Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg32148#msg32148 date=1243763118]
    [quote author=Göktürk link=topic=5072.msg32136#msg32136 date=1243762257]
    Mezhebler kuran ayetlerini hükümsüz kilar mi ?..

Verdigimiz delile göre : Kiliyormus..

Simdi Müslüman Olarak ne yapacaksiniz ?..
    Biz anlamayiz alimler öyle yapmissa vardir bir hikmeti mi diyeceksiniz ?..

Yoksa Allah in size emrettigini mi yapacaksiniz ?..

Ne ?..

Aslinda Imani olan bir Insan icin cok kolay bir mesele..

[/quote]

Namaza yaklaşmayınız vari yorum yazıp, kendiniz cevap veriyorsunuz.
    Yorumlardan kesintiler yapıp böyle bir imaya gerek yok.
    Verdiğim linki incelerseniz sorunuzun karşılığını bulursunuz.
    [/quote]

Kardesim linki inceledim ve sorumun karsiligi ne yazik ki yok..

Bakin ben size mezhep alimlerinizden " Kuran i tanimadiklarina dair kaynakli itiraflar sundum ve sizin fikrinizi ögrenmek istiyorum.

Mezheple kuran catisirsa siz hangi hükmü uygularsiniz ?..
    Cok basit bir soru..

Kaldi ki sundugunuz linkte hadis toplanmasini yazilmasini Islam a uygun gibi göstermek cabasi icindesiniz.

O halde dinleyiniz:

Peygamberimiz’in hadis yazımına izin vermediğini, kendi sözlerinin yazımını yasakladığını hadisçiler bile kabul etmektedir. En doğru kabul edilen iki hadis kitabından biri olan Müslim’de ve Hanbeli mezhebinin kurucusu İbni Hanbel’in Müsned’inde şu hadisi rivayet ederek Peygamber’in kendi sözlerinin yazımını yasakladığını kabul ederler.

“Benden Kuran dışında hiçbir şey yazmayın. Kim benden Kuran dışında bir şey yazmışsa imha etsin.” (Müslim, Sahihi Müslim Kitab-ı Zühd, Hanbel, Müsned 3/12, 21, 33)

Darimi’deki hadis ise şöyledir: “Sahabe Allah’ın elçisinden sözlerini yazmak için izin istediler. Ancak onlara izin verilmedi.”(Darimi, es-Sünen)

El Hatib’teki hadis şöyledir: “Biz hadis yazarken Hz. Peygamber yanımıza geldi ve yazdığınız şey nedir? dedi. Senden işittiğimiz hadisler (sözler) dedik. Hz. Peygamber Allah’ın kitabından başka kitap mı istiyorsunuz? Sizden evvelki milletler Allah’ın kitabı yanında başka kitaplar yazdıkları için yoldan çıktılar.” (El Hatib, Takyid, sayfa 33)

Tirmizi’den de bunu öğrenebiliriz:

“Allah elçisinden sözlerini yazmak için izin istedik, bize izin vermedi.” (Tirmizi, es-Sünen, K. İlm, sayfa 11)

Bütün bunlari bilirler de neden Peygamber e ragmen 750.000 'in üzerinde Hadis yazar kitaplar meydana getirirler ve daha sonra kendi yazdiklari hadisleri bile red ederek Mezhep kabulleri ile onlari da red ederler ?..
    Bu nasil bir pehriz ve lahana tursusudur ?..

