Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz. Ömer'in Fazileti

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti

evet malesef iki mesajina cevap yazdiktan sonra fark ettim
    ---edit ---

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Selam olsun Hz. ömer ve onunla omuz omuza çarpışan Sahabi arkadaşlarına,Selam olun unun adaletini gıpta ile 1400 senedir dillenidrenlere... Yazıklar olsun o UMMAN-ı bir nebze olsun tanımayanlara.Ey Hz. Ömer Sen Öbür Dünyada nereye gidersen git ben oraya geleceğim inşallah. Eğer beni yakıştırırsan yanına tabi ki..sana dil uzatan dillerin Kızgın demirlerle nasıl dağlandığınıhep beraber göreceğiz inşallah..

AMA HATTABIN OĞLU ÖMERLE aynı yere gitmezsem namerdim.çÜNKÜ SAĞINDA HZ. MUHAMMED SOLUNDA Hz. ALİ vardır.arka taraflarında ebubekir ve osman.gurban olurum hepsine onların.Duanı eksik etme dostum.GURUR DUYARIM.SEN DE İMAMALRININ GİTTİĞİ YERE GİT...
      Hz ömere dil uzatanların dilini kopartmazsam namerdim.Ona veledi zina diyenlerin asıl kendileridirler :::EDIT:::

:::EDIT:::

Yorum

sen eminim ki kendi kitaplarından habersiz olarak hakikatı gizleyenlerden tanıdın Ömer'i. ve burdaki tüm bilgileri de araştırmadın

burdaki tüm bilgiler senin inandığın sünni sahih hadis kitaplarından

Ömerin Peygambere bu adam sayıklıyor dediğini yazan senin değer verdiğin hadisçiler ve tarihçiler bize niye kızıyorsun onlara kız..

Ömere hain vefasız yalancı ve (dördüncü kelimeyi unuttum) diyen Ali a.s. Bunu yine Ömer söylüyor Buhari Müslim ve diğer kitaplarınız da yazıyor. burda şimdi suçlu bunları aktaran biz miyiz? iftiracı biz miyiz. Önce git kendi kitaplarını doğru dürüst oku sonra bize iftiracı de.. burda kaynağı verilmeyen bilgi mi var?

