Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz. Ömer'in Fazileti

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti

[quote author=gulistan_2 link=topic=3091.msg16260#msg16260 date=1239631298]
    yazilanlara ilaveten;
    bir sayfa önce hilalnur baciya hitaben "ashabin yildizlar olusu ve cennetle müjdelenenler" hadisi hakkinda birseyler söylemistim
    hilalnur bacim baktimi bilmiyorum fakat, seyyah kardes bunlari tekrar ettigine göre bakmamis

ben de tekrar edeyim dedim
    bu iki hadise tutunuyorsaniz vazgecin
    zira her ikisinide sizin alimleriniz cürütüyorlar!

[/quote]

Kendi adıma, uyarınız için teşekkürler.
    Sanırım ihtiyaç hissetmeyeceğim, çünki bu konuda körü körüne bir bağlılıkta değilim. Güvendiğim, araştrdığım için inanıyorum.

Selametle...
    hayat akşamlıdır...

Yorum

madem arastirdiniz muhterem kardesim
      o halde nasil bu hadisleri kanit olarak getiriyorsunuz?
      zira sizin alimleriniz bunlari cürütüyorlar!?
      bu durumda baska birsey söylemek istiyorsunuzda acaba benmi anlamiyorum?

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=hürr link=topic=3091.msg16248#msg16248 date=1239622755]
        Bismillahirrahmanirrahim.Selamun Aleykum

[quote author=Seyyah link=topic=3091.msg16225#msg16225 date=1239614777]
        [quote author=Wilayah link=topic=3091.msg16219#msg16219 date=1239613343]
        [quote author=serdarcan link=topic=3091.msg16206#msg16206 date=1239610647]
        ...ama çok bilmiş ömer bin nhattab buna engel oluyor[/quote]

Sayın Üyemiz Serdarcan! Sizi daha önce 1-2 defa farklı konularda daha uyarmıştım.

Lütfen karşınızda yazıştığınız mevcut Ehl-i sünnet Müslümanın inandığı değerlere daha saygılı olarak, alay ve kinayeden uzak bir şekilde yazışmanıza devam ediniz.

Ehl-i Beyt Ahlakına uygun bir tarzda yazışmanızı ümid ederek bu hatırlatmayı yapıyorum.

Anlayışınız için şimdiden teşekkür ediyorum

[/quote]
        Son yazım demekle birlikte, son anda adminin uyarınısı görünce bu düşüncemden şimdilik vazgeçiyorum.
        Sanırım forumda yazan bazı şialar admin gibi bir saygı alanına girse hiçbir sorun yaşanmayacak. hürr tahik etti uymamaya çalıştım çünki nefsimeydi tahriki.
        Ama serdarcan bizim yıldız olarak grdüğümüz ve değer verdiğimiz birini küçümseyecekse burada sineye çekmek olmaz.

İlginiz için teşekkür ediyorum sevgili wilayah kardeşim...

[/quote]

Sayın seyyah,sizi tanımazsam buradaki tavırlarınızın samimi olduğuna inanacam.

Mübarek, 3-4 formunuzda yazı yazdım.Şia'ya hakaretin,iftiranın haddi hesabı yoktu.

Diğer başlıktada siz ve modunuz gülistan bacıya karşı linç girişiminde bulunmaya çalıştı. Bizde sizlere gerekli cevapları verdik.

Ha siz bunu tahrik olarak algılamışsınız. Bu da sizin derdiniz.

