Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Başbakan Erdoğan Aşura Matemine Katılacak

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

ayrıca konunun başındaki editlenen yerde ne yazıyordu merak ettim.

Yorum

[quote author=Esedullah link=topic=18537.msg111704#msg111704 date=1291496872]
      siz şiiler nasıl yorumluyorsunuz bu katılımları: (erdoğanın ve baykalın katılımını)

1.katılsınlarda ehlibeytin şefaatine mazhar olsunlar

2.kendi reklmamımızı yapmış olalım.yani takiyye

hangisi?
      [/quote]

hiç biri tabi ki.. bunları nerede gördünüz kim yazdı?..

Yorum

bağnaz düşünceler her zaman vardır. Hz Ali as son anlarında bana ne sorarsanız sorun cevaplıyacağım dediğinde adamın biri benim yüzümde kaç sakal var bunun cevabını ver diye bi soru sormuştu. Sizin bu adamdan ne farkınız var? Siz bana bunun cevabını verin bende size sormuş oldğunuz sorunun cevabını vereyim..

Yorum

bana mı dediniz? benim mesajımdan sonra yazdığınıza göre? bna dediyseniz sorunuzu anlamadım?..

Yorum

[quote author=Melis link=topic=18537.msg111648#msg111648 date=1291465447]
            Alnı secdeye değen biri ile namazsız birini bir tutamam itikadım gereği...
            [/quote]Niye?Sayın Deniz Baykalın alnı secde değmiyormu?Adam her Bayram Namazına torunuyla birlikte kılar.Yani alnı secde gören biri.
            Ayrıca Sayın Deniz Baykalın Ramazan oruçunu´da ömrü boyunca tam olarak tuttuğunu çok iyi biliyorum.

Hem itikadına şimdiki CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu çok daha yakındır.Ne de olsa İmamete inananan bir aileden geliyor.

Yorum

Sakin, Sakin birbirinizi kırmadan yazışın, paylaşımda bulununuz. LÜTFEN...

Yorum

Yuh be yuh be'... videolara düşen beline sahip çıkamayanlar mı 12 imama mı inanıyor ,yazıklar olsun be ...Ben Aleviyim deyip her haltı işleyenlerden beriyiz. Aşura gününü aşure çorbasından ibaret zannedenlerden beriyiz .

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=18537.msg111707#msg111707 date=1291500244]
                  hiç biri tabi ki.. bunları nerede gördünüz kim yazdı?..
                  [/quote]

nasıl peki bu katılımlara bakışınız?

Yorum

İmam Hüseyn a.s. matemine herkes katılamaz. Onun için davet gerekir. bu davet özel mistik yollardan layık olanlara ulaşır. Eğer bir insan oraya gelmişse mutlaka özel davet sonucu gelmiştir.

Ancak oradan nasiplenir nasiplenmez onu bilemeyiz. layık ise oradan bol ecir ve bir yıllık yılmak eskimek bilmeyen kıyam ruhuyla ayrılmış olur dökebilmişse göz yaşları onun Yezidlere karşı kin nefret ve kıyam ateşini alevler..

İnsanların iç yüzlerinden biz sorumlu değiliz. gelene neden geldin neden geldi acaba diye bir yaklaşımımız olamaz. Ancak aşurayı saptırmaya kullanmaya kimsenin gücü yetmez... tarih bunun örnekleriyle doludur.

aşurayı kullanmaya çalışanlar dünyada az bir geçimlik.. oysa varılacak yerin kalıcılığı kesin cesası şiddetlidir.

kullanmaya kalksanız dini kullanamayacağını ameli kalabilir mi? cumalar bayramlar namazlar haclar... hatta el kaide ve abd nin kullandığı şekliyle cihadlar bile...

insan türlerine göre kullanımlar mevcut..

eğer orada bulunanların cehaleti sebebiyle kandıklarını kastediyorsanız bundan aşura matem merasimini sorumlu tutamazsınız sanırım...

şahsen benim bakışım ise bu tür törenlere siyasiler gelir ama orada onlara konuşma hakkı tanınmaz sıradan bir insan gibi gelir göz yaşı döker ve istifade eder gider..

