Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Başbakan Erdoğan Aşura Matemine Katılacak

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

...EDİT...

SEVGİLİ MELİS YAZILARINIZDA DAHA DİKKATLİ OLMANIZI RİCA EDİYORUM KİŞİSEL HAKARETLERDEN UZAK DURUN LÜTFEN GÖRÜŞÜNÜZÜ FİTNE YARATMAYACAK VE KARŞINIZDAKİ KİŞİLERİ RENCİDE ETMEYECEK ŞEKİLDE YAZINIZ...

Yorum

[quote author=Hudeyfe link=topic=18537.msg112502#msg112502 date=1292407064]
      HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

YORUMSUZ
      [/quote]

YORUMSUZ...

Yorum

Bu gün Salaahddin hoca bu konu ile ilgili güzel açıklamalarda bulundu inşAllah ilgili arkadaşlar tam metni yayınlarlar

Salahaddin hocam sünni kesimin en popüler ismi Başbakandır onun aşurada bulunması ehlibeyt mektebine katkıdır elhibeyti diğer kesimlere ulaştırmmaızda bize yardımcıdır Rehber Hamaneinin de bu konuda ılımlı ve Başbakana karşı sıcak bakktığıda otrtadaır tağutlukla suçladıkları ve bu konuda bizi kınayanlara Rehberin sözü bir şey ifade etmiyor mu?
        Dünyada örnek gösterilen tek aşura günü merasimi İstanbulda yapılan Aşura merasimidir buna rağmen ne den bizi eleştiriyorlar biz burda elhibeytin mesajını ilerletmek ve mektebimzin hakimiyetini sağlamak için uğraşıyoruz Ben kendi adıma hiçbir şeyistemedim istediğim milletimin refahı ve özgürlüğü içindi tıpkı Fedek gibi nasılki Fatıma s.a Fedek te ısrar etmiş bizde camimizde ve okul müfradatında caferiliğin de yer alması (diğer konulardada caferilen söz sahibi olması için) mücadele ettik bugün bizi kınayanlar istediğimiz şeyleri elimize aldığımızda bizden öne geçeceklerdir... (Bu yazılanlar kelimesi kelimesine benim sözm ama mana bakımından Selahhadin hocanın söyledikleri sözler bende başbakanın Aşuraya katılmasından hoşnut olmayanlardandım ama selahaddin hocanın bu konuşmasından sonra yanıldığımı anladım bazen herşey göründüğü gibi olmayabilir)
        "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
        "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

Erdogan tabiki yine oylari kendine cekme derdinde,isini iyi biliyor,yapiyorda.

Ama Erdoganin orda bulunmasina gelen tepkiler biraz haksiz abarti degil mi?

Selahattin Özgündüzün düsüncelerini de yanlis bulmuyorum.Basbakanin bu törene katilmasi bencede katkidir,devlet olarak mektebinizin taninmasidir.

Bakin Suudi Arabistana, sillere gönül rahatligi ile bir matem bile yasatmiyorlar.Bizimkiler de onlar gibi bu gibi törenlere izin vermeseler,catisma cikarsalar daha mi iyi olurdu?
          Allah Bize Yeter!
          O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

şii olmayanların iç işlerimize anlamadıkları halde karışmaları sorunmuza çare olmayacağı gibi yaramızı derinleştirmekten başka katkı da sağlamaz.. bırakın biz bu işi şiilerimizle halledelim konuşalım hilalnur kardeşim..

beyza kardeşe gelince..

hem programı hem de sonrasındaki açıklamaları izlemiş birisi olarak size soruyorum.. "Sn Başbakanımızın ... sığınıyoruz" ifadeleri, bütün bir şii halkı ve izleyicileri bırakıp tüm hitaplarında "sn başbakanım" hitabının bulunması, "himmetinize sığınıyoruz" ifadesi şia mektebine mi aittir?

hangi İmamımız, Allah'ın yasalarıyla hükmetmeyen bir yönetici karşısında böyle onur kırıcı bir hale bürünmüştür?

bu sitede yazdık, İmamlarımızdan biri halifenin, toplumun haklarını dağıttığını duyunca gider ve bizim de hakkımızı ver der. Sizin adaletinize sığınıyoruz demez. Allah'ın yasaları dışındaki yasalarla hükmeden birisinde adaletin olduğunu olabileceğini söylemek, bir şii alimi olarak bunu ifade etmek, dahası buna sığındığını söylemek nasıl bir duygu ve mektebi hitaptır..

