Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz. Ömer'in Fazileti

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti

Seyyahda eklediğinin farkında değilki garibim..yada kusura bakmayın ama okuduğundan bir şey anlamıyor..öylesine yazıyor işte işin içinde ömer bin hattabın fazileti lafı geçiyorsa tamamdır önemli değil içeriği.
    ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

[quote author=serdarcan link=topic=3091.msg16220#msg16220 date=1239613492]
      Seyyahda eklediğinin farkında değilki garibim..yada kusura bakmayın ama okuduğundan bir şey anlamıyor..öylesine yazıyor işte işin içinde ömer bin hattabın fazileti lafı geçiyorsa tamamdır önemli değil içeriği.[/quote]

Sayın üyemiz Serdarcan!

Ehl-i Beyt Ahlak kurallarına riayet etmenizi özellikle istirham ediyorum.

Hz. İmam Cafer-i Sadık a.s buyuruyor ki: Bizlere ziynet olunuz...

Seyyah kardeşimiz bir başlık açtı ve inancı doğrultusunda rivayetleri buraya ekledi. Eğer rivayetlerden uydurma, senedi zayıf olanı var ise gerekli ilmi dallarda (rical-ravi) cevabınız var ise cevap verebilir kaynak sunabilirsiniz. Böyle bir durumunuz yok ise sizden son derece saygı duymanızı istirham ediyorum.

Yukarıdaki alıntıladığım paragrafınız, ilmi bir paragraf olmadığı gibi ilmi münazara üslubunada yakışmamaktadır.

Dahada dikkatli olalım lütfen.

Yorum

[quote author=Wilayah link=topic=3091.msg16219#msg16219 date=1239613343]
        [quote author=serdarcan link=topic=3091.msg16206#msg16206 date=1239610647]
        ...ama çok bilmiş ömer bin nhattab buna engel oluyor[/quote]

Sayın Üyemiz Serdarcan! Sizi daha önce 1-2 defa farklı konularda daha uyarmıştım.

Lütfen karşınızda yazıştığınız mevcut Ehl-i sünnet Müslümanın inandığı değerlere daha saygılı olarak, alay ve kinayeden uzak bir şekilde yazışmanıza devam ediniz.

Ehl-i Beyt Ahlakına uygun bir tarzda yazışmanızı ümid ederek bu hatırlatmayı yapıyorum.

Anlayışınız için şimdiden teşekkür ediyorum

[/quote]
        Son yazım demekle birlikte, son anda adminin uyarınısı görünce bu düşüncemden şimdilik vazgeçiyorum.
        Sanırım forumda yazan bazı şialar admin gibi bir saygı alanına girse hiçbir sorun yaşanmayacak. hürr tahik etti uymamaya çalıştım çünki nefsimeydi tahriki.
        Ama serdarcan bizim yıldız olarak grdüğümüz ve değer verdiğimiz birini küçümseyecekse burada sineye çekmek olmaz.

İlginiz için teşekkür ediyorum sevgili wilayah kardeşim...
        hayat akşamlıdır...

Yorum

Konunuza veya karşılıklı konu hakkındaki paylaşımlarınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Yorum

seyyah kardeşim sen eklediğin konular içinde ömer bin hattabı yüceltirken hz Resulullaha hakaret ettiğinin küçük düşürdüğünün farkıda değilsin ama ben çok bilmiş dedim diye bunu hakaret olarak algılıyorsun..bilginin efendisi adlı forumda ömer bin hattabı o kadar övmüş ki birisi peygemberin hata yaptığını ömerin düzelttiğini v.s o yazıyı bulursam buraya eklemeyi düşünüyorum o yazıyı okuyan ehlisünnet kardeşler dememişki ya bu nedir ömer bin hattabı överken hz Resulullahı yerin dibine sokmuşsun..ses yok seda yok..niye çünkü ömer bin hattabın faziletlerini anlatmış o yazıyı bulursam buraya ekleyeceğim aynısını bakalım se nasıl tepki vereceksin
            ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