Yorum

bir müslümanın aynı yerden iki kere ısırılmaması gerekirken, yine aynı hatalara düçar olup tarihi tekerrür ettirişimizin en hazin örneğidir bu haber. ah Hüseyin'im ah! ki düşmanların yasını tutmaya dostlarının yanına gidiyor. ok atanlar iş bitince sadaklarını ve yaylarını saklayıp gözyaşı dökmeye geliyor.
                      Muaviyeler, Me'munlar senin şecaatinden, takvandan, baş eğmezliğinden bahsediyor. Zilletin kaynağı olanlar, zulümle hükmedenler, "heyhat! minezzille" diyenlerle buluşuyor.
                      sana ağlamaktansa seni anlamanın önemini ortaya koyuyor bu tablo ey İmam. Affet bizi ki senden bi haberiz, düşmanlarınla beraberiz.
                      KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

[quote author=yüzük24 link=topic=18537.msg111863#msg111863 date=1291636184]
                        bir müslümanın aynı yerden iki kere ısırılmaması gerekirken, yine aynı hatalara düçar olup tarihi tekerrür ettirişimizin en hazin örneğidir bu haber. ah Hüseyin'im ah! ki düşmanların yasını tutmaya dostlarının yanına gidiyor. ok atanlar iş bitince sadaklarını ve yaylarını saklayıp gözyaşı dökmeye geliyor.
                        Muaviyeler, Me'munlar senin şecaatinden, takvandan, baş eğmezliğinden bahsediyor. Zilletin kaynağı olanlar, zulümle hükmedenler, "heyhat! minezzille" diyenlerle buluşuyor.
                        sana ağlamaktansa seni anlamanın önemini ortaya koyuyor bu tablo ey İmam. Affet bizi ki senden bi haberiz, düşmanlarınla beraberiz.
                        [/quote]

Yorum

[quote author=ahmed link=topic=18537.msg111814#msg111814 date=1291578833]
                          Yuh be yuh be'... videolara düşen beline sahip çıkamayanlar mı 12 imama mı inanıyor ,yazıklar olsun be ...Ben Aleviyim deyip her haltı işleyenlerden beriyiz. Aşura gününü aşure çorbasından ibaret zannedenlerden beriyiz .
                          [/quote]

Sözünüz biraz ağır ama editlemiyorum. Sadece şunu rica ediyorum. Sözünüzü sadece aleviler için değil...Ben şii'yim deyipde hertürlü haltı yiyenler içinde kullanınız...veya ben müslümanım deyip halt işleyenler...

Yorum

Kardeş aynı ifadeleri tabiki kullanırım, burda konu Alevi kökenli olma-ya da Aleviyim deyip işin içinden sıyrılmaya çalışanlaradır sözüm ,çevremizde çok işitiyoruz ;efendim ouç tutmuyor Alevi, namaz kılmaz Alevi, bol bol içerler Alevi,Allah'a inanmazlar Alevi ...Ya bu lafları duymaktan gına geldi ,bu intibayı uyandıran ve bunlara sebep olanlara Allah'ın ,Rasul'un(s.a.a.) Ehl-ibeyt'in ve Ali Alevilerin laneti olsun ... hatalı-eksik ifademden dolayı uyarıldığım için teşekkür ediyorum.

Yorum

bu işte şeytanın çok payı var.. aleviler hakkında bunca yanlış/yanlı/eksik kanaat sayesinde insanları tek kurtluş yolu Ehlibeytten uzak habersiz tutabiliyor.. Evt bunda alevi görünüp alevileri kullananların suçu var. ama onlar zaten bunu kasıtlı yapıyorlar. alevilik dertleri yok..

o zaman halkın uyanık olması lazım. bir yandan alevileri çok dürüst asla hile yapmaz asla vaktinden emeğinden başkasının hakkından çalmaz gibi iyi hasletlerle gözlemliyor anıyorsa o zaman diğer yandan atılan iftiraları araştırması lazım. sapla samanı karıştırmaması lazım..

hadi halk da diyelim bunu göremez o zaman biz aydınların/bunu görenlerin uyanık olması ve bu hileyi anlaması lazım.. Alevilik Hz. Rehberin deyimiyle açıklanabilir en iyi şekilde: Aleviler ümmetin yetim kalmış çocuklarıdır...

Yorum

[quote author=Melis link=topic=18537.msg111630#msg111630 date=1291460326]
                                Allah Razı olsun, başımızdan eksik etmesin.... farkı farkediliyor.
                                [/quote]

Şah Muhammed Rıza da, yönetiminin devrilmeye yüz tuttuğu 1978 yılında İmam Rızanın türbesini, hanımına çarşaf giydirerek bizzat süpürmüşlerdi. Bu onların İmam Rızaya saygılarını mı gösteriyordu, yoksa, yıkılma tehlikesine karşı halkı kandırmak için İmam Rızadan suiistifade mi ediyordu.

Siyonistler yanmasın diye utanmadan yangın söndürme uçağı gönderenler mi başımızdan eksik olmasın acaba?
                                Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X