Selametle

[/quote]

sayın hürr!
        burası www.welayet.com
        Başka forumdaki yazılarımı burdaki çoğu üye bilmez.
        O yüzden tartışılması gereken konu başka forumda tartışıldı. Halada üyesiniz, derdiniz varsa orda devam ettirebilirsiniz.
        Ben bu forumda yazdıklarımdan Seyyah olarak mesulüm.
        Olayın seyrini değiştirmeye çalışıp durmyın.
        Okuyan üyelerde sanacakki, hürree ve arkadaşlarına olmadık ithamlar, hakaretler yapmışız. Mufazzal sizden daha fazla yazı yazmış biri neden ceza almadı bir düşünün!
        Lütfen biraz daha insaflı olun.
        Belirttiğiniz forumda bikaç defa uzakaştırma cezası aldınız. Kışkırtmayı çok aşırıya getirdiğiniz için bu cezalar size uygulandı.
        Kuralların dışında hareket ettiğinizi kendiniz adınız gibi biliyorsunuz, bu forumda masumluğa bürünmenize gerek yok.
        Bana yazdığınız cevapların hepsi polemik, kaynaklarıma cevap yazacaksanız buyrun. Yoksa artık kışkırtma işinden vazgeçin

Dediğim gibi, ben bu forumda yazdıklarımdan sorumluyum. umutforumu buraya karıştırmayın artık . Varsa sorun, hala üyesiniz yazın oraya.
        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 18:43.
        hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=3091.msg16282#msg16282 date=1239633345]
          [quote author=hürr link=topic=3091.msg16248#msg16248 date=1239622755]

[quote author=Seyyah link=topic=3091.msg16225#msg16225 date=1239614777]
          [quote author=Wilayah link=topic=3091.msg16219#msg16219 date=1239613343]
          [quote author=serdarcan link=topic=3091.msg16206#msg16206 date=1239610647]
          ...ama çok bilmiş ömer bin nhattab buna engel oluyor[/quote]

Sayın Üyemiz Serdarcan! Sizi daha önce 1-2 defa farklı konularda daha uyarmıştım.

Lütfen karşınızda yazıştığınız mevcut Ehl-i sünnet Müslümanın inandığı değerlere daha saygılı olarak, alay ve kinayeden uzak bir şekilde yazışmanıza devam ediniz.

Ehl-i Beyt Ahlakına uygun bir tarzda yazışmanızı ümid ederek bu hatırlatmayı yapıyorum.

Anlayışınız için şimdiden teşekkür ediyorum

[/quote]
          Son yazım demekle birlikte, son anda adminin uyarınısı görünce bu düşüncemden şimdilik vazgeçiyorum.
          Sanırım forumda yazan bazı şialar admin gibi bir saygı alanına girse hiçbir sorun yaşanmayacak. hürr tahik etti uymamaya çalıştım çünki nefsimeydi tahriki.
          Ama serdarcan bizim yıldız olarak grdüğümüz ve değer verdiğimiz birini küçümseyecekse burada sineye çekmek olmaz.

İlginiz için teşekkür ediyorum sevgili wilayah kardeşim...

[/quote]

Sayın seyyah,sizi tanımazsam buradaki tavırlarınızın samimi olduğuna inanacam.

Mübarek, 3-4 formunuzda yazı yazdım.Şia'ya hakaretin,iftiranın haddi hesabı yoktu.

Diğer başlıktada siz ve modunuz gülistan bacıya karşı linç girişiminde bulunmaya çalıştı. Bizde sizlere gerekli cevapları verdik.

Ha siz bunu tahrik olarak algılamışsınız. Bu da sizin derdiniz.

Selametle

[/quote]

sayın hürr!
          burası www.welayet.com
          Başka forumdaki yazılarımı burdaki çoğu üye bilmez.
          O yüzden tartışılması gereken konu başka forumda tartışıldı. Halada üyesiniz, derdiniz varsa orda devam ettirebilirsiniz.
          Ben bu forumda yazdıklarımdan Seyyah olarak mesulüm.
          Olayın seyrini değiştirmeye çalışıp durmyın.
          Okuyan üyelerde sanacakki, hürree ve arkadaşlarına olmadık ithamlar, hakaretler yapmışız. Mufazzal sizden daha fazla yazı yazmış biri neden ceza almadı bir düşünün!
          Lütfen biraz daha insaflı olun.
          Belirttiğiniz forumda bikaç defa uzakaştırma cezası aldınız. Kışkırtmayı çok aşırıya getirdiğiniz için bu cezalar size uygulandı.
          Kuralların dışında hareket ettiğinizi kendiniz adınız gibi biliyorsunuz, bu forumda masumluğa bürünmenize gerek yok.
          Bana yazdığınız cevapların hepsi polemik, kaynaklarıma cevap yazacaksanız buyrun. Yoksa artık kışkırtma işinden vazgeçin

Dediğim gibi, ben bu forumda yazdıklarımdan sorumluyum. umutforumu buraya karıştırmayın artık . Varsa sorun, hala üyesiniz yazın oraya.