Bizim için referans başka bir forumda yazan üye değildir.
              Öne çıkarmak gibi bir durumda değiliz. Zira cemaatlerde de bu hata yaşanabiliyor. Şeyhini aşırı yücelten insanlar olabiliyor. Bunlar kişisel hatalardır.
              Benim orda açıklamaya çalıştığım özetle şudur.,
              Efendimizin o hastalık halinde eziyet çekmemesi için bir söylemdi. Sonra diğer sahabelerde konuşunda Efendimiz rahatsız oldu.
              Şunu açıklıkla ifade eebilirim. Hz. Ömer hatasız bir insan değildir. Ama bu onun hakkında hakaret etme hakkını vermez. Nihayetinde Cennetle müjfelenmiş bir insandır.
              Hz.Ömer'i eleştirmekle, hakaret etmekle siz birşey kazanamazsınız. Ama bizler ona değer vermekle birşey kaybetmeyiz.
              Ameli anlamda bize faydası olmayacağına inandığım bu konularda biraz daha temkinli olmakta yarar var.
              Hz.Ömer, Hz.Ebubekir.Hz.Osman,Hz.Ali ve peşinden gelen tüm alimler bizim için değerlidir. Önemlidir. Ben kendi yaşantıma bakarım. Ben İslamı ne kadar doğru yaşayabiliyorum ona bakarım. karşıdakinin kalbini kırıyorsam, hz.Ömeri eleştirsem ne kazanacağım.
              Kalp kırmak bir kul hakkı ise, ben bu konunun daha öncelikli olduğunu düşünürüm. Gıybet ediyorsam, Hz.Ömeri eleştirmekle ben derecemi yükseltmiş olmam.

Demek istediğim şu: Güzel ahlak hepsinden önce gelir.
              hayat akşamlıdır...

Yorum

Tabiki haklısın güzel ahlak önce gelmeli..bizde ahlakı en çok olan ashabın hiçbirisnin ona denk olmadığı hz Ali nin peşinden gidiyoruz..kaldıki ömer bin hattabın yaptıklarını söylemek hatalarını söylemek küfürse hakaretse o zaman kendi alimleriniz bunu bolca yapmışlar önce onları kınayacaksınız..biz ömer bin hattabı yada başkalarını elkeştirdik diye kazancımız olur düşüncesinde değiliz..biz doğruların peşinden gitmek için çaba sarfediyoruz..hatadan yoksun ashabı ayırıyoruz hata yapanı takip eden hata yapmaya mahkumdur..

Yorum

Bir arkadaşın hafi nikiyle eklediği hz ömerin faziletleri başlıklı konuda geçen şu cümleye bakarmısınız..

Hak ile bâtılı ayırt eden mânâsına "Faruk" unvanının sahibi Hz. Ömer, peygamberâne kabiliyetlerle donatılmış lisanına hakkın konulduğu mülhemun'dan bir zat idi

Sizce bu tabir ne kadar doğru ne kadar yanlış..

Yorum

[quote author=haydar_ı kerrar link=topic=3091.msg16211#msg16211 date=1239611412]

[quote author=Seyyah link=topic=3091.msg16062#msg16062 date=1239548307]
                    ........
                    . Eshab-ı kiramın bu farklı ictihadı keyif için olsaydı mürted olurlardı. Çünkü, Server-i âleme karşı ufak bir edepsizlik küfürdür. Halbuki, bir müctehidin, başkasının ictihadına uyması yasaktır. H ......
                    [/quote]

bir müçtehitin başka bir müçtehite uyması yasak olduğundan hz ömer resulullahın sözüne uymamış.
                    imam rabbaninin sözünü doğrumu anladım seyyah kardeşim
                    [/quote]

elbette sahabe müçtehit idi bundan şüphenizmi var,Hz Ömer(radyallahu anh) burada içtihat etmiştir,ve içtihatında isabet ettiği görülmektedir,velevki hatada etse bir sevaba nail olacaktır.