Bana acikliyabilir misiniz ?..
    Hayat da en Hakiki Mürsit ilimdir ( Hz. Ali )

Yorum

En doğru hadis kitabı olarak gösterilen Buhari’nin kitabındaki hadisleri 600 bin hadis arasından, Müslim’in ise 300 bin hadis arasından seçtikleri söylenir. Ebu Davut kitabındaki hadisleri 500 bin hadisten, mezhep kurucusu olan Malik Muvatta’sını 100 bin hadisten, İbni Hanbel ise Müsned’ini 750 bin hadisten seçtiği söylenir. Peygamberimiz’in aşağı yukarı 23 yıl Peygamberlik yaptığını düşünürsek:

23x365=8395 gün Peygamberlik yapmış olur. Toplam 2 milyon hadis olduğu söylendiğinde Peygamberimiz’in Peygamberlik yaptığı her gün başına 200’den fazla hadis düşer. Herhangi bir kişiye bir yıl önce en çok beraber vakit geçirdiği kişinin; babasının, çocuğunun, karısının veya kocasının hadislerini (sözlerini) ve yaptıklarını yazmasını söyleyelim. Aradan bir yıl geçmesine rağmen yazılan adetleri gördüğümüzde, Peygamberimiz’in vefatından iki yüz yıl sonra, gün başına iki yüz adet rivayet edilen sözlerin toplam sayısından bile bunların içinde ne kadar çok yalan olduğunu anlayabiliriz. Tüm bu hadis kitabı yazarlarının tüm bu hadisleri ezbere bildikleri ve kendilerince en doğru gördükleri hadisleri seçtikleri söylenir. Hadisçilerin kaç hadis bildiklerini söyleyebilmeleri için tüm hadisleri bir yere yazıp saymaları gerekirdi, yoksa kimse ezbere 600 bin hadis bildiğini iddia edemez. Türkçe konuşan bir topluluğa kaç tane kelimeyle Türkçe konuştuklarını soralım, aşağı yukarı kimsenin tam cevap veremediğini görürüz. Sayı 600 bin gibi rakamlara tırmandığında insanın ezberindekini sayması ise imkansızlaşır.

Zaten bunun doğru olduğunu düşünürsek durum daha da korkunçtur. Müslim sahih olan, yani kesin doğru olduğu kanaatine vardığı her hadisi kitabına almadığını söyler (Müslim, 1. cilt, sayfa 28). Müslim’in mantığına göre hadisler dinin kaynağıdır, fakat kendisi her doğru bildiği hadisi kitabına almaz. Yani bu mantığa göre dinimiz eksik olur. Müslim’in atladığı bir hadisi, başka birinin atlamadığının garantisi olmadığına göre, gelenekçi mantık kendi kendini eksik ilan eden bu izahı kaynaklarında taşımaktadır. Hadisler dinin kaynağıdır diyen Buhari 600 bin hadis bilip 6000-7000 tanesini yani %1’ini kitabında yazmıştır. Geriye kalan % 99’u ise bunlara ihtiyacımız olmadığına veya bunların güvenilir olmadıklarına kanaat getirip kitabına almamıştır. Eğer hadisler dinin kaynağı olsalardı biz tamamen Buhari’nin insafına ve seçme yeteneğine kalmış olacaktık. Eğer hadisler gerekli olsaydı, %99’luk kesimde, gerekli olan hadisin olmaması imkansız olduğuna göre, hadisleri dinin kaynağı kabul eden zihniyete bakarsak dinimiz geri dönülemeyecek ve düzeltilemeyecek şekilde eksik olurdu. Buhari öldüğüne ve bize ulaştırmadığı, yazmadığı %99’luk kesimi bildiği iddiasında bulunan kimse olmadığına göre biz eksik bir dinin üyeleri olmuş olurduk.

Buhari’nin 600.000 hadis bildiği iddiasını ele alalım. Buhari’nin hayatında hiçbir iş yapmadığını, hiç uyumadığını ve her hadisin doğruluğunu, nakil zincirinin sağlamlığını anlamak için her hadise 2 saat ayırdığını düşünelim. Sırf bu süre 130 yıldan fazladır. Oysa bazen bir hadisin, bir zincirinin, bir halkasının sağlamlığını anlamak için günlerce seyahat edildiği iddiasını düşünürsek, Buhari’nin bildiği tüm hadislerin doğruluğunu test etmesi binlerce yıla bile sığmazdı. Kısacası Buhari’nin ve diğer hadisçilerin bildikleri tüm hadislerin sağlamlığını test edip, içinden en sağlamlarını seçtikleri iddiası akıl dışıdır.