İmama, halife fedeğin sınırları neredir verelim dediğinde halifeye İmam a.s., tüm islam ülkelerinin sınırlarını söyler..

şimdi halifeye in sen o haksız yere çıktığın zulüm dolu koltuğundan da yöneticinin bizim olmamız gerektiği gerçeğini kabul et.. yoksa kimseye hakkını verdiğini iddia ile halkın gözünü boyama demesiyle

sizce sayın alimimiz Selahattin Özgündüzün konuşması ve sonraki savunuları benzeşiyorsa zıt değilse

benim diyebileceğim bir şey yok..

her şey herkeste olan göz ve kulaklarının önünde...

Yorum

[quote author=BEYZA link=topic=18537.msg112749#msg112749 date=1292707714]
              Bu gün Salaahddin hoca bu konu ile ilgili güzel açıklamalarda bulundu inşAllah ilgili arkadaşlar tam metni yayınlarlar

Salahaddin hocam sünni kesimin en popüler ismi Başbakandır onun aşurada bulunması ehlibeyt mektebine katkıdır elhibeyti diğer kesimlere ulaştırmmaızda bize yardımcıdır Rehber Hamaneinin de bu konuda ılımlı ve Başbakana karşı sıcak bakktığıda otrtadaır tağutlukla suçladıkları ve bu konuda bizi kınayanlara Rehberin sözü bir şey ifade etmiyor mu?
              Dünyada örnek gösterilen tek aşura günü merasimi İstanbulda yapılan Aşura merasimidir buna rağmen ne den bizi eleştiriyorlar biz burda elhibeytin mesajını ilerletmek ve mektebimzin hakimiyetini sağlamak için uğraşıyoruz Ben kendi adıma hiçbir şeyistemedim istediğim milletimin refahı ve özgürlüğü içindi tıpkı Fedek gibi nasılki Fatıma s.a Fedek te ısrar etmiş bizde camimizde ve okul müfradatında caferiliğin de yer alması (diğer konulardada caferilen söz sahibi olması için) mücadele ettik bugün bizi kınayanlar istediğimiz şeyleri elimize aldığımızda bizden öne geçeceklerdir... (Bu yazılanlar kelimesi kelimesine benim sözm ama mana bakımından Selahhadin hocanın söyledikleri sözler bende başbakanın Aşuraya katılmasından hoşnut olmayanlardandım ama selahaddin hocanın bu konuşmasından sonra yanıldığımı anladım bazen herşey göründüğü gibi olmayabilir)
              [/quote]

sünni kesimin en populer ismi çağın muaviyesiyse onunla derdini paylaşmanın ne anlamı olabilir ki? derdimizin kaynağı zaten odur. kaldı ki popularitesini büyük şeytan ve dostlarının dayatmasından kazanan biri bizim dertlerimizle nasıl ilgilenecek ki, biz zaten onu populer yapan sistemden nefret ediyoruz.
              İmam Hamaney'in tavrı Resulullah'ın tavrıdır. Resulullah Abdullah bin Ubey'e yıllarca tahammül etmiştir ama bu onu diğer müslümanların gözünde hiçbir zaman değerli biri yapmamıştır.

obama çağrılsaydı bütün dünya daha çok konuşurdu aşura törenleri. Allah aşkına bizler bütün dünya bizi konuşsun diye mi yoksa mektebi dinamiklerimizi ayakta tutmak ve insanlığa anlatmak için mi yapıyoruz bu törenleri.