[/quote]

Sayın seyyah,dikkat ederseniz burada benden bahseden sizsiniz ve bende cevabınızı verdim.

Formunuzda bana ve arkadaşlarıma yaptığınız muameleleri biliyoruz.Burada masum tavırlar takınmayın.

Sayın seyyah,size ve sizin forumdaki modlarınıza ve bize cevap veren üyelerinize her zaman kaynak ve deliller ile cevap verdik. İnanmıyosanız "Şiileri küfre düşüren sözler" (-haydi şiiler cevap verin-diye 4 son sonra ısrarlarımı ssonucu değiştirdiğiniz başlık.) başlığına Size Karşı,Sizin En Muteber Kaynaklarınızdan Yazdığım Cevaplara Bakabilirsiniz.O Cevapalra Karşı Sizin Cevaplarınız İse Nedense Bir Türlü Gelmedi. Şimdi kalkıp bana kaynakla konuşun diyerek kendinizi kaynak ve delille konuşan bizleri ise kaynaksız konuşan biri oalrak sunmaya kalkmayın.

Son oalrak konunuzun seyri neydi?

Halife Ömer'in Hz.Resulullah(saa)' "sayıklıyor"-haşa- demesinin Rabbani tarafından izhı mı?

Buyrun siz devam edin.Gerekli gördüğümde bende bu konulara katılacağım inşallah.

Selametle
          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 18:43.
          “Hüseyin her müminin göz yaşıdır.”

Doğrusu ben Hür’üm
          Sizleri kılıçtan geçiririm.
          Ve bu toprakta inen en üstün kimseye yardım ederim.
          Sizleri öyle öldürürüm ve bu yolda asla şüphe etmem.