SALMAN RÜŞDÜ’NÜN ŞEYTAN AYETLERİ KİTABI ASLINDA ŞEYTAN HADİSLERİDİR

Kuran’ı esbabı nuzul hadisleriyle açıklamaya kalkmanın İslam dünyasının başına açtığı en büyük dert; din düşmanı kişilerin bu uydurmaları, din gibi gösterip, dinimize saldırmaları olmuştur. Örneğin Salman Rüştü’nün kitabının temeli bu tip hadislere dayanır. Bu uydurma hadislere göre bir gün Peygamber Kuran okurken şeytan Peygamber’in bedeninin içine nüfuz edip, Peygamber’in ağzından Lat, Menat, Uzza putlarını övmüş ve onların şefaatlarının umulduğunu söylemiştir.(Garanik kıssası olarak bilinen bu olayı Tevilu Muhtelifi’l Hadis kitabında İbni Kuteybe de kabul eder.) Hadislere göre, sonradan Peygamber’imiz Hz. Muhammed bunları kendisinin değil şeytanın söylediğini açıklamıştır. Birçok müslümanın Salman Rüştü’ye küfürler etmesine, Humeyni’nin Rüştü’nün öldürülmesine fetva vermesine ve bu olayın ülkeler arası diplomatik krize yol açtığına şahit olduk. Fakat hiç kimse kalkıp da bu olayın gerçek suçlusu olan bu hadisleri kitaplarında kullanmış olanları kınamadı. Ne de olsa geleneksel İslam’daki bir görüşe göre alime alimcik diyen bile kafir olur! Bu hadisleri savunan hadisçilere de alim etiketi yapıştırılmıştır bir kere. Yani bu hadisleri din adına savunursanız alim olur el üstünde tutulursunuz, Salman Rüştü gibi aynı hadisleri dinsizlik adına kullanırsanız ise... Biz kendimiz dine mal edilen uydurmaları dinden atmazsak bunları malzeme yapan İlhan Arsel’e, Turan Dursun’a, Salman Rüştü’ye, Server Tanilli’ye ne kadar kızabiliriz? Din adına çarpık bir sistemi ortaya çıkaranlar, din düşmanlarının türemesinde ve din düşmanlarının bu çarpıklıkları malzeme yapmasında günahsız kalabilirler mi?

Yorum

Sevgili kardeslerim:

Ben Sünniyim !..
        Ama bu yukarida verdigim Kuran -i mensuh ilanetmek meselesine kadar öyleydi..
        Beni taniyan arkadaslar sahittir.

Bir cok Islami forumda bunun mücadelesini verdim.

Ama hic bir sünni arkadasa " Kuran hükümlerini uygularim " dedirtemedim.

Hepsi Mezheplerinden korktular Cenab-i Hakk dan degil..

Burada da diyemiyecekler..

Bu cok acikli degil mi ?..

Cok üzgünüm..
        Vallahi cok üzgünüm.

Yorum

evet bunun böyle olduguna dair bende olmak üzere bu forumda bir cok kisi taniktir...malesef hic kimse acik ve net olarak göktürk abinin aktardiklarina tepki göstererek, kuran hükmünü uygularim diyemedi!

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=5072.msg32023#msg32023 date=1243707398]
            [quote author=Murtazaali link=topic=5072.msg29397#msg29397 date=1243000275]
            Sahihi Buhari

[/quote]

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg30487#msg30487 date=1243278435]
            Peygamberimizin Hz. Aişe ile evlendiği zaman Hz. Aişenin yaşı ile ilgili bir çok rivayet vardır. Ancak biz Hz. Aişe'nin 16 - 17 yaşlarında iken Peygamberimizle evlendiğine dair rivayetleri kabul ediyoruz.
            bununla ilgili çok kaynak var. Bunları buraya aktarmıyorum, zira uzun yazılar üyeler tarafından okunmuyor.
            Ama netice bundan ibarettir.
            [/quote]

