Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?

Kimsenin Hz.Hatice'yi olduğundan farklı göstermek gibi bir niyeti olamaz...Bundan Allaha sığınırız...
    Bize göre Hz.Hatice'nin, Peygamber efendimizden önce başka biri ile evlenmiş olması onun faziletinde azıcık dahi bir eksikliğe sebep olmaz..
    Kaynaklarımız Hz.Hatice'nin Peygamber efendimizden önce evlendiğini yazıyor..mesele sadece budur...
    Şiaların ısrarla Hz.Hatice'nin daha önce evlenmemiş olmadığını savunmalarının temelinde tam da meshedi313 belirttiği gibi
    daha önce evlenmiş olmayı masumiyet inancına ters bir durum olarak görmeleri yatıyor.

[quote author=meshedi313 link=topic=5072.msg29705#msg29705 date=1243082569]
    Söz konusu kişi Hazreti Hatice'dir. O Masumların annesi değil midir?
    Masumların annesinin dul olarak Hz Peygamberle evlenmiş olmasını benim ne aklım ne de kalbim kabul edebiliyor.
    Şuanda size bu konuda kaynak verebilirim dersem doğru olmaz
    . Ancak araştırma yapmam gerekecektir.

[/quote]

bu konuda yine bir Şia olan gulistan_2 'nin Şialık bakımından pek bağlayıcı olmayan kişisel görüşlerinin(eğer böyle değilse uyarınız lütfen..
    yani Şialar genel olarak bu konuda gulistan_2 gibi düşünmezler) doğru olduğuna inanıyorum
    ...
    [quote author=gulistan_2 link=topic=5072.msg29666#msg29666 date=1243081282]
    ... yalniz "masumu dul ile evlendirdiler" sözleri hakkinda biraz düsünmek icab eder, zira resulullahin dul hanimlarla evliligi yalnizca hz.hatice validemizle sözkonusu degildi...
    bu konu hakkinda, resulullahin zevcelerinden ikisini uyaran ayette biliyorsunuz, dul ilk sirada kastedilmekte ve durumu ne olursa olsun, her halükarda daha ahlakli temiz iffetli hanimlari resule verecegini buyurmaktadir...

bu ayet bize dul, bekar, veya daha baska konumlarin degil, resule layik olabilecek hanimlarin daha özel ve farkli yönlerinden bahsediyor...

ayrica diger bir mesele, ümmül müminin aisenin, hz. haticeyi vefaatinden sonra kiskanip, Resulullaha söyledigi sözlerdir, ki bu sözlerde kendisini genc ve bakire olarak tanimlamisti da resulullah buna cok kizmis, hz.haticenin üstünlügünü israrla beyan etmisti! bu hadisin durumunu bilmiyorum...fakat bir cok acidan sihhatine inaniyorum...

sizin yukarida söyledikleriniz tutarli olacaksa, ancak bu ayet ve bu hadisi astiktan sonra bu mümkün olur!

burada en önemli vurgu resulullahin kücük cocukla evlenmis olmasinin imkan harici olusudur.

Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle. Çünkü şeytan aralarını açıp bozmaktadır. Şüphesiz şeytan insanın açıkça bir düşmanıdır.(İsra-53)

Yorum

Emevi uydurmalarıdır bunlar. Hz Hatice'yi dul ilan edenler yine masumların atası olan Hz Ebu Talip as'ı kafir ilan etmediler mi? Ehl-i Beyt2te bir kusur bulamayanlar onlara bir kusur yükleyemeyenler onların atalarına saldırıyorlar nedense? Sizce bu normal bir şey mi?
      nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
      noktayı koyacak olan sensin anlasana
      ...

Yorum

belki ben meshedi kardesimi yanlis anladim, veya o beni yanlis anladi bilmiyorum...

basta belirteyim, benim o sözlerim hz.hatice hakkinda yalan uydurmalar olmadigini savunmak adina degildir...nitekim kardesimiz bu konuyu kanitlayan bir baslik acmis güzelde izah etmis...

benim burada ki itirazim, masumu dul ile evlendirmeye idi...zira benim siadaki masumluktan anladigim, fiziksel bir takim özellikler degildir...yani hz.hatice dul olmus olsa idi bile, bu ondan hic birsey eksiltemez ve resulullahin buyurdugu gibi, bakire olan aise validemizi dahi ondan üstün kilamazdi!

bu söylediklerim kendi yorumumdu...fakat bir hadis ve bir ayete dayanarak bu yorumu yaptim...o ayette resulullaha verilebilecek hayirli eslerin özellikleri sayilirken, bunlarin basta dul zikredilmek üzere bir takim hanimlarda bulunabilecegine dikkat cekiliyor...