okul müfredatında anlatılacak caferilik hakkaten faydalı olan Ehl-i beyt dayanaklı bir caferilik olabilirmi sizce? eğer olursa devrin yezidleri, muaviyeleri olan bu sistemin bekçileri kendilerini yıkamak için uğraşıyorlar demektir. aksi takdirde hoşumuza gitmese de saray caferiliği gibi suni bir şey yaratmaya çalışıyorlar demektir ki bunu herkes öğrense ne olur öğrenmese ne olur. emin olun istediğiniz şeyleri elinize aldığınızda kimse (en azından ben kendi adıma söylüyorum) bundan pay talep etmeyecektir ki aslında her müslümanın başarısı, diğerlerininde başarısı olmalıyken bu sözün kendisi bile biraz tuhaf değilmi? kaldıki samimi olarak ehl-i beyt yolundan bahsetsinler insanlara hakkı anlatsınlarda altında sizin imzanız olsun.

[quote author=HiLaLNuR link=topic=18537.msg112756#msg112756 date=1292717218]
              devlet olarak mektebinizin taninmasidir.

Bakin Suudi Arabistana, sillere gönül rahatligi ile bir matem bile yasatmiyorlar.Bizimkiler de onlar gibi bu gibi törenlere izin vermeseler,catisma cikarsalar daha mi iyi olurdu?
              [/quote]

mektebimizin bu ve benzeri sistemler tarafından tanınması bütün samimiyetimle söylüyorum hiç de hayra alamet değildir. suudilerin tavrından onların rengini anlamak kolay oluyor da burdakilerin tavrından dolayı anlayışımız ve duruşumuz bozuluyor. emin olun ki bu tavır bize daha çok matemler yaşatacak uykulara gebe kalmamıza sebep olacaktır.

"Kıyamı unuttuk ya Rab! Namazı batıl eyledik"
              KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

"İmam Hamaney'in tavrı Resulullah'ın tavrıdır. Resulullah Abdullah bin Ubey'e yıllarca tahammül etmiştir ama bu onu diğer müslümanların gözünde hiçbir zaman değerli biri yapmamıştır."

teşekkürler kardeşim çok güzel açıklamalarda bulunmuşsun..

Yorum

estağfirullah hocam. derdimiz bukalemunlaşanların hangi renge bürünürlerse bürünsünler, tanınmaları sağlamak ve hem bu dünyada hem ahirette sürünmelerini sağlamak inşaallah.
                  KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

""Kıyamı unuttuk ya Rab! Namazı batıl eyledik""

bu cümle senin imzan değil miydi ben öyle sanmış ve çok imrenmiştim.. süper bi söz..

Yorum

Olur,o halde sizde bu forumda sünniler hakkinda konusmayin cübbeli ve gülen hakkinda bir sürü mesajlariniz var sizde onlarin ic islerine karismayin.Hatta Asura törenlerine katilan bütün sünnileri de geri cevirin,size karismasinlar.

Biz artik size karismayalim,ama izininizle sizin alimlerinizin bu konudaki düsüncelerini aktaralim.

İran’ın önde gelen büyük alimlerinden Ayetullah Cafer Subhani,
                      Aşura yas etkinliklerine katılan Türkiye Başbakanı Erdoğan’ı takdirle karşıladığını vurguladı.

Islam aleminin büyük alimi Ayetullah Subhani yayınladığı mesajda, İstanbul'da düzenlenen imam Hüseyini anma ve Aşura yası merasimine katılan Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı takdir ettiğini belirtti.

Kuran'ı Kerim ve Itrat'ın (Ehl-i Beyt'in) Allah Resulü'nün –s- iki değerli mirası olduğunu vurgulayan Ayetullah Subhani, müslümanların vahdeti için en iyi yolun, bu iki değerli mirasa bağlı kalmak olduğunu vurguladı.

Başbakan Erdoğan'ın Aşura yas etkinliklerine katılmasını "önemli ve etkileyici" bir adım olarak niteleyen Ayetullah Subhani, Erdoğan yönetiminin işbaşına geldiği günden beri İslami meselelere ve ayrımcılıkların giderilmesine ilgi gösterdiğini ve bu yüzden de Müslümanlar tarafından takdir edilmesi gerektiğini ifade etti.