veledi zina suçlaması nerede burda mı yapılmış? hemen alıntı yap göster

Yorum

SEYYAH GİBİ ARKADAŞLARIN NAZIRINDA ÖMER PEYGAMBERDEN DAHA ÜSTÜN OLDUĞU İÇİN NE ANLATSANDA BOŞTUR GÖZLER HAKİKATİ İDRAK ETMEMEKDE GÖNÜLLER KLİTLENMİŞ DURUMDA SÜREKLİ BİR ART NİYET MEVCUT SÖYLEDİKLERİ ŞEYLERDE NASIL KARŞIDAKİNİ ALT EDERİM EDASI VAR BU MALESEF BÜTÜN SÜNNİ KARDEŞLERİMİZDE VAR HEMEN SAVUNMAYA GECERLER ELLERİN BULUNANLAR ASLINDA MANTIKTAN YOKSUN DELİLLERDEN İBARETTİR ÇÜNKÜ KİŞİ SEVDİĞİNİ GÖRDÜĞÜ GİBİ YORUMLAR BİZİMLE SÜNNİ KARDEŞLERİMİZİN ARASINDA Kİ ÇİZGİ VELAYETTİR ONLAR VELAYETİ KABUL ETMEZ BİZDE HİLAFETİ BİZİM HİLAFETİ KABUL ETMEMEİZDE BÜYÜK DELİLLERİMİZ VAR AMA OLNARIN VELAYETİ KABUL ETMEMELERİ TAMAMAMEN TAASUPLARINDAN KAYNAKLANMAKTA HATTA ŞÖYLE BİR HADİSTE NAKLEDERLER HAŞA SÜMME HAŞA PEYGAMBERLİK ÖMERE GELECEKTİ AMA CEBRAİL A.S KENDİNİ ŞAŞIRDI VE MUHAMMED S.A.A HE GETİRDİ BÖYLE BİRŞEYDEN ALLAHA SIĞINIRIZ VE ŞÖYLE BİR HADİSTE VARDIR RESURULLAHLA ÖMER NE KADAR TARTIŞMIŞLARSA ALLAHUTEALA HAŞA VE YİNE HAŞA ÖMERİ HAKLI ÇIKARTIRDI EWT BUNLAR EHLİ SÜNNETİN KAYNAKLARINDAN OLUP AKIL ALMAZ BİR ŞEKİLDE İNSANLARA BUGÜNE KADAR ANLATILMIŞTIR BURDAKİ AMAÇ ŞUDUR PEYGAMBERDE HATA YAPABİLİR AMA SAHABİ YAPMAZ NİYE ÇÜNKÜ HAŞA ONLAR DAHA BİLİNÇLİDİR BÖYLE BİR DÜŞÜNCEDEN YİNE ALLAHA SIĞINIRIZ RESURULLAH KALEM VE KAĞIT GETİRİN DEDİĞİNDE ÖMER BUNA İTİRAZ EDEREK HAŞA RESURULLAH SAYIKLIYOR NE DEDİĞİNİ BİLMİYOR Bİ YERDE HAŞA BUNAMA GELMİŞTİR ARAMIZDA KURAN VAR VE KURAN BİZE YETER BÖYLE BİR SÖZ İSLAM İTİKADINA GÖRE KÜFÜRDÜR ÇÜNKÜ ALLAHU TEALA KURANI KERİMDE RESURULLAH İÇİN O KENDİ HEVA VE HESİNE GÖRE KONUŞMAZ O NE KONUŞURSA BİZDENDİR YANİ VAHİYLE AYNIDIR BUYURUYOR SEN RESURULLAH SAYIKLIYOR DERSEN EĞER HAŞA ALLAHADA SAYIKILYOR DEMEKLE AYNI MANTIĞA VARIYORSUN ÇÜNKÜ ALLAHU TEALA O NE SÖYLERSE BİZDENDİR O KENDİ HEVA VE HEVESİNE GÖRE KONUŞMAZ KONUŞURSA ONU ŞAH DAMARINDAN YAKALARIZ BUYURUYOR TARİHİ İYİ AÇIP OKUYAN HERKES ÇOK İYİ GÖRECEKKİ DEFALARCA ÖMER RESURULLAHA MUHALEFET ETMİŞ VE EMİRLERİNE İTAATSİZLİK YAPMIŞTIR HATTA HUDEYBİYE ANLAŞMASINDA SEN PEYGAMBER DEĞİLMİSİN NASIL BİZ BÖYLE BİR ZİLLETİ KABUL EDERİZ DİYE RESURULLAH S.A.A HİÇ ÇEKİNMEDEN HAKARET ETMİŞTİR BUNDA OKADAR ISRARCI DAVRANMIŞTIRKİ SANKİ EBUBEKİR RESURULLAHTAN DAHA HAYIRLIYMIŞ GİBİ OLAYI ONA GÖTÜRMÜŞTÜR VE ONA SORMUŞTUR BU PEYGAMBERMİ DİYE EVE O PEYGAMBERDİR NE DİYORSA ÖYLE YAP DEMİŞTİR EBUBEKİR VE BU BÜTÜN İSLAM KAYNAKLARINDA MEŞHUR HADİSELERDEN BİR KACIDIR BUGÜNDE KALKMIŞ ÖMERİN FAZİLETLERİ DİYE KONU BAŞLIĞI AÇMIŞ ARKADAŞMIZ UNUTMAKİ BU DİN YEZİD MERVAN İBNİ ZİYAD MUAVİYE HACCAC MEMUN GİBİLERİN ELİNDE KALMIŞ VE BİNLERCE SAHTE HADİS UYDURMAKTAN ASLA CEKİNMEMİŞLERDİR VE BUNU YAPARKEN HER ZAMAN RESURULLAHI VE EHLİBETİNİ KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ İBARELER KULLANMAKTAN ASLA ÇEKİNMEMİŞLERDİR YEZİD GİBİ BİR İNSAN HALİFELİĞİ DÖNEMİNDE ŞARAP İÇER BU MUHAMMEDİN DİNİNE GÖRE HARAM İSE BENDE İANIN DİNİNE GÖRE İÇERİM,KURANI KARŞISINA ALIR OK FIRLATIR VE MUHAMMED GELSİNDE KURTARSIN DİYE BAĞIRAN BİR MAHLUK İMAM HÜSEYİNİN BAŞINI GÖRÜNCE VALLAHİ BUGÜN BEDİRDEKİ ATALARIMIN İNTİKAMINI ALDIM DİYEN BİR ALÇAK BUNU ORAYA GETİREN KİMDİR BİR BAK TARİHE BABASINI ORAYA GETİRDİKTEN SONRA BABASIDA YEZİDİ HALİF İLAN ETTİ VE BUNU KILIÇ ZORUYLA YAPTI KİMDİR BUNLARI MESULU BİR DÜŞÜNÜN DİYORSUNKİ GÜNEŞ BALCIKLA SIVANMAZ HAKLSIN GÜNEŞ BALCIKLA SIVANMAZ ELBETTE HAK ASLA ZAYİİ OLMAZ BUNLARKİ İMAM ALİYE BİR RİVAYETTE 60 YIL BİR DİĞER RİVATTE 80 YIL HUTBELERDE LANET OKUTMUŞLARDIR EĞER ÖMER BABASI MUAVİYEYİ VALİOLARAK ATAMSAYDI BUNLAR İSLAM ÜMMETİNİN BAŞINA BELA OLMAZLARDI İMAM ALİ HALİFELERİN BU İĞRENÇ HALLERİ İÇİN NE DİYOR BİLİYORMUSUN En kutlu kişi(RESURULLAH) dünyadan ayrıldığında öteki güçlüler(HALİFELER) iktidar kavgası yaparken o sevdiğinin naaşını yıkadı.O sırada "Başkasından ayrılışa teselli bulurduk ama senden ayrılışa teselli yok" diye hıçkırıyordu.O sırada dışarda kızışan iktidar kavgasına dönüp bakmış ve hüzne kapılmıştı:VE O TARİHİ SÖZÜNÜ SÖYLEMİŞTİ "Bir sudur ki,kokmuş;bir lokmadır
          ki yiyenin boğazında kalmış,kursağına oturmuş...Bir şey söylesem derler ki baş olmaya hırsı var,sussam derler ki ölümden korkar."

