Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Başbakan Erdoğan Aşura Matemine Katılacak

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ben bu topraklarda çok şükür inancımı yaşıyorum sıkıntı çektiğim bazı durumlar hala var olsada bunları insani haklarımı koruyarak ve kullanarak sonuna kadar aramakla elde edebileceğim kanaatindeğim dolayısıyla bu topraklar benim için dinimi yaşadığım ezanı muhammedinin okunduğu topraklardır yani vatandır ve kutsaldır. Bir zerresi benim için vazgeçilmez kanbedeli mekandır
    Valla kardeşim bazı konularda çok geri kalmışsın gibime geliyor. Ulusalcı kemalistlerden etkilendiğin çok açık. Bu gün inançların yaşanmadığı bir tek ülke yok ki. Bu gün rusyada bile inancını en güzel biçimde yaşayabilirsin, Artısı vardır eksisi yoktur. Rusyada inancını yaşayabiliyorsun diye bu rus rejimine sadık olmanı gerektirmediği gibi türkiyedede inancını yaşaman t.c. rejimine sadık olmayı gerektirmez kardeşim.

Vatan islama ram olursa vatandır, İslama ihanet edilen bir zemin olursa, ya orayı islama ihanet edenlerden kurtarırsan, ya kurtarmak için mücadele edersin, ikisini de yapamıyorsan hicret edersin.

Biz de gördüğün gibi her platformda diğer dünya topraklarından hiç bir farkı olmayan, Allahın arzından bir parça olan anadolu topraklarını, ona bir kutsiyet izafe etmeden tağuti rejimlerden kurtarmak ve islama bir secdegah yapmak istiyoruz, kötü mü yapıyoruz. Bizim karşı olduğumuz şey, karşı olduğumuzdan asla haberdar olmayacak dağa taş ova deniz değil, tağuti rejimlerdir, bence biraz okulasınız bu konuları.
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Biz kimseyi kendi aksini iddia etmeden yezit ve muaviye yandaşı olarak görmek gafletine düşmeyiz. Öyle görmek gafletten öte fesat olur siyonizmin istediğini yapmış oluruz
      Merak etme biz de öyle bir gaflete düşmeyiz. Ancak bizim düşmediğimiz bir gaflet daha var. O da muaviye, yezit ve siyonistlerin dostları, biz ehlibeyt dostuyuz deseler bile onların sahte dostluklarına inanmayız. Sanırım anlaşılacaktır değil mi?

Müslümanların siyonizme karşı direnişini pasifize ettiği için siyonistlerden ödül alanlar, Afganistanda sünni devleti kurar kurmaz, ilk savaş açacağım ülke sahabe düşmanı İrandır diyen Hikmetyarın dizi dibinde saygı ile oturanların ehlibeyte sadık dost olacaklarını kim söylüyor. İşte aşağıda, lütfen salim akıl ve ihlaslı bir kalp ile değerlendirin:

Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=hakkaniyet link=topic=18537.msg112028#msg112028 date=1291839879] Sizce imam Rıza memunun davetini kabul ederek ne yaptı? Güzel kardeşim birtakım ideolojik saplantı ve söylemlerin etkisiyle değil dünyayı anlayarak herşeyi yerli yerine koyarak bak dünyaya ve olaylara.
        [/quote]

Hakkaniyet kardeşim bu davet meselesinde İmam Rıza kim? Me'mun kim açıklarmısınız? Erdoğan daveti kabul etti ğine göre o mu İmam Rıza'nın yaptığını yapmış oluyor veya onu çağıranlar mı Me'mun oluyor anlamadım.

ayrıca yıllar önce bizler sisteme ve rejime karşı öz Muhammedi İslam'dan bahsetmeye başladığımızda emin olun sistemle bütünleşmiş, ya bir parti taraftarı olanlar, ya da kendilerine hiç yakışmasa da nur ismini etiket olarak üzerlerinde taşıyanlar aynen sizin verdiğiniz cevapları veriyorlardı bize. "bu topraklar benim için dinimi yaşadığım ezanı muhammedinin okunduğu topraklardır yani vatandır ve kutsaldır. Bir zerresi benim için vazgeçilmez kanbedeli mekandır."

oysa bizim bu sistemle olan mücadelemiz bir varoluş mücadelesidir. hak ve batıl mücadelesidir. dayanağı Kur'an olan bir sistem özlemiyle, dayanağı beşerlerin nefisleri olan hertürlü pisliği, fahşayı, zulmü yasalaştıran bir anayasa olan sistemin mücadelesidir. hak gelince batılın zail olacağı kesin şüphe götürmez bir buyruktur. biz var isek bu batılın olmaması gerekir diyedir tüm mücadelemiz.

eğer sizin ezan ve namazla sınırlıysa mücadeleniz haklısınız. direnişinizi (eğer varsa) bırakabilir, sistemin içine diğerleri gibi yerleşebilirsiniz. ama unutmayın her namaza başlarken getirdiğiniz tekbir bile sizi yalanlayacaktır. çünkü Allah en büyükse ve siz bunu kabullendiğinizi söylemişseniz Onun yasaları karşısında kibirlenen ve o yasaları görmezden gelenlerle mücadele sizin üzerinize de farzdır.

