Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?

Bismillahirrahmanirrahim

[quote author=HiLaLNuR link=topic=5072.msg32588#msg32588 date=1243873571]
    Cok fazla beklentileriniz var...[/quote]

Beklentisiz insan ki yok...

Benim bildigim herkes istedigi konuyu acar ve yazar bizim hosumuza gitsede gitmesede.[/quote]

amenna

Her üyeden de her konuyu okumasini bekleyemeyiz yok suna neden sustun yok buna neden bisey demedin gibi sözler üyeleri degil yöneticileri baglar ancak.[/quote]

Yöneticiler hamdolsun gereken zamanda gerekeni yapıyorlar. Yöneticilere sözüm yok. Yalnız Seyyah abimle bizim aramızda özellikle benim aramda bir samimiyet vardır.

umutforumda Ebu Katade kardeşim bazen tahriklere uğrar ağır sözler yazardı. Ben şii olmasına rağmen Ebu Katade kardeşime benden yaşça büyük olmasına rağmen kızardım. Ve bunu yazılı olarak belirtirdim.

Ama Katmer burada iğrenç bir iddia da bulundu. O iddia güya şiiler evli kadınlarla evliliğe cevaz veriyormuş. İki tane uyduruk kaydırık kaynak yazdı. Araştırdık, resmini astık fos çıktı. İki gün ısrarla sorup soruşturmamıza rağmen cevap yazmadı.

Ben burada Seyyah abimden özellikle beklerdim. Çıkıp derdi ki: Yahu Katmer Şiiler böyle bir şeye inanmaz reddederler. Bu şiilere atılmış bir iftiradır. Ama hamdolsun yüzündende olsa Seyyah bu uyarıyı yaptı. Diğer bir iki sünni kardeşimiz ise seyretti.

Seyyah abime şaşırmıyorum. Nitekim kendi sitesinde anlı şanlı bir moderatörü, güya şiilerin Grup Mutası adı altında GRUP SEXİ yaptığı iftirasını atmıştı ve özel bir başlık açmıştı. Sözde şiileri tanıtıyordu. Seyyah abim o zamanda sessiz kalmıştı. Ama her şeye rağmen benim abimdir. Saygı duyduğum bir kardeşimdir.

Herkes istedigine istegi sekilde inanir.Kimse benim inandigima inanmak zorunda degil.Fikir özgürlügü denilen birsey var...[/quote]

Amenna ama iftiraya hayır. Delillere evet.

Madem savunmalari elestiriyoruz,siilerde cok kendi aralarinda alayci sekilde konustular onlardan da kimse sünni kardeslere haksizlik etmeyin demedi.(Adminler haric tabiki)[/quote]

Adminler bunu yapmışlarsa üyelere ne hacet...Adminler yapmasa böyle bir durumda ben üyeyi değil Admini kınarım.

Buharinin dokunulmazligini da kaldirin artik...[/quote]

Bence de

Ama cok merak ediyorum siiler kendi hadis alimlerini de bu kadar olmasada elestirirmi acaba ?[/i]
    [/quote]

Eleştirilecek noktaları varsa neden eleştirmeyelim. Şii alimleri gökten zembille inmedi ki.

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg32491#msg32491 date=1243860902]

Beklediğim yanıt gelmediğine göre olay anlaşılmıştır.
      Kendini sünni gösteren ama sünnilikle alakası olmayan Göktürke gösterilen müsamaha ortadadır.
      Kin , nefret, hakaret, aşağılama, kendini bilmezlik, vb kokan cümlelere izin verilerek, Ehli Sünnetin değer verdiği alimler aşağılanmakta ve kimsenin sesi çıkmamakta.
      Buhariyi tanıyalım vb başlıklar açarak, kendisini Sünni gibi gösterip, sünnilere saldırmak için kendini Sünni kılıfına sokan bu şahısı Allaha havale ediyorum.
      Bu forumdaki son mesajımdır.
      Şialık bu değil. Şialık bu değil. Şialık bu değil.
      Rabbim; alimlerine yapılan ithamları sana havale ederek, düzeltemeyeceğim yerden uzaklaşıyorum.

