Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

***FARSÇAYA BAŞLIYORUZ...! ***

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: ***FARSÇAYA BAŞLIYORUZ ÖĞRENMEK İSTEYENLER İÇİN YENİ BİR SAYFA ***

Farça öğrenmek isteyenlere Farsça sözcükler, buyurun:
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Fars%C3...B6zc%C3%BCkler
    Güzel hazırlamışlar, istifade edebilirsiniz.
    Resulullah (s.a.a): “Kim bir mümini üzerse, daha sonra buna karşılık dünyayı ona verirse, günahının kefareti olmaz ve bu işi için ona mükafat verilmez.” (Müstedrek’ul-Vesail, hadis: 10336)

Yorum

[quote author=muallim link=topic=3873.msg75125#msg75125 date=1268425975]
      [quote author=segaleyn link=topic=3873.msg75119#msg75119 date=1268425344]
      aaa Muallim hocam gelmis hos gelmis sefa gelmis
      [/quote]

Beliii hoş gelmişim: ))
      Bizi banlayın bir de hoş geldin deyin, olsun
      Yine de teşekkürler, cezamı çektim çıktım
      [/quote]
      Allah bi daha düsürmesin hocam

Yorum

Selamun aleykum hocam,
        Hoşgeldiniz.Gelmenize vesile olandan da sizden de Allah razı olsun.Ayrıca sözlükler için de teşekkürler
        Ey ateş!
        Seninle ululuk tasladı şeytan.
        Ve ey insan!
        Ateş ile olur insan hep hüsran...

Yorum

[quote author=ATRİYAS link=topic=3873.msg75136#msg75136 date=1268427642]
          Selamun aleykum hocam,
          Hoşgeldiniz.Gelmenize vesile olandan da sizden de Allah razı olsun.Ayrıca sözlükler için de teşekkürler

[/quote]
          aleyküm selam wr wb
          Allah hepinizden razı olsun
          Sözlükler değil, sözcüklerdir: )
          Tashihyapmadan duramıyorum ne yapayım: ))
          Resulullah (s.a.a): “Kim bir mümini üzerse, daha sonra buna karşılık dünyayı ona verirse, günahının kefareti olmaz ve bu işi için ona mükafat verilmez.” (Müstedrek’ul-Vesail, hadis: 10336)

Yorum

[quote author=segaleyn link=topic=3873.msg75134#msg75134 date=1268427101]
            [quote author=muallim link=topic=3873.msg75125#msg75125 date=1268425975]
            [quote author=segaleyn link=topic=3873.msg75119#msg75119 date=1268425344]
            aaa Muallim hocam gelmis hos gelmis sefa gelmis
            [/quote]

Beliii hoş gelmişim: ))
            Bizi banlayın bir de hoş geldin deyin, olsun
            Yine de teşekkürler, cezamı çektim çıktım
            [/quote]
            Allah bi daha düsürmesin hocam
            [/quote]
            Amin, cümlemizi: )

Yorum

[quote author=muallim link=topic=3873.msg75118#msg75118 date=1268425325]
              [quote author=مونتاضار(Muntazar) link=topic=3873.msg75103#msg75103 date=1268418502]
              Muallimim benim sormama gerek kalmadan zaten birleri sordu yada cevap verdi
              [/quote]
              Orası öyle de ama başlığı açan şagirdden intizar daha çok oluyor
              Susanlar da suçta ortaktırlar
              ya bir de şunu diyeyim, nickiniz çoktan dikkatimi çekmiştir, fırsat olmadı sizinle konuşayım, nickiniz bir iki açıdan yanlışlıktır İmam Mehdi Muntazardır, bizler ise muntazırız. Muntazar beklenilen demektir, muntazır ise bekleyen demektir. Bir de arapça yazınızda da yanlışlış vardır. Şöyle yazmışsınız: مونتاضار Oysa şöyle olmalı: منتظر
              إBunları özelden mi demem gerekirdi 8)
              [/quote]benim amacım arapça şeklinde yazmaktı ancak türk klavye ile arapça ekran klavyesi uygun olmuyor
              De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
              (Tevbe Suresi 105)

Yorum

muallim hocam hosgeldiniz
                kimbilir bu kadar süre icerisinde neler ögrenmis olacaktik
                ama su an katilmam mümkün olmayacak artik
                Allah ecrinizi bol eylesin
                simdiden bu güzel hizmetinizden faydalanacak olan kardeslerim adina sevindigimi belirteyim

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                  İmam Ali (a.s)

Yorum

Selamun aleykum hocam,

aleyküm selam wr wb
                    Allah hepinizden razı olsun
                    Sözlükler değil, sözcüklerdir: )
                    Tashihyapmadan duramıyorum ne yapayım: ))

Yanlış yazmışım,evet haklısınız=)
                    Ey ateş!
                    Seninle ululuk tasladı şeytan.
                    Ve ey insan!
                    Ateş ile olur insan hep hüsran...