Yorum

[quote author=ankebut link=topic=3091.msg16237#msg16237 date=1239620915]
                      elbette sahabe müçtehit idi bundan şüphenizmi var,Hz Ömer(radyallahu anh) burada içtihat etmiştir,ve içtihatında isabet ettiği görülmektedir,velevki hatada etse bir sevaba nail olacaktır.
                      [/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

1- Müçtehit diye tabirlendirdiğiniz Halife Ömer, Müçtehit Sıfatı ile Resulullahın huzurunda bir konu hakkında içtihat edebilir mi? Daha Resulullah Hayatta! Eğer evet ise, Resulullahın sözlerinden buna dair sağlam bir delil ve sağlam bir kaynak istiyorum.

2- Velev ki Halife ömer Müçtehitlik Sıfatını kullanarak size göre hayırlı bir iş yapıp içtihat etti. Peki öyle ise neden Resulullah Efendimiz Halife Ömerde dahil diğer sahabeleri Huzurundan kovdu?

3- Ve velevki içtihadında isabet ettiği için iki sevap hatalı olsaydı bir sevap alırdı ise aynı düşünceyi Halife Osmanın Katilleri arasında olan ve Ağaç altında biat eden Seçkin Sahabe-ler içinde söyleyebilir misiniz? Bildiğiniz gibi Halife Osmanın Katillerinden bir tanesi Ağaç altında biat eden Sahabelerden birisi idi...

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim.Selamun Aleykum

[quote author=Seyyah link=topic=3091.msg16225#msg16225 date=1239614777]
                        [quote author=Wilayah link=topic=3091.msg16219#msg16219 date=1239613343]
                        [quote author=serdarcan link=topic=3091.msg16206#msg16206 date=1239610647]
                        ...ama çok bilmiş ömer bin nhattab buna engel oluyor[/quote]

Sayın Üyemiz Serdarcan! Sizi daha önce 1-2 defa farklı konularda daha uyarmıştım.

Lütfen karşınızda yazıştığınız mevcut Ehl-i sünnet Müslümanın inandığı değerlere daha saygılı olarak, alay ve kinayeden uzak bir şekilde yazışmanıza devam ediniz.

Ehl-i Beyt Ahlakına uygun bir tarzda yazışmanızı ümid ederek bu hatırlatmayı yapıyorum.

Anlayışınız için şimdiden teşekkür ediyorum

[/quote]
                        Son yazım demekle birlikte, son anda adminin uyarınısı görünce bu düşüncemden şimdilik vazgeçiyorum.
                        Sanırım forumda yazan bazı şialar admin gibi bir saygı alanına girse hiçbir sorun yaşanmayacak. hürr tahik etti uymamaya çalıştım çünki nefsimeydi tahriki.
                        Ama serdarcan bizim yıldız olarak grdüğümüz ve değer verdiğimiz birini küçümseyecekse burada sineye çekmek olmaz.

İlginiz için teşekkür ediyorum sevgili wilayah kardeşim...

[/quote]

Sayın seyyah,sizi tanımazsam buradaki tavırlarınızın samimi olduğuna inanacam.

Mübarek, 3-4 formunuzda yazı yazdım.Şia'ya hakaretin,iftiranın haddi hesabı yoktu.

Diğer başlıktada siz ve modunuz gülistan bacıya karşı linç girişiminde bulunmaya çalıştı. Bizde sizlere gerekli cevapları verdik.

Ha siz bunu tahrik olarak algılamışsınız. Bu da sizin derdiniz.

Selametle
                        “Hüseyin her müminin göz yaşıdır.”

Doğrusu ben Hür’üm
                        Sizleri kılıçtan geçiririm.
                        Ve bu toprakta inen en üstün kimseye yardım ederim.
                        Sizleri öyle öldürürüm ve bu yolda asla şüphe etmem.