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=3091.msg16062#msg16062 date=1239548307]
            İmam-ı Rabbani hazretleri buyurdu ki:
            Resulullah vefatına yakın, (Bana kâğıt verin, size bir şeyler yazacağım) buyurunca, oradakilerden bir kısmı, kâğıt verip de rahatsız etmeyelim dedi. Hz. Ömer, vahyin son bulduğunu, Cebrail aleyhisselamın artık haber getirmeyeceğini, rey ve ictihaddan başka bir yolla ahkam çıkarılamayacağını bilmişti. O anda Resulullahın yazacağı şeyler, ictihadla bulunacak şeyler olacaktı. Çünkü dinin kâmil olduğu, eksik kalmadığı âyet-i kerime ile de bildirilmişti. Hz. Ömer, bunları düşünerek, Resulullahı o sıkıntılı anda üzmek istemedi. (Müctehidlerin kıyas ve ictihad etmeleri için, Kur’an-ı kerim kâfidir) anlamında, (Bize Kur’an yetişir) dedi. Hallerden ve işaretlerden anlamıştı ki, yazılacak ahkamın ictihadı, hadis-i şeriflerden çıkarılmayıp, Kur’an-ı kerimden çıkarılacak şeylerdi. O halde, Hz. Ömer’in konuşması, Resulullahı hastalığın şiddetli zamanında yormamak için merhamet ve şefkatinden idi. Zaten, kâğıt istemeleri de emir değil, başkalarını ictihad zahmetinden kurtarmak için idi. Çünkü, emir şeklinde olsaydı, emirleri bildirmek lâzım olduğundan, kâğıdı istemeye önem verir, isteğinden vazgeçmezdi. Resulullah, ömründe bir şey yazmamıştı. Bundan başka, (Benden sonra yoldan çıkmayasınız) buyurmuştu. Halbuki, din kâmil olmuş iken, yoldan çıkmak nasıl olabilirdi? Bununla beraber, yoldan çıkılacaksa, 23 senede durdurulmayan bir şeyi, durdurmak için bir anda ne yazılabilirdi? Sesler yükselince, Resulullah, (Çekişmeyin, Peygamberin huzurunda çekişilmez, yanımdan gidin) buyurdu ve artık, bir şey söylemedi, kâğıt kalem de istemedi. Eshab-ı kiramın bu farklı ictihadı keyif için olsaydı mürted olurlardı. Çünkü, Server-i âleme karşı ufak bir edepsizlik küfürdür. Halbuki, bir müctehidin, başkasının ictihadına uyması yasaktır. Hadid suresinin onuncu âyetinde hepsi cennetlik olduğu bildirilen Eshab-ı kiram, ana babalarını, çocuklarını, ailelerini, o Servere feda etmişlerdi. Ona olan imanları, ihlasları o kadar çoktu ki, tıraş olunca, mübarek saçlarını, sakal kesintilerini yere düşmeden kapışırlar, bir kılını taşımayı, taç ve tahttan kıymetli bilirlerdi. Koca Roma ordularını yere seren, kaleleri, ülkeleri fetheden Halid ibni Velid, bütün bu başarılarının, başında taşıdığı bir sakal-ı şerif sayesinde olduğunu söylemişti. (Mektubat-ı Rabbani)
            O sırada (Yanımdan gidin) buyurması, Refik-ı a’lâ’yı istediğini göstermektedir. (Kurret-ül ayneyn)

[/quote]

selamun aleyküm..
            Hz.Ömer(r.a.), Hz.Ebubekir(r.a.),HzAli(r.a.),Hz.Osman(r.a) gibi Allah(c.c.)'ın dinin Peygamber Efendimiz(s.a..a.) den
            sonra yeryüzünde hakim kılınması noktasında üstün gayretleri ve faziletleri muhakkak... müslümanlar bunu teslim etmek zorundadır
            ..ama şu da vardır ki ismi geçen islam halifelerinin iş başında olduğu dönemlerde müslümanların ihtilafına,kırgınlıklarına sebep olmuş birtakım
            olaylar meydana gelmiştir .Bunları anlatmaya gerek yok..zira forumların sayfaları bunlarla dolu...
            Belki de olaylerı değerlendirirken tarihi süreçteki bazı müslümanların ve bazı günümüz müslümanlarının yaptığı değerlendirme
            hataları var.. Şöyle ki.. Olayları ve kişileri değerlendirmede müslümanlar kendilerine bir taraf tayin etmişler ve
            değerlendirmeleri, o belirledikleri tarafın görüşlei doğrultusunda devam ediyor ve yaptığı değerlendirme içine sinmese de farklı görüş ortaya
            koymaktan geri duruyorlar..bunun örneklerini Şialar arasında da görmek mümkün Sünniler arasında da görmek mümkün…

Bu uzun girişten sonra ben acizane derim ki-eğer yukarıdaki nakil doğruysa ve gerçekleşmişse Hz. Ömer(r.a. ) de hata yapmıştır olayı
            değerlendiren/ şerh etmeye çalışan İmam-ı Rabbani de hata yapmıştır…
            Biz İman etmişiz ki Resulullah(s.a.v) ne sağlığında ne hastalığında ne gençliğinde ne yaşlılığında nefsinden bir şey, Kur’an’ın dışında haşa
            ona muhalif bir şey ne de onun dışında bir şey söylememiştir/ söylemeyecektir..Zira bunu Allah(c.c.) buyurmaktadır…

Necm Suresi 2-3-4 ayetler:
            2- Sahibiniz (arkadaşınız olan peygamber) sapmadı ve azmadı.
            3- O, hevadan (kendi istek, düşünce ve tutkularına göre) konuşmaz.
            4- O (söyledikleri), yalnızca vahyolunmakta olan bir vahiydir.