Gözleri sadece bakmazdı onun görürdü.Kalbi çarpmazdı onun sadece hissederdi.
          Bu yüzden insanın çağlar aşırı gerçeğini kavramakta hiç güçlük çekememişti:YİNE ŞÖYLE DEMİŞTİ "Siz Allah'ın ahitlerinin bozulmasını görüyorsunuz da kızmıyorsunuz;fakat babalarınızın ahitlerinin bozulmasınan öfkeleniyorsunuz..
          Kırgındı...Ama hiç gücenmemişti.Hınç hiç yanına yaklaşmamıştı.
          Kırılan hayallerinden düşmanlarına değil hep kendine pay çıkarırdı.
          ONLARIN BU MAKAM SEVGİSİN GÖRÜP ONLAR İÇİN ŞÖYLE DEMİŞTİ:"Semerin sırtına yuların boynuna ey dünya senin tırnaklarından kurtuldum yollarından çekildim ben" demekten çekinmemişti.
          EVET VE DAHASIDA VAR ÖMERİN FAZİLETLERİ GERÇEKTEN ANLATMAKLA BİTMEZ İMAM ALİNİN VELAYETİNDEN YÜZ ÇEVİRDİLER VE KENDİ ARALARINDA EBUBEKİRİ HALİFE SEÇTİKLERİNDE BU ÜMMETİN SEÇİMİDİR DEDİLER HAYIR HAYIR VALLAHİ YALAN SÖYLEDİLER BU ÜMMETİN SECİMİ DEĞİLDİ 15 KİŞİ GEÇMEYEN Bİ TOPLULUĞUN SEÇİMİYDİ ÖYLEKİ İMAM ALİ RESURULLAHIN NAŞIYLA İLGİLENİRKEN OLNAR İKTİDAR KAVGASI PEŞİNDEYDİLER BU HABER İMAMA ULAŞTIĞINDA İNANAMADI VE DAHA SONRALARI ŞÖYLE BUYURDU VALLAHİ ARABIN KENDİ PEYGAMBERLERİ ARDINDAN BANA BÖYLE BİRŞEY YAPACAKLARI AKLIMIN UCUNDAN DAHİ GEÇMEZDİ...İHANET ETTİLER HEM RESURULLAHA HEM EHLİBEYTİNE SONRA NEDENSE ÜMMETİN SECİMİ DİYENLER DAHA SONRA ÖMERİN SEÇİMİNDE ONU YAPMADILAR VE SALTANAT GİBİ TAYİN YAPTILAR SONRA ŞURA

