Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?

Değerli dostlarım yıllardan beri garibime giden bu konuyu üye olduğum bir çok siteye açtım burayada açmak istedim,şuana kadar tatmin edici bir cevap almadım desem yalan söylememiş olurum.
    Rivayet şöyledir.

Hadis No : 5597
    Ravi: Aişe

Tanım: Resulullah (sav), ben altı yaşında iken benimle evlendi. Medine'ye geldik. Beni'l-Haris İbnu'l-Hazrec kabilesine indik. Ben hummaya yakalandım. Saçlarım döküldü, (İyileşince) saçım yine uzadı. Annem Ümmü Ruman, ben arkadaşlarımla salıncakta oynarken, bana geldi, benden ne istediğini bilmeksizin yanına gittim. Elimden tuttu. Evin kapısında beni durdurdu. Evimizde, ensardan bir grup kadın vardı. "Hayırlı, bereketli olsun!", "Uğurlu mübarek olsun!" diye dualar, tebrikler ettiler. Annem beni onlara teslim etti. Onlar kılık-kıyafetime çeki düzen verdiler. Beni, [kuşluk vakti aniden] Resulullah (sav)('ın gelişinden) başka bir şey şaşırtmadı. Annem beni O'na teslim etti. O gün ben dokuz yaşında idim.

Kaynak: Buhari, Nikah 38, 39, 57, 59, 61; Müslim, Nikah 69, (1422); Ebu Davud, Nikah 34, (2121), Edeb 63,

Bu rivayetin geçtiği metne bakarsak Hz Aişe daha salıncakta oynayan bir çocuk iken salıncaktan indirilip 6 yaşında Resulullahla nişanlanıyor ve 9 yaşındada evlendiriliyor.Bu sizce garip değil mi?

Ynt: Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?

Bu hadis ne yazıkki Müminlerin annesinin kendi ağzından çıkmış gibi aktarılan , kendisine ve Masum eşi Hz Resullullah (s.a.a) iftira niteliğinde olan Uydurma bir hadistir.
    Bu forumda bahsi geçmedi sanırım hiç uzun zamandır takib ediyorum forumu fakat başka bir forumda uzunca münazaralar olmuştu ve okuduklaırmdan edindiğim sonuç yukardaki gibidir.

Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

ne tevafuktur ki, dün bir konuda arama yaparken bir yaziya denk geldim, sayet bulursam alinti yaparim, gerci o yazida kisa bir yorumdu...

katilimci diyordu ki, bazi yörelerde kizlarin yasi ergenlikten sonra sayilir, bu yazidan anladigim kadariyla, alti yasinda derken 18 falan kastediliyor...bu tür durumlarda sözkonusu.

öyle veya böyle hadiste gectigi sekliyle vuku bulmus olabilecegi ihtimali (bana göre) yok...

hatirladigim kadariyla kardeslerimiz bu hadise karsi kanitlarini sunmuslar ve böyle olmadigini da isbat etmislerdi, bu yaziyada mutlaka öyle bir cevap verilecektir, ins.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Yukarıda ki rivayeti okuduğumda, hem rivayetin, hem nakledenlerin ve hem de savunanların o kadar da masum olmadıklarını görmemek mümkün değildir. Bu konu üzerine özellikle Hüseyin Üzmez vakasında sürülerce yazılar yazıldı, araştırmacılar bir çok araştırmalarını ortaya döktü. Ama hem aralarında büyük bir tutarsızlık vardı. Hemde çok gülünç açıklamalr vardı. Hatta cırcıbıldak bir gazeteci bayan, kendi köşesinde Hüseyin Üzmez meselesini yazarken, yazısının içinde bu rivayetede değinmiş ve sitem etmiş İslamcılara. Bu rivayet hakkında birbirinizle çelişiyorsunuz, birbirinizi yiyorsunuz ama hiç biriniz bu rivayete UYDURMA DEMİYORSUNU. UYDURMADIR deyin kurtulun ve KENDİNİZİ EL ALEM KARŞISINDA gülünç duruma düşürmeyin…Evet! Aynen böyleydi…