-Eğer nakil doğruysa- Müslümanlar hasta yatağında Peygamber Efendimiz (s.a.v) üzmüşlerdir, onun isteğini yerine getirmemişlerdir..
            bununla da kalmayıp onun olduğu yerde hem de hasta yatarken tartışmışlardır ve Efendimiz onlarından yanından gitmelerini istemiştir….
            sahabenin Efendimize yaptığı bu hareketin neresi savunulabilir aceba… içim yanıyor Ey Efendim..affet oradakileri ve bizi..Şüphesiz ki Sen
            alemlere Rahmet olarak gönderildin..hata bizden ümmetini affetmek senden…Şefaatini bizden esirgeme…

Elbet olayları değerlendireceğiz,Allahın bize verdiği imkanlarla onlardan dersler çıkaracağız… ama bu bize kesinlikle Allah Rasulüne yoldaş
            olmuş, can yoldaşı olmuş o insanlara Allah rızasına uymayacak ve haddimizi aşan ifadelerle saldırma hakkı vermez…
            biz ancak okuruz ,değerlendiririz ve dersler çıkarırız,yaptığımız hatalar için Allah(c.c.) tan af dileriz…
            Tarih boyunca “düşman olmuş kardeşlerin”(Şia/Sünni) tekrar kardeş olma zamanı gelmedi mi kardeşler?
            Kalbi muhabbetlerimle…
            Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle. Çünkü şeytan aralarını açıp bozmaktadır. Şüphesiz şeytan insanın açıkça bir düşmanıdır.(İsra-53)

Yorum

admin Wilayah 'a adil yönetim anlayışı ve uygulamaları için kalbi teşekkürlerimi iletiyorum..
              Allah razı olsun kardeşim.
              Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle. Çünkü şeytan aralarını açıp bozmaktadır. Şüphesiz şeytan insanın açıkça bir düşmanıdır.(İsra-53)

Yorum

Ali Şeriati, Nehcu'l-Belağa'da Hz.Ali'nin Hz.Ömer ve onun hilafeti ile ilgili şöyle söylediğini yazmaktadır:

"Aferin filancaya(Ömer'e). Eğriyi doğrulttu,derde derman buldu;Rasul'ün sünnetini ayakta tuttu,fitneye sırt çevirdi.
                Temiz olarak az ayıpla gitti. Hilafetin hayrını elde etti;şerrinden kaçındı. Allah'a itaati yerine getirdi;hakkınca takvaya çalıştı."

Yorum

[quote author=haydar_ı kerrar link=topic=3091.msg16211#msg16211 date=1239611412]

[quote author=Seyyah link=topic=3091.msg16062#msg16062 date=1239548307]
                  ........
                  . Eshab-ı kiramın bu farklı ictihadı keyif için olsaydı mürted olurlardı. Çünkü, Server-i âleme karşı ufak bir edepsizlik küfürdür. Halbuki, bir müctehidin, başkasının ictihadına uyması yasaktır. H ......
                  [/quote]

bir müçtehitin başka bir müçtehite uyması yasak olduğundan hz ömer resulullahın sözüne uymamış.
                  imam rabbaninin sözünü doğrumu anladım seyyah kardeşim
                  [/quote]

?
                  Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                  İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=adem_toprak link=topic=3091.msg16334#msg16334 date=1239644307]

Bu uzun girişten sonra ben acizane derim ki-eğer yukarıdaki nakil doğruysa ve gerçekleşmişse Hz. Ömer(r.a. ) de hata yapmıştır olayı
                    değerlendiren/ şerh etmeye çalışan İmam-ı Rabbani de hata yapmıştır…
                    Biz İman etmişiz ki Resulullah(s.a.v) ne sağlığında ne hastalığında ne gençliğinde ne yaşlılığında nefsinden bir şey, Kur’an’ın dışında haşa
                    ona muhalif bir şey ne de onun dışında bir şey söylememiştir/ söylemeyecektir..Zira bunu Allah(c.c.) buyurmaktadır…

Necm Suresi 2-3-4 ayetler:
                    2- Sahibiniz (arkadaşınız olan peygamber) sapmadı ve azmadı.
                    3- O, hevadan (kendi istek, düşünce ve tutkularına göre) konuşmaz.
                    4- O (söyledikleri), yalnızca vahyolunmakta olan bir vahiydir.