[quote author=Murtazaali link=topic=5072.msg30488#msg30488 date=1243278615]
            [quote author=Seyyah link=topic=5072.msg30487#msg30487 date=1243278435]
            Peygamberimizin Hz. Aişe ile evlendiği zaman Hz. Aişenin yaşı ile ilgili bir çok rivayet vardır. Ancak biz Hz. Aişe'nin 16 - 17 yaşlarında iken Peygamberimizle evlendiğine dair rivayetleri kabul ediyoruz.
            bununla ilgili çok kaynak var. Bunları buraya aktarmıyorum, zira uzun yazılar üyeler tarafından okunmuyor.
            Ama netice bundan ibarettir.
            [/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Seyyah abim, O zaman size göre Buharide geçen 6-9 yaş rivayeti uydurma mı?
            [/quote]

[/quote]

Seyyah abim, Sahihi Buharide geçen bu rivayet uydurma mı?

Yorum

Bakin ben size mezhep alimlerinizden " Kuran i tanimadiklarina dair kaynakli itiraflar sundum ve sizin fikrinizi ögrenmek istiyorum
              Ben böyle bir mezhep tanımıyorum.
              Aktardığınız yorumlarında geçerli olmadığını ifade etmeliyim.
              Mezhepler Kuranın önüne geçmez. Siz heralde kafanızda yeni bir mezhep profili ürettiniz, o mezhep üzerine yorumlar yapıyorsunuz.

Ben Sünniyim !..
              Sünnisiniz öylemi!
              Peki hangi mezhebin İslami hükümlerine göre bir yaşantıya sahipsiniz!
              hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg32282#msg32282 date=1243789982]
                Bakin ben size mezhep alimlerinizden " Kuran i tanimadiklarina dair kaynakli itiraflar sundum ve sizin fikrinizi ögrenmek istiyorum
                Mezhepler Kuranın önüne geçmez. Siz heralde kafanızda yeni bir mezhep profili ürettiniz, o mezhep üzerine yorumlar yapıyorsunuz.

Ben Sünniyim !..
                Sünnisiniz öylemi!
                [/quote]

Efendim ;

Ben Hanefi mezhebinden bahsediyorum..
                Aktardigim yorumlarin gecerliligi de Imam-i Azam ve Ubeydullah el-Kerhi imzalari ile belgelidir.

Ben Hanefi mezhebindendim Bu Incileri okuyunca istifami verdim.

Kuran hükümlerine göre yasiyorum el-hamdüliilah.

Yorum

[quote author=Göktürk link=topic=5072.msg32285#msg32285 date=1243790879]

Ben Sünniyim !..
                  Sünnisiniz öylemi!
                  [/quote]

Efendim ;

Aktardigim yorumlarin gecerliligi de Imam-i Azam ve Ubeydullah el-Kerhi imzalari ile belgelidir.

[/quote]

1 saçmalamışsınız. Zira Kuran hükümleriyle amel etmeyen mezhep olmadığını en cahil insan bile bilirken. Sizin bu saçmalığı yapmanızdaki niyetinizi az çok anlayabiliyorum.
                  2 Ben Sünniyim demeyin o zaman. Sünnilikteki hiçbir mezhebe bağlı olmayana Sünni denmez.
                  Mezhepsizim demeniz daha doğru olurdu.

Böyle uydurma yorumlarınızın üzerine münazara yapmanın zaman kaybı olduğu gün gibi ortada iken, ispat edilecek bir durum olmadığı anlaşılıyor.
                  O yüzden olmayan birşeyinde ispatı yapılmaz.

Selametle...
                  hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg32286#msg32286 date=1243791182]
                    [quote author=Göktürk link=topic=5072.msg32285#msg32285 date=1243790879]

Ben Sünniyim !..
                    Sünnisiniz öylemi!
                    [/quote]

Efendim ;

[/quote]

1 saçmalamışsınız. Zira Kuran hükümleriyle amel etmeyen mezhep olmadığını en cahil insan bile bilirken. Sizin bu saçmalığı yapmanızdaki niyetinizi az çok anlayabiliyorum.
                    2 Ben Sünniyim demeyin o zaman. Sünnilikteki hiçbir mezhebe bağlı olmayana Sünni denmez.
                    Mezhepsizim demeniz daha doğru olurdu.

