Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz. Ömer'in Fazileti

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti

tüm kelimelerin ardındayım. ve o site genel site. dediin kişi meallerden sadece birini veriyor.. herkesten meal var..

buyrun hangi kelimenin anlamı yanlış. ve doğrusu sana göre ne?

Yorum

tüm kelimelerin ardındayım
      Kimse ayranım ekşi demez.

ve o site genel site. dediin kişi meallerden sadece birini veriyor..
      Hayır o sapıgın sitesi,uzantı linklere bak tıpkı senin gibi bağlamından koparılmış ayetleri ,tamda senin yaptığın gibi kendi dar mantığını ,sapkın görüşlerini bir şekilde islama meyletmiş viçdanları kandırmak oturduğu sıratı müstakimden kulları saptırma ameliyesinin maşalığını yapıyor.O sitedeki herhangi bir linke tıklayın onların sitelerinden sapıklıklarıyla dolu sayfalarını göreçeksiniz. Dikkat ederseniz o sapıgın isminin önünde imam ünvanı var. Siz hangi genel sitede o sapıga imam denildiğini gördünüz.

herkesten meal var..
      Zehiri bala katık yaparlar ,altın kasede suç ortagı diye güzel bir söz var bilirmisin .

buyrun hangi kelimenin anlamı yanlış.
      Tamamı yanlış ve dediğim gibi bağlamından ve Kur’an bütünlüğünden koparılarak indi ,dar ve sığ fikirlerin üzerine maksatlı bir şekilde monte edilmiş başarısız bir deneme. Bunun onlarca örnegini bir tasavvufçunun şeyhi adına, yukarıda bahsettiğim gibi maksatlı bir şekilde tarihden ve günümüzden yüzlerce örneği olan , uymaktan ziyade derdi uydurmak olan örneklerden kopye bir örnek. Zerrece orjinalliği ve ilmi karşılığı olmadıgını anlamak için alemle olmaya gerek yok. Dahası kullandığın kelime ve usluplarda kendinizi ve haddinizi aşmış oldugunuz açıkça görünüyor.
      Tasavvuçularda görülen benzer haddi aşmış sözleri tevil için uydurulan, sekaret halindeki bir müridin söylediği sözler kapsamında degerlendirilecek sözler gibi duruyor.

Ayet yorumları baştan sona Kur’an ve sahih ögretilerle çelişki içinde. Çelişkiden öte asla itibar görülmeyeçek derecede hakikatden uzak.Ben bu konuda bu derecede haddini aşan birisiyle ayetler üzerinde konuşaçak kadar ayetlere hürmetsizlik etmenin şerrinden Rabbe sığınırım. Dediğimgibi saplantıdan, mezhep aidiyetinin rivayet kültüründen , bilgiden uzak olmanın sınırdan uzaklaşması dışında , İslam alemine miras olmuş tüm ümmetin saygı duydugu , misal Seyyid Kutup, misal Mevdudi ,Cemaleddin Afgani, Reşid Rıza, Muhammed Abduh gibi rivayeti değilde ilmi önçeleyen tek bir müslümandan senin yorumlarının yanından gececek , fikir birlikteliğini gösteremezsin.

Kur’an ayetleri Kur’anın mubinliği gereği apaçıktır. İman, akide ile ilgili hiçbir hususnda kapalılık, anlam darlıgı, kavram kargaşası asla yoktur. Zorlamadan, aidiyetin dayatmasından, rivayet teferruatından sıyrılarak saglim bir akılla gereği gibi yaklaşan herkes , zorlama ve yorumlar, dayatma fikirler tasallutuna gerek kalmadan anlayaçağı açıklıkta, durulukta, tazeliktedir. Zaten tüm zaman ve mekanlara söyleyeçek sözü, müşkillere çareleri, dertlere deva olması apaçık muçizesi ve üstünlüğüdür.

doğrusu sana göre ne?
      Dediğim gibi,Ben bu konuda bu derecede haddini aşan birisiyle ayetler üzerinde konuşaçak kadar ayetlere hürmetsizlik etmenin şerrinden Rabbe sığınırım. Ben haddimi biliyorum . Böylesi fikirler karşısında sözünü iptal açısından yorum yarıştıraçak bir yanlış içinde olaçak değilim. Yukarıda bahsettiğim ilim erbabının eserlerinde gerekli izahlar mevcuddur ve benim için yeterlidir. Dolayısıyla ilim erbabından alınır. Forum sayfalarında kendisi gibi düşünmeyenlere saygı duymayan, saygı duyduklarına hürmet etmeyen, en saygın müslümanlara haddi aşarak lanet okuyaçak kadar islam hassasiyetinin sınırlarını tahrib eden kişinin ,böylesi konularda sözlerinin yanlışlığının en temel delili kendisi.

Yorum

aynı siteden mi söz ediyoruz? siz hangi siteyi diyorsunuz?

ayetlerin arapça karşılıklarını istedim.. arapça biliyorsanız konuşun bilmiyorsanız bilenlere laf demeyin..