ilgili hadiste ise, aise validemiz bakireligi ile övünüyor ve resulullah ona karsi cikip, hz.haticenin üstünlügünü vurguluyor...

dedigim gibi, bu hadisin durumunu bilmiyorum...dolayisi ile, bu hadis olmasa bile, kurandaki o ayetin "masumu dul ile evlendirmek" sözleri ile bagdasimini merak ettim! bana göre bu bagdasmiyor.

genis capta arastirmamda yok bu konuda

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Hz Haticenin dul yada bakire olması onun faziletlerinden zerre eksiltmez.Ama Hz Haticenin bakire olduğu konusundada ciddi kaynaklar vardır,hatta bu kaynakların bazılarının sünni kaynaklar olduğunuda söyleyebilirim dileyen murtazaalinin yeni açtığı konuya müracat edebilir.

Ama meshedi313 kardeşinde belirttiği gibi birileri sistematik olarak bu insanların değerlerini düşürmek için özel çaba sarfetmişlerdir,Resulullahın(saa) babasının,annesinin,dedesinin ve amcası ebu talibin(as) kafir olduğu görüşünü her fırsatta işlemişlerdir.Aynı zihniyet neden Hz Hatice konusundada bunu yapmış olmasın.
          Tarih ciddi bir bilim dalıdır ve açıkçası ben her söylenene değil kendi araştırmalarım sonucu tahkik ettiğim bilgilere inanırım.

Her söylenene neden kafa sallıyoruz,neden onaylıyoruz,bunları araştırmak insanı kafir yapmaz,buyrun herkes kendisi araştırsın,Hz Haticenin evlilik yaşı,dul yada bakire oluşu,Fatıma dışında kızların üvey olup olmadığı,Ebu talibin imanı,vs.... bunları araştırmak çok zor bişey değil.

Yorum

selamunaleykum kardeşim ayşenin yaşı ile yaptığın hesap çok güzel sağol ama belki mehti bunu yapar diye bir ifade kullanman çok yanlış sanırım gözünden kaçtı
            bu ifade ne rabbimizin nede gelecek olan ferecini sabırsızlıkla beklediğimiz ve geldiği zaman yeryüzünnde adaleti sağlayacak olan agamız imamı zaman a.s.nin hoşuna gitmez rica etsem ifadenizi değiştirirmisiniz
            selam ve dua ile...[quote author=HiLaLNuR link=topic=5072.msg29417#msg29417 date=1243006644]
            [quote author=gulistan_2 link=topic=5072.msg29413#msg29413 date=1243006302]
            Allah razi olsun hilalnur bacim;
            bu tür hadisler üzerinde kafa yorup, hesab kitap yapip, hakkin hakkini verenlerden de Allah razi olsun,
            ama ne degistiki, asirlar boyu uydurma olan düzinelerce hadis insanlara "sahihtir, inkar eden kafir olur" diye bizzat alimler tarafindan yutturuldu...

simdi asirlar boyu ugrasilsa acaba acilmis olan bu cirkin cigir kapatilabilirmi...

[/quote]

Bilmem : ) belki beklediginiz mehdi bunu yapabilir ? ; )

[quote author=Murtazaali link=topic=5072.msg29415#msg29415 date=1243006339]
            [quote author=HiLaLNuR link=topic=5072.msg29411#msg29411 date=1243006236]
            Sadece bunun degil bir cogunun uydurma oldugunu söylebiliriz.Neden söylemeyelimki?
            [/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Sizi, hem kendi adıma hemde şu an bu yazdığınızı okuyan eşim adına tebrik ediyorum. Allah ilminizi artırsın, basiretinizi açsın inş.
            [/quote]

Amin insallah...

[/quote]
            "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Hz Peygamber'in Hz Hatice'den kaç tane çocuğu vardı? Toplamda kaç tane öz çocuğu oldu? sonra bir hesap edin farz edin ki Hz Hatice 40 yaşında idi. ve hesap edin bakalım son çocuğunu kaç yaşında dünyaya getirmiştir?
              Bir bayanın ortalama doğurganlık ömrüyle uyuşmayan bir şeyler çıkacak ortaya.
              nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
              noktayı koyacak olan sensin anlasana
              ...

Yorum

[quote author=meshedi313 link=topic=5072.msg30011#msg30011 date=1243162331]
                Hz Peygamber'in Hz Hatice'den kaç tane çocuğu vardı? Toplamda kaç tane öz çocuğu oldu? sonra bir hesap edin farz edin ki Hz Hatice 40 yaşında idi. ve hesap edin bakalım son çocuğunu kaç yaşında dünyaya getirmiştir?
                Bir bayanın ortalama doğurganlık ömrüyle uyuşmayan bir şeyler çıkacak ortaya.
                [/quote]

meshedi kardeşim malum arabistan yarımadasında kızların yaşı ergenlikle sayılmaya başlanıyormuş,Aişenin yaşı mevzusunda sünni alimler bunu söylüyorlar.
                O zaman hatice annemizin yaşınada bi 10 yaş eklememiz lazım değil mi?
                haliyle 50 yaşında evlendi,60-65 yaşında çocuk doğurdu.