Bazıları için basit ama aslında basit olmayan bir benzetme yapmak istiyorum. Hemen hemen, bütün tarihçiler, Hz. Ali a.s’ın İman getirmesini yazarlarken, ÇOCUK OLDUĞUNU vurguluyor. Bazı sapıklar, ibni teymiye gibileri, Çocukken iman getirdiği için imanının kabul edilemeyeceğini söylüyor. Ama ekseriyet tarihçiler İMAN GETİRME YARIŞLARINI düzenlerken özellikle Hz. Ali a.s’a gelince O ÇOCUKTU diyorlar.

Ama iş Hz. Aişenin evlenme yaşına gelince, iş bu rivayete gelince deniliyor; 6 yaşında evlenmesine ve 9 yaşında cinsel temas gerçekleşmesine rağmen,
        ARAP YARIM ADASINDA 6-9 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUKLARI 20-25 YAŞLARINDA OLGUN KIZLAR GİBİDİR. Dolayısı ile yaşı küçük olabilir ama bedeni fiziksel olarak evliliğe ve cinselliğe uygundu.

Hüseyin Üzmezde bunu savunmuş muydu acaba? Yanılmıyorsam hayır. Eğer öyle bir durum olsaydı kalkıp da bu rivayeti TV’lerde anlatmazdı.

Neyse gelelim can alıcı noktaya. Bu rivayet daha ortada olduğu sürece, İslam uleması bu rivayet uydurmadır demediği sürece, daha bir çok
        OSİMALARIN canı yanacak, geceleri, çığlıklar atıp, Allah’ın onları yarattığı için ve üstüne KADERLERİNİDE GÜYA ÖYLE ÇİZDİĞİ İÇİN Allah’a isyan edecekler.

Ve ben, Mufazzal olarak, bu sapıkça rivayeti gördüğümde aşağıda göreceğiniz sapıklara ve sapıklıklara bir şey diyemiyorum. Nutkum kuruyor. Sapıklar ve sapıklık ama, buna yukarıda ki rivayeti alet ediyorlar. Vah bu mantığı kabul eden bölgelerde ki kız çocuklarına…

Buyurun bakın resimlere: İşte Sapıklar. İşte Sapıklıklar

11 yaşındaki Afganlı Gulam Hader 40 yaşındaki eşiyle yanyana. Kendisini nasıl hissettiğini soran gazeteciye; Bu adamı tanımıyorum. Kendimi nasıl hissedebilirim ki? cevabını veriyor. Bu Fotoğraf 2007 yılında Unicef tarafından yılın fotoğrafı seçilmiş.

Roshan Kasem 8 yaşında... Yanında oturan 55 yaşındaki adamla nişanlandığını bilmiyor. Nişanlanmanın ne olduğunu bilecek yaşta değil ama çetin bir gelecek onu bekliyor.

Damat ve gelin daha önce birbirlerini hiç görmemişler. Gelin 11 yaşında.

Majabin 13 yaşında. Babası kumar borcunu onu 45 yaşındaki bu adama kuma vererek kapatmış.
        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 18:26.

Yorum

Sahihi Buhari

Yorum

AFGANİSTANDA ÇOCUK GELİNLER, SÖZDE PEYGAMBER SÜNNETİNE BÖYLE KURBAN GİDİYOR

Yorum

Aslinda bazi arastirmacilar "9yas" olayinin uydurma oldugunu yaziyorlar.

