Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz. Ömer'in Fazileti

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti

esselamün aleyküm doğruları görmek marifet ,anlamak basiret ,iman etmek hidayet ile mümkündür sn seyyah kardeş 2. halife bunları yaparken ALLAH ve RESULÜN den korkmaz çekinmez yapar ama garip bir şia müslüman dile getirdigi zaman adı küfür olur bu nasıl adalettir kardeş saygılar

Yorum

[quote author=aliabadostu link=topic=3091.msg32461#msg32461 date=1243852963]
      esselamün aleyküm doğruları görmek marifet ,anlamak basiret ,iman etmek hidayet ile mümkündür sn seyyah kardeş 2. halife bunları yaparken ALLAH ve RESULÜN den korkmaz çekinmez yapar ama garip bir şia müslüman dile getirdigi zaman adı küfür olur bu nasıl adalettir kardeş saygılar
      [/quote]

Aleyküm selam
      doğruları görmek marifet ,anlamak basiret ,iman etmek hidayet ile mümkündür
      Rabbim imandan ayırmasın.
      Keşke Hz.Ömer ile bu kadar uğraşan insanlar, kendi nefisleriyle uğraşsa, sanırım İslami yaşantı anlamında çok büyük yol alır.
      Kendini sahabeyi , halifeleri eleştirmeye adamakla sanırım çok büyük bir cihat! yaptığınızı sanıyorsunuz.
      Sanmak demek doğru değildir. Nefislerimize bakmanın zamanı geldi sanırım.
      hayat akşamlıdır...

Yorum

Hz. Peygamber (S.A.V)'de bir hadis-i şerifte şöyle buyurmuştur; “Kişi, sevdiği ile beraberdir.” (Buhâri, Müslim)

Hz.Ömer ile komşu eylesin Rabbim.
        Zira O'nun Efendimizle komşu olacağına dair imanımız tamdır...

hayat akşamlıdır...

Yorum

EBU BEKİR VE ÖMER HAKKKINDA UYDURUK HADİSLER...

Geçmiş Sayfaları dikkatlice okuyunuz Dersaadet kardeşim.

Wilayah
          İnsanın kendi nefsine düşkün olması Allah'a düşman olmayı gerektirir.
          -Bencillik hicabının parçalanması, İlahi tecellinin sebebidir.
          -Nefis sevgisi özgürlüğü yok eder.
          -İnsanın kendine mütbela olması bütün belalardan daha büyüktür
          nefis tezkiyesi-imam humeyni (r)

Yorum

esselamün aleyküm sn seyyah kardeş komşu olmak istiyorsan ol o zaman yalnız kim ile komşu olduğuna dikkat et istersen çünkü bu iş imanı o yola ve kişiye yatırmak adanmaktır biraz tarafsızca araştır istersen saygilar

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim
              benim konuştuklarım ilimsiz kelimeler değildir ha kendimide ilimli göstermeye çalışmıyorum bende zamanın birinde tıpkı sizin gibi düşünmüştüm ama okuyunca Ikra bismi rabbikenin manasını çözdüm rabbim boşuna bize kuranın ilk ayetini oku olarak vermemiş ilimle anlayabiliriz evet ben konuşurum resule karşı konuşana bende konuşurum onu ve ehlibeytini inciteni yüceltemem hak batıl olmaz üzerinden asırlar geçsede ayrıca okurken tüylerim diken diken oldu ay ya baya haddi aşmışım dil uzatmışım çok korktum ne desemki sana sadece şunu söylüyüyorum allah sizi o halifeyle bizide hak halifeyle haşreylesin onun düşmanlığı beni korkutmuyor hesaba gelince acaba bugün iki din kardeşini böyle konuşmalara sevk eden biri ne derece adaletlidir ve nasıl bir müslümandır sadece kendi kaynaklarınızdan süzgeçten geçirmeden bakın benim sözlerimden allaha sığınırsınız doğru bıçak gibi keskindir acıtır incitir doğru esnek olmaz batar cesaretinizi toplayın ve aslında savunduğunuz insan nasıl bi,ri anlamaya çalışın dinde vahdet olmalı birlik olmalı evet ben bir şiayım ama bir sünni ile evliyim eşim müslümandır elhamdulillah ve ben eğer kindar biri olsaydım onunla evlenmezdim ben bugün ehli sünnet kardeşleri eleştirmiyorum çünkü buna hakkım yok sadece resule saygısızlık yapanlara söz söyledim ve sözümün arkasındayım.bu gün içinde bulunduğumuz din onun yaradının bize gönderdiği din değişmelere uğramasydı kuranın belli bölümleri ve hükümleri tatil edilmeseydi sunni ,şia, ve farklı fırkalar ortaya çıkmazdı oysa Allah resulü (SAA) o dini çok güzel ulaştırdı bize ama biz naptık onun hakkında o dönemde yaşayan herkese inandık asıl tanımamız gerekeni resulü tanımadık onu en iyi tanıyan gecesi gündüzüyle yanında olan ehlibeytini tanımadık
              ebubekir epeyce yaşlı idi islama girdiğinde ve bugün yaşlı bir adam ne kadar oolayı aklında tutar noktası virgülüne nasıl aktarır sadece bir tahminde bulunun nefsinizden sıyrılarak ağaç yaş iken eğilir birde Ali(as) örneği var onun elinde büyüyen onun terbi,yesiyle yoğrulan ve geçmişinde hiç bir hatası bulunmayan bir ALİ....(AS)
              ömer e bakalım cahiliye devrinde kızını diri diri gömmüş biriydi ve islama düşmandı müslümanlığı kabul ettiğinde i,se 40 yaşındaydı ve resulle aralarında baya bir mesafe vardı onun öğretileri ancak başkaları tarafından ona aktarılıyordu ben bunları 10 yıl gibi bir sürede araştırarak sindirdim
              bu lafları söylüyorsam öylesine söylemiyorum ayrıca ben allahın dostuna dost düşmanına düşman olmak amacında ve gayesindeyim
              selametle