Yorum

[quote author=Ammar bin Yasir link=topic=3091.msg130894#msg130894 date=1315168917]
          Allahın selamı burda tüm emeyi geçen arkadaşların üzerine olsun.. konuyu titizlikle incelemekdeyim, henüz 9. sayfada olmama rağmen bir deyerlendirme yapmak istedim, müsadenize sığınarak.
          benim fazla okumuşluğum yok (bu tip konularda), şiiliye de yeni geçmiş bulunuyorum, ama artık kesinlikle emin olduğum bir şey varki bu ümmet malesef, ama malesef, hiç bir zaman bir görüşde, vahtet içinde olamayacak! Gerçi Peygamberimiz (s.a.a.) bunu 73 fırkaya bölünmekle bağlı bildirmiş olduğu hadisinde açıkca belirtmiş ama, samimi, hoş görüşlü bir çok müslüman (her halde) bir ümüt diye çalışmalar yapmışlar, yapmaktalar, ama bütün bunların bir sonuç vereceyini asla düşünmüyorum, düşünemiyorum, bir ihtimal veremiyorum (çok optimist bir insan olmama rağmen).. bu sitede, bu konuda yazışmalar bile bir nevi bunu ispat ediyor.. eger tüm delilleri ortaya koyduktan sonra bile hayır böyle diyildir denile biliyorsa artık fazlada konuşmaya hacet yoktur demekki! çünki bu teslimiyyet meselesi.. islamın teslimiyyet, müslümanınsa teslim olmuş demek olduğu belki duyulmuş ama benimsenilmemiş demekki.. Resulullahın (s.a.a.) her dediyine lebbeyk, sadaka resulullah demenin tam manasıyla nasıl olacağını, neden Ehli Beyte bu kadar önem verildiyini, neden bütün delillere rağmen başkalarınında Ehli Beyte mansup olduklarının iddia edildiyini anlamak istemeyenler malesef Peygamber efendimizin (s.a.a) kendi ifadesiyle imtina edenler olurlar..
          er ya da gec her kes hakkın ne olduğunu anlayacaktir!
          Allahın inayeti hepinizin üzerine olsun..
          selametle..
          [/quote]

Sadakte, katılıyorum tüm söylediklerinize..
          "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

aynı siteden mi söz ediyoruz? siz hangi siteyi diyorsunuz?
            Tam olarak şöyle yapalım. Eklediğin ayeti kopyalayıp buraya yapıştırıyorum:

يُرِيدُونَ لِيُطْفِؤُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ

Yurîdûne li utfiû nûrallâhi bi efvâhihim vallâhu mutimmu nûrihî ve lev kerihel kâfirûn(kâfirûne).

Şimdi isteyen bunu yapıştırıp googleden sordugunda çıkan ilk site:

www.kuranmeali.org :

Tamammı?

arapça biliyorsanız konuşun bilmiyorsanız bilenlere laf demeyin..
            Bu cehaleti kutsallaştırmaya gayret eden pek çok kimsenin başvurdugu ilk metoddur. Arapça bilmek zırvala hakkı vermiyor kimseye.
            Dolayısıyla yazdıklarının hakikat karşısında hiç bir degeri olmayan yorumlar oldugunu anlamak için arapça bilmeye gerek yoktur. Gerekli Kur'an okuma donanımına sahip her saglıklı akıl bunu kolayca tesbit eder.Senin yaptığın sadece ayetleri baglamından koparıp uymanın öznesi olmaktan çıkarıp kendi emellerinin nesnesi haline getirme kolaycılığı. Bütünsel bir Kur'an okuması yapan saplantıdan uzak birisi bunu kolayca anlar. Belki forum ortamında aşırı tartışmalar arasında bu eylemin karşındakini susturur ama hakikat karşısında o kadar yazdıklarının karşılığı sel üzerindeki köpük.

Yorum

mkaradaş çok sertsin ve mantığın yanlış iskender sapık olabilir ama onun her dediği yanlıştır diye birşey yok doğruları kendine çevirmeye çalışmasıda o doğruları yanlış yapmaz.

putperestlerde Allaha inanıyorlardı ve onu kuvvetli biliyorlardı.şimdi onlar inanıyor diye yanlış mı oldu ?
              HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=mkaradas link=topic=3091.msg130943#msg130943 date=1315280344]
                Arapça bilmek zırvala hakkı vermiyor kimseye.
                [/quote]
                Bence bu cümledeki (z...) kelimesi bir anlık öfke ile yazılmıştır.
                anlamı, derecesi düşünülmemiş ve küçüksenerek yazılmıştır.
                form kurallarına aykırı oluşu da ayrı bir konu ama bir hadisle bu kelimeye cevap verecem
                “Kötü söz sahibine aittir” Hz. Ali aleyhisselam.