-Eğer nakil doğruysa- Müslümanlar hasta yatağında Peygamber Efendimiz (s.a.v) üzmüşlerdir, onun isteğini yerine getirmemişlerdir..
                    bununla da kalmayıp onun olduğu yerde hem de hasta yatarken tartışmışlardır ve Efendimiz onlarından yanından gitmelerini istemiştir….
                    sahabenin Efendimize yaptığı bu hareketin neresi savunulabilir aceba… içim yanıyor Ey Efendim..affet oradakileri ve bizi..Şüphesiz ki Sen
                    alemlere Rahmet olarak gönderildin..hata bizden ümmetini affetmek senden…Şefaatini bizden esirgeme…

Elbet olayları değerlendireceğiz,Allahın bize verdiği imkanlarla onlardan dersler çıkaracağız… ama bu bize kesinlikle Allah Rasulüne yoldaş
                    olmuş, can yoldaşı olmuş o insanlara Allah rızasına uymayacak ve haddimizi aşan ifadelerle saldırma hakkı vermez…
                    biz ancak okuruz ,değerlendiririz ve dersler çıkarırız,yaptığımız hatalar için Allah(c.c.) tan af dileriz…
                    Tarih boyunca “düşman olmuş kardeşlerin”(Şia/Sünni) tekrar kardeş olma zamanı gelmedi mi kardeşler?
                    Kalbi muhabbetlerimle…[/i]
                    [/quote]

bende bu basiretli yorum için adem toprak kardeşimi tebrik ediyorum
                    Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                    İmam Ali (a.s)

Yorum

abi bende merak ediyorum bu sorunun cevabini

bende bu basiretli yorum için adem toprak kardeşimi tebrik ediyorum

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

adem_toprak kardeşim;
                        Konu başlığımız aslında Hz.Ömer'in Fazileti.
                        Ama görüyorumki Şiaların gittiği hatayı devam ettirmişsin.
                        Çünki konuyu incelersen birçok kaynak verdim. Efendimizin hasta yatağındayken olanı ise sadece 1 tanesi.
                        O kadar kaynak içerisinde sadece bu kısma takılıp, bunun üzernden değerlendirmeler yapmak biraz manidar olmuş!
                        O konu hakkında yorum yazabileceksin, ama sadece bu noktayı gündeme taşıyıp, diğer aktarımları gözardı etmen(iz - şialar daha çok) biraz haksızlık olmuş.
                        Hz.Ömer'i sadece bu kaynak etrafında değerlendirir bir konuma düşmüş zira.
                        Sanırım hakkını veremedik açılan başlık ve diğer aktardığım özellikleri.
                        Sadece ihtilaflı tek rivayete takılıp kalmakla asıl meseleyi görmeyip, değerlendirmeni sadece tek konuya yapmakla hata ettiğin düşüncesindeyim.
                        hayat akşamlıdır...

Yorum

Halife Ömer'in Hz.Resulullah(saa)' "sayıklıyor"-haşa- demesinin Rabbani tarafından izhı mı?

Buyrun siz devam edin.Gerekli gördüğümde bende bu konulara katılacağım inşallah.
                          hürr

Konumuz bu değildi!
                          Konumuz Hz.Ömer'in fazileti.
                          hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=3091.msg16376#msg16376 date=1239655167]

hürr

Konumuz bu değildi!
                            Konumuz Hz.Ömer'in fazileti.
                            [/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Bu başlıkta konu Vasiyet değil arkadaşlar. Konu Halife Ömerin Faziletleri...