Yorum

Ağayi Muallim hoş geldiniz sfalar getirdiniz şükür kavuşturana
                      Yeniden sizi aramızda göremkten mutluluk duydum
                      Elimden geldiği kadar verdiğiniz linklere bakacagım ve faydalanmaya çalışacagım inş
                      Yüce RABB'im yar ve yardımcınız olsun
                      Selam ve Dua ile
                      YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
                      YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
                      AMA ASLA İKİYÜZLÜ OLMA
                      MEVLANA

ιηѕαηℓαя уαℓαη кσηυşмαктα, нιℓєкαяℓıктα νє ιкιуüzℓüℓüктє σ кα∂αя υѕтαℓαşмışℓαякι şєутαηıη вυ кσηυℓαя∂αкι şöняєтι υηυтυℓυρ gιтмιş...

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3873.msg75177#msg75177 date=1268437879]
                        kimbilir bu kadar süre icerisinde neler ögrenmis olacaktik
                        ama su an katilmam mümkün olmayacak artik
                        Allah ecrinizi bol eylesin
                        simdiden bu güzel hizmetinizden faydalanacak olan kardeslerim adina sevindigimi belirteyim
                        [/quote]

hoşbuldum teşekkür ederim
                        her şeyde bir hayır vardır, hayırlısı diyelim
                        siz zireng şagirtlerdendiniz, katılamamanıza üzüldüm
                        takip edersiniz inşaAllah
                        Yaradan yar ve yardımcınız olsun

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=3873.msg75180#msg75180 date=1268468042]
                          [/quote]

hoşbuldum teşekkürler
                          banı açtığınızdan dolayı da ayriyeten teşekkürler
                          Yaradan yar ve yardımcınız olsun

Yorum

[quote author=Seyyidi_Şuheda link=topic=3873.msg75188#msg75188 date=1268477272]
                            Ağayi Muallim hoş geldiniz sfalar getirdiniz şükür kavuşturana
                            Yeniden sizi aramızda göremkten mutluluk duydum
                            Elimden geldiği kadar verdiğiniz linklere bakacagım ve faydalanmaya çalışacagım inş
                            Yüce RABB'im yar ve yardımcınız olsun
                            Selam ve Dua ile

[/quote]
                            aleyküm selam wr wb
                            hoşbuldum teşekkürler
                            ben de aranızda olmaktan ve sizin gibi vefakar ve aktif şagirtleri görmekten mutlu oldum: ) Allah hepinizden razı olsun.
                            Yaradan yar ve yardımcınız olsun.

Yorum

Farsçayı öğrenmeye yardımcı olacak yine çok yararlı bir site:
                              http://lisanifarisi.com/category/dinle-neyden/

Sâdî Şirâzî'den:

چه غم ديوار امترا كه باشد چون تو پشتيبان
                              چه باك از موج بحر انرا كه باشد نوح كشتيبان

Çe ğem divar-i ümmet ra çun tu poştiyban
                              Çe pak ez movc-i behr an ra ki başed Nuh keştiyban

(Ya Muhammed) Senin gibi dayanak ve desteği olunca, ümmetin duvarına gam, kaygı kalır mı?
                              Kaptanı Nuh olan geminin denizin dalgalarından korkusu kalır mı?

اكر پند خردمندان ز جان و دل نياموزى
                              جهان آن پند بتلخى بياموزد ترا روزى

Eğer pend-i hıredmendân zi cân u dil neyâmûzî
                              Cihân ân pend be-telhî beyâmûzed tu râ rûzî

Eğer akıl sahiplerinin öğütlerini can u gönülden dinlemezsen
                              Cihan, o öğüdü sana bir gün acıyla öğretir

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=3873.msg75180#msg75180 date=1268468042]
                                [/quote]

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X