Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?

[quote author=erbab link=topic=5072.msg32380#msg32380 date=1243833062]
    Bu büyük bi sorumluluk olduğu için kitaplarda rastlamak zordur ben bunu büyük bi ehlibeyt aliminden öğrendim ama ismini veremem kendisi türkiyede yaşamaktadır.
    [/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

O büyük dediğiniz Ehl-i Beyt Alimini gerçekten çok merak ettim. Bu nasıl bir Ehl-i Beyt alimi ki, Sünnilerin veya şiilerin duymadığı bir şeyi söylüyor ama kaynak sunmuyor. Acaba benim bu sözleri duyduğum ve o zamanlar benim içinde ÇOK BÜYÜK EHL-İ BEYT Alimi olan şahısla sizin bahsettiğiniz alim aynı kişi olabilir mi?

Valla ben o zaman bu sözlerin kaynağını istemiştim. Ama kaynak vermemişti.

Bu sözler bir iddiadır. Delilsiz iddialar ise Şiileri küçük düşürmektedir.

Ayrıca özelime o Ehl-i Beyt aliminin ismini yazabilir misiniz?

Yorum

[quote author=erbab link=topic=5072.msg32372#msg32372 date=1243829874]

O olay şu şekilde olmuştur.

" Ebubekir birgün resulullahı evine davet etti, resulullah ise daveti kabul edip onun evine gitti. Ebu bekir evde yanlızca 6 yaşındaki aişe yi bırakmıştı resulullah içeri girince ebu bekir kapıyı arkadan kitledi ve camiye koştu. ve o gün bir hutbe okudu" Ey müslümanlar herkes iyi bilsinki muhammed kızım aişe yi nikahına aldı şuanda benim evimdedirler." diye uzun bi hutbeyle nikahı ilan etti.

Resulullah kızı fatımeye derdini anlatırken " Kızım fatıme ümmetinim diyen bu zalimler beni 6 yaşındaki bir kız çocuğuyla zorla nikahladılar. Babana bu zulmüde yaptılar kızım" diye hep ağlamıştır.

[/quote]

Erbab siz ne söylediğinizin farkındamısınız.Ben bugüne kadar böyle bir şey duymadım ne alimlerimden nede kitaplardan..

Peki siz bunu kulaklarınızla duyduğunuzda kaynak ve delil istemedinizmi.istediniz ise size ne cevap verildi.Bu çok saçma bir şey..

inanmam böyle bir şeye..
      ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

[quote author=serdarcan link=topic=5072.msg32387#msg32387 date=1243834938]
        [quote author=erbab link=topic=5072.msg32372#msg32372 date=1243829874]

O olay şu şekilde olmuştur.

" Ebubekir birgün resulullahı evine davet etti, resulullah ise daveti kabul edip onun evine gitti. Ebu bekir evde yanlızca 6 yaşındaki aişe yi bırakmıştı resulullah içeri girince ebu bekir kapıyı arkadan kitledi ve camiye koştu. ve o gün bir hutbe okudu" Ey müslümanlar herkes iyi bilsinki muhammed kızım aişe yi nikahına aldı şuanda benim evimdedirler." diye uzun bi hutbeyle nikahı ilan etti.

Resulullah kızı fatımeye derdini anlatırken " Kızım fatıme ümmetinim diyen bu zalimler beni 6 yaşındaki bir kız çocuğuyla zorla nikahladılar. Babana bu zulmüde yaptılar kızım" diye hep ağlamıştır.

[/quote]

Erbab siz ne söylediğinizin farkındamısınız.Ben bugüne kadar böyle bir şey duymadım ne alimlerimden nede kitaplardan..