[/quote]

sayın seyyah inanç konusunda kişi kendisini nasıl tanımlıyorsa öyledir,biz insanların niyetine göre iş yapmıyoruz kişi sünniyim diyorsa biz onu öyle kabul ederiz,mezhebim yok diyorsa öyle kabul ederiz,şiayım diyorsa öyle kabul ederiz ve ediyoruzda.

bu kişi sünniyim diyorsa ki bence öyledir en azından beyanı bu,siz buna karşı iseniz çıkın delilleri ile çürütün.
      burada ne alimlere nede başkasına hakaret falan edildiği yok,ister kalın yazın yada yazmayın buna saygı duyarız ama ithamda bulunmayı bırakın artık.
      Ayrıca bırakın şialığın ne olduğunada şia olan bizler karar verelim hayatında bir tekl şia kitabı okumayan siz değil.
      Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
      İmam Ali (a.s)

Yorum

Ayrıca şunuda eklemeden geçemeyeceğim ki Buharinin ne kadar muhteşem,büyük,olağanüstü bir alim olduğunuda bir kez daha gördüm.
        6 yaş rivayetinin uydurma olup olmadığı sorusu elli bin defa sorulmasına rağmen seyyah kardeş gıkını çıkaramadı
        helal olsun buhariye bir kez daha takdir ettim.
        İmam Ali (a.s)

Yorum

Ben hic bir sianin alimini elestirdigini duymadim görmedim demekki size göre elestirilecek noktalari yokmus...
          Allah Bize Yeter!
          O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=5072.msg32812#msg32812 date=1243943304]
            Ben hic bir sianin alimini elestirdigini duymadim görmedim demekki size göre elestirilecek noktalari yokmus...
            [/quote]

forumlarda rastlamamış olabilirsiniz ama şia kendi alimini eleştirmektende çekinmez Hilalnur Kardeş.
            Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

[/quote]

bizzat ben defalarca seyyid fadlalallah,Ali şeraiti,Ayaşi gibi bir çok şia alimini eleştirdim.ve eleştirmeyede devam ediyorum.
              Şia alimleri sütten çıkma ak kaşık değil,eleştirilecek bir çok şeyleri var.Siz rastlamamış olabilirsiniz ama bu alimlerin eleştirel yazıları inanın bu forumdada var.
              İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat link=topic=5072.msg32826#msg32826 date=1243946545]
                [/quote]

bizzat ben defalarca seyyid fadlalallah,Ali şeraiti,Ayaşi gibi bir çok şia alimini eleştirdim.ve eleştirmeyede devam ediyorum.
                Şia alimleri sütten çıkma ak kaşık değil,eleştirilecek bir çok şeyleri var.Siz rastlamamış olabilirsiniz ama bu alimlerin eleştirel yazıları inanın bu forumdada var.
                [/quote]

Yorum

[/quote]

[/quote]

Evet Ali Seriatinin elestirildigini biliyorum alimleriniz cok elestiriyor.Fadlullahin elestirildigini bu forumda gördüm ama onlarin cizgizi bildigimiz sia'lardan biraz daha farkli,o yüzden cok elestiriliyorlar.
                  Allah Bize Yeter!
                  O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=5072.msg32895#msg32895 date=1243961136]
                    [/quote]

[/quote]

Evet Ali Seriatinin elestirildigini biliyorum alimleriniz cok elestiriyor.Fadlullahin elestirildigini bu forumda gördüm ama onlarin cizgizi bildigimiz sia'lardan biraz daha farkli,o yüzden cok elestiriliyorlar.
                    [/quote]

değerli hilalnur kardeşim bugün sünni camiada Seyyid mevdudi,Seyyid kutup,Mustafa islamoğlu,hasan el benna bizzat sünni alimler tarafından eleştirilmiyor mu?
                    bu alimler sünni olmadıkları için değil,şuan oluşturulmaya çalışılan ve büyük oranda da başarılı olan derin sünni statükocu anlayışa muhalefet ettikleri için eleştiriliyorlar.
                    Yani sizin tabirinizle,"bu alimlerin çizgisi bizim bildiğimiz sünnilerden farklı".
                    bugün islamoğlu hoca akabe vakfına çıkıp kürsüde Cübbeli Ahmet ünlü hocanın söylediklerine benzer konuşmalar yapsa idi sizce eleştirilirmiydi?
                    Ben söyleyeyim bırakın eleştirilmeyi el üstünde tutulurdu.

ama bugün islamoğlu hoca "abdestte ayakların meshi farzdır,taberi bunu böyle söylemiştir." dediği için,
                    "iran devrimine hayranım" dediği için,
                    daha bir çok şey söylediği için eleştirlmekte,hatta yerden yere vurulmaktadır.

