Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

***FARSÇAYA BAŞLIYORUZ...! ***

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: ***FARSÇAYA BAŞLIYORUZ...! ***

Hüda kelimesi`nin Türkçe karşılığı`nın Tanrı olması gerekir veya aynen Hüda kelimesinin kullanılması gerekir.

Ayrıca İran üzerinden gelen Afganistan Göçmenlerinden duyduğum göre İran`da anahtar yerine "AÇAR" diyorlarmış.Yani Türkiye`de Yunancasını kullanırken İran`da Türkçesi kullanılıyormuş.

Yorum

(men) yek ketab kheridem -> (ben) bi kitap aldım.

men in ketab ra diruz der bazar kheridem. -> ben bu kitabı dün pazardan aldım.

(men) her ruz ruzname mikhanem. -> (ben) her gün gazete okurum.

farsçada cümle dizilişi türkçeyle nerdeyse aynı. bi tek ismin halleri değişik oluyor bazen.

Gunluk hayatimizda kullanilan bir kac cumle :

صبح بخير Günaydın
      شب بخير İyi akşamlar
      حالتون چطوره؟ Nasılsınız
      متشكرم Teşekkür ederim
      متشكرم، خوب، عاليه Teşekkür ederim , çok iyi , ala
      به همه سلام برسانيد Her kese selam soyle
      فردا همديگر را خواهيم ديد؟ Yarın görüşücükmiyiz
      مي خواستم خداحافظي كنم. Vedalaşmak istiyordum
      دير استGeç oldu
      خيلي متأسفم، ولي بايد بروم Çok üzgünüm fakat gitmeliğim
      شما داريد مي رويد؟ Siz gidiyormusunuz
      اميدوارم بزودي همديگر را ببينيم Yakın zamanda görüşeceğimizi ümid ediyorum
      بزودي مي بينمت Yakında görüşürüz
      خداحافظ Hoşça kal
      خواهش مي كنم. Rica ediyorum
      نمي دانم.Bilmiyorum
      تو مي تواني بگويي اين كيه؟ Bunun kim olduğunu söyleye bilirmisin
      خواهش ميكنم بنشينيد. Rica ediyorum oturunuz
      مي خواهم تلفن كنم. Telefon etmek istiyorum
      مي خواهم بپرسم. Sormak istiyorum
      اسم من ……… است. Benim adım ………
      مي دونم. Biliyorum

Yorum

Sayın Muallim Hocam, Nickinizin durumu düzelmiş durumda. Farsça dersine kaldığınız yerden devam etmenizi Ümid ediyoruz.

Ayrıca buna benzer bir başlıkta da ARAPÇA öğretmenizi sabırsızlıkla bekleyeceğiz.

Selametle...

Yorum

Muallim hocama bir özür borcum var..

Arapça öğrenmenin zorluğunu bildiğim için, arapça öğrenecek olan bir kaç sünni kardeşime, bu işi tavsiye etmemiştim. onun yerine şii olmalarını sağlayacak kitapları okuyabilirler, bu zamanı böylece çok daha iyi değerlendirmiş olurlar diye düşünüyordum..
          bunun içinse, arapçayı kısa sürede öğrenmek ve bununla da bir kitap okumak çok zor. oysa zaten bir çok önemli eser tercüme ediliyor.. bunu uzmanlara bırakmak gerekir diye söylemiştim..

Muallim hocam yerinde bir uyarıyla bu işte farsçanın farklı olduğunu söyledi. Arapçanın farsçadan farkları:

1- öğrenmesi çok kolay ve kısa sürede (örneğin öğrenmeye bağlı olarak 6 ay bir yıl gibi) öğrenilebiliyor ve farsça kitap okunabiliyor. Oysa yıllarını arapçaya vermiş olan bir kişi bile sözlük olmadan bir arapça kitabı zor okuyor.. Arapça çok geniş bir dil..

2- Farsçanın cümle yapısı türkçeye benzediğinden okumamız ve anlamamız çok daha kolay oluyor.