"senin attığın geniş zaman sloganlarını biz yaşayarak geldik güzel kardeşim. " demişsiniz. keşke yaşamaya devam etseymişsiniz. bakın slogan diye küçümsediğiniz ve bunu yaparken de bu mütekebbir, zalim ve tağuti (siz pek hoşlanmıyorsunuz bu kavramdan anladığım kadarıyla ama Kur'anın tarifini biz nefislerimize de kabullendirmişiz o yüzden kullanmaya devam edeceğiz) rejimin sahiplerinin ve bu rejimi sahiplenenlerinin dilini kullandığınız hakikatleri bırakınca geldiğiniz nokta bu olmuş. artık gerçekler sizin için aşikar değil flulaşmış, görünmez hale gelmiş. yönünüzü şaşırmışsınız. oysa o "sloganlar" yönünüzü bulmanıza kim olduğunuzu hatırlamanıza yardımcı pusulalardır.

neyse ne diyelim siz kendi sevdiklerinizle haşrolacaksınız, biz kendi sevdiklerimizle. Elhamdülillah
        KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

Arkadaslar zaten asura merasimi biraz mecrasindan cikmis,tv nin sesini kisip ASURA programina baksan sanki bir resmi bayram hertafaf bayraklarla donatilmis,kiravatli konusmacilar,sözde lider emmamasiz abasiz,oraya cikan siyasiler kendilerine cikar ve rand saglayip o essiz inkilaba leke düsürüyorlar.Izettin dogan LAIKLIGIN reklamini bir digeri ilimli siiligin reklamini kisacasi ASURA meydaninin kürsüsü takvadan uzak,cikar ve randcilarin boy gösterdigi bir sergi oluyor adeta,hatta bir keresinde bir konusmaci konusmasinin sonunda söyle dedi Allah hz.Hüseynin mekanini cennet etsin,ruhunu sad etsin...nerdeyse diyecekti günahlarini bagislasin kalanlarini Allah sabir versin...
          Kisacasi Erdoganin ve diger siyasilerin davet edilmesini cok yanlis buluyorum

Yorum

[quote author=Adonya link=topic=18537.msg112077#msg112077 date=1291889565]
            Arkadaslar zaten asura merasimi biraz mecrasindan cikmis,tv nin sesini kisip ASURA programina baksan sanki bir resmi bayram hertafaf bayraklarla donatilmis,kiravatli konusmacilar,sözde lider emmamasiz abasiz,oraya cikan siyasiler kendilerine cikar ve rand saglayip o essiz inkilaba leke düsürüyorlar.Izettin dogan LAIKLIGIN reklamini bir digeri ilimli siiligin reklamini kisacasi ASURA meydaninin kürsüsü takvadan uzak,cikar ve randcilarin boy gösterdigi bir sergi oluyor adeta,hatta bir keresinde bir konusmaci konusmasinin sonunda söyle dedi Allah hz.Hüseynin mekanini cennet etsin,ruhunu sad etsin...nerdeyse diyecekti günahlarini bagislasin kalanlarini Allah sabir versin...
            [/quote]

Cennet gençlerinin efendisine Mekanı Cennet Olsun diyor))) işte siyasetçi mantığı..adamlarf kalabalığa baktıkça diyorki içinden bunlar beni desteklese bana oyları akıtsa koltuğa yapışsam bir daha kalkmam)))
            ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

Anlamadığın mehmet[quote author=Adonya link=topic=18537.msg112077#msg112077 date=1291889565]
              [/quote]

Ne alaka inkılabın neyine gölge düşürülmüş. İnkılabı türkiyede tanıtan kişidir bu orginizasyonu meydana getiren. Bırakın internette cihad etmeyide bi dışarıya çıkın bakın ne var ne yok? Bu ülkede mektebin tohumları ve inkılabın anlamı canlar pahasına anlatıldı. İnkılabın mimarı ile aynı havayı soludu bu organizasyonu yapan. Haddinizi bilin

Mehmet ufukalp senle zeynebiyede yapılan etkinliklerde hep karşı karşıya geliyoruz. Rengini belli et kardeşim rengini. Erdoğan kimmiş banene benim için önemli olan türkiye cumhuriyetinin başbakan makamındaki insanının aşuraya katılmasıdır.