Yorum

[quote author=serdarcan link=topic=3091.msg16232#msg16232 date=1239617354]
                          Bir forumda arkadaşın hafi nikiyle yazan arkadaşın eklediği hz ömerin faziletleri başlıklı konuda geçen şu cümleye bakarmısınız..

Hak ile bâtılı ayırt eden mânâsına "Faruk" unvanının sahibi Hz. Ömer, peygamberâne kabiliyetlerle donatılmış lisanına hakkın konulduğu mülhemun'dan bir zat idi

[/quote]

Hz.Aliyi ilahlik derecesine getirmek ne kadar yanlis ise bu da o kadar yanlis tabiki.Sünni olan her insanin yazdigi sey ehl-i sünneti baglamaz.En ufak birseyde "iste bir acik daha yakaladik" der gibi sunmaniz da yanlis.
                          Allah Bize Yeter!
                          O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=3091.msg16159#msg16159 date=1239572641]
                            Hilalnur kardeşim;
                            Halen bazı şeylerin ehemmiyetini kavrayamamış gözüküyorsunuz.
                            Biz Halifeleri gereğinden fazla abartılı sevmiyoruz.
                            Bizzat Efendimizin sevin dediği şekilde seviyoruz.
                            Cennetle müjdelenmiş olması ölçüsünde seviyoruz.
                            Gökteki yıldızlar olması ölçüsünde seviyoruz.
                            İslama en büyük hizmeti geçmiş olmasından dolayı seviyoruz.
                            Forumlarımızda sadece sahbeler başlığı yok.
                            Şayet abartılı olsa onları aktarırdık sadece.
                            Efendimizden örneklerin yoğunlukta olduğu başlıklar görürsünüz.

Şialarla Ehli Sünnet arasındaki farkı kavrayın artık.
                            Şialar Ehli Sünneti eleştirmek için sürekli başlık açar, en büyük gayeleri budur.
                            Ehli Sünnetler ise Şiaları bu denli eleştirmek için kaynaklarını didik didik etmez.
                            Biz yaşantımızın İslama uygun olmasını birinci vazife edinmiş kişileriz.
                            Benim şiaları eleştiren başlığımı görebilirmisiniz. yaptığım genelde yazılanlara reddiyeler yazmaktan ibarettir.
                            Bize ahirette sorulacakları bırakıp, ağır yükmlülükler verecek konularla daha çok uğraşmıyormı şialar.

buyrun objektif, tarafsız yorumunuzu alalım bunlardan sonra...

Selametle...

[/quote]

Ben alintisini yaptigim yaziya tarafsiz bakamam.Istesemde bakamam...Cünkü Muhammed(s.a.s) taraftariyim.
                            Allah Bize Yeter!
                            O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=serdarcan link=topic=3091.msg16232#msg16232 date=1239617354]
                              Bir forumda arkadaşın hafi nikiyle yazan arkadaşın eklediği hz ömerin faziletleri başlıklı konuda geçen şu cümleye bakarmısınız..

[/quote]

Efendim ;

yanlislik yok..
                              Bu insanlar Hz. Muhammed'i ( s.a.v ) bir türlü iclerine sindiremedikerinden olsa gerek Peygamberlik hasletlerini durmadan bir baskasina yamamaya ugrasirlar..

Olagandir;mezhep hükümleri ile Kuran ayetlerini mensuh ilan etmeye kalkan kitlede..
                              Hayat da en Hakiki Mürsit ilimdir ( Hz. Ali )

Yorum

yazilanlara ilaveten;
                                bir sayfa önce hilalnur baciya hitaben "ashabin yildizlar olusu ve cennetle müjdelenenler" hadisi hakkinda birseyler söylemistim
                                hilalnur bacim baktimi bilmiyorum fakat, seyyah kardes bunlari tekrar ettigine göre bakmamis

ben de tekrar edeyim dedim
                                bu iki hadise tutunuyorsaniz vazgecin
                                zira her ikisinide sizin alimleriniz cürütüyorlar!

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X