Hz. Aişe validemiz henüz peygamberimizle evlenmeden önce Cübeyir bin Mut’im ile nişanlanmıştı. Mut’im Hz. Aişeyi oğluna almakla evine müslümanlığı sokacağını düşünerek bu nikahı feshetmişti. Hz. Ebu Bekir (r.a) islamı ilk kabul edenlerden biri olduğuna göre; bu olayın vukuu, islamın alenen duyurulmasından veya şuyu bulmasından önce olması gerekir. İslam alenen açıklanıp müslümanlar Kabe yürüyüşü veya Safa tepesi toplantısından sonra topluma deşifre olduktan sonra Ebu Bekir (r.a) ın müslüman olduğu bilinince kızını almaktan vazgeçmiş olması daha doğru görünmektedir. Bu olayda yine Hz. Aişe’nin peygamberimizle evlenmeden önce evlilik çağına geldiğini ve nişanlandığını göstermektedir. Yani değil Hz. Resulle nişanlanıp bir yıl sonra evlenmesi , daha önce evlenecek çağa gelmişti, nişanlandı , zamanla İslam tebliği yayılınca Hz. Ebu Bekir'in Müslüman olması bu işi bozdu...Daha sonra da Hz. Resul onunla nişanlanıp bir yıl sonra da evlenmişti...Sıcak ülkelerde çocukların erken gelişip, olgunlaştığı düşünülünce - Günümüzde bile Mısır'da ilkokul birinci sınıfa giden kızlar ergenlik çağına girdiği - yani Mısır'daki 8 yaşındaki bir kız , Türkiye'deki 12-13 yaşındaki bir kız olgunluğuna gelip ; daha önce olgunlaşıp, daha önce yaşlandığı - düşünülürse 17 -18 yaşındaki bir kızın arabistandaki normal görüntü ve evlilik yaşı haliyle gelmiş bir yaş olduğu rahatlıkla kabul edilmelidir!Hz. Aişe validemiz peygamberimizle dokuz yıl evli kalmışlardı. Peygamberimizin vefatı esnasında İse 27 yaşında idi. Peygamberimizden sonra da 48 yıl yaşamış ve hicri 58. yılda ve 74 yaşında vefat etmiştir. Sondan başa doğru gidersek 74 ten 48 i çıkartıp kalandan da evli olduğu yılı çıkartınca evlendiği yaşı bulmuş oluruz. 74 – 48 = 26; 26 – 9 = 17 kalır ki yaklaşık 17 veya 18 yaşında evlendiği gerçeği ortaya çıkar..

Mişkât sahibi der ki: Hazreti Âişenin hemşiresi Esma, Hicret esnasında 27 yaşında idi. Aişeden on yaş büyüktü. Hazreti Aişe de, Esmadan on yaş küçük olduğuna göre, Hicrette onyedi yaşındaydı: (Asrı Scâdet, C: 2, S: 1010.)Rasül-i Ekremle evlendiği zaman, 18 yaşında bulunuyordu.Hazreti Âişenin altı yaşında nişanlandığı, dokuz yaşında nikahlandığı hakkındaki rivayetler doğru değildir, tarihî hakikitlere aykırıdır.Hz. Aişenin ablası Esma, ondan yaklaşık 10 yaş büyüktü. Hz. Aişe evlendiğinde Hz. Esma'nın yaklaşık 30 yaşında olduğu rivayet ediliyor. Buradan Hz. Aişenin evlendiğinde 18-20 yaşlarında olduğu sonucuna varılmaktadır.Batıyla ilgili forumun 'toplum' kategorisindeki 'Başörtüsü, İdeolojiler, Çözümler' ve 'Demokrasimize Çifte Saldırı' başlıklarındaki tartışma izlenebilir.18 yaşı ise Arabistan bölgesindeki ortamda kız çocukların daha çabuk ergenlik çağına vardıkları göz önünde bulundurulduğunda, çok erken bir evlilik yaşı olarak asla değerlendirilemez. Bugünkü ortamlar için de 18 yaşı erken sayılmamaktadır.
              Allah Bize Yeter!
              O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=5072.msg29407#msg29407 date=1243005957]
                Aslinda bazi arastirmacilar "9yas" olayinin uydurma oldugunu yaziyorlar.[/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

O zaman Allah'ın izni ile Buharide geçen bu rivayetin uydurma olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilir miyiz?