Yorum

Omerin fazileti

Haşa 18 yerde peygamber hata yapmısda omer duzeltmis

Yorum

[quote author=pehlivan link=topic=3091.msg132699#msg132699 date=1317334713]
              Selam olsun Hz. ömer ve onunla omuz omuza çarpışan Sahabi arkadaşlarına,Selam olun unun adaletini gıpta ile 1400 senedir dillenidrenlere... Yazıklar olsun o UMMAN-ı bir nebze olsun tanımayanlara.Ey Hz. Ömer Sen Öbür Dünyada nereye gidersen git ben oraya geleceğim inşallah. Eğer beni yakıştırırsan yanına tabi ki..sana dil uzatan dillerin Kızgın demirlerle nasıl dağlandığınıhep beraber göreceğiz inşallah..

AMA HATTABIN OĞLU ÖMERLE aynı yere gitmezsem namerdim.çÜNKÜ SAĞINDA HZ. MUHAMMED SOLUNDA Hz. ALİ vardır.arka taraflarında ebubekir ve osman.gurban olurum hepsine onların.Duanı eksik etme dostum.GURUR DUYARIM.SEN DE İMAMALRININ GİTTİĞİ YERE GİT...
              Hz ömere dil uzatanların dilini kopartmazsam namerdim.Ona veledi zina diyenlerin asıl kendileridirler :::EDIT:::

:::EDIT:::
              [/quote]

ona veledi zina diyen yok kötü söz sahibine aittir bunu unutma pehlivan
              Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
              İmam Ali (a.s)

Yorum

2. Halife Ömerin sünni müslümanlar nezdinde ehli sünnetin mukaddesi gibi bir konumu var, doğru veya yanlış, o insanlar onu mukaddesleri olarak bilmektedirler.

Rehberin, ehli sünnetin mukaddesatına hakareti yasak etmesi gibi bir durum da söz konusu.

Şii müslümanlar neden şianın ehlibeytin, islam inkılabını, bütün müslümanların ve mazlum insanlık dünyasının hal hazırda canlı ve her an bunlara zarar veren amerikan israil emperyalizm ve siyonizminin define vurguyu bırakıp ta hala şu an pratikte zarar verme imkanı olmayan hayali ve cansız düşmanlarla uğraşmakta, boşa vakit kaybetmektedirler.

Gerçi Ali Şiası şiileri elbette bu gün her alanda hem islamın hem insanlığını yılmaz savunucuları, islami vahdetin de en büyük müdafileridir ancak, yine de bu basireti gösteremeyip mezhebi ve talihsiz polemiklerle vakit kaybeden kardeşlerimiz de maalesef bulunmakta.
                Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

pehlivan kardeşimizin 30 ekimde yazmış olduğu mesaj azso61 hocamın yazısına çok benziyor. Allah azso61 hocamı ve beni ve sizleri muzaffer etsin. Dua ile yad etmekten daha güzel ne olabilir.
                  [center]
                  ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                  [center]
                  Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                  Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

HATTA ŞÖYLE BİR HADİSTE NAKLEDERLER HAŞA SÜMME HAŞA PEYGAMBERLİK ÖMERE GELECEKTİ AMA CEBRAİL A.S KENDİNİ ŞAŞIRDI VE MUHAMMED S.A.A HE GETİRDİ BÖYLE BİRŞEYDEN ALLAHA SIĞINIRIZ VE ŞÖYLE BİR HADİSTE VARDIR RESURULLAHLA ÖMER NE KADAR TARTIŞMIŞLARSA ALLAHUTEALA HAŞA VE YİNE HAŞA ÖMERİ HAKLI ÇIKARTIRDI

Böyle bir hadis uydurma diyecem ama bunun uydurması bile yok. Düpe düz yalan.Ama Hz. Ömerin halifeliğine dair uydurma hadisin bile uydurması Hz Ömer adına değil,Gulat Şianın uydurduğu bir yalandır.