3- Rehberimizin kullandığı dil farsçadır. Ve bir çok konuşmasını biz şiiler olarak tercüme edenlerden dinlemekteyiz. Bu da çoğu zaman yanlış tercüme ya da kasıtlı yanlışlıklar nedeniyle zararlara neden olabilmektedir. Oysa Rehber Hz. Hamanei'yi taklit eden bir şii müctehidi ve rehberini direkt kendisinden dinlemeli ve anlamalıdır.

4- Arapça öğreneceğ zamanın çok daha azını Farsçaya harcayarak arapça öğrenmenin avantajlarını yaşamak mümkündür. ÇÜnkü arapça yazılmış tüm eserler sahih bir şekilde farsçaya çevrilmiş durumdadır.

bu tespitler Muallim hocamızın tespitleridir. bunlara katılmamak mümkün değildir. Ve ben de vaktim olduğunca farsça öğrenmeye çalışacağım.. çünkü iran gezimizde bunun ezikliğini çok çektik..

Muallim hocamdan dil öğrenmekle ilgili, yanlış anlattığım ya da yanlış anlaşılmaya müsait eski mesajımdan dolayı özür diliyorum...

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=3873.msg104309#msg104309 date=1284374844]
            Sayın Muallim Hocam, Nickinizin durumu düzelmiş durumda. Farsça dersine kaldığınız yerden devam etmenizi Ümid ediyoruz.

Ayrıca buna benzer bir başlıkta da ARAPÇA öğretmenizi sabırsızlıkla bekleyeceğiz.

Selametle...

[/quote]

muhterem kardeş, ilginizden dolayı teşekkürler
            Farsça dersini severek başladık ama maalesef bildiğiniz gibi bazı sıkıntılardan dolayı sekteye uğradı
            Şu anda hastam olduğundan dolayı düzenli olarak devam edemeyeceğim, ama fırsat buldukça bir şeyler yazmaya çalışırım inşaAllah.
            Arapça dersine gelince; bunu Kuran üzerinden yapmayı düşünüyorum yani Kuran ayetlerini kısa bir tefsirle birlikte içinde geçen kelimelerin manasını öğreterek insanları Arapçayla aşina etmek istiyorum, tabiri caiz ise bir taşla iki kuş vurmayı düşünüyorum. Yakın bir zamanda sıkıntıların giderilmesiyle Allah'ın tevfik ve yardımıyla başlayabiliriz inşaAllah.
            Resulullah (s.a.a): “Kim bir mümini üzerse, daha sonra buna karşılık dünyayı ona verirse, günahının kefareti olmaz ve bu işi için ona mükafat verilmez.” (Müstedrek’ul-Vesail, hadis: 10336)

Yorum

[quote author=muallim link=topic=3873.msg107690#msg107690 date=1287245753]

Selametle...

[/quote]

Farsça dersini severek başladık ama maalesef bildiğiniz gibi bazı sıkıntılardan dolayı sekteye uğradı
              Şu anda hastam olduğundan dolayı düzenli olarak devam edemeyeceğim, ama fırsat buldukça bir şeyler yazmaya çalışırım inşaAllah.
              Arapça dersine gelince; bunu Kuran üzerinden yapmayı düşünüyorum yani Kuran ayetlerini kısa bir tefsirle birlikte içinde geçen kelimelerin manasını öğreterek insanları Arapçayla aşina etmek istiyorum, tabiri caiz ise bir taşla iki kuş vurmayı düşünüyorum. Yakın bir zamanda sıkıntıların giderilmesiyle Allah'ın tevfik ve yardımıyla başlayabiliriz inşaAllah.

[/quote]

Allah Hastanıza şifa versin inş.

Memnuniyetle bekleyeceğim Hocam! Özellikle Arapça için...

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=3873.msg104781#msg104781 date=1284773435]
                Muallim hocama bir özür borcum var..