Mümkünse Münazara bölümüne YAZILMAYAN VASİYET veya TARİH BOYUNCA YAZDIRILMAYAN VASİYET adında bir başlık açınız ve orada gerekli paylaşımı yapalım inş.

Yorum

Tesettürlüyüm Çünkü..

Tesettürlüyüm Çünkü..

Allahı hatırlamak ve hatırlatmak için..

Yaratılış gayemin gereği..

Özel olduğum için .. Özel hissettiğim için .. İnsanların gözünde değil Rabbimin nazarında özel olduğum için.. Kulluğumun gereği.. Rabbimin rızasını kazanmak için..

Tesettürlüyüm çünkü;

Tesettürlüyken daha rahat olduğum için.. Dışarıda kendimi en rahat hissedebileceğ im giyim şekli olduğu için.. Allah rızası için.. Birtakım kötü gözlerden koruduğu için..

Tesettürlü bir insan dış görünüşüyle değil de kişiliği ve ahlakıyla davranışlarıyla, düşünceleriyle ön planda olduğu için..

Tesettürlüyüm çünkü ;

Buna verilecek en iyi cevabım: İnancımın kanıtlarından biri TESETTÜRÜM..

İnanıyorum; emri başım üstünde her varlığa sevgi duyuyorum.. her varlık O na çıkıyor.. O nu seviyorum..

Tesettürlüyüm çünkü;

Rabbim bize zinet değerinde bakıyor ve ben bu zineti en iyi şekilde muhafaza etmek istiyorum..

Tesettürlüyüm çünkü;

kadınlık vasfıyla deği,insan vasfıyla hayatta ilerlemek istiyorum..

Tesettürlüyüm çünkü;

Ehli imana zarar vermek istemiyorum. .

Tesettürlüyüm çünkü;

Tesettürün en baş vasfı başörtüsünü ilk önce kalbimde sonra kafamda taşıyorum..

Tesettürlüyüm çünkü;

İslamı yaşamayı kolaylaştırıyor, hayatımın her safhasına yaymamı sağlıyor..

Tesettürlüyüm çünkü;

Bana Rabbimi hatırlatıyor ve hatırlatanlardan olmak istiyorum..

Tesettürlüyüm çünkü ;

"KULUM" DİYE YADEDİLENLERDEN OLMAK İSTİYORUM..

Tesettürlüyüm çünkü;

Hürüm ben.. tesettürüm sayesinde namahremim, saygı duruşuna geçmek zorunda.. (öyle bir temsil etmeliyim ki, bu olmak zorunda)

Tesettürlüyüm çünkü;

HAKK böyle istiyor .. Hakk istedi mi, şek yok şüphe yok koşul yok şart yok..

Tesettürlüyüm;

çünkü hürüm ben.. Budur sebebi örtümü başımda taşırken gözlerimin ışıması.. Gurur addetmeyiniz. .

Tesettürlüyüm çünkü ;

DEĞERLİYİM!!

Tesettürlüyüm Çünkü..

Allah'a İtaat Ediyorum..

Tesettürlüyüm.. .

Çünkü Allah'a Teslim oldum..

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=3091.msg16374#msg16374 date=1239654552]
                                adem_toprak kardeşim;
                                Konu başlığımız aslında Hz.Ömer'in Fazileti.
                                Ama görüyorumki Şiaların gittiği hatayı devam ettirmişsin.
                                Çünki konuyu incelersen birçok kaynak verdim. Efendimizin hasta yatağındayken olanı ise sadece 1 tanesi.
                                O kadar kaynak içerisinde sadece bu kısma takılıp, bunun üzernden değerlendirmeler yapmak biraz manidar olmuş!
                                O konu hakkında yorum yazabileceksin, ama sadece bu noktayı gündeme taşıyıp, diğer aktarımları gözardı etmen(iz - şialar daha çok) biraz haksızlık olmuş.
                                Hz.Ömer'i sadece bu kaynak etrafında değerlendirir bir konuma düşmüş zira.
                                Sanırım hakkını veremedik açılan başlık ve diğer aktardığım özellikleri.
                                Sadece ihtilaflı tek rivayete takılıp kalmakla asıl meseleyi görmeyip, değerlendirmeni sadece tek konuya yapmakla hata ettiğin düşüncesindeyim.

