Ynt: Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?
[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg32148#msg32148 date=1243763118]
[quote author=Göktürk link=topic=5072.msg32136#msg32136 date=1243762257]
Mezhebler kuran ayetlerini hükümsüz kilar mi ?..
Verdigimiz delile göre : Kiliyormus..
Simdi Müslüman Olarak ne yapacaksiniz ?..
Biz anlamayiz alimler öyle yapmissa vardir bir hikmeti mi diyeceksiniz ?..
Yoksa Allah in size emrettigini mi yapacaksiniz ?..
Ne ?..
Aslinda Imani olan bir Insan icin cok kolay bir mesele..
[/quote]
Namaza yaklaşmayınız vari yorum yazıp, kendiniz cevap veriyorsunuz.
Yorumlardan kesintiler yapıp böyle bir imaya gerek yok.
Verdiğim linki incelerseniz sorunuzun karşılığını bulursunuz.
[/quote]
Kardesim linki inceledim ve sorumun karsiligi ne yazik ki yok..
Bakin ben size mezhep alimlerinizden " Kuran i tanimadiklarina dair kaynakli itiraflar sundum ve sizin fikrinizi ögrenmek istiyorum.
Mezheple kuran catisirsa siz hangi hükmü uygularsiniz ?..
Cok basit bir soru..
Kaldi ki sundugunuz linkte hadis toplanmasini yazilmasini Islam a uygun gibi göstermek cabasi icindesiniz.
O halde dinleyiniz:
Peygamberimiz’in hadis yazımına izin vermediğini, kendi sözlerinin yazımını yasakladığını hadisçiler bile kabul etmektedir. En doğru kabul edilen iki hadis kitabından biri olan Müslim’de ve Hanbeli mezhebinin kurucusu İbni Hanbel’in Müsned’inde şu hadisi rivayet ederek Peygamber’in kendi sözlerinin yazımını yasakladığını kabul ederler.
“Benden Kuran dışında hiçbir şey yazmayın. Kim benden Kuran dışında bir şey yazmışsa imha etsin.” (Müslim, Sahihi Müslim Kitab-ı Zühd, Hanbel, Müsned 3/12, 21, 33)
Darimi’deki hadis ise şöyledir: “Sahabe Allah’ın elçisinden sözlerini yazmak için izin istediler. Ancak onlara izin verilmedi.”(Darimi, es-Sünen)
El Hatib’teki hadis şöyledir: “Biz hadis yazarken Hz. Peygamber yanımıza geldi ve yazdığınız şey nedir? dedi. Senden işittiğimiz hadisler (sözler) dedik. Hz. Peygamber Allah’ın kitabından başka kitap mı istiyorsunuz? Sizden evvelki milletler Allah’ın kitabı yanında başka kitaplar yazdıkları için yoldan çıktılar.” (El Hatib, Takyid, sayfa 33)
Tirmizi’den de bunu öğrenebiliriz:
“Allah elçisinden sözlerini yazmak için izin istedik, bize izin vermedi.” (Tirmizi, es-Sünen, K. İlm, sayfa 11)
Bütün bunlari bilirler de neden Peygamber e ragmen 750.000 'in üzerinde Hadis yazar kitaplar meydana getirirler ve daha sonra kendi yazdiklari hadisleri bile red ederek Mezhep kabulleri ile onlari da red ederler ?..
Bu nasil bir pehriz ve lahana tursusudur ?..
Bana acikliyabilir misiniz ?..
[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg32148#msg32148 date=1243763118]
[quote author=Göktürk link=topic=5072.msg32136#msg32136 date=1243762257]
Mezhebler kuran ayetlerini hükümsüz kilar mi ?..
Verdigimiz delile göre : Kiliyormus..
Simdi Müslüman Olarak ne yapacaksiniz ?..
Biz anlamayiz alimler öyle yapmissa vardir bir hikmeti mi diyeceksiniz ?..
Yoksa Allah in size emrettigini mi yapacaksiniz ?..
Ne ?..
Aslinda Imani olan bir Insan icin cok kolay bir mesele..
[/quote]
Namaza yaklaşmayınız vari yorum yazıp, kendiniz cevap veriyorsunuz.
Yorumlardan kesintiler yapıp böyle bir imaya gerek yok.
Verdiğim linki incelerseniz sorunuzun karşılığını bulursunuz.
[/quote]
Kardesim linki inceledim ve sorumun karsiligi ne yazik ki yok..
Bakin ben size mezhep alimlerinizden " Kuran i tanimadiklarina dair kaynakli itiraflar sundum ve sizin fikrinizi ögrenmek istiyorum.
Mezheple kuran catisirsa siz hangi hükmü uygularsiniz ?..
Cok basit bir soru..
Kaldi ki sundugunuz linkte hadis toplanmasini yazilmasini Islam a uygun gibi göstermek cabasi icindesiniz.
O halde dinleyiniz:
Peygamberimiz’in hadis yazımına izin vermediğini, kendi sözlerinin yazımını yasakladığını hadisçiler bile kabul etmektedir. En doğru kabul edilen iki hadis kitabından biri olan Müslim’de ve Hanbeli mezhebinin kurucusu İbni Hanbel’in Müsned’inde şu hadisi rivayet ederek Peygamber’in kendi sözlerinin yazımını yasakladığını kabul ederler.
“Benden Kuran dışında hiçbir şey yazmayın. Kim benden Kuran dışında bir şey yazmışsa imha etsin.” (Müslim, Sahihi Müslim Kitab-ı Zühd, Hanbel, Müsned 3/12, 21, 33)
Darimi’deki hadis ise şöyledir: “Sahabe Allah’ın elçisinden sözlerini yazmak için izin istediler. Ancak onlara izin verilmedi.”(Darimi, es-Sünen)
El Hatib’teki hadis şöyledir: “Biz hadis yazarken Hz. Peygamber yanımıza geldi ve yazdığınız şey nedir? dedi. Senden işittiğimiz hadisler (sözler) dedik. Hz. Peygamber Allah’ın kitabından başka kitap mı istiyorsunuz? Sizden evvelki milletler Allah’ın kitabı yanında başka kitaplar yazdıkları için yoldan çıktılar.” (El Hatib, Takyid, sayfa 33)
Tirmizi’den de bunu öğrenebiliriz:
“Allah elçisinden sözlerini yazmak için izin istedik, bize izin vermedi.” (Tirmizi, es-Sünen, K. İlm, sayfa 11)
Bütün bunlari bilirler de neden Peygamber e ragmen 750.000 'in üzerinde Hadis yazar kitaplar meydana getirirler ve daha sonra kendi yazdiklari hadisleri bile red ederek Mezhep kabulleri ile onlari da red ederler ?..
Bu nasil bir pehriz ve lahana tursusudur ?..
Bana acikliyabilir misiniz ?..
Yorum