Ynt: ilk dönemde Ebu Bekir ve Ömer'in en üstün sahabe olduğu inancı varmıydı?
[quote author=ahmed.nazif date=1392734545 link=topic=25344.msg172495#msg172495]
Hz.Ali tavrını koysa yüzde ondan fazla kopuş olmazdı..Hz. Ebu mUSA'YI isteyen genelde kurralardı..
O önemli değil..
Hariciler tarihde 50 kişiyle bin kişiye kafa tutmuş hatta kendinden yüzlerce kat orduları tarümar etmişlerdi..Diyelimki ordunun yarısı koptu-mümkün değil ama-..Geri kalan ordu zafere şans vermeye değmez miydi?[/quote]
hakemciler "tamam biz burda oturuyoruz git istediğini yap" mı diyorlardı ki? "Eşteri geri çağır yoksa seninle savaşırız" diyorlardı ahmaklar! şu halde imam a.s'ın savaşacağı kim kalıyordu?
ordu sayısında attığın gibi hakemcilerin sanki sadece savaştan çekildikleri görünümü vermekte de atıyorsun.
aynısını soruyorum: Rasulullah s.a.a Hz. Hüseyin a.s'ın Kerbelada şehit edileceğini daha önceden haber vermişti. ki, bu sadece sünni kaynaklarda mütevatirdir. niye Kerbela'ya gitti?
bol keseden ha? üstelik bizimkiler ha? öyleyse bir de burdan bak: قول الامام علي ع سلوني قبل ان تفقدوني من كتب السنة واحاديث صحيحه السيد كمال الحيدري حفظه الله
kaçış yolu değil, her kesin hatta sıradan bir cahilin bile bildiği bir şeyi söylüyorum. o da şu, muhalife muhalifin kaynağından delil gösterilir. ben Huzeyfe r.a'ın sözünü Emevi kaynağından sana yani bir Emeviye karşı delil getiriyorum çünkü bu zaten benim nezdimde mevcut. ama Selman r.a'ın sözü benim nezdimde mevcut değil.
[quote author=ahmed.nazif date=1392734545 link=topic=25344.msg172495#msg172495]
Hz.Ali tavrını koysa yüzde ondan fazla kopuş olmazdı..Hz. Ebu mUSA'YI isteyen genelde kurralardı..
O önemli değil..
Hariciler tarihde 50 kişiyle bin kişiye kafa tutmuş hatta kendinden yüzlerce kat orduları tarümar etmişlerdi..Diyelimki ordunun yarısı koptu-mümkün değil ama-..Geri kalan ordu zafere şans vermeye değmez miydi?[/quote]
hakemciler "tamam biz burda oturuyoruz git istediğini yap" mı diyorlardı ki? "Eşteri geri çağır yoksa seninle savaşırız" diyorlardı ahmaklar! şu halde imam a.s'ın savaşacağı kim kalıyordu?
Haricilerin 50 kişiyle binlerce kişilik orduya kök söktürdüğü yerde Hz. Ali nin 50 bin kişilik ordusu -atıyorum- kendinden 2 kat ordu karşısında bu kadar mı şansızdı..
Hz. Ali madem geleceği biliyor neden savaştı , neden hakem tayin etti, bunların hepsi yaşanacaksa ve hepsi de hz ali tarafından biliniyorsa bu ne ilginç bir kulluk şeklidir..adeta mecbur olduğun şeyi yapıyorsun elin kolun bağlı.
Sizinkiler Peygamberlere bile vermedikleri geleceği bilme sıfatını imamlara bol keseden dağıtmışlar..Tabi sonuçta Hz. aLİ PEYGAMBERLERDEN DE ÜSTÜN ,ama dışarı ifadesi olarak Hz. Peygamberle üstünlükte eşit(tabi bu eşitlik hikaye, dostlar alış verişte görsün )
Emevi kaynağı olmasın diyerek kendine kaçış yolu mu ayarlıyorsun ?Bunun kaynağı da aynen bu rivayetleri aldığın yer desem?
Yorum