Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

***FARSÇAYA BAŞLIYORUZ...! ***

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: ***FARSÇAYA BAŞLIYORUZ ÖĞRENMEK İSTEYENLER İÇİN YENİ BİR SAYFA ***

Baya bir geçte olsa sesimizi duyup cevap yazdıgnız için teşekkür ederim
    Selam ve dua ile...
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
    AMA ASLA İKİYÜZLÜ OLMA
    MEVLANA

ιηѕαηℓαя уαℓαη кσηυşмαктα, нιℓєкαяℓıктα νє ιкιуüzℓüℓüктє σ кα∂αя υѕтαℓαşмışℓαякι şєутαηıη вυ кσηυℓαя∂αкι şöняєтι υηυтυℓυρ gιтмιş...

Yorum

YORUMSUZ:

[quote author=yebne-zehra link=topic=3873.msg61382#msg61382 date=1258098241]
      farsça dersine devam ediliyormu ? ben sırf farsça dersi için neti bağlatmayı düşünüyorum..
      [/quote][quote author=f_altan link=topic=3873.msg61513#msg61513 date=1258228768]
      farsça dersine devam ediliyormu ? ben sırf farsça dersi için neti bağlatmayı düşünüyorum..
      [/quote]

muhterem kardeş, muallim hocayı siteye yasaklamışlar, siteye giremiyor, devam etmesi mümkün değil, bilginize. Kaç ay oldu banını da açtıramadık, hayır işlere engel oldular. Allah ıslah etsin.
      [/quote][quote author=HiLaLNuR link=topic=3873.msg61516#msg61516 date=1258230005]
      ???
      [/quote][quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=3873.msg61518#msg61518 date=1258230203]
      [quote author=f_altan link=topic=3873.msg61513#msg61513 date=1258228768]
      [/quote]

muhterem kardeş, muallim hocayı siteye yasaklamışlar, siteye giremiyor, devam etmesi mümkün değil, bilginize. Kaç ay oldu banını da açtıramadık, hayır işlere engel oldular. Allah ıslah etsin.
      [/quote]

sanırım burada bir iletişimsizlik var

inşallah bu konu hayırlı şekilde sonuçlanır... ben öyle ümid ediyorum..
      [/quote]
      [quote author=yebne-zehra link=topic=3873.msg62531#msg62531 date=1259078965]
      [quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=3873.msg61518#msg61518 date=1258230203]
      [/quote]

[/quote]

sanırım burada bir iletişimsizlik var

inşallah bu konu hayırlı şekilde sonuçlanır... ben öyle ümid ediyorum..
      [/quote]siteye uzun zamandır girmediğimden hiçbişeyden haberim yok :-\
      [/quote][quote author=Seyyidi_Şuheda link=topic=3873.msg64809#msg64809 date=1260519725]
      [/quote]

[/quote]

Neden yasaklanmış acaba anlayamdımki uzun süredir giriş yapmadan forumu takip ediyorum o kadar tartışma ve seviyesizce konuşmalar laflar havada uçuşuyor kimse yasaklanmıyor, aklıma şu düşünce geliyor acaba site yöneticileri işlerine geleni yasaklamıyorda işlerine gelmediklerinimi yasaklıyor :-\
      [/quote][quote author=f_altan link=topic=3873.msg64815#msg64815 date=1260524876]
      [quote author=Seyyidi_Şuheda link=topic=3873.msg64809#msg64809 date=1260519725]
      [/quote]

[/quote]

Neden yasaklanmış acaba anlayamdımki uzun süredir giriş yapmadan forumu takip ediyorum o kadar tartışma ve seviyesizce konuşmalar laflar havada uçuşuyor kimse yasaklanmıyor, aklıma şu düşünce geliyor acaba site yöneticileri işlerine geleni yasaklamıyorda işlerine gelmediklerinimi yasaklıyor :-\
      [/quote]