değerli hilalnur kardeşim herkes herkesi eleştirebilir bir sünni insan sünni bir alimi eleştirebileceği gibi bir şiada şia alimini eleştirebilir.
                    yada bir şia sünni alimini eleştirebileceği gibi bir sünnide şia alimini eleştirebilir,ben bir şia mensubu olarak bundan asla gocunmam,hatta doğruda bulurum,çünkü hiçbir alim masum değildir ve eleştirilecek yönleri mutlaka vardır,ama bu eleştiri mutlaka insaf dairesinde ve ahlaki sınırlar içinde olmalıdır.

tutup bir sünni insan İmam malik yada İbni Ömerin fetvalarını gözardı edip imam humeyninin dübür fetvasını(ki asla imam buna helal cevazı vermemiştir) öne sürerek,bütün şia erkeklerinin afedersiniz hanımları ile dübürden ilişki yaptığını söyler yada ima ederse bu ne ahlaka sığar nede islami bir tavıra sığar.

Mufazzal kardeşimizin açtığı bir başlıkta buharide geçen hadisler eleştiri konusu olmuş durumda,orada kim çıkıp direk buhariye bir laf etti yada direk onu itham etti,kişisel bir saldırıda bulundu.
                    Eğer bugün buhariyi eleştiriyorsak bu Resulullahın şahsı maneviyesi içindir,6 yaşında çocukla evlenen sübyancı bir peygaber profili çizildiği içindir,
                    bir peygamberi ayakta işettikleri içindir,kıbleye karşı büyük abdest bozdurdukları için,Sudanlı cariyeler ile raksettikleri içindir.
                    yada 30 yaşındaki kazık kadar erkeklerin,20-25 yaşındaki hanımların memesinden emdirmeleri içindir.
                    İnanın bunları her okuyuşumda yüzüm kızarıyor ve yerin dibine giryorum.
                    üniversitede bir ateist bunları bana tek tek sayıp işte sizin dininiz ve işte sizin peygamberiniz dediğinde inanın yerin dibine girmiştim,

ama malesef hala daha birileri bu rivayetleri yazdığımız için bizi ümmetin dışına atıp,ehli bidat ilan ediyorlar,olsun biz resulun şan ve şerefini koruyalımda varsın biz sapık olalım.
                    En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 21:09.
                    İmam Ali (a.s)

Yorum

Kardesim,ben elestirilmesin demiyorum zaten.Elestirilmelere de karsi degilim hatta bunun icin kendim bile elestiriliyorum.

Sadece siilerin sünni alimlerini elestirdikleri kadar olmasada kendi alimlerini de elestiriyorlarmi diye merak etmistim.
                      Allah Bize Yeter!
                      O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=5072.msg32932#msg32932 date=1243966463]
                        Kardesim,ben elestirilmesin demiyorum zaten.Elestirilmelere de karsi degilim hatta bunun icin kendim bile elestiriliyorum.

Sadece siilerin sünni alimlerini elestirdikleri kadar olmasada kendi alimlerini de elestiriyorlarmi diye merak etmistim.

[/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Merakın giderilmiştir sanırım.

Bakın bir örnekte ben anlatayım. Bu örneği Iğdırda duymuştum İranda doğrulamıştım.

Büyük Şii alimlerinden Allame Cafer Süphani (Halen Yaşıyor - Allah Ömrünü uzun etsin) Ebediyet Nuru isimli kitabında Hz. Hatice s.a'nın Dul olduğunu belirtmişti. Bir çok şii alimi, Müçtehidi, Allame Cafer Süphaniyi sadece bu konuda Ahlaki sınırlar içerisinde eleştirmişti. Ve bazı Şii tarihçiler yanılmıyorsam Allame Murtaza Askeri, kendisine bu konuda detaylı bilgi ve belgeleri sunmuştu. Ve hatta son duyduğum kadarı, eğer doğru ise Allame Süphani Hz. Haticenin Dul olduğunu artık kabul etmiyor.

Ayetullah Montazari, Ayetullah Şeriat Mederai, Devrim yıllarında Ayetullah Humeyni ve bazı Müçtehitler tarafından bizzat eleştirilmekteydi. Ama bu eleştiriler Hak ölçüsündeydi.

Bu gün ben Buhariyi hep eleştiriyorum. Neden eleştirdiğim konusunu siz çok iyi bilirsiniz.

Buhari:

1- Resulullahı Ayakta bevl ettiriyor.
                        2- Resulullahı Kabeye doğru hacet gidertiyor.
                        3- Yaşı büyük erkeklere, yaşı büyük kadınlardan süt emziriyor.
                        4- Peygambere Raksçı oynatıyor.
                        5- Peygambere Kuranı unutturuyor.
                        6- Peygambere Namazı, Rekatlarını unutturuyor.
                        7- Allah'a ayak tayin ediyor.
                        8- Hz. Musa tarafından Azraile tokat vurduruyor.
                        9- 52 yaşındaki Peygamberi, 9 yaşındaki kız çocuğuyla Gerdeğe sokuyor.
                        10- Ellerini yıkatmadan, abdest almadan, Peygamberi, Heladan, yemeğe oturtturuyor.