Peki siz bunu kulaklarınızla duyduğunuzda kaynak ve delil istemedinizmi.istediniz ise size ne cevap verildi.Bu çok saçma bir şey..

inanmam böyle bir şeye..
        [/quote]

Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

bu kadarina ancak gülünür
          bu tür rivayetleri konu alan bütün sia kitaplari ehlisünnetten gelen bu evlilik meselesinin mümkün olmayacagini isbat etme yolunu secmisler, bunlarla mücadele etmislerken, bir uyanik cikmis simdi meseleyi altyüz etmis, "bu bizim degil sizin inanciniz, iste sizin dininiz bu" demis...

hemde bir tane, adi sani kaynagi olmayan bir rivayete dayanarak yapmis bunu, peki biz bunca sahihi süsleyen rivayeti ne yapalim?

bunlari elestirincede "iste siz busunuz" dercesine hareket ediliyor nedense!

asirlardir sünni dünyada inanilagelmis bir inanc simdi sii'ye maledilecek...

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=5072.msg32276#msg32276 date=1243788643]
            [quote author=Mufazzal link=topic=5072.msg32023#msg32023 date=1243707398]
            [quote author=Mufazzal link=topic=5072.msg29397#msg29397 date=1243000275]
            Sahihi Buhari

[/quote]

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg30487#msg30487 date=1243278435]
            Peygamberimizin Hz. Aişe ile evlendiği zaman Hz. Aişenin yaşı ile ilgili bir çok rivayet vardır. Ancak biz Hz. Aişe'nin 16 - 17 yaşlarında iken Peygamberimizle evlendiğine dair rivayetleri kabul ediyoruz.
            bununla ilgili çok kaynak var. Bunları buraya aktarmıyorum, zira uzun yazılar üyeler tarafından okunmuyor.
            Ama netice bundan ibarettir.
            [/quote]

[quote author=Mufazzal link=topic=5072.msg30488#msg30488 date=1243278615]
            [quote author=Seyyah link=topic=5072.msg30487#msg30487 date=1243278435]
            Peygamberimizin Hz. Aişe ile evlendiği zaman Hz. Aişenin yaşı ile ilgili bir çok rivayet vardır. Ancak biz Hz. Aişe'nin 16 - 17 yaşlarında iken Peygamberimizle evlendiğine dair rivayetleri kabul ediyoruz.
            bununla ilgili çok kaynak var. Bunları buraya aktarmıyorum, zira uzun yazılar üyeler tarafından okunmuyor.
            Ama netice bundan ibarettir.
            [/quote]
            Bismillahirrahmanirrahim

Seyyah abim, O zaman size göre Buharide geçen 6-9 yaş rivayeti uydurma mı?
            [/quote]

[/quote]

Seyyah abim, Sahihi Buharide geçen bu rivayet uydurma mı?
            [/quote]
            En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 08.08.2020, 17:30.

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=5072.msg32424#msg32424 date=1243843323]
              bu kadarina ancak gülünür
              bu tür rivayetleri konu alan bütün sia kitaplari ehlisünnetten gelen bu evlilik meselesinin mümkün olmayacagini isbat etme yolunu secmisler, bunlarla mücadele etmislerken, bir uyanik cikmis simdi meseleyi altyüz etmis, "bu bizim degil sizin inanciniz, iste sizin dininiz bu" demis...

hemde bir tane, adi sani kaynagi olmayan bir rivayete dayanarak yapmis bunu, peki biz bunca sahihi süsleyen rivayeti ne yapalim?

bunlari elestirincede "iste siz busunuz" dercesine hareket ediliyor nedense!

asirlardir sünni dünyada inanilagelmis bir inanc simdi sii'ye maledilecek...

[/quote]

Orda bence sii'ye mal edilmiyor aksine sünni'lere zalim denilerek peygamberin ayse ile 6 yasinda zorla evlendirildigi dile getirilmis.Bende bu sacmaligi ilk defa okudum.
              Allah Bize Yeter!
              O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

benim iki gündür forum görünümünde bi sorun var yanlismi okudum acaba

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg32348#msg32348 date=1243800925]
                  Ön şerh: katmerin yazılarını savunduğum ya da savunmadığım için değildir, kıyastır yazacaklarım. Ortadaki tavıradır!