Yorum

Daha 20 sene öncesine kadar türkiyede dogan kisilerin bile dogum tarihleri tam belli degil,1400 sene evvelinden bahsediyoruz.Kesinlikle tam dogruyu bilemiyecegiz bence.
                  Allah Bize Yeter!
                  O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

kesin olarak bilinecek birsey varsa, o da resulullahin 6 yasinda veya 9 yasinda bir cocukla evlenmeyecegidir. bu rivayete sarilmanin mantikli ve güzel olan hic bir aciklamasi yok.

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Şayet bu rivayet doğru olmuş olsa idi geçmişte ve de günümüzde bir çok Ehl-i Sünnet alimi,yazarı, düşünürü hatta Ehl-i sünetin avam halkı bile bu rivayetin doğruluğu veya yanlışlığı üzerine tartışmazlardı. Bu rivayet üzerine sanalda mevcut olan bir çok ehl-i Sünnet alimin, yazarının hatta gençlerinin bile sözlerini okudum.

Kimizi Apaçık uydurma diyor. Kimisi Kesinlikle Sahihdir diyor. Kimisi 6'dan kastın 17 kimisi 20 olduğunu, kimisi 9 dan kasın 20 kimisi ise 23 olduğunu söylüyor. Va daha bir çok söylenende mevcuttur. Onları da inşaallah sizler okursunuz.

Şuna inanıyorum. Şayet bu rivayet şöyle olsaydı:

Aişe şöyle deseydi: Resulullah benimle 1 yaşında evlendi..................................Derken annem beni O'na teslim etti. O zaman ben 3 veya 6 yaşındaydım.

İnanın bu rivayete toz kondurmayan doğrucular yine bir kılıfını bulur ve kıl kondurmazlar ve Sahihtir derlerdi. Kesinlikle ben böyle inanıyorum.

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=5072.msg30162#msg30162 date=1243224721]

[s]Aişe şöyle deseydi:[/s] Aişe'nin şöyle dediği yazılı olsaydı Resulullah benimle 1 yaşında evlendi..................................Derken annem beni O'na teslim etti. O zaman ben 3 veya 6 yaşındaydım.

İnanın bu rivayete toz kondurmayan doğrucular yine bir kılıfını bulur ve kıl kondurmazlar ve Sahihtir derlerdi. Kesinlikle ben böyle inanıyorum.
                        [/quote]

Ufak bir değişiklik yaptım abi ben ümmülmünin Aişe nin öyle dediğine inanmıyorum. Onun ağzından birilerinin yazdığına / veya o başka demişti zamanla değişime uğratıldığına inanıyorum.
                        Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

Aişe şöyle deseydi: Resulullah benimle 1 yaşında evlendi..................................Derken annem beni O'na teslim etti. O zaman ben 3 veya 6 yaşındaydım.

İnanın bu rivayete toz kondurmayan doğrucular yine bir kılıfını bulur ve kıl kondurmazlar ve Sahihtir derlerdi. Kesinlikle ben böyle inanıyorum
                          Varsayımlarla varılmak istenen sonuç olamaz!
                          hayat akşamlıdır...

Yorum

Peygamberimizin Hz. Aişe ile evlendiği zaman Hz. Aişenin yaşı ile ilgili bir çok rivayet vardır. Ancak biz Hz. Aişe'nin 16 - 17 yaşlarında iken Peygamberimizle evlendiğine dair rivayetleri kabul ediyoruz.
                            bununla ilgili çok kaynak var. Bunları buraya aktarmıyorum, zira uzun yazılar üyeler tarafından okunmuyor.
                            Ama netice bundan ibarettir.
                            hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg30487#msg30487 date=1243278435]
                              Peygamberimizin Hz. Aişe ile evlendiği zaman Hz. Aişenin yaşı ile ilgili bir çok rivayet vardır. Ancak biz Hz. Aişe'nin 16 - 17 yaşlarında iken Peygamberimizle evlendiğine dair rivayetleri kabul ediyoruz.
                              bununla ilgili çok kaynak var. Bunları buraya aktarmıyorum, zira uzun yazılar üyeler tarafından okunmuyor.
                              [/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Seyyah abim, O zaman size göre Buharide geçen 6-9 yaş rivayeti uydurma mı?

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg30487#msg30487 date=1243278435]
                                [/quote]

o zaman buharideki rivayeti red mi ediyorsunuz.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X