Böyle uydurma yorumlarınızın üzerine münazara yapmanın zaman kaybı olduğu gün gibi ortada iken, ispat edilecek bir durum olmadığı anlaşılıyor.
                    O yüzden olmayan birşeyinde ispatı yapılmaz.

Selametle...
                    [/quote]

Kardesim;
                    Olmayan bir seyin ispati gayet tabii yapilmaz.

Ama ne yazik ki biz olan bir sey hakkinda münazara ediyoruz.

Benim Gözlerinizdeki ve gönlünüzdeki mühürleri acmaya vallahi gücüm yetmez..

O halde yapabilecegim yegane sey " Belki " ümidi ile alimlerinizin incilerini bir kere daha size sunmaktir.

* İmam-ı Rabbani hazretleri buyurdu ki:
                    “Hadis-i şeriflerle amel etmek, bize caiz olmaz. Mezhebimizin hükmüne aykırı gibi görülen hadis-i şerifler, âlimlerin sözlerini reddetmek için delil ve senet olamaz.” [Mektubat 1/312, Mebde ve Mead 31]

* Muhammed Hadimi hazretleri de buyuruyor ki:
                    Dindeki dört delil, müctehidler içindir. Bizim için delil, mezhebimizin bildirdiği hükümdür. Çünkü bizler, âyet ve hadisten hüküm çıkaramayız. Mezhebin bir hükmü, âyete, hadise uymuyor gibi görünse de yanlış değildir. [Berika s. 94]

* Bir kimse, yapacağı şeyi, Kur’an-ı kerimde ve hadis-i şeriflerde arayamaz. Mezheb âlimlerinin kitaplarından okuyup öğrenmesi lazım olur. Müslüman’a yapılacak en büyük kötülük, “Kütüb-i Sitte’yi al hadisleri oku ve buradan dinini öğren veya Kur’an meali oku, dinini asıl kaynaktan öğren” demektir.
                    * Bir hadis, bir âyete zıt gibi görünürse, hadis-i şerife uyulur. Bir hadis, mezhebin hükmüne zıt gibi görünürse, mezhebin hükmüne uyulur. (www.dinimizislam.com - Mezheb ve Mezhebsizlik)

* Ubeydullah el-Kerhî’ (v. 340/951): “Mezhebimizin hükümlerine uymayan her âyet ya te’vil edilmiştir yahut da mensûhtur; her hadîs de böyledir: ya te’vîl edilmiştir yahut da mensûhtur; başka bir hadis ile yürürlükten kaldırılmıştır.” (el-Kerhî, er-Risâle, İst. ts, s. 84.)
                    Kerhî’nin demek istediği şudur: Nas ile mezheb çatıştığı zaman biz mezheb hükmünü alır, onu uygularız. (Hayrettin Karaman, İslam Hukuk Tarihi, İst., 2001, s. 236)

Bu acik bir kitapsizlik Allahsizlik ve Putperestlik ilanidir.

öyle degil mi ?..

Bu mu olmayan sey ?..

Yorum

Kaldi ki Hz. Peygamber in Hz. Aise ile o dokuz yasindayken gerdek yaptigina dair hadis-i serif de ortada..
                      Uydurma diyemiyorsunuz.

Bu islam aleminde bir sacmalayan toplum var..

Bilin bakalim kim ?..