Arapça öğrenmenin zorluğunu bildiğim için, arapça öğrenecek olan bir kaç sünni kardeşime, bu işi tavsiye etmemiştim. onun yerine şii olmalarını sağlayacak kitapları okuyabilirler, bu zamanı böylece çok daha iyi değerlendirmiş olurlar diye düşünüyordum..
                bunun içinse, arapçayı kısa sürede öğrenmek ve bununla da bir kitap okumak çok zor. oysa zaten bir çok önemli eser tercüme ediliyor.. bunu uzmanlara bırakmak gerekir diye söylemiştim..

Muallim hocam yerinde bir uyarıyla bu işte farsçanın farklı olduğunu söyledi. Arapçanın farsçadan farkları:

1- öğrenmesi çok kolay ve kısa sürede (örneğin öğrenmeye bağlı olarak 6 ay bir yıl gibi) öğrenilebiliyor ve farsça kitap okunabiliyor. Oysa yıllarını arapçaya vermiş olan bir kişi bile sözlük olmadan bir arapça kitabı zor okuyor.. Arapça çok geniş bir dil..

2- Farsçanın cümle yapısı türkçeye benzediğinden okumamız ve anlamamız çok daha kolay oluyor.

3- Rehberimizin kullandığı dil farsçadır. Ve bir çok konuşmasını biz şiiler olarak tercüme edenlerden dinlemekteyiz. Bu da çoğu zaman yanlış tercüme ya da kasıtlı yanlışlıklar nedeniyle zararlara neden olabilmektedir. Oysa Rehber Hz. Hamanei'yi taklit eden bir şii müctehidi ve rehberini direkt kendisinden dinlemeli ve anlamalıdır.

4- Arapça öğreneceğ zamanın çok daha azını Farsçaya harcayarak arapça öğrenmenin avantajlarını yaşamak mümkündür. ÇÜnkü arapça yazılmış tüm eserler sahih bir şekilde farsçaya çevrilmiş durumdadır.

bu tespitler Muallim hocamızın tespitleridir. bunlara katılmamak mümkün değildir. Ve ben de vaktim olduğunca farsça öğrenmeye çalışacağım.. çünkü iran gezimizde bunun ezikliğini çok çektik..

Muallim hocamdan dil öğrenmekle ilgili, yanlış anlattığım ya da yanlış anlaşılmaya müsait eski mesajımdan dolayı özür diliyorum...
                [/quote]

rica ederim
                istek ve alaka olduktan sonra her şey öğrenilir ama Farsça dili gerçekten çok kolay bir dildir, arzettiğim gibi ciddi bir şekilde üzerinde çalışanlar 6-7 ayda kitap okuyacak bir şekilde öğrenebilirler.
                Elbette burada yazılardan farsça öğrenmek biraz zor olur ama sesli ve canlı olursa daha çabuk öğrenilebilir. Bunun için özel bir oda açılabilir ve belli saatlerde farsça dersi verilebilir. Bir ara bazı sitelerde canlı olarak öğretiyorlardı ama şimdi devam edip etmediğini bilmiyorum.
                Canlı ve sesli olarak öğretecek birini bulursanız hem öğrenmeye isteğiniz artar ve hem de kısa zamanda öğrenebilirsiniz. Müçtehitlerin, özellikle rehberin konuşmalarını vasıtasız olarak dinlemenin ayrı bir tadı vardır. Ben Farsça dilini Arapça kadar önemli görüyorum, Arapça olan hemen hemen bütün kitaplar farçaya tercüme edilmiştir ama Farsça olan kitaplar Arapçaya tercüme edilmemişler. Birçok müçtehit Kuran tefsirini veya dini konuları Farsça yazmışlar, farsça bilmedikten sonra onlardan istifade etmek mümkün değil. Bazen tercüme edilen kitaplarda da hatalar oluyor, onun için her şeyin orijinalı daha iyidir.
                Velhasıl, Farsça öğrenmenizi tavsiye ederim, öğrenmek istemeseniz de en azından öğrenmek isteyenleri soğutmayın ve karşı gelmeyin
                Resulullah (s.a.a): “Kim bir mümini üzerse, daha sonra buna karşılık dünyayı ona verirse, günahının kefareti olmaz ve bu işi için ona mükafat verilmez.” (Müstedrek’ul-Vesail, hadis: 10336)

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=3873.msg107691#msg107691 date=1287246026]
                  [quote author=muallim link=topic=3873.msg107690#msg107690 date=1287245753]

Selametle...