Hz. Ömer adına söylenen hadis benden sonra Peygamberlik olsa o muhakkak Ömer olurdu şeklindedir.Bu tip kendir uydur kendir inan saçmalığı yerine Velayet Nübüvvetten üstündür diyen , kendisi gibi düşünmeyenlere cenneti haram kılıp cehenneme gönderen içinizdeki cehalete bakın.İnatla mezhepler arası tefrika yayğınlaştırma beyhudeliğiyle ugraşaçağınıza buna ilk başta kendi içinizde dolanan çelişki ve hatalar üzerinden yaparsanız daha faydalı iş yaparsınız kendiniz için.
                    Yani aynaya bakın ve gözünüzdeki mertegin derdine düşün tabi sözüm tefrika ve düşmanlıktan sıyrılarak Ali Şeriatinin tesbitiyle ümmet bilincine sahib hakiki Ali Şiasına sarılanlara değil, nefret, sövğü ve düşmanlık şiasına.Bana sende emevi sünniliği ikazı yapaçaksanız boşuna yorulmayın hamd olsun buna hiç sapmadım .

Ben tüm ümmeti bir ailenin bireyi olarak görüyorum ve ötekileştirmekten Şeytandan sakınır gibi sakınıyorum.Size de tavsiyem budur. Elinize somut bir şey geçmese bile en azından başkasının hakkına girmekten emin olursunuz.

Yorum

Hz. Ömer adına söylenen hadis benden sonra Peygamberlik olsa o muhakkak Ömer olurdu şeklindedir
                      buna uydurmada olsa bir tane delil göster de senin uydurmadığını bileyim evvela ehli sünnetin bir çoğu kendi kendinden hadisler uydurmuş ve ona sorulduğunda da böyle değil ama buna benzer bir hadis duymuştum şeklinde cevaplar görmüştük.

benim bildiğim o hadis şöyledir:

478-Resulullah (s.a.a) [Tebük'e doğru yola çıkıp Ali'yi Medi-ne'ye ve ailesi üzerine gözetleyici bıraktığında Ali'nin (a.s) "Ey Allah'ın Resulü! Bazı insanlar diyorlar ki: Sen, beni ağırlık olarak gördüğün için geride bıraktın!" demesi üzerine ona hitaben verdiği cevabı]: Ey Ali! (Halk arasında) bir imam ve bir emir olmalıdır. Ben imam, sen de emirsin. Acaba bana olan konumunun Harun’un Musa’ya olan konumu gibi olmasını istemez misin; nitekim o, İsrail oğulları içinde Harun’u kendi yerine bırakmıştı. Sadece şu var ki, benden sonra kendisine vahiy gelecek bir peygamber yoktur! Andolsun Allah’a, seni kendi görüşümle geride bırakmadım, kendi görüşümle seni kendimden sonra yerime ata-madım ve kendi görüşümle seni emir yapmadım. Ben sadece (Allah’ın emrini yerine getirme hususunda) bir memurum.
                      Kaynak:(478)-Şerhu’l-Ahbar, c.2, s.195, h.530, Sad b. Ebi Vakkas’tan.

Ümmü Seleme Kanalıyla

479-Resulullah (s.a.a) [Ümmü Seleme'ye hitaben]: Bu, Ali b. Ebu Talib’dir. Onun eti, etimdendir; kanı kanımdandır. Onun bana olan konumu Harun’un Musa’ya olan konumu gibidir. Sadece benden sonra peygamber yoktur.