Bir başlıkta katmerin banlandığını yazmışsınız.
                  Nedenini sorduğumda serdarcandan gelmiş cevap. Onu yalanlamadığınıza göre nedeni şuymuş:
                  Evli kadınların muta yaptığı yalanını yazıları içine katması ve sorulan sorulara cevap verilmemesi!
                  Yazıları bazen takip ettiğimde şunu gördüm. katmer yazılanlara cevap verecekmisin yoksa yazılarını editleyelimmi diyordu bir admin!
                  Yani yanıt vermeye bile zorlanıyor. Yanıt vermesini istediğiniz konuların hepsi, evli bayan muta yağparmı değildi. Normal mezhepler arasındaki bu ihtilaflı konularda var.

Şimdi gelelim Göktürke;
                  Ehli sünnet alimlerini Kuran dışı yaşamı kabul eden, sünneti reddeden kişiler olarak gösterdi.
                  Siz admin olarak kalkıp birde destekler mahiyette yorum yaptınız.
                  Olay buharide, Müslimde geçen birbirine muhalif hadisler değil.
                  olay Ehli Sünnet alimlerinin Kuran dışı yaşamı sürdürmeleri ve sünneti kabul etmemeleri.

katmerle bunu kıyasladığımızda aceba arasındaki farkta; iş ehli sünnete gelince, bu sorgulanabilir birşeymi oluyor!
                  katmer belki öyle okumuş, duymuş ve aktarmış, ama ardından evli bayan muta yapar dedi diye banlanmış.

Eğer bu iki çelişki arasında bir bağ yok, Göktürk sorgulamış böyle bir kanıya varmış , doğru diyorsanız bu forumunuzdaki son mesajımdır.
                  Yok değilse, adaletiniz ne ölçüde görmek isterim.

Selametle...

Bu yazıyı yollarken gene Göktürk sirk gösterisine devam etmiş. Cümleye bakın!
                  Dalga geçmeye devam edelim.

Buyurun sayın admin, dalga geçirmeye devam edebilirisiniz.
                  [/quote]

Beklediğim yanıt gelmediğine göre olay anlaşılmıştır.
                  Kendini sünni gösteren ama sünnilikle alakası olmayan Göktürke gösterilen müsamaha ortadadır.
                  Kin , nefret, hakaret, aşağılama, kendini bilmezlik, vb kokan cümlelere izin verilerek, Ehli Sünnetin değer verdiği alimler aşağılanmakta ve kimsenin sesi çıkmamakta.
                  Buhariyi tanıyalım vb başlıklar açarak, kendisini Sünni gibi gösterip, sünnilere saldırmak için kendini Sünni kılıfına sokan bu şahısı Allaha havale ediyorum.
                  Bu forumdaki son mesajımdır.
                  Şialık bu değil. Şialık bu değil. Şialık bu değil.
                  Rabbim; alimlerine yapılan ithamları sana havale ederek, düzeltemeyeceğim yerden uzaklaşıyorum.
                  hayat akşamlıdır...

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Sayın Seyyah abim defalarca burda size bir soru sordum. Buharide ki 6-9 yaş rivayeti uydurma mıdır diye? Bu soruyuda sizin bir sözünüze binaen somuştum. Ama sizden zerre kadar cevap alamadım.

Göktürk kardeş, bir Şia değildir. Bunu bu forumda herkes bilir. Ama yazdıklarının çoğusunun altına imzamı açık açaık atarım. İsyan ettiği noktalara aynı şekilde isyan ediyorum. Göktürk meseleyi açık, açık ortaya koymuş. Koymuş ama sizden mantıklı bir cevap yerine sorgulamacı bir üslupla, hangi mezheptensin, sünni misin, her hangi bir mezhepten değilsen sünni değilsin, mezhepsizsin gibi yazılar gördüm.

Size göre mutlaka göktürke ilmi anlamada cevaplar verilebilirdi. Göktürkü ilimle susturabilirdiniz. Ama siz bunu yapmadınız. Yapmadığınız gibi her zaman ki gibi hadi bana eyvalla, forumda ki son mesajım gibisinden duygusal sözler yazıyorsunuz. Kaçmak, susmak bir çare midir?