Ne tuaf adamlarsınız mektebin yayılması ve doğru anlaşılması bunun yanında uygulanması için çalışanı ve çalışanları nelerle itham ediyorsunuz

Heyyyy mlllet siz neye hizmet ediyorsunuz????? Aklınızı başınıza alın. Bu mektebi tek doğru yaşayanlar sizler değilsiniz. Mektebi doğru anlatmakta başa emmame takıp ortalıkta gezinmekle olmuyor.. Bu mektep emmamesizde insanlara aktarılır. Bilinçsizliğinizin bu kadarınada pes

Yorum

"Heyyyy mlllet siz neye hizmet ediyorsunuz????? Aklınızı başınıza alın. Bu mektebi tek doğru yaşayanlar sizler değilsiniz. Mektebi doğru anlatmakta başa emmame takıp ortalıkta gezinmekle olmuyor.. Bu mektep emmamesizde insanlara aktarılır. Bilinçsizliğinizin bu kadarınada pes"

derdimiz Allah'a, Resulüne ve Ehl-i beyt yoluna hizmet etmektir. sizizn "heyyy" nidanıza muhatap olsak da olmasak da bu derdi içinde yaşayanlardanız.

başımıza emmame takmış da değiliz. biz gözlere takılmış pembe gözlüklere karşıyız.

zaten bu bilinçsizliğimizle öğrenmek istiyoruz, böyle zalim bir rejimin böyle mütekebbir temsilcisinin bu törenlerde işi ne? yoksa Arkadaşlarımız İmamı anarken bu tip zalimlerde yezide fatiha mı okuyacak ya da ne bileyim "helal olsun yezid atamıza bak bunları ne hale getirmiş" mi diyecek?

kusura bakmayın ama mesajınıza hakim olan üsluptan dolayı böyle bir mesaj yazıyorum. yoksa kimsenin soluduğu havaya veya rengine diyeceğimiz yok. bizim niyetimiz Allah'ın boyasıyla boyanmaktır. başka renklerin zerre kadar önemi yoktur.
                KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

Güzel kardeşlerim evvela ben partili yada parti taraftarlığı amacıyla bir şey yazmadım. Lider bildiğim kişiyi tabiki sahiplenir ve savunurum da ucunda ölüm olsa da.
                  Erdoğan bir başkası Ahmet Mehmet hiç fark etmez bahsi olan bir Ülkenin başbakanı ve bu başbakan ilk kez Evrensel Aşura Matem Merasimine katılacağını bildirmiş. Bana göre bu olumlu güzel bir haber ve bana göre o katılmakla hangi gayeyi güderse gütsün katılıyor olması da geçen yıl yayınladığı mesaj da Hüseynin mesajını duyurma gayretiyle çalışan kardeşlerimizin doğru işler yaptığının bu sesi yeterince etkili duyurduklarının bir göstergesidir.
                  Yok başbakanın katılırken gayesi nedir düşüncesi nedir beni çok fazla ilgilendirmez.
                  Ehlibeyt tüm müslümanların ortak değeridir. Bu vurgunun genele yayılması önemlidir. Burada yapılan da budur.
                  Marufu Emretmek(tebliğ) islami bir farzdır. Bunu kendi kendinize yaparsanız çok fazla anlam ifade etmez yada bunu yaparken insanları yezit muaviye taraftarı olarak etiketlerseniz Yaptığınız çağrının tebliğin bir anlamı olmaz.
                  Tarihi gerçekleri bir hoşnutluk içinde yani kimseyi(hiç bir kesimi) itham etmeden aşağılamadan anlatırsanız hem daha anlaşılır olur ve hemde bu ülkede yezit ve muaviyeye kimsenin sahip çıkacağını zannetmiyorum. Çıksa bile çok az sayıda olan bazı kör ve yoz gruplar dışında taraftar bulamazlar.
                  Benim anlatmak istediğim budur.
                  Doğru söylüyorsunuz Hikmetyarın dizinin dibinde resimleri yayınlandı bu başbakanın. Hükümet uygulamalarında dış ve iç siyasetlerinde de bir çok doğru ve yanlışları vardır. Bu onun ve onu kendine önder edinenlerin sorunudur.
                  Bu programa onu davet edenler bu ülkenin başbakanı sıfatıyla davet etmişlerdir. Bundan da doğal ne olabilir.
                  İran İslam Cumhuriyeti Cumhur başkanı da davet etti bu başbakanı ve en iyi şekilde de ağırladı. Ahmedi Nejat da başbakanımızın elini havaya kaldırarak çok güzel poz verdi.
                  Bir kardeşimiz İmam Rıza ya memunun davetiyle ilgili açıklama istemiş; ben bu örneği verirken sizleri düşünmeye davet etmek istemiştim yoksa ne kimseyi imam yerine kimseyi de memun yerine koymadım.
                  Memun zalim ve imamın hilafet makamını gasp eden bir tağut ken imam onun şehzadelik teklifini kabul etmiş ve sarayda yaşamaya başlamıştır. Tabi bu olay başlı başına bir konudur ama bilinmesi gereken şudur bu bir siyasetti. Ama o gün imamın dostları arasında büyük çalkantı ve sıkıntılara yol açtı. yANİ OLAYLARI TEK BOYUTLU DEĞERLENDİRMEMEK GEREKİR.
                  Güzel kardeşim o sloganlar bizim yaşam felsefemiz ondan vazgeçmek olurmu. Dediğim gibi biz onları yaşayarak geldik ve yaşamaya devam ediyoruz Allahın izni ile.
                  Biz yani şunu iyi anlamalıyız daha doğrusu şunu iyi anlamadığımızı düşünüyorum İmamlar(as) asıl gayeleri devlet kurmak iktidarı ele geçirmek miydi?
                  Yoksa İnsanın yaşam perspektifi olan İslam dinini fertten aileye aileden topluma ve yaşamsal anlamda tüm genele yaymak mıydı?
                  Eğer din insanların yaşamında hayat bulsa bunları tartışmaya mahal olurmu?
                  Mesele bundan ibarettir. Bu konu gereyinden fazla yer tuttu bunula ilgili artık yazmayı düşünmüyorum.
                  İslami mücadele, devlet anlayışı vesair konularda görüş alışverişinde bulunmak isteyen arkadaşlar olursa email adreslerini yazsınlar email yoluyla fikir alışverişinde bulunalım.
                  Allah Hüseyni hakkıyla tanıyıp hakkıyla anlayıp onu hakkıyla yad edenlerden etsin bizleri. Allah bizleri onların izinden ayırmasın. Amin...