Ben de sizin kadar merak ediyorum, neden yasaklıdır?! Diğer bir nicki olduğu için mi? Buna kalırsa başta adminler olmak üzere birçoklarının birkaç nicki vardır. Kurallar değşikten sonra bir suç mu işledi? Kimse bunu ispatlayamaz. Çünkü bir şey yazamadı ki bir suç da işlesin. Kurallar değiştikten ve özürler dilendikten sonra eskiden yasaklanan üyeler yine yazmaya devam ettiler ama muallim öylece yasaklı kaldı NEDEN?!
      Buna daha cevap almış değilim, alacağımı da sanmıyorum. Adminlerden biri banını açacağız dedi ama nedense yine banı açılmadı ???
      Sayın yönetim, bu konuda bizleri aydınlatır mısınız?

[/quote][quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=3873.msg64831#msg64831 date=1260536218]
      umarız Rabbim Ehlibeyt a.s.'a tabiiyetimiz hatırına, o masum mübareklerin ve yaklaşan mübarek muharrem hürmetine şeytanı bizden uzak tutar da aramızdaki iletişimsizlikler yok olur...
      [/quote][quote author=SefaMerve link=topic=3873.msg69629#msg69629 date=1264273919]
      Selamun aleykum,

Sayın yöneticiler, farsça öğreten muallim neden banlandı acaba.
      Bir çok kişi bundan istifade ediyordu yarım kalmış üzüldüm gerçekten.
      Niye banlandığını da öğrenmemiz mümkün müdür ?
      Geri gelmesi de mümkün mü?
      Bu açık nasıl kapatılır lütfen cevap...
      [/quote][quote author=ruhullah link=topic=3873.msg69634#msg69634 date=1264276514]
      [quote author=SefaMerve link=topic=3873.msg69629#msg69629 date=1264273919]
      Selamun aleykum,

Sayın yöneticiler, farsça öğreten muallim neden banlandı acaba.
      Bir çok kişi bundan istifade ediyordu yarım kalmış üzüldüm gerçekten.
      Niye banlandığını da öğrenmemiz mümkün müdür ?
      Geri gelmesi de mümkün mü?
      Bu açık nasıl kapatılır lütfen cevap...
      [/quote]

Defalarca sorgalandı ama sonuç alınamadı. Bence fazla irdelemeye gerek yok büyük bir ayıp olduğu ortada . Duvara söylenen söz gibi ortada kalıyor çünkü .
      [/quote][quote author=SefaMerve link=topic=3873.msg69637#msg69637 date=1264278382]
      Buranın "adaletli" bir forum olduğuna inanıyorum.
      Sebepsiz kimseyi banlamayacaklardır. Acaba açıklama yapmayı mı unuttular ?
      Yine de sorgulayalım bakalım bilmediğimiz birşey varsa ortaya çıkacaktır.
      Ben yöneticilerin adil olduklarına inanıyorum ve görüyorum.
      Diğer ismini anmak istemediğim sitelerdeki gibi uygunsuz gereksiz herhangi bir iş yapmayacaklardır. Ortada bulunan bu işin sonuca kavuşması dileğiyle...
      [/quote][quote author=HiLaLNuR link=topic=3873.msg69645#msg69645 date=1264282130]

Tam net hatirlamiyorum ama bunun aciklamasi yapilmisti galiba.Hatirladigim kadari ile de muallim zaten baska bir nick ile sitede.
      [/quote][quote author=ruhullah link=topic=3873.msg69648#msg69648 date=1264282397]
      [quote author=HiLaLNuR link=topic=3873.msg69645#msg69645 date=1264282130]

Tam net hatirlamiyorum ama bunun aciklamasi yapilmisti galiba.Hatirladigim kadari ile de muallim zaten baska bir nick ile sitede.
      [/quote]

farsça dersi için muallim nicki ile hocamızın yazması uygun. O yüzden bu kadar önem veriliyor
      [/quote][quote author=HiLaLNuR link=topic=3873.msg69650#msg69650 date=1264282480]
      Bence o kadar da uygun degil,kimin ders verdigini üyelerde bilsin yani...
      [/quote][quote author=ruhullah link=topic=3873.msg69653#msg69653 date=1264283481]
      Hilal nur can kurallar değiştikten sonra neden hala banlı tutuyorlar?
      bu kadar üye açıklama istiyor yönetim niye cevap vermiyor? Üstelik birden fazla nick almak yasaksa kendileri neden bir kaç nick ile yazıyor bunu da anlamış değiliz