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=3091.msg16091#msg16091 date=1239553131]
                [quote author=mikdat link=topic=3091.msg16084#msg16084 date=1239551522]
                seyyah kardeşim hadislerin bab ve cilt numaralarınıda eklermisiniz,araştırmamız kolay olsun diye,
                ayrıca bazı hadislerin kaynağınıda yazmamışsınız,örneğin ilk mesajınızın kaynağı bile yok.
                [/quote]

Şiaların kabul ettiği alıntılar olduğunda hiçbirşekilde bab ve sayfa numarası istemezken, bu konularda böyle istekte bulunmanız manidar!.
                Zira faziletli olduğu şüphe götürmez insanlar hakkında Bab'a gerek yok. Hadis kitaplarını açın sayısız örnek göreceksiniz faziletleri hakkında. Benim aktardığım bikaç tanesi sadece.

[/quote]

Şialar şia ile ilgili delil getirirken bile ehli sünnet kaynaklarından delil getirmektedirler. Ama ehlyi sünnet ehli sünnet hakkında şiadan delil getirmemekte, getirememektedir. İnsaf için Şianın ehli sünnetten delil getirmesi bile yeterli değil mi? Ortada manidar olan bir şey yok. Bir insanın fazileti yaptığı hataları yok etmez. Faziletine fazilet denir, hatasına da hata.
                Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Faziletine fazilet denir, hatasına da hata.
                  Sanirim bu konuda bundan dolayi acildi hatali da olsa iyiliklerinin de oldugunu anlatmak icin.
                  Allah Bize Yeter!
                  O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=3091.msg37421#msg37421 date=1245324500]
                    Faziletine fazilet denir, hatasına da hata.
                    Sanirim bu konuda bundan dolayi acildi hatali da olsa iyiliklerinin de oldugunu anlatmak icin.
                    [/quote]

bence seyyah kardeşin açma gayesi bu değildi,eğer açma gayesi gerçekten sizin dediğiniz gibi "hatali da olsa iyiliklerinin de oldugunu anlatmak icin."
                    bu olsaydı forumun herhangib bir yerinde yada herhangi bir mesajında bir kez olsun Hz Ömerin hatalı olduğunu kabul etmesi yada bunu beyan etmesi gerekirdi.
                    ben bunu asla ne gördüm ne duydum.
                    Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                    İmam Ali (a.s)

Yorum

O kadarini bilemem artik...hz.Ömeri sevdigi icin hatasini onu sevmeyenler ile tartismak istemiyordur belki.Gerci hatali görüyormu görmüyormu o da var?
                      Allah Bize Yeter!
                      O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=3091.msg37522#msg37522 date=1245356772]
                        O kadarini bilemem artik...hz.Ömeri sevdigi icin hatasini onu sevmeyenler ile tartismak istemiyordur belki.Gerci hatali görüyormu görmüyormu o da var?
                        [/quote]

Bende düşüncemi arzedeyim. Forum şii bir forum. Ve genelde tarihi meseleler masaya yatırılıyor. Ömer, Ebu bekir anlatılıyor yaptıklarına değiniliyor. Hatalari dile getiriliyor. Fakat hiç birinin tek bir hatasının bile olduğunu kabullenmedi seyyahım.

Forumda son zamanlarda vahdet naraları atılınca Seyyahım kendini ön plana attı. Sevindi garibim. Sanki burda vahdetsizlik yapan vardı.

Sözde biz şiilerin samimiyetini ölçmek istiyordu. Açayım böyle bir başlığı bakayım şu şiiler ne yapacak.