[quote author=mkaradas link=topic=3091.msg130943#msg130943 date=1315280344]
                Belki forum ortamında aşırı tartışmalar arasında bu eylemin karşındakini susturur ama hakikat karşısında o kadar yazdıklarının karşılığı sel üzerindeki köpük
                [/quote]

imamı zaman gelende su da köpükte belli olacaktır ve accil ferec.
                [center]
                ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                [center]
                Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

mkaradas;

ben arapça biliyorum. bu sitedekilerden yanlış verilen kelimelerin doğrularını biliyorum. eğer bilmediğim kelime varsa da tüm arapça bilenler gibi açıp sözlüğüme bakıyorum..

bu sitede tek meal yok. bu siteyi çok meali birlikte verdiği ve karşılaştırma imkanı verdiği için kullanıyorum. bir de pratiklik için

bu ayete sen anlam ver dedik olmadı kelime kelime anlamını ver dedik olmadı..

eğer bizim verdiğimiz/seçtiğimiz ayetin anlamını beğenmiyorsanız siz başka anlam verirsiniz onun üzerinde konuşurz. bizim hangi verdiğimi tüm anlamların bozuk olduğunu iddia ettiniz buyrun doğruyu sizden dinleyelim..

ama öznesi olmak nesnesi olmak gibi ifadeler bizim için hiç bir anlam ifade etmiyor.. somut konuşalım böylesi daha sonuç verici olur..

Yorum

ehlitevhid....
                    ben gördüm desem ne diyeceksin?
                    "öyleyse bana da göster"
                    iste edebiyat buna denir
                    derdin inanmaksa, önce sor kendine bizler acaba efsane pesindemi kosuyoruz
                    nereden ve nasil, kim olarak gelecegi belli olmayan bir mehdi derdinde olmak efsane pesinde kosmaya daha uygun bir tavirdir
                    efsane pesinde kosan bizler olmadigimiza göre akli delillerimiz de kendimize göre vardir, senin aklin kabul eder ya da etmez,
                    anlamiyorum ki, kabul etmeyen akil oluyor, kabul eden akil olmaktan hemen cikiyor, nasil bir takinti bu?

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Selam olsun Hz. ömer ve onunla omuz omuza çarpışan Sahabi arkadaşlarına,Selam olun unun adaletini gıpta ile 1400 senedir dillenidrenlere... Yazıklar olsun o UMMAN-ı bir nebze olsun tanımayanlara.Ey Hz. Ömer Sen Öbür Dünyada nereye gidersen git ben oraya geleceğim inşallah. Eğer beni yakıştırırsan yanına tabi ki..sana dil uzatan dillerin Kızgın demirlerle nasıl dağlandığınıhep beraber göreceğiz inşallah..

Yorum

[quote author=azso61 link=topic=3091.msg132653#msg132653 date=1317291311]
                        Selam olsun Hz. ömer ve onunla omuz omuza çarpışan Sahabi arkadaşlarına,Selam olun unun adaletini gıpta ile 1400 senedir dillenidrenlere... Yazıklar olsun o UMMAN-ı bir nebze olsun tanımayanlara.Ey Hz. Ömer Sen Öbür Dünyada nereye gidersen git ben oraya geleceğim inşallah. Eğer beni yakıştırırsan yanına tabi ki..sana dil uzatan dillerin Kızgın demirlerle nasıl dağlandığınıhep beraber göreceğiz inşallah..
                        [/quote] hocam eğer çok istiyorsanız sizin h.(alife) ömer ile aynı yere gitmeniz için dua ederim :d
                        [center]
                        [center]

Yorum

O DEDİĞİN KİŞİYİ BİLMEM TANIMAM.AMA HATTABIN OĞLU ÖMERLE aynı yere gitmezsem namerdim.çÜNKÜ SAĞINDA HZ. MUHAMMED SOLUNDA Hz. ALİ vardır.arka taraflarında ebubekir ve osman.gurban olurum hepsine onların.Duanı eksik etme dostum.GURUR DUYARIM.SEN DE İMAMALRININ GİTTİĞİ YERE GİT...

Yorum

[quote author=azso61 link=topic=3091.msg132663#msg132663 date=1317296904]
                            O DEDİĞİN KİŞİYİ BİLMEM TANIMAM.AMA HATTABIN OĞLU ÖMERLE aynı yere gitmezsem namerdim.çÜNKÜ SAĞINDA HZ. MUHAMMED SOLUNDA Hz. ALİ vardır.arka taraflarında ebubekir ve osman.gurban olurum hepsine onların.Duanı eksik etme dostum.GURUR DUYARIM.SEN DE İMAMALRININ GİTTİĞİ YERE GİT...
                            [/quote]
                            çok güzel olur hocam. ben size ÖMER BIN HATTABIN yanına gitmenz için dua edeyim
                            sizde bana 12 İMAM ALEYİMUSSELAM'ın yanına kapılarına varabilmem için dua edin.
                            miteşekkirem
                            [center]
                            [center]

Yorum

ömerin kutsalliginida kurandan cikardim de hadi
                              ömerin faaliyetleri kurana uygundur de UTANMA

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

ozso61 isimli üye foruma yasaklanmıştır
                                artık kendisine cevap hakkı doğuracak yazışmalar yapmayalım lütfen ...
                                Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X