziletleri kabul ederken, listelere, sayfalara sigmayan ömer marifetlerinide bu kaynaktan sunarken kabul etmeyisin
                2) onu överken resulullahi hice sayan rivayetlere itibar edisin
                3) resulun resullugüne karisan, isteklerine itiraz eden, savastan kacan, adil olmayan vs. bu sahsi ISLAM ADINA ÖVMEN

Not: ömeri kaba ve sert oldugu icin dünya kadinlari begenmemisti, hurilere acidim dogrusu!

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Hep sizler soruyorsunuz.
                  Bir soruda ben sorayım.
                  Faziletlerini anlatan hadislere uydurma diyorsunuzya;

Vasiyet yazdırma konusundaki hadiste size göre uydurma mı peki?

hayat akşamlıdır...

Yorum

bak kardesim, eger sen hakikat ehli isen, sana zeydiyye kardesin acmis oldugu son iki konu ve mufazzalın acmis oldugu "ömer ve yandaslarin nassa karsi ictihatlari" konusuna bakman yeterli olacaktir...eger bu konulara baktigin halde hala ömeri savunacaksan, dedigim gibi, bunu islam adina yapma bari...
                    En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 00:50.

Yorum

Faziletini anlatan hadisleri aktardığımda çekinmeden cevabını hemen yazdın.
                      Farklı bir soru sorunca lafı dolandırdın.
                      Neden?

Varmı cevabın?
                      Vasiyet yazdırma konusundaki hadiste size göre uydurma mı peki?
                      hayat akşamlıdır...

Yorum

cok iyi biliyorsun ki, bir kisi hem resulullaha asi olup hemde resulullah tarafindan övülmüs olamaz...hem kurana aykiri ictihad edip hemde Allah tarafindan sevilmis olamaz!!!

bu durumda neredeyse her kaynakta gecen saymakla bitmeyen hatalara karsi digerleri uydurulmus olup, sonradan kaynaklara gecmistir, hicbirinin tutarli bir yani yoktur...kaldi ki ömer hadis yaktiranlarin basinda gelir, neden acaba!?

ehlibeyt kavramini anlayamadigin icin laf sana dolambacli geliyor...

dedigim konulari otur incele...bak gör basiniza ne coraplar örülmüs...

gadiri hum hadisini reddedemiyorsunuz kardesim!
                        su durumda hz.Alinin Allah ve resulu tarafindan secilmisligini hice sayip, sonrada "Ali olmasa ömer helak olurdu" diyerek ehliyeti olmadigini itiraf eden ömeri, dinin diregi gibi göstermek nereye kadar?

sen ne zaman resulullahi ve ehlibeyti ömerden fazla savunursan o zaman soru sorarsin!

Yorum

Resulullah (sav) şöyle dua etmişti: "Allahım, İslam'ı şu iki şahıstan sana en sevgili olanla aziz kıl: Ebu Cehil ile veya Ömer İbnu'l-Hattab ile. Bunlardan Allah'a daha sevgili olanı Ömer'dir."

su fazilete bak, hamzalar, aliler ölmüsmü ki ya ömer yada ebu cehilden medet beklensin!? iyi düsün, daha iyi...

Yorum

cok iyi biliyorsun ki, bir kisi hem resulullaha asi olup hemde resulullah tarafindan övülmüs olamaz
                            İyiya bende bunu soruyorum zaten.
                            Faziletler uydurma, peki ya (Ehli Sünnet ve Şia tarafından ihtilaflı konu olan) vasiyet yazdırma konusundaki hadis uydurma mı?
                            Zira bu insanları biz , hadislerden, rivayetlerden okuyoruz ve ona göre islama hizmet etmiş ya da İslamı baltalamış! olarak nitelendiriyoruz.
                            Sizlerin kıstası nedirki, faziletlere uydurma diyorsunuz ama sorduğum soruya muğlak cevap veriyorsunuz.

Her neyse gulistan_2 , Hz.Ömer'e karşı kinini en açık ilan sen olduğun için seni daha fazla zorlamayacğım. Zira faziletini doğru kabul etmeme konusunda fikir beyan etmen normal!

Peki diğer şialar ne diyor.

Fazilet uydurma ise, vasiyet yazdırmadaki rivayet (ihtilafa neden olan) uydurma mı?
                            hayat akşamlıdır...

Yorum

seyyah sence vasiyet yazdırma ile alakalı rivayet uydurma mı?
                              ısrarla sormuşsun bu soruyu sanki sana sorulan yüzlerce soruyu es geçmemiş gibi.
                              senin fikrin nedir ? bu konuda
                              Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                              İmam Ali (a.s)

Yorum

Fazilet yazmaya devam etsem, ardı ardına cevaplar gelecekti.
                                Uydurma uydurma uydurma diye.

Ama sorum açık olduğundan cevap verilemedi.
                                Durum anlaşılmıştır.
                                Stop!
                                hayat akşamlıdır...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X