[/quote]

Arapça dersine gelince; bunu Kuran üzerinden yapmayı düşünüyorum yani Kuran ayetlerini kısa bir tefsirle birlikte içinde geçen kelimelerin manasını öğreterek insanları Arapçayla aşina etmek istiyorum, tabiri caiz ise bir taşla iki kuş vurmayı düşünüyorum. Yakın bir zamanda sıkıntıların giderilmesiyle Allah'ın tevfik ve yardımıyla başlayabiliriz inşaAllah.[/quote]

Allah Hastanıza şifa versin inş.

Memnuniyetle bekleyeceğim Hocam! Özellikle Arapça için...
                  [/quote]

Allah razı olsun
                  Allah bütün hastalara içinde de bizim hastamıza acil şifalar versin.

Yorum

Rabbim hastanıza imam-ı zaman (a.f.) eliyle şifa versin

Allahumme salli Ala Muhammed ve Al'i Muhammed
                    Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

[quote author=mirzehan link=topic=3873.msg107694#msg107694 date=1287249625]

[/quote]

Yorum

[/quote][quote author=Elmeddin link=topic=3873.msg107695#msg107695 date=1287250387]

[/quote]
                        [/quote]
                        İlahi amin
                        Allah Teala bütün hastalarla birlikte sizin de hastalarınıza şifalar versin

Yorum

Allahin selami üzerinize olsun
                          derse katilamiyorum bari hocamizin hatrini sorayim diye geldim ama hocamizin henüz baslayamadigini gördüm

Rabbim zorlarinizi size kolay kilsin, ecriniz bol olsun, hastaniz icin Allahtan acil sifalar diliyorum

ders hakkindaki planlariniz gercekten cok hos, insaAllah bende zaman zaman katilabilirim, bu cok kiymetli bir aktivite olacak, Allah muvaffak kilsin

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

bu konunun önemi ve işlevine nazaran konuyu sabitledim..

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3873.msg107739#msg107739 date=1287319691]
                              Allahin selami üzerinize olsun
                              derse katilamiyorum bari hocamizin hatrini sorayim diye geldim ama hocamizin henüz baslayamadigini gördüm

Rabbim zorlarinizi size kolay kilsin, ecriniz bol olsun, hastaniz icin Allahtan acil sifalar diliyorum

ders hakkindaki planlariniz gercekten cok hos, insaAllah bende zaman zaman katilabilirim, bu cok kiymetli bir aktivite olacak, Allah muvaffak kilsin
                              [/quote]

Allah'ın selam, rahmet ve bereketi sizin de üzerinize olsun
                              Bizi unutmadığınızdan ve bu güzel dualarınızdan dolayı Allah razı olsun.
                              Rabbim sizin de dünya ve ahiret zorluk ve sıkıntılarınızı gidersin, hacetlerinizi icabete eriştirsin, Ehlibeyte komşu eylesin. Dualarınızla inşaAllah yakın bir zamanda derslere başlayacağımızı ümit ediyorum.
                              İltiması dua

Yorum

***FARSÇAYA BAŞLIYORUZ...! ***

Farsça öğrenen veya öğrenmiş arkadaşlar, İstanbul'da önerebileceğiniz iyi bir Farsça kursu var mı?

Sadece iki site bulabildim:

Bu konuÅŸma kılavuzu temel ifadeleri öÄŸrenmenize yardımcı olacaktır. Günlük durumlarda ihtiyaç duyulan ortak ifadelere ve kelimelere odaklanır. | Türkçe » Farsça

HER GÜN AŞURA
                                HER YER KERBELA

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X