Bu da benim düşüncem.

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3091.msg30130#msg30130 date=1243192821]
                          Bir gün, büyük peygamber ( S.A.V. )
                          Hutbeden seslenerek şöyle der :
                          "-Ölünce, mezara girdiğiniz gün
                          Sorgu melekleri gelecek...
                          Yüce Rabbin kim, dinin nedir ?
                          Peygamberin kim ?..." diyecek.
                          "Bunların hepsi sorulacak birer birer..."
                          Dediler.
                          Camiiden bir ses yükseldi :
                          "-Ya resulullah, peki nasıl cevap vereceğiz.
                          Ölmüşüz..."
                          Bu ses, Hz. Ömer'den geldi.
                          Peygamber (S.A.V. ) Hz. Ömer'den yana döndü :
                          "-Evet ya Ömer, bunlara cevap vereceğiz.
                          Bütün bunları bilmek gerekir..." dedi.
                          Hz. Ömer yeniden sordu :
                          "-Ya resulullah, aklımız başımızda olacak mı ?
                          Bu dünyadaki gibi, aklımız olacak mı ?..."
                          Dediler.
                          Peygamber, hafifçe gülümsediler :
                          "-Evet ya Ömer, akıl o anda başımızda olacak..."
                          Dediler.
                          Herkes birden rahatladılar.
                          Ekin tarlasında rüzgar eser ve dalgalanma olur ya...
                          İşte öyle, bir serinlik geçti cemaatin üstünden.
                          Yeniden Hz.Ömer'in gür sesi duyuldu :
                          "-Ya resulullah, akıl başta olacak ise,
                          İşimiz kolay..." dedi.
                          Hz.Ali de orada idi.
                          Hz. Ömer sormasa, belki o soracaktı..
                          AKIL herkesi rahatlattı.
                          Aradan yıllar geçti..
                          Bir gün Hz. Ömer vefat etti.
                          O gün akşama doğru, Hz.Ali'nin içinden geçti...
                          Hz.Ömer'i hatırladı ve dualar etti...
                          "-Yüce Allah'ım , şu halife Ömer ne yaptı ? Bana bir göster..."
                          Diye yalvardı.
                          Yüce Allah duasını kabul etti.
                          Hz.Ali, o gece rüyasında gördü ki,
                          Hz.Ömer mezara konulduktan sonra,
                          İki melek geldi kabire...
                          Sordular :
                          "-Adın ne senin ?..."
                          "-Hattaboğlu Ömer."
                          "-Rabbin kim ?" dediler,
                          "-Durun bakalım, siz kimsiniz ?"
                          Dedi, Hz. Ömer...
                          "-Biz sorgu melekleriyiz..."
                          "-Siz nereden geliyorsunuz ?
                          Dedi, Hz. Ömer.
                          "-Biz, yüce Allah'ın katından
                          Yedi kat arşı aladan geliyoruz..." dediler.
                          "-Sonra, sen kim oluyorsun da bize sorarsın ?"
                          Diyerek hiddetlendiler.
                          Hz.Ömer, tekrar sordu :
                          "-Siz yüce Allah'ın katından,
                          Ta yedi kat arşı aladan gelirken...
                          Soracağınızı ve cevabını unutmuyor da...
                          Bana ne oldu ?
                          Daha dün, bu toprağın yedi karış uzaklıkta,
                          Üstünde idim..."
                          Melekler sinirlendiler :
                          "-Sen sorumuza cevap versene ..." dediler.
                          Hz. Ömer :
                          "-Geldiğim yer, şunun şurası...
                          Ben nasıl unuturum yüce Allah'ımı ?
                          Ben nasıl unuturum yüce dini mi ?
                          Haydi, gidin işinize..." dedi.
                          Melekler , Allah'ın huzuruna vardılar..
                          "-Bir kulunuz, bizi kovdu...
                          İsmi Hattaboğlu Ömer..." dediler.
                          Yüce Allah,
                          "-Hattaboğlu Ömer ise haklıdır...Ona bir şey sormayın,
                          O işini bilir..." dediler.
                          Hz.Ali, yatağından birden doğruldu..Gülümsedi...
                          "-Ya Ömer, sana yakışan da budur..." dedi.
                          İnsanı ölüm de güçsüz kılamaz...
                          Yeter ki, akıl yerli yerinde olsun...

Necmettin ÖZELÇİ

[/quote]

Allah razı olsun Gülistan bacım. bu güzel paylaşımın için, uzun zamandır bu kadar gülmemiştim.

Allah meleklere ona bir şey sormayın diyorsa, neden oları oraya hesaba gönderiyor? Yoksa habersiz mi gittiler.

ama gülünç olduğu kadar da acı ki buna inananlar var....

