Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz. Ömer'in Fazileti

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti

[quote author=Seyyah link=topic=3091.msg16198#msg16198 date=1239607869]
    Şia itikadını taşıyan sayın arkadaşlar;
    Ben işin özünü sizlere aktardım
    İnanıp inanmama konusunda özgürsünüz.

Demek istediğim şu:
    Hz.Ömer bir yıldızdı.
    Hz.Ömer Efendimizin övdüğü, özel duasına mazhar olduğu, Cennetle müjdelenmiş bir Sahabedir.
    Siz ne kadar olayın seyrini değişmeye çalışsanızda.
    Güneşi kapatmak yaptığınız edebiyatlarla mümkün değil
    .

[/quote]ne şimdi iş yaptığınımı zannediyorsun?
    müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışıyorsun.
    biz şia'yız. Ehlibeyt aşığıyız.sen değil allame alimlerin gelse
    yinede başaramaz.sen ne yapmaya çalışıyorsan!
    Allahümme salli ala muhammed ve ali muhammed accil ferecehum vel an ada ehum.
    Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

bu seyyah gibilere de gıcığımdır.sonuçta ömer bir yıldız olabilecek biriside değil.yaptığı yanlışlarda ortada.
      HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=huge link=topic=3091.msg129264#msg129264 date=1312571244]
        ne şimdi iş yaptığınımı zannediyorsun?
        müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışıyorsun.
        biz şia'yız. Ehlibeyt aşığıyız.sen değil allame alimlerin gelse
        yinede başaramaz.sen ne yapmaya çalışıyorsan!
        Allahümme salli ala muhammed ve ali muhammed accil ferecehum vel an ada ehum.

[/quote]

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=3091.msg129261#msg129261 date=1312563640]
          öyle diyebilir.sizin dediğiniz gibi kafir olsaydı ayetlede tartışırdı.kendi ogluna had vurup olumune sebeb olmazdı.
          [/quote]

EHLI-TEVHİD kardeşim cevabınız bana ise ben kafir demedim, demem de. Tartışır diyorsunuz kiminle neyi tartışıyor, karşısında Allah Resülü var, Rabbimizin itaati farz kıldığı peygamber var, Halife Ömer tartışabiliyorsa o zaman herkes herşeyi tartışabilirdi ve nasıl bir manzara ortaya çıkardı ve Peygambere itaatin ne önemi kalrdı. O bahsettiğiniz oğluna had cezası uygulaması ile ilgili bilgim yok.Vesselam

Yorum

[quote author=Sebzivar link=topic=3091.msg129294#msg129294 date=1312645167]
            EHLI-TEVHİD kardeşim cevabınız bana ise ben kafir demedim, demem de. Tartışır diyorsunuz kiminle neyi tartışıyor, karşısında Allah Resülü var, Rabbimizin itaati farz kıldığı peygamber var, Halife Ömer tartışabiliyorsa o zaman herkes herşeyi tartışabilirdi ve nasıl bir manzara ortaya çıkardı ve Peygambere itaatin ne önemi kalrdı. O bahsettiğiniz oğluna had cezası uygulaması ile ilgili bilgim yok.Vesselam
            [/quote]

Bu durumu cidden içten bir şekilde savunan bir müslüman (yani her hangi bir sahabe Peygamberi (s.a.a) ile tartışabilir diye savunan birisi
            bugun kıyasına Sahabe ile tartışan (sahabeyi eleştiren hatası varsa hatalıydı diyebilen) bir zihniyette olmaıydı ama değilmi.. bugun bunun tam tersini görüyoruz.

Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

Ben sahabeyide eleştiririm ama ona buyuzden kafir deyip diğer yaptıklarını boşa çıkarmam.
              HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=3091.msg129304#msg129304 date=1312675791]
                Ben sahabeyide eleştiririm ama ona buyuzden kafir deyip diğer yaptıklarını boşa çıkarmam.
                [/quote]

sen sahabeyi eleştirmen ıcın ılk once onlar gibi yaşantıya sahıp olman lazım, oturmuş pc nin başına ben sahabeyide eleştiririm lafa bak sen git ilk once aynaya bak ben neyim diye ?

senin sahabeyi eleştirmen sana ne katıcak dine ne katıcak ?
                Kadına aşırı düşkünlük ahmakların işidir. Hz. Ali

Yorum

kevser idrak yollarında sorun mu var senin ?

adam sahabeyi eleştirmen lazım deyince eleştiririm ama kafir demem dedim...

ömerin vasiyet yazdırmama olayını nasıl eleştirmem ve kabul ederim...

artık bırakın bu pofpoflu laflarıda gerçeği görün.
                  HASBUNALLAH

Yorum

valla biz gorduk o yuzden gecmişe takılıp kalmıyoruz..

Yorum

ben şii değilim dikkat edersen tersini söylüyorum sahabeye kafir demeyelim diyorum hala alakasız alakasız konuşuyorsun.
                      HASBUNALLAH

Yorum

ha pardon sen sunnisin özür gibi bir laf beklemiyorsun benden herhalde..

inan umrumda degil şii olup olmaman ben bir şii yi bu yuzden eleştiriyorsam, sen istersen en muvahhid sunni ol umrumda olmaz..

benim kriterim hakkı kim soylerse ondan yanayım bu ister şii olsun ister sunni

Yorum

sunnide değilim zaten.eleştirel bakışı olmayan insanları sevmem
                          HASBUNALLAH

Yorum

bende klavye başında sahabeyi eleştiren yaratıkları sevmıyorum ..

sahi peygamberin yaptıklarına eleştirisel bakıp diyormusunuz şunu niye şöyle yaptı diye?

Yorum

[quote author=kevserr link=topic=3091.msg129316#msg129316 date=1312681091]
                              bende klavye başında sahabeyi eleştiren yaratıkları sevmıyorum ..

sahi peygamberin yaptıklarına eleştirisel bakıp diyormusunuz şunu niye şöyle yaptı diye?
                              [/quote]

o siz sunnilerin işi...peygamber 18 yerde hata yaptı ömer düzeltti diyen adamlarsınız...sahabeyi peygamberin üzerine çıkaran sizsiniz.

bu arada madem klavyeye o kadar antipatin var sende yazma...
                              HASBUNALLAH

Yorum

benim inancıma göre resul butun sahabelerden ustundur, duzeltme ancak ilahi olur..

hz ömer ile alakalı bir şey demek istemiyorum cunku oyle guzel bır ınsanı senın agzına sakız edecek degilim..

benim antipatim yaratıklara..

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X