Yorum

çok ilginç şeyler yazılmış bir o kadar da üzücü...

Aşuranın neyi eksikti de başbakanın katılımıyla o giderilecek, tebliğ aşura ile mi yapılır? Eğer insanlar kanallar arasında gelip geçerken ya da benzeri bir sürü kalabalıkların (bu kalabalık tv başındaki insanın gözüyle bir ifadedir) binlercesinin haberinin yapıldığı bir ortamda izleyici için ne önemi ne mesajı olur.. tebliğ birebir bir eğitim meselesi bir bilgilendirme bir şuur kazandırma meselesidir..

açıkçası bizim oylarımıza muhtaçla gelsinler aşuramıza biz de bunlar da karşılıklı birbirimizden istifade edelim düşüncesi de bana mektebin duruşuna epey yara getirecek bir duruş..

şöyle bir geriye çekilip yaptığımıza bir baksak diyorum.

hazır filmi de varken daha iyi değerlendirebiliriz elimizde bilgiler yeterince var:

İmam Rıza a.s. bu aşura matem merasimini düzenliyor olsa.. ve başbakan (Me'mun) katılacak olsa.. ne olurdu? İmam Memun zamanında bayram namazı kıldıracağı zaman kral Me'munu yeşil elbise giyerek nasıl rezil etti. Tüm taraftarlarını abbasilerin siyah elbisesinden farklı elbise giymeleri konusunda uyararak abbasileri sildi götürdü sonunda kıral ve taraftarları bile yeşil elbise giymek zorunda kaldılar. yıllar yılı bayrakları resmi kıyafetleri siyahken..

İmam a.s. bunu işte insiyatifi eline almak için yaptı. onların lider görünümü silmek için. bu tek emirle bile her şeyin kendi kontrolünde olduğunu gösteriyordu İmam.. Ve asla da ipleri tağutlara kaptırmayacağını, onlar karşısında aşağılık kompleksine kapılmayacağını onlardan emir almayacağını onların meşruluğunu ve emrediciliğini saymadığını..

bir de böyle düşünelim bu günü kıyaslayalım derim...

bizler meselelerimizi ne zaman 14 masumumuzun örneklikleri ve hükümleri doğrultusunda düşünmeyi öğreneceğiz?..

Yorum

Safevi şiası zihniyeti; Öz Muhammedi İslam ve Ali Şiasının öğretilerini olduğu gibi değil de istediği gibi inanma zihniyetidir.
                      Safevi şiasına göre, sanki yeryüzünde tek tağut muaviye ve yezitmiş gibi, sanki tek habaset ümeyyeoğulları imiş gibi, sanki tağuta kıyam etmek sadece İmam Huseynin görevi imişçesine bir tavır içerisindedir.
                      Bu anlayıştır gebermiş gitmiş, yeryüzünde mezarı bile bulunmayan soyut bir yezit karşıtlığı için, yaşayan, egemen, emperyalist işbirlikçisi tağuti düzen yöneticilerini aşura merasimlerinde görmek isteyen.
                      Bu İmam Huseyni anlamamaktır. İmam Huseyni anlamaktan kasıt onun izinden, yolundan gitmek, onu örnek almak, onun o günkü misyonunu gün icra etmek, o nasıl tağutlara kıyam etmişse, bu günde zamanın tağutlarına kıyam etmektir.
                      Yoksa aşura bir ritüel değildir. Aşuranın anlamını idrak edemeyenlerdir ki, elleri müslümanların kanlarında olanlarla işbirliği içerisinde olanlarla, düzenledikleri törenlerine katılmakla onore olmayı düşünmekteler. Yazık.