Bakın, sizin forumda arkadaşlar Vasiyet konusuna değinmek istedi. Kaç defa başlık açtı siz kilitlediniz. Konu içlerinde değindik siz sildiniz. Hatta ben çok kızmıştım. Siz ise bu forumda Halife Ömere hakaret ettirmem diyordunuz. Yahu Vasiyet meselesi Halife Ömere Hakaretse, o zaman Buhariden çıkarın atın o rivayeti. Yetmedi mi deyin ki uydurmadır? O da yok?

Ama ben sizinle özellikle Tarihi konularda asla münazara yapılamaz. Çünkü her şeyden önce kendinizi şartlandırmışsınız. Duyduğum duyduk, okuduğum okuduk, inandığım inandık diyor ve kesinlikle din için olmazsa olmaz olduğuna inanıyorsunuz.

Biz şiiler sizden vahdet için, Muaviyeye lanet okumanızı asla istemiyoruz. Sizlerde bizden özellikle benden Halife Ömeri sevmemi istemeyiniz. Halife Ebu Bekiri Sevmemi istemeyiniz. Halife Osmanı sevmemi istemeyiniz. Ama ben ne yaparım sizler bu insanları sevdiğiniz için size son derece saygı duyarım.

Önemli olan ilmi ortaya koymaktır. Göktürk hırçınlaşmış bir satır yazmış. Adminler müdahale etmemiş, hadi bana eyvallah...

Kelimelere takılmayın. Göktürk mutlaka size göre yanlış yoldadır. Bakın size göre tehlikenin eşiğinde nerdeyse şiaya yaklaşmak üzere. Amandır ha bu sapık gruba dahil olmasın. Hemen harekete geçin, ilminizi konuşturun ve onu Hak olan Ehl-i Sünnet dairesine geri döndürün.

Bu forumda sünni arkadaşlarımız kelimelere çok takılıyor. Hadi hayırlısı.

Kusuruma bakmayın ama bu mesajınızı okuyunca size güldüm.

Sanal alemde hiç bir şii forumunda bu forum kadar adil bir forum asla ne görebilirsin ne de duyabilirsin.

Git kardeşim. Madem öyle git. Size güle, güle....

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Bu arada soruma cevap vermediğin için sanada darıldım. Bu arada son bir umut. Belki cevap verirsin.

Buharide ki 6-9 yaş rivayeti uydurma mı?

Yorum

Seyyah kardeşim bu sizce Şialık nasıl olmalı,sizin kafanızdaki şia görüntüsü nasıldır sıralarmısınız..

Hüseyin Kerbela adı ile gelip önce şia mezhebindendim sonra döndüm sünni oldum diyen arkadaşımıza burdaki hiçbir ehlisünnet kardeşlerimiz ses etmedi o kadar yalan ve iftira dolu sözlerine rağmen..sonrasında ne oldu yalanı Rabbimin yardımı ile yalanı ortaya çıktı oda kaçmayı seçti tığkı katmer nikli arkadaş gibi.

sizin göktür kardeşe olan tepkinizi anlamıyorum.
                        sizin düşüncenize göre ne olursa olsun yalanda olsa yanlışda olsa uydurmada olsa hurafede olsa sırf buhari nakletmiş diye kabul etmekmidir sünnilik..bir sünni gördüğü yanlışı söyleyemezmi sizce..

sizde biliyorsunuz ki buharide yüzlerce hurafe hadis var..ve siz ısrarla okuduğunuz halde inanmak istemiyorsunuz..

o Buhari değilmi hz Resulullahın ayakta bevlettiğini nakleden,

o Buhari değilmi hz Resulullahın arkasını kıbleye dönerek büyük abdest bozduğunu nakleden..

o Buhari değilmi hz Musanın bir tokatla Azrailin gözünü kör ettiğini nakleden

o Buhari değilmi ALLAH ın ayağının yanık olarak ahirette tanınacağını nakleden.

bu ve bunlar gibi yüzlerce uydurma ve hurafe hadisler yokmu Buharide.