[/quote]

Ne yani Seyyah kardeşim,
                                Ortada paylaşılan bir konu ve onun hakkında yapılan değerlendirmeler konusunda
                                söylemek istediğim bir şey olduğu zaman "birileri ne der" ya da "tüh ya Şialar da
                                böyle düşünüyor"diye düşünüp, görüş belirtmeyecek miyim...? Beni tanıyan birisi
                                olarak bunu yapmayacağımı biliyor olmalısın..

sen nasıl bir mana çıkardın bilmiyorum ama(aslında tahmin ediyorum..zaten epey de açık yazmışsın..)
                                o kadar nakil içinde herkes gibi ben de bu rivayeti ele aldım..zira diğer
                                rivayetler Hz.Ömer(r.a.) faziletlerini net bir biçimde ortaya koymuş...paylaştığın için
                                senden Allah(c.c.) razı olsun..ama takdir edersin ki değerlendirmesini yaptığımız adı
                                geçen rivayet açıklanmaya-yorumlanmaya muhtaç bir rivayet ki ben en son dahil oldum..
                                benden önce gerek Sünni kardeşlerimizden gerek Şia kardeşlerimizden rivayetle ilgili benzer
                                yorumlar gelmiş...
                                Lütfen "manidar olmuş" gibi ucu açık cümleler kurup ;sizi ve beni tanımayan insanlar
                                kafasında soru işareti bırakacak cümleler kurma..zira beni iyi tanıyorsun ve Şialar hakkında
                                zaten senin gibi mutaassup bir düşünceye sahip olmadığımı tersine onların birçok görüşüne
                                katılmamama rağmen(forum sayfalarında görebilirsin) onlara bir kardeşlik muhabbetimin olduğunu da
                                biliyorsun..Bu rivayet Hz.Ömer(r.a.) in de içinde olduğu bir rivayet diye olay hakkındaki
                                düşüncemizi söylemeyecek miyiz?
                                Sana düz bir soru:Orada adı geçen Hz.Ömer(r.a.) değil de başka bir X kisisi olsaydı olay
                                hakkındaki değerlendirmen nasıl olurdu?
                                Hz.Ömer(r.a.) in fazileti ve açtığın başlığı destekleme hususuna gelince ise...
                                Sana şunu diyebilirim sadece... Nehcu'l-Belağa'yı bilirsin muhakkak:Hz.Ali(r.a.) in
                                hutbelerinin-sözlerinin-mektuplarının(yanlış varsa düzeltebilir arkadaşlar) toplandığı ve
                                Şia müslümanların en itibar ettiği kaynaklardan biridir...
                                be mübarek sen başka sitelere atıfta bulunarak Hz.Ömer'in fazilatini bildiren nakillerde
                                bulunmuşsun oysa ben bizzat Nehcu'l-Belağa'yı adres göstererek(ki isteyen olursa
                                Ali Şeriati'nin kitabında yazdığı şekliyle Farsça'ya çevrilmiş Nehcu'l-Belağa'dan sayfa
                                numarası vb.bilgileri verebilirim.) Hz.Ali'nin de Peygamber efendimiz gibi Hz.Ömer'in
                                faziletlerinden söz ettiğni yazdım...(Allah bilir ama bu rivayet internette büyük ihtimal yoktur...
                                kontrol etmedim.. ben bizzat okumakta olduğum kitaptan yazdım).
                                Değerli kardeşim, sence bu bir takılıp kalmamıdır yoksa başlığın temasına uygun iyi bir katkı sağlamak mıdır?
                                selametle kal...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X