480-Resulullah (s.a.a): Ey Ümmü Seleme! Şüphesiz Ali’nin eti etimden, kanı kanımdandır ve onun bana olan konumu Harun’un Musa’ya olan konumu gibidir; ancak benden sonra peygamber yoktur.

481-Resulullah (s.a.a) [Ümmü Seleme'ye hitaben]: Bu Ali’nin eti etime, kanı kanıma karışmıştır ve onun bana olan konumu Harun’un Musa’ya olan konumu gibidir. Ancak benden sonra peygamber yoktur.

Kaynak: (479)-el-Mucemu’l-Kebir, c.12, s.15, h.12341; el-Menakıb, Harezmî, s.142, h.163; Kifayetu’t-Talib, s.168; İlelu’ş-Şerayi, s.66, h.3; Beşaretu’l-Mustafa, s.167; el-Yakin, s.173, h.30 ve s.185, h.38, tamamı İbn-i Abbas’tan; s.415, h.154, İmam Ali’den (a.s), o da Resulullah’tan (s.a.a).
                      (480)-Tarih-i Dımeşk, c.42, s.42, h.8372; el-Emali, Şeyh Tusî, s.50, h.65, her ikisi de İbn-i Abbas’tan.
                      (481)-el-Mahasin ve’l-Mesavî, s.44; Şerhu’l-Ahbar, c.2, s.201, h.531; el-Menakıb, Kufi, c.1, s.355, h.281, tamamı İbn-i Abbas’tan.

482-İmam Bakır (a.s) [Enes b. Malik'ten]: Peygamberin (s.a.a) yanında bulunduğum bir vakit ansızın “Şimdi gelir” diye söylendi. “Anam-babam sana feda olsun, kim (gelecek)?” diye sordum. “Müslümanların efendisi, müminlerin emiri, vasilerin en hayırlısı ve insanların içinden peygamberlere en yakın olan kişi!” diye cevap verdi. Derken Ali (a.s) çıkageldi. Sonra Ali’ye (a.s) dönerek: Bana olan konumunun Harun’un Musa’ya olan konumunda olmasını istemez misin, dedi.

Kaynak: (482)-el-Yakin, s.141, h.10, Cabir el-Cufî’den; Keşfu’l-Gumme, c.1, s.343.

Ashaptan Bir Grubun Huzurunda
                      483-Tarih-i Dımeşk [Abdullah b. Abbas'tan]: Ömer, yanında bulunan bir cemaatle İslam’da sabıkası olanları konuşuyordu. (Bir ara) şöyle dedi: Ali’ye gelince; ben Resulullah’ın (s.a.a) onun hakkında üç hasletten söz ettiğini işittim. O özelliklerden sadece birine sahip olabilmeyi çok isterdim. Bu, benim için güneşin üzerine yansıdığı her şeyden daha sevimli olurdu!
                      Ben, Ebu Ubeyde, Ebubekir ve sahabeden bir grubun huzu-runda elini Ali’nin omzuna vurarak ona hitaben şöyle buyurdu: Ey Ali! Sen müminler arasında ilk iman edensin, Müslümanlar arasında ilk İslam’a girensin ve senin bana olan konumun Harun’un Musa’ya olan konumu gibidir.

484-er-Riyazu’n-Nazra [Ömer b. Hattab'dan]: Resulullah’ın (s.a.a) Ali hakkında üç hasletten söz ettiğini işittim. Bu özelliklerden sadece birine sahip olabilmeyi çok isterdim.
                      Ben, Ebu Ubeyde, Ebubekir ve ashabından bir grubun birlikte olduğu bir anda Peygamber (s.a.a) elini Ali’nin omzuna vurarak ona hitaben şöyle buyurdu: Ey Ali! Sen müminler arasında ilk iman edensin, Müslümanlar arasında ilk İslam’a girensin ve senin bana olan konumun Harun’un Musa’ya olan konumu gibidir.