Yorum

yaziklar olsun, rahmet peygamberine böye bir söz isnad ediip, tüyer ürperten bu manzaralara sebebiyet veren ve hatta resulullahi da bu tablolara dahil edenlere

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Sadece bunun degil bir cogunun uydurma oldugunu söylebiliriz.Neden söylemeyelimki?
                    Allah Bize Yeter!
                    O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

Allah razi olsun hilalnur bacim;
                      bu tür hadisler üzerinde kafa yorup, hesab kitap yapip, hakkin hakkini verenlerden de Allah razi olsun,
                      ama ne degistiki, asirlar boyu uydurma olan düzinelerce hadis insanlara "sahihtir, inkar eden kafir olur" diye bizzat alimler tarafindan yutturuldu...

simdi asirlar boyu ugrasilsa acaba acilmis olan bu cirkin cigir kapatilabilirmi...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=5072.msg29411#msg29411 date=1243006236]
                        Sadece bunun degil bir cogunun uydurma oldugunu söylebiliriz.Neden söylemeyelimki?
                        [/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Sizi, hem kendi adıma hemde şu an bu yazdığınızı okuyan eşim adına tebrik ediyorum. Allah ilminizi artırsın, basiretinizi açsın inş.

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=5072.msg29413#msg29413 date=1243006302]
                          Allah razi olsun hilalnur bacim;
                          bu tür hadisler üzerinde kafa yorup, hesab kitap yapip, hakkin hakkini verenlerden de Allah razi olsun,
                          ama ne degistiki, asirlar boyu uydurma olan düzinelerce hadis insanlara "sahihtir, inkar eden kafir olur" diye bizzat alimler tarafindan yutturuldu...

simdi asirlar boyu ugrasilsa acaba acilmis olan bu cirkin cigir kapatilabilirmi...

[/quote]

Bilmem : ) belki beklediginiz mehdi bunu yapabilir ? ; )

[quote author=Mufazzal link=topic=5072.msg29415#msg29415 date=1243006339]
                          [quote author=HiLaLNuR link=topic=5072.msg29411#msg29411 date=1243006236]
                          [/quote]
                          Bismillahirrahmanirrahim

Sizi, hem kendi adıma hemde şu an bu yazdığınızı okuyan eşim adına tebrik ediyorum. Allah ilminizi artırsın, basiretinizi açsın inş.
                          [/quote]

Amin insallah...
                          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 18:26.
                          Allah Bize Yeter!
                          O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

onun belkisi yok hilalnur bacim, o geldimi hersey degisir...ama o zamana kadar yanan canlarin ah'i bu cigiri acanlara lanet olarak yeter

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=5072.msg29374#msg29374 date=1242991840]

katilimci diyordu ki, bazi yörelerde kizlarin yasi ergenlikten sonra sayilir, bu yazidan anladigim kadariyla, alti yasinda derken 18 falan kastediliyor...bu tür durumlarda sözkonusu.

.

[/quote]

katılımcıya sormak lazım madem kızların yaşı ergenlikten itibaren sayılıyor ve Aişenin yaşı 18'dir.O zaman 18 yaşındaki kızın ne işi var salıncakta,Arap yarımadasında 18-20 yaşındaki kızlar salıncaktamı oynuyor

Ayrıca madem o dönemde tüm kızların yaşı ergenlikten itibaren sayılıyor o zaman tüm tarih ve hadis kitaplarında geçen hanımların yaşına 10-12 yaş ilavemi yapacağız.
                              Hz Hatice aslında 50 yaşında evlendi ve 60 yaşında çocuk sahibi oldu öyle mi?

Vay be Buhariyi kurtarma adına şu düşülen komik duruma bakın
                              Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                              İmam Ali (a.s)

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X