Mesajının sonunda Ayetullah Subhani, Erdoğan ve mesai arkadaşlarına başarılar ve Türkiye milleti ve devletine diğer İslam ülkeleri ile birlikte tüm alanlarda zafer diledi.
                      Allah Bize Yeter!
                      O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

Ya hilalnurcum bu vatandaşlar, Selahattin Özgündüz hocadan ve Ayetullah Cafer Sübhani'den daha iyi biliyorlar meseleleri..

Onların göremediklerini görüyorlar?!

Farkında olmak başka birşey canııım

Yorum

"Olur,o halde sizde bu forumda sünniler hakkinda konusmayin cübbeli ve gülen hakkinda bir sürü mesajlariniz var sizde onlarin ic islerine karismayin.Hatta Asura törenlerine katilan bütün sünnileri de geri cevirin,size karismasinlar.

Biz artik size karismayalim,ama izininizle sizin alimlerinizin bu konudaki düsüncelerini aktaralim.

böyle bir tepki geleceğini biliyordum yanılmamışım.

bu sitede yazılarımı takip ettiyseniz ben Erdoğanın gelmesinin ne olumsuz buldum ne de niye geldi dedim hatta niye geliyor diyenlere de eleştiri getirdim.. böyleyken bize alimlerimizin bu katılımı olumlu bulan yazılarını aktarmışsınız.

sonra bakın aşağıdaki yazılarınıza ben hiç bir yorum getirmedim eleştirmedim bu sitede herkes yazabilir, herkes her konuda görüş bildirebilir. ama iki şii arasında ya da bir alimle bir şii arasındaki dert ve sorunları siz bilemezsiniz.. bizim dediğimiz bu alanla sınırlıdır.

yine şu yazılarınıza hiç bir şey demiyorum demem de.. bunlar hakkında sizin yorumlarınızı merak bile ederiz:

"Erdogan tabiki yine oylari kendine cekme derdinde,isini iyi biliyor,yapiyorda.

Ama Erdoganin orda bulunmasina gelen tepkiler biraz haksiz abarti degil mi?

ama şu konuda sizin görüş bildirmeniz, şiayı anlamamış birisi olarak yapıcı değildir:

"Selahattin Özgündüzün düsüncelerini de yanlis bulmuyorum.Basbakanin bu törene katilmasi bencede katkidir,devlet olarak mektebinizin taninmasidir."

eğer Selahattin Özgündüzü alim olarak görmek ve ona tabi olmaksa derdiniz o zaman şii olursunuz çünkü o kendine uyulacak bir alimimizdir. eğer mektebimizin tanıtılmasını onun hak oluşundan dolayı istiyorsanız buyrun en iyi şekilde bu mektebi kabullenip buna göre yaşamakla bunu istemiş olursunuz. yok eğer objektif olarak tarafsızım diyor ve bu şekilde mektebimizin tanıtımının nasıl olacağı hakkında konuşuyorsanız o zaman şianın tarihini objektif olarak okuyun, sultanlara el avuç açmanın şiadaki fıkhi hükümlerini iyice okuyun, sünnilerdeki gibi alim sultan ilişkisinin şiada da fayda getireceği önyargısı veya bu noktanın çok da önemli olmadığı yanılgısı ile hareket ederseniz bizim size cevabımız, bu bizim iç meselemizdir siz anlayamazsınız deriz..
                          bu bir küçümseme değil bir teşhistir.

"Bakin Suudi Arabistana, sillere gönül rahatligi ile bir matem bile yasatmiyorlar.Bizimkiler de onlar gibi bu gibi törenlere izin vermeseler,catisma cikarsalar daha mi iyi olurdu?"

evet dediğimiz gibi bu bizim iç işlerimizdir hangisinin daha iyi olacağı dışarıdan görülüp anlaşılmaz..

"şii olmayanların iç işlerimize anlamadıkları halde karışmaları sorunmuza çare olmayacağı gibi yaramızı derinleştirmekten başka katkı da sağlamaz.. bırakın biz bu işi şiilerimizle halledelim konuşalım hilalnur kardeşim..

beyza kardeşe gelince..

hem programı hem de sonrasındaki açıklamaları izlemiş