Yorum

geçenlerde bu başlık yeni açılmıştı okuyordum yanıma bir mevzu konuşmak çin geldiler (iş mevzuu) o sırada okuduğum şeye baktılar.
                        inedir fikriiz dedim
                        okudular biraz . ikinci yorumu (benim mesajımı) okuttum somra hilalnur kardeşin yaptığı aıntıyı okuttum. Nedir fikriniz dedim.
                        birisi o zamanlar arabistanda erken olgunlaşıldığını falan söyledi. bildik meseleler. sonra da çok önemli bişede değil dedi benim Peygamberim yapmışsa ben kabul ederim dedi. Bende eywallah hemfikirim yapmışsa benimde başımın üste yeri var ama şia alimleri ve bazı sünni alimleri sağlam deliller göstererek bunun böyle olmadığını söylüyorlar (bu derkende mustazaalinin astığı resimleri gösteriyorum) bu rahatsızlık vermiyormu dedim. yok ben neden rahatsız olayımki biizm kültürümüzde zaten pek mümkün dğeil öyle bişe ddi birisi. (Bu bahsettiğim arkadaşlar dini mevzularda iddialı isimler ) sık sık okuma toplantıları düzenleyen sıkı risalei nur talebeleri.
                        öyle kaldı konu bakalım işten forsat bulursak gene konuşacaz inşAllah.
                        Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

yani şimdi bu yazdıklarını manası ne diyeceksiniz belkide. Aslında tam olarak anlatmak istediğim şuydu " Hiç umurunda olmuyor insanların böyle bir hadisin yanlış olma ihtimali"
                          Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

Bence irdelemek istemiyorlar.
                            Allah Bize Yeter!
                            O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=mirzehan link=topic=5072.msg32306#msg32306 date=1243794431]
                              yani şimdi bu yazdıklarını manası ne diyeceksiniz belkide. Aslında tam olarak anlatmak istediğim şuydu " Hiç umurunda olmuyor insanların böyle bir hadisin yanlış olma ihtimali"
                              [/quote]

Siz bir hadisi kasitli olarak ortaya sürerseniz umurunuzda olur mu ?..

Size bir soru sorayim..
                              Ayni hadis kitaplarinda mesela buhari de

Peygamberimiz sunu yapti derken
                              Bir baska hadisle hayir yapmadi diyebiliyorlar.
                              Yani tam tersini söylüyorlar..

Neden sizce ?..
                              Bu bir yanlislik mi ?.. ;D
                              [/quote]

Yorum

Sayın Göktürk;
                                - Hz.Ömer hakkında bir kıssa aktardınız. Bu kıssada Hz.Ömerin ne kadar büyük bir halife olduğunu ifad eden bu kıssada, alakası olmayan bir yorum çıkardınız, kıssayı aktaran siz olduğunuz halde, kıssayı hiç okumamış, içinde aceba nasıl alakasız bir yorum bulurum diyen bir tarzla bunu yaptınız. Niyetiniz belli imiş!
                                - Sünniyim dediniz. Ardından ben Hanefi mezhebindendim , artık değilim Elhamdulillah dediniz!
                                - Hala sünniyim dediniz ve hiçbir sünni mezhebi kabul etmediniz.
                                - Ardından çıkıyorsunuz tam bir Şia gibi yazılar ve yorumlar yazıyorsunuz.
                                - Ehli Sünneti kalkıp, (en büyük alimlerini) sünneti kabul etmeyen, Hadisi Şerifi kabul etmeyen, Kuran dışında bir yaşamı kabul eden absürt bir yorum ortaya attınız.

Şimdi siz bizimle dalga geçen bir.....misiniz?
                                Sizin dikkate alınır, tutumlu , iyi niyet taşıyan, sorgulayan biri olmadığınız ortada.
                                Alimleri Kuran-sünnet düşmanı ilan biri ile münazara yapılamayacağı ortada.
                                Şialarda bir taneside çıkıp, Sünniler Sünneti kabul eder, Kuran dışında yaşam kabul etmez demedi, sütüne birde yorumlar yaptılar.
                                Devam edin . Allah bu art niyetlerin karşılığını muhakkak verir. Alimlerini; alakasız anlayışlara itişlerinizi görüyor.

ve tam mesajı yazıp yollarken welayetin yazısını gördüm ve dedimki.
                                Helal olsun!!!

hayat akşamlıdır...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X