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=3091.msg37545#msg37545 date=1245387470]
                            [quote author=HiLaLNuR link=topic=3091.msg37522#msg37522 date=1245356772]
                            [/quote]

Bende düşüncemi arzedeyim. Forum şii bir forum. Ve genelde tarihi meseleler masaya yatırılıyor. Ömer, Ebu bekir anlatılıyor yaptıklarına değiniliyor. Hatalari dile getiriliyor. Fakat hiç birinin tek bir hatasının bile olduğunu kabullenmedi seyyahım.

Forumda son zamanlarda vahdet naraları atılınca Seyyahım kendini ön plana attı. Sevindi garibim. Sanki burda vahdetsizlik yapan vardı.

Sözde biz şiilerin samimiyetini ölçmek istiyordu. Açayım böyle bir başlığı bakayım şu şiiler ne yapacak.

Bu da benim düşüncem.

[/quote]

Peygamberler haricinde hiç kimse masum değildir inancı ehli sünnet inancıdır. Dolayısıyla seyyah bu ehli sünnet inancının gereği Hazreti Ömer hatalı olabileceğini kabullenmelidir. Hazreti Ömeri masum görmek ehli sünnete aykırıdır. Peygamberlerdenbaşkalarının da masum olabileceğine inanırsa şia inancını benimsemiş olur. Yani kendisi ile çelişir.
                            En son Serkan a. tarafından düzenlendi; 09.08.2020, 23:57.
                            Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

mufaddal kardesim, bu rivayet bir cok ehlisünnet sitesinde geciyor, rivayet bir kitaptan alintidir. kitabin tanitiminda, kitap özellikle ögrenci ve vaizlere tavsiye ediliyor!

bu rivayetin gectigi kac site gördümse, genellik tesekkür edip duygusal mesajlar yazmislar, aktarana dua etmisler vs....
                              istisna bir kac kisi cikip itiraz mahiyetinde birseyler yazmissada malesef kimseyi düsünmeye sevketmemis...

yine bilgininefendisi'de ömerin sözleri isabetli idi basliginda bir konuda ömer övülüyordu, gercekten haddi asmis bir övgüydü, birsey demeyecektim ama, o yaziyi okuyan herkes ömerin resulullahtan üstün oldugu kanisina varacakti, bu yaziya karsi yaptigim mücadele malesef benim foruma yasaklanmamla sonuclandi, daha sonra ayni bölüme birisi gelip, hic bir kaynaga, yalan veya uydurmada olsa hic bir kaynaga dayanmayan övgüler yazmis, yasakliyim ya acaba ehlisünnetten bir kisi cikipta buna bir dur diyecekmi diye bekliyor ve izliyorum...nerdeee
                              bir kisi gelmis demis ki "iyide birader ebu bekir ömerden daha üstündü"

bu konuyada bazi seylere dikkat cekmek icin alintilamistim bu yaziyi, hadi hilalnur ve ademtoprak tipik düsünmüyorlar, onlarin itirazini anliyorum...yalniz bu noktada söyle birsey var, seyyahin buraya alintiladiklarinin hepside dogru olmayip, ayni sekilde benim aktardigim hikaye gibi hikayedir...bunlarada itiraz etmeleri gerekirdi...burasi sorun degil....

seyyaha gelince, bu yazilar icerisinde asere-i mübessere hadisinin uydurma oldugunu kendisine anlattik, ama o bir baska konuda sanirim hilalnura idi, birsey anlatmak isterken yine o hadisi ortaya koymaktan cekinmedi, halbuki bu hadisi ehlisünnet ulemasida sahih görmez!

diyecegim su ki, seyyah bu sitede yalnizca, ömer ve buhari propagandasi yapmakta...öyle olmasa "biz bu rivayeti kabul ederiz" derken, diger rivayete "sahih degildir" demekten cekinmezdi...veya "ömerde insan hata yapabilir" derken "onun her dile getirilen hatasi" icin küplere binmezdi...

sonuc: ehlisünnetten büyük bir kesim, ki bu büyük kesim ehlisünnetin geneli denilecek kadar coktur, ömer, buhari vb. bazi olgular sözkonusu oldugu zaman, asli astari, mümkünlük derecesi, kurana arzi, velhasil hicbirseyi sözkonusu olmaksizin öpüp basüstüne koyarlar...öyle olmasaydi zaten bizi sahabe tekfiri ile suclayarak, iman nisanesi aliye küfreden ve ettiren muaviyeye hazret demezlerdi!

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Allah diyor ki: "benim Ömerim işini bilir"
                                azıcık insaflı insan bu sözün Allaha ait olmadığını bilir

hikaye o kadar ilginç ve garipki ağlasammı gülsemmi karar veremedim.
                                Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                                İmam Ali (a.s)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X