Ve dahası sürülerce şey...

Bütün bunlar apaçık ortada iken birileri kalkıp halen Buhariyi kurtarma adına saçma sapan tevillere baş vurabiliyorlar.

Örneğin:

Sehle Peygambere diyor: Salimi ne yapayım. Peygamber Salimi emzir diyor. Sehle Salimi emziriyor.
                        http://www.welayet.com/index.php?top...32389#msg32389

Buhariyi kurtarmak isteyenler, bu rivayette, Güya Peygamberin Sehleye: Git sütünü bir kaba sağ sonra Salime içir dediğini belirtiyor.

Yok yani. Rivayete bir türlü uydurmadır diyemiyor. Çünkü Buharinin şanı sarsılacak.

6-9 yaş rivayeti Seyyah abimize görede mantıksızdı. Kendisi Aişenin evlendiğinde yanılmıyorsam 18 yaşında olduğunu belirtti. Ama bunu demesine rağmen bir türlü 6-9 yaş rivayeti uydurmadır demedi?

Yorum

Benim asil merak ettigim sey siilerin sii hadis alimlerini elestirip elestirmedigi idi.Alimler birbirlerini elstirirler ,bu cok normaldir herkese göre ama konu hadis alimlerine geldigi zaman laf söyletmezler.
                          Allah Bize Yeter!
                          O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=5072.msg33126#msg33126 date=1244038976]
                            Benim asil merak ettigim sey siilerin sii hadis alimlerini elestirip elestirmedigi idi.Alimler birbirlerini elstirirler ,bu cok normaldir herkese göre ama konu hadis alimlerine geldigi zaman laf söyletmezler.
                            [/quote]

hilalnur kardeşim şia insanı hiç bir hadis kitabına sahih gözle bakmaz,zaten kitaplarına sahih ön adı ile başlayan isimlerde vermemiştir bu yüzden.
                            Sanırım bu durum bile şia insanının hadislere ve hadis alimlerine nasılda eleştirel bir bakışının olduğuna delildir.
                            İmam Ali (a.s)

Yorum

Muteber gördügünüz hadis alimleri yokmu hic? Ehlibeytden Hadisleri nakleden felan?
                              Allah Bize Yeter!
                              O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=5072.msg33176#msg33176 date=1244044595]
                                Muteber gördügünüz hadis alimleri yokmu hic? Ehlibeytden Hadisleri nakleden felan?
                                [/quote]

değerli hilalnur kardeşim hadislere ve hadis alimlerine eleştirel yaklaşmak farklı bir şey,bu alimleri ve eserlerini muteber görmek farklı bir şey.

elbette bir sürü hadis alimi ve eseri var muteber gördüğümüz.

- El Kafi / müellifi: Ebu Câfer Muhammed İbnu Ya'kub İbni İshak el-Küleynî toplam 8 cild
                                - El İstibsar / müellifi: şeyh tusi toplam 4 cild
                                - Men Yanzurul Fakih / müellifi: bu Ca'fer es-Sadûk Muhammed İbnu Ali İbni Babaveyh el-Kummî toplam 4 cild
                                - Tehzîbu'l-Ahkâm fi şerhi'l-Mukni'a / müellifi: Şeyh Tusi toplam 10 cild
                                -Biharul envar/110 ciltlik adlı hadis kitabı bulunmaktadır/ müellifi Allame Meclisi'dir
                                -El İrşad/Müellifi Allame Hilli
                                -Ahbarul Rıza / müellifi Şeyh Saduk
                                -Nechül belaga / Müellifi: Seyyid Razi

bunlar muteber gördüğümüz hadis alimleri ve eserlerine birkaç örnektir.
                                Bir hadis kitabındaki tüm hadislerin tamamını sahih bilip kabul etmediğimiz gibi tamamınıda red etmeyiz,sanırım ehli sünnet ile aramızdaki en önemli farklardan biride budur.
                                Ehli sünnet buhari ve müslimdeki tüm hadisleri istisnasız sahih kabul ederken,mesela şia Usulu kafide bazı uydurma hadisler olduğunu söylemiş ve bunları KURAN ışığında değerlendirip ayırmıştır
                                İmam Ali (a.s)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X