Bir sünni yada şia bunları yazdığı zaman neden kızıyorsunuz ki..

ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

[quote author=serdarcan link=topic=5072.msg32505#msg32505 date=1243863250]
                          Hüseyin Kerbela adı ile gelip önce şia mezhebindendim sonra döndüm sünni oldum diyen arkadaşımıza burdaki hiçbir ehlisünnet kardeşlerimiz ses etmedi o kadar yalan ve iftira dolu sözlerine rağmen..sonrasında ne oldu yalanı Rabbimin yardımı ile yalanı ortaya çıktı oda kaçmayı seçti tığkı katmer nikli arkadaş gibi.[/quote]

Hüseyni Kerbela ve Katmer aynı kişilerdi.

Her ikisinde de forumda ki sünniler samimiyetlerini ortaya koydular. Kende forumunuzda açıkça, Ebu Katade kızarken, yanlış bir şey yazarken ben açıkça Ebu Katadeyi uyarırdım.

Ama burada bir sünni çıkıpda Katmeri uyarmadı?

Tamamen seyirci kalarak Vahdetle ilgili samimiyetlerini gösterdiler.

Yorum

iste savunmakla arastirmak arasindaki fark!

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim.Selamun Aleykum

[quote author=Mufazzal link=topic=5072.msg32508#msg32508 date=1243863492]
                              [quote author=serdarcan link=topic=5072.msg32505#msg32505 date=1243863250]
                              Hüseyin Kerbela adı ile gelip önce şia mezhebindendim sonra döndüm sünni oldum diyen arkadaşımıza burdaki hiçbir ehlisünnet kardeşlerimiz ses etmedi o kadar yalan ve iftira dolu sözlerine rağmen..sonrasında ne oldu yalanı Rabbimin yardımı ile yalanı ortaya çıktı oda kaçmayı seçti tığkı katmer nikli arkadaş gibi.[/quote]

Hüseyni Kerbela ve Katmer aynı kişilerdi.

Her ikisinde de forumda ki sünniler samimiyetlerini ortaya koydular. Kende forumunuzda açıkça, Ebu Katade kızarken, yanlış bir şey yazarken ben açıkça Ebu Katadeyi uyarırdım.

Ama burada bir sünni çıkıpda Katmeri uyarmadı?

Tamamen seyirci kalarak Vahdetle ilgili samimiyetlerini gösterdiler.

[/quote]

Sen uyarmalarını mı bekliyordun Mufazzal kardeş?

Selametle

En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 08.08.2020, 17:31.
                              “Hüseyin her müminin göz yaşıdır.”

Doğrusu ben Hür’üm
                              Sizleri kılıçtan geçiririm.
                              Ve bu toprakta inen en üstün kimseye yardım ederim.
                              Sizleri öyle öldürürüm ve bu yolda asla şüphe etmem.

Yorum

Cok fazla beklentileriniz var...

Benim bildigim herkes istedigi konuyu acar ve yazar bizim hosumuza gitsede gitmesede.

Her üyeden de her konuyu okumasini bekleyemeyiz yok suna neden sustun yok buna neden bisey demedin gibi sözler üyeleri degil yöneticileri baglar ancak.

Herkes istedigine istegi sekilde inanir.Kimse benim inandigima inanmak zorunda degil.Fikir özgürlügü denilen birsey var...

Madem savunmalari elestiriyoruz,siilerde cok kendi aralarinda alayci sekilde konustular onlardan da kimse sünni kardeslere haksizlik etmeyin demedi.(Adminler haric tabiki)

Buharinin dokunulmazligini da kaldirin artik...

Ama cok merak ediyorum siiler kendi hadis alimlerini de bu kadar olmasada elestirirmi acaba ?
                                Allah Bize Yeter!
                                O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X