Kaynak: (483) -Tarih-i Dımeşk, c.42, s.167, h.8581; el-Menakıb, Harezmî, s.54, h.19; Kenzu’l-Ummal, c.13, s.124, h.36395.
                      (484)-er-Riyazu’n-Nazra, c.3, s.118; Kenzu’l-Ummal, c.13, s.122, h.36392, el-Kuna kitabında Hakim’den ve el-Elkab kitabında Şirazî’den; Keşfu’l-Gumme, c.1, s.86; Keşfu’l-Yakin, s.47, h.24 (metinde belirtilen hadise ilave olarak bu kaynakta şu bölüm de yer almıştır: “Ey Ali! Sana buğz ettiği halde beni sevdiğini zanneden yalan söylemiştir!”); Biharu’l-Envar, c.38, s.246, h.41.

[center]
                      [center]

Yorum

diğer eleştirilerinize konu ile alakası olmadığı için cevap vermeyecem.
                        [center]
                        [center]

Yorum

Ben Hz Ömer adına söylenen hadisin sıhhati hakkında uydurma yada sahihtir diye bir iddiada bulunmadımki.

Sadece Hz Ömer adına Cebrailin nübüvvet getirme hadisinin Hz Ömer adına diye yazılmasına yalan dedim. Zira bu hadisin en meşhur şekliyle şia Hz Ali adına oldugunu söylüyorlar.
                          Kendi uydurmalarınıza sahip çıkın ve sünnilere yamamayın.

Bundan öte aşırı fazilet yarışına mesnet edilen hadislerin çoğunun uydurma olduguna dair, uydurma hadis hakkında çalışan ilim ehlinin yayğın kanaatleri var.

Bende bu tip hadislerin çoğunu bu şekilde değerlendiriyorum.

Kur'anla sağlaması yapılmayan, birisini, bir meşrebi, bir gurubu işaret eden pek çok hadis ,üstüne üstlükde Kur'an ayetleriyle çelişiyorsa uydurmadır.

Yazdığınız hadisleri birde bu gözle bakın ve bana sen ne düşünüyon diye sorma zahmetinde bulunmayın.

Zaten ben bunlara inanmadığım için şia değilim ve sen onun için şiasın.

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim..

Üstad Fadlallah(ra) mezhebi çekişmenin iç yüzünü ortaya vururken neticede bir kaç soru yöneltiyordu..Allame Fadlullah

şu soruları yöneltiyor :" İslam aleminde mezhebi özellik gösteren konulardaki ihtilafların çok geniş bir boyutta

alevlendirilmesi niçin bu kadar kolay olmakta? Aynı dinin evlatlarını bölüp parçalamada en zayıf halkayı niçin mezhebi

durum oluşturmaktadır?"

İşte görüldüğü gibi bir kaç kelime bizleri birbirimize düşürmeye yetiyor.. Birinin daha ilk mesajında Hz.Ömer'e tavır

takınması olayın iç yüzünü sanırım göstermektedir..Düşünüp anlayabilene..
                            La Şii , La Sunni , İlla Vahdeta İslami..!!

Yorum

İşte görüldüğü gibi bir kaç kelime bizleri birbirimize düşürmeye yetiyor.. Birinin daha ilk mesajında Hz.Ömer'e tavır takınması olayın iç yüzünü sanırım göstermektedir.
                              Kardeş bu ithamınız banamı. Şayet bana ise ben asla Hz. Ömer'e tavır takınmadım tersine ona karşı isnat edilen yalanlara tavır takındım.
                              [/color]

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim..

[quote author=mkaradas link=topic=3091.msg135529#msg135529 date=1321374426]
                                Kardeş bu ithamınız banamı. Şayet bana ise ben asla Hz. Ömer'e tavır takınmadım tersine ona karşı isnat edilen yalanlara tavır takındım.
                                [/quote]

Sözüm size değil , 2aydır üzerinde konuşulmayan konuya yeni üye olan birinin hemen daha ilk mesajında Hz.Ömer'e

tavır takındığını ve bunun üzerinde düşünülmesi gerektiğini vurguladım..Hz.Ömer bizim neznimizde büyük

sahabidir..Bizim önemle değer verdiğimiz büyük bir sahabiye hakaret edilmesi çok çirkince bunuda

belirteyim..

La Şii , La Sunni , İlla Vahdeta İslami..!!

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X