[/quote][quote author=HiLaLNuR link=topic=3873.msg69659#msg69659 date=1264286111]
      Bu sorular beni aşar biri cevap verir elbet...
      [/quote][quote author=Seyyidi_Şuheda link=topic=3873.msg74114#msg74114 date=1267536665]
      Biz üyelere demekki bu kadar değer veriliyor cevap verme gereği görülmüyor, eğerki daha önce açıklama yapıldıysa da görmemiş olabilriz keşke bizleri merak içinde bırakmak yerine bir yönetici cevap verme tenezzülünde bulunsaydı. Artık sormayacagım, demekki mantıklı bir açıklamsı yok diye düşünüyorum. Vesselam
      [/quote]
      Resulullah (s.a.a): “Kim bir mümini üzerse, daha sonra buna karşılık dünyayı ona verirse, günahının kefareti olmaz ve bu işi için ona mükafat verilmez.” (Müstedrek’ul-Vesail, hadis: 10336)

Yorum

YORUMSUZ:

[quote author=Murtazaali link=topic=3873.msg74121#msg74121 date=1267539603]
        Ben burayı yeni farkettim. Kusuruma bakmayınız. Yanılmıyorsam konu Muallim'in yasağının kalkması. Ve yine yanılmıyorsam bir kaç defa bunun için uğraşmıştık. Ama bir türlü kalkmamıştı. Galiba teknik bir sorun vardı. Ama en iyi açıklamayı Mikdat kardeşimiz yapar sanırım. Dua ile...
        [/quote][quote author=mikdat bin esved link=topic=3873.msg74129#msg74129 date=1267549371]
        ben çok önce muallimin banını kaldırdım şuan girmesinde engel yok
        [/quote][quote author=Seyyidi_Şuheda link=topic=3873.msg74147#msg74147 date=1267598040]
        Baya bir geçte olsa sesimizi duyup cevap yazdıgnız için teşekkür ederim
        Selam ve dua ile...
        [/quote]
        Resulullah (s.a.a): “Kim bir mümini üzerse, daha sonra buna karşılık dünyayı ona verirse, günahının kefareti olmaz ve bu işi için ona mükafat verilmez.” (Müstedrek’ul-Vesail, hadis: 10336)

Yorum

Muallim hocam hoşgeldiniz inş.
          De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
          (Tevbe Suresi 105)

Yorum

[quote author=مونتاضار(Muntazar) link=topic=3873.msg75077#msg75077 date=1268402828]
            [/quote]

"Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

[color=green]
              بشنو اين نى چون حكايت مى‏كند
              از جدايى‏ها شكايت مى‏كند

Bişnev in ney çun hikâyet mîkoned
              Ez cüdâyîhâ şikâyet mîkoned

Dinle, bu ney neler hikâyet eder,
              ayrılıklardan şikâyet eder.

* * *

من به هر جمعيتى نالان شدم
              جفت بد حالان و خوش حالان شدم

‏Men be her cem’iyyeti nâlân şodem
              Coft-i bedhâlân u hoşhâlân şüdem

Ben her cemiyette, her mecliste inledim durdum.
              Bedhâl (kötü huylu) olanlarla da, hoşhâl (iyi huylu) olanlarla da düşüp kalktım.

* * *

هر كسى از ظن خود شد يار من
              از درون من نجست اسرار من

Herkesî ez zann-i xod şod yâr-i men
              Vez derûn-i men necost esrâr-i men

Herkes kendi anlayışına göre benim yârim oldu.
              İçimdeki esrârı araştırmadı.

* * *

[color=navy]
              سر من از ناله‏ى من دور نيست
              ليك چشم و گوش را آن نور نيست

Sırr-ı men ez nâle-i men dûr nist
              Lîk çeşm-i gûş râ an nûr nîst

Benim sırrım feryâdımdan uzak değildir.
              Lâkin her gözde onu görecek nûr, her kulakda onu işitecek kudret yoktur.

8 aydan sonra nihayet yazıları görüp, banı açtılar. Banın açılmasına sebep olan kardeşlerin hepsine teşekkür ederim. Haksızlık karşısında kıyam etmedikçe hak alınmıyor demek. Bu hepimiz için güzel bir ders oldu. Bu konu üzerinde fazla durmak istemiyorum, ben Allah'a havale ettim. Rabbim sonumuzu hayır etsin, bizleri din kardeşlerine karşı kin güden ve buğzedenlerden uzak eylesin.
              Yaradan yar ve yardımcınız olsun.

Yorum

[quote author=مونتاضار(Muntazar) link=topic=3873.msg75077#msg75077 date=1268402828]
                [/quote][quote author=SefaMerve link=topic=3873.msg75078#msg75078 date=1268403184]
                [/quote]

[/quote]

Hoş buldum teşekkürler.
                Ama bir sormadın muallim hoca nerde kaldı, niye gelmiyor?
                Oysa başlığı açan sizdiniz. ??? :-\

Yorum

Bu serzeniş bana mıı 8)
                  "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

Muallimim benim sormama gerek kalmadan zaten birleri sordu yada cevap verdi
                    De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
                    (Tevbe Suresi 105)

Yorum

[quote author=SefaMerve link=topic=3873.msg75083#msg75083 date=1268408565]
                      Bu serzeniş bana mıı 8)
                      [/quote]

Başlığı açan her halde siz değilsiniz
                      söz yerine ulaşmıştır

Yorum

[quote author=مونتاضار(Muntazar) link=topic=3873.msg75103#msg75103 date=1268418502]
                        Muallimim benim sormama gerek kalmadan zaten birleri sordu yada cevap verdi
                        [/quote]
                        Orası öyle de ama başlığı açan şagirdden intizar daha çok oluyor
                        Susanlar da suçta ortaktırlar
                        ya bir de şunu diyeyim, nickiniz çoktan dikkatimi çekmiştir, fırsat olmadı sizinle konuşayım, nickiniz bir iki açıdan yanlışlıktır İmam Mehdi Muntazardır, bizler ise muntazırız. Muntazar beklenilen demektir, muntazır ise bekleyen demektir. Bir de arapça yazınızda da yanlışlış vardır. Şöyle yazmışsınız: مونتاضار Oysa şöyle olmalı: منتظر
                        إBunları özelden mi demem gerekirdi 8)

Yorum

aaa Muallim hocam gelmis hos gelmis sefa gelmis

Yorum

[quote author=muallim link=topic=3873.msg75117#msg75117 date=1268425147]
                            [quote author=SefaMerve link=topic=3873.msg75083#msg75083 date=1268408565]
                            Bu serzeniş bana mıı 8)
                            [/quote]

Başlığı açan her halde siz değilsiniz
                            söz yerine ulaşmıştır
                            [/quote]

latifeydi zaten :

Yorum

[quote author=segaleyn link=topic=3873.msg75119#msg75119 date=1268425344]
                              aaa Muallim hocam gelmis hos gelmis sefa gelmis
                              [/quote]

Beliii hoş gelmişim: ))
                              Bizi banlayın bir de hoş geldin deyin, olsun
                              Yine de teşekkürler, cezamı çektim çıktım

Yorum

Gelmişken Farsça öğrenmek istiyenler için bir hediye vereyim.
                                Farsça öğrenmek isteyenlere DİL BİLGİSİ:
                                http://www.farsdili.com/kitap/Farsca_Dilbilgisi.pdf
                                Faydalı olur inşaAllah.
                                Siteye ekleyince bozuluyor, onun için linkini verdim.
                                Yaradan yar ve yardımcınız olsun.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X