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=18537.msg112124#msg112124 date=1291936416]
                        çok ilginç şeyler yazılmış bir o kadar da üzücü...

Aşuranın neyi eksikti de başbakanın katılımıyla o giderilecek, tebliğ aşura ile mi yapılır? Eğer insanlar kanallar arasında gelip geçerken ya da benzeri bir sürü kalabalıkların (bu kalabalık tv başındaki insanın gözüyle bir ifadedir) binlercesinin haberinin yapıldığı bir ortamda izleyici için ne önemi ne mesajı olur.. tebliğ birebir bir eğitim meselesi bir bilgilendirme bir şuur kazandırma meselesidir..

açıkçası bizim oylarımıza muhtaçla gelsinler aşuramıza biz de bunlar da karşılıklı birbirimizden istifade edelim düşüncesi de bana mektebin duruşuna epey yara getirecek bir duruş..

şöyle bir geriye çekilip yaptığımıza bir baksak diyorum.

hazır filmi de varken daha iyi değerlendirebiliriz elimizde bilgiler yeterince var:

İmam Rıza a.s. bu aşura matem merasimini düzenliyor olsa.. ve başbakan (Me'mun) katılacak olsa.. ne olurdu? İmam Memun zamanında bayram namazı kıldıracağı zaman kral Me'munu yeşil elbise giyerek nasıl rezil etti. Tüm taraftarlarını abbasilerin siyah elbisesinden farklı elbise giymeleri konusunda uyararak abbasileri sildi götürdü sonunda kıral ve taraftarları bile yeşil elbise giymek zorunda kaldılar. yıllar yılı bayrakları resmi kıyafetleri siyahken..

İmam a.s. bunu işte insiyatifi eline almak için yaptı. onların lider görünümü silmek için. bu tek emirle bile her şeyin kendi kontrolünde olduğunu gösteriyordu İmam.. Ve asla da ipleri tağutlara kaptırmayacağını, onlar karşısında aşağılık kompleksine kapılmayacağını onlardan emir almayacağını onların meşruluğunu ve emrediciliğini saymadığını..

bir de böyle düşünelim bu günü kıyaslayalım derim...

bizler meselelerimizi ne zaman 14 masumumuzun örneklikleri ve hükümleri doğrultusunda düşünmeyi öğreneceğiz?..
                        [/quote]

Yorum

Gücüme gidiyor ya İmam Huseyn (a.s.),

Sen ki dünyalara sığmayacak bir temiz kalp ve engin fikirlerin sahibiydin. Buna rağmen seni anlamadılar ve katlettiler..hayır hayır seni anladıkları için katlettiler... Kararmış bu kadar kalpler arasında sana yer yok dediler. Bu kahrolasıca aşağılık dünyada senin yaşaman çok görüldü. Zulüm çarklarının arasına soktun ellerini, evlatlarını canlarını ailenin tüm fertlerini.. Bu yüzden engeldi tüm varlığın zulüm düzeninin sürmesi için..

Sana kıydılar ya İmam Huseyn (a.s.) efendim. Gücüme gidiyor nasıl bu dünya zalimlere kalır. Sanki onlar yaratmış gibi. Sanki bu dünya malı mülkü hükümranlığı onlarınmış ve güçlü olan onlarmış gibi..

Sana bir yer bulamadılar bu aşağılık yeryüzü yaşamında. Onca putlar varken insanların omuzlayıp, omuzlarına tırmanarak diğerlerine tepeden baktıkları.. Ama sana , kirlenmiş bu yeryüzünde bir temiz toprak parçası bulamadılar. Seni sığdıramadılar ya İmam Huseyn (a.s.)

Sensiz yaşamaksa benim gücüme gidiyor.. Onca müstekbirlerin planları boşa çıksın, görülsün çağın karanlık yüzü, güç ve servet sahiplerinin dindar maskeli sömürgeci şeytani yüzleri açığa çıksın diye verdiğin savaşında, hala gizlenmiş yüzler hüküm sürerken aramızda..

Belki de senin için timsah gözyaşları dökenler de senin senin katlinin fermanını yazıyorlarken... Gücüme gidiyor seninle beraber onların da ağlıyor olmaları.. Her şeye bir kılıf bulan Muaviye misali şeytani fikirlilerin din adına dünyayı ellerinde tutuşları, yeryüzünün yüzü suyu hürmetine yaratıldığı dedenin adıyla yatıp kalkmaları sahte sahiplenişleri gölgesinde yaşamak benim gücüme gidiyor..

Sen haykırdın silinmemecesine bu bağlara, dağlara taşlara saraylara.. Özgürlüğü, kıyamı adaleti, zulmün kara yüzünü saltanatın despotluğun, paraya pula kul oluşun zulüm düzeninin yükselmesinde ne gibi etkisi olduğunu.. Benliğini yitirmiş, hayatı yemekle iş yeri arasında geçen, düşünmez çağdaş kölelerinin, senin: “YOK MU ŞU GÖK KUBBE ALTINDA BANA YARDIM EDECEK BİRİ!” feryadını hiç duymamaları.. Kul olmaları kendi tepelerinde ilahlık taslayan, ha bire mal ve servet biriktirip sonra onları sömürmek için yeni tuzak, düzen ve sloganlar düzen çağdaş Muaviye tipli siyasilere kul olduklarını gördükçe.. İçimde biriken Ya Huseyn (a.s.) feryadını açığa çıkarıp, avazımın çıktığı kadar bağıramamak gücüme gidiyor. Onlar gibi bir düzene razı olmuş görünmek ve bu Yezidî düzenin hakim olduğunu kabullenmiş gibi kabullenmişler arasında hayatımı harcamak.. Gücüme gidiyor..

Ey şanlı Efendim (a.s.). Sen yükselttin insanlık onurunu vicdanlarda, göz yaşlarına kıyam kelimesini sen yazdın. Boşa yaşanmayacağını sen öğretin çağları aşarak silinmemecesine yükselttiğin çığlığınla.. Mazlumcasına ölürken bu acıyı vicdan diye kazıdın tüm insanlığın en silinmeyecek yerine..

Yine de örttüklerini gördüğümde kafirlerin bu hakikati.. Sanki ben de onlardan biriymişim gibi beni gördüklerinde.. Sanki Hüseyn (a.s.) yaşamamış, sanki özgürlük için mücadele eden biri gelip geçmemiş gibi yaşayan et yığınları arasında benim de öyle görünmemden utanıyorum Ey Efendim (a.s.)..

Ben farklıyım diye feryat edesim geliyor. Ve tapmam sizin taptığınız siyasilere, çağdaş vazgeçilmez putlarınıza. Benim hayatımı veren ne sizin devletiniz ne sizin piyasa şartları ekonominiz ne Allah'ın karıştırılmadığı necis siyasi düzeniniz, ne sizin yükselttiğiniz tağuti meclisiniz.. Ne namaz kılmaları gösteriş için birilerinin Yahudi izin ve patentli mercedesler içinde..

Ben yokum Ey Efendim (a.s.) çağdaş putlara tapanların arasında.. Onlardan beriyim.. Sen Allah'ın yasalarını hakim kılmak için, tağutla Allah hükümlerinin farklılığını göstermek için şehadete yürüdün. Ben Sen’den yanayım.. HA YEZİT (L.A.) GİBİ GÜNAHI AÇIKÇA İŞLEYEN BİRİ BAŞTA OLMUŞ; HA GÜNAHI AÇIKTAN İŞLEYENLERE OLABİLDİĞİNE ÖZGÜRLÜK VERMİŞ BİRİ; YA DA BÖYLE BİR DÜZENİN İŞLETİCİSİ OLMAK İÇİN YARIŞAN YA DA OLARAK ÖVÜNEN BİRİ… HİÇ FARKETMEZ.. Ben hiç birine tapmam.. Ben onlara biat etmedim Ey Efendim Huseyn.. Yeryüzünde varlığına tahammül edilemeyen oğlun mehdi a.f.'e biat ettim ben bu gün..

Ya huseyn, Sen ve Oğlun Kaim şahittir ki ben hiç bir seçimde senin uğruna ne kadar sahibi olduğun kanlar varsa akıttığın, Allah'ın hakim olması gereken kanunlarını gündeme bile getirmeyen siyasilere biat etmedim. Hiç bir zaman oy vermedim onlara.. Necis bildim sanki insanlığın bahtının kararması kölelik düzenin yücelmesi için koydukları kanunları tüzükleri ...

Dinsizliğin para etmediği, benliğini yitirmiş insanların onlara güvenlerinin kalmadığı bir devirde, din adına insanlığı sömürenlere kanmadım ey Huseyn (a.s.). Gücüme gidiyor bu kadar insan görünenlerin, çağdaş kravatlı abdestli kirli sakallı samirilere kul oluşları.. İnsanlığa, Muaviye/Tağuti düzeni ile imamet /ilahi düzenin farkını gösterebilmek için çıkan o yeri ve göğü çınlatan o feryadını hala kimsenin duymaması gücüme gidiyor..

Bir yara her zaman kanıyor içimde ya Huseyn.. Kapanmayacak bir yara.. Din adına insanları seni unutturmaya çalışanların, seni sevdiklerini söylediklerinde, Ehlibeyt’in ne olduğunu bile bilmeyip Ehlibeyt’i de sevdiklerini, ihmal etmediklerini iddia ettiklerinde, hala bunlarla beraber yaşadığım yer yüzünde dolaşmaktan utanıyorum. Gücüme gidiyor onlar gibi yaşamak ya Huseyn... Herr ne kadar olsam da onlardan beri...

Affet bizi ya Huseyn.. Affa layık olamasak da bizi affet. Senin kan kıyam gözyaşına layık olamadık.. Kanınla yazdığın: MAZLUMUN, ZALİMDEN ÖC ALACAĞI GÜN, ZALİMİN ZULMETTİĞİ GÜNDEN DAHA ÇETİN OLACAKTIR! sözün gibi destansı kıyam ifadelerini biz yazamadık insanlığın kara kararmış bahtlarına, kapanmış şuurlarına, aç gözlülükle dünya ve mal sevgisiyle satın alınmış iradelerine, başkalarına teslim ettikleri akıl ve benliklerine.. Yazamadık..

Affet bizi..

Utanıyoruz..

Bunları ifade etmek gücüme gidiyor.. Affet..yine de.. Çünkü sen mazlumsun ey Efendim, bizi anlarsın.. Nasıl kandırılmış bir çağda yaşadığımıza tanıksın hem sen hem Oğlun o Beklenen ... Öc Alıcı (a.f.)..

Yorum

Bir yara her zaman kanıyor içimde ya Huseyn.. Kapanmayacak bir yara.. Din adına insanları seni unutturmaya çalışanların, seni sevdiklerini söylediklerinde, Ehlibeyt’in ne olduğunu bile bilmeyip Ehlibeyt’i de sevdiklerini, ihmal etmediklerini iddia ettiklerinde, hala bunlarla beraber yaşadığım yer yüzünde dolaşmaktan utanıyorum. Gücüme gidiyor onlar gibi yaşamak ya Huseyn... Herr ne kadar olsam da onlardan beri...
                            Maalesef.

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=18537.msg112167#msg112167 date=1291991155]
                              Gücüme gidiyor ya İmam Huseyn (a.s.),

Sen ki dünyalara sığmayacak bir temiz kalp ve engin fikirlerin sahibiydin. Buna rağmen seni anlamadılar ve katlettiler..hayır hayır seni anladıkları için katlettiler... Kararmış bu kadar kalpler arasında sana yer yok dediler. Bu kahrolasıca aşağılık dünyada senin yaşaman çok görüldü. Zulüm çarklarının arasına soktun ellerini, evlatlarını canlarını ailenin tüm fertlerini.. Bu yüzden engeldi tüm varlığın zulüm düzeninin sürmesi için..

Sana kıydılar ya İmam Huseyn (a.s.) efendim. Gücüme gidiyor nasıl bu dünya zalimlere kalır. Sanki onlar yaratmış gibi. Sanki bu dünya malı mülkü hükümranlığı onlarınmış ve güçlü olan onlarmış gibi..

Sana bir yer bulamadılar bu aşağılık yeryüzü yaşamında. Onca putlar varken insanların omuzlayıp, omuzlarına tırmanarak diğerlerine tepeden baktıkları.. Ama sana , kirlenmiş bu yeryüzünde bir temiz toprak parçası bulamadılar. Seni sığdıramadılar ya İmam Huseyn (a.s.)

Sensiz yaşamaksa benim gücüme gidiyor.. Onca müstekbirlerin planları boşa çıksın, görülsün çağın karanlık yüzü, güç ve servet sahiplerinin dindar maskeli sömürgeci şeytani yüzleri açığa çıksın diye verdiğin savaşında, hala gizlenmiş yüzler hüküm sürerken aramızda..

Belki de senin için timsah gözyaşları dökenler de senin senin katlinin fermanını yazıyorlarken... Gücüme gidiyor seninle beraber onların da ağlıyor olmaları.. Her şeye bir kılıf bulan Muaviye misali şeytani fikirlilerin din adına dünyayı ellerinde tutuşları, yeryüzünün yüzü suyu hürmetine yaratıldığı dedenin adıyla yatıp kalkmaları sahte sahiplenişleri gölgesinde yaşamak benim gücüme gidiyor..

Sen haykırdın silinmemecesine bu bağlara, dağlara taşlara saraylara.. Özgürlüğü, kıyamı adaleti, zulmün kara yüzünü saltanatın despotluğun, paraya pula kul oluşun zulüm düzeninin yükselmesinde ne gibi etkisi olduğunu.. Benliğini yitirmiş, hayatı yemekle iş yeri arasında geçen, düşünmez çağdaş kölelerinin, senin: “YOK MU ŞU GÖK KUBBE ALTINDA BANA YARDIM EDECEK BİRİ!” feryadını hiç duymamaları.. Kul olmaları kendi tepelerinde ilahlık taslayan, ha bire mal ve servet biriktirip sonra onları sömürmek için yeni tuzak, düzen ve sloganlar düzen çağdaş Muaviye tipli siyasilere kul olduklarını gördükçe.. İçimde biriken Ya Huseyn (a.s.) feryadını açığa çıkarıp, avazımın çıktığı kadar bağıramamak gücüme gidiyor. Onlar gibi bir düzene razı olmuş görünmek ve bu Yezidî düzenin hakim olduğunu kabullenmiş gibi kabullenmişler arasında hayatımı harcamak.. Gücüme gidiyor..

Ey şanlı Efendim (a.s.). Sen yükselttin insanlık onurunu vicdanlarda, göz yaşlarına kıyam kelimesini sen yazdın. Boşa yaşanmayacağını sen öğretin çağları aşarak silinmemecesine yükselttiğin çığlığınla.. Mazlumcasına ölürken bu acıyı vicdan diye kazıdın tüm insanlığın en silinmeyecek yerine..

Yine de örttüklerini gördüğümde kafirlerin bu hakikati.. Sanki ben de onlardan biriymişim gibi beni gördüklerinde.. Sanki Hüseyn (a.s.) yaşamamış, sanki özgürlük için mücadele eden biri gelip geçmemiş gibi yaşayan et yığınları arasında benim de öyle görünmemden utanıyorum Ey Efendim (a.s.)..

Ben farklıyım diye feryat edesim geliyor. Ve tapmam sizin taptığınız siyasilere, çağdaş vazgeçilmez putlarınıza. Benim hayatımı veren ne sizin devletiniz ne sizin piyasa şartları ekonominiz ne Allah'ın karıştırılmadığı necis siyasi düzeniniz, ne sizin yükselttiğiniz tağuti meclisiniz.. Ne namaz kılmaları gösteriş için birilerinin Yahudi izin ve patentli mercedesler içinde..

Ben yokum Ey Efendim (a.s.) çağdaş putlara tapanların arasında.. Onlardan beriyim.. Sen Allah'ın yasalarını hakim kılmak için, tağutla Allah hükümlerinin farklılığını göstermek için şehadete yürüdün. Ben Sen’den yanayım.. HA YEZİT (L.A.) GİBİ GÜNAHI AÇIKÇA İŞLEYEN BİRİ BAŞTA OLMUŞ; HA GÜNAHI AÇIKTAN İŞLEYENLERE OLABİLDİĞİNE ÖZGÜRLÜK VERMİŞ BİRİ; YA DA BÖYLE BİR DÜZENİN İŞLETİCİSİ OLMAK İÇİN YARIŞAN YA DA OLARAK ÖVÜNEN BİRİ… HİÇ FARKETMEZ.. Ben hiç birine tapmam.. Ben onlara biat etmedim Ey Efendim Huseyn.. Yeryüzünde varlığına tahammül edilemeyen oğlun mehdi a.f.'e biat ettim ben bu gün..

Ya huseyn, Sen ve Oğlun Kaim şahittir ki ben hiç bir seçimde senin uğruna ne kadar sahibi olduğun kanlar varsa akıttığın, Allah'ın hakim olması gereken kanunlarını gündeme bile getirmeyen siyasilere biat etmedim. Hiç bir zaman oy vermedim onlara.. Necis bildim sanki insanlığın bahtının kararması kölelik düzenin yücelmesi için koydukları kanunları tüzükleri ...

Dinsizliğin para etmediği, benliğini yitirmiş insanların onlara güvenlerinin kalmadığı bir devirde, din adına insanlığı sömürenlere kanmadım ey Huseyn (a.s.). Gücüme gidiyor bu kadar insan görünenlerin, çağdaş kravatlı abdestli kirli sakallı samirilere kul oluşları.. İnsanlığa, Muaviye/Tağuti düzeni ile imamet /ilahi düzenin farkını gösterebilmek için çıkan o yeri ve göğü çınlatan o feryadını hala kimsenin duymaması gücüme gidiyor..

Affet bizi ya Huseyn.. Affa layık olamasak da bizi affet. Senin kan kıyam gözyaşına layık olamadık.. Kanınla yazdığın: MAZLUMUN, ZALİMDEN ÖC ALACAĞI GÜN, ZALİMİN ZULMETTİĞİ GÜNDEN DAHA ÇETİN OLACAKTIR! sözün gibi destansı kıyam ifadelerini biz yazamadık insanlığın kara kararmış bahtlarına, kapanmış şuurlarına, aç gözlülükle dünya ve mal sevgisiyle satın alınmış iradelerine, başkalarına teslim ettikleri akıl ve benliklerine.. Yazamadık..

Affet bizi..

Utanıyoruz..

Bunları ifade etmek gücüme gidiyor.. Affet..yine de.. Çünkü sen mazlumsun ey Efendim, bizi anlarsın.. Nasıl kandırılmış bir çağda yaşadığımıza tanıksın hem sen hem Oğlun o Beklenen ... Öc Alıcı (a.f.)..

[/quote]

Kardeş bu düşüncelerinin Aşuranın Hüzün Yaprakları isimli kitapta yer almasını istermisin.?
                              ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

Tüm yazılarımızı istediğiniz yerde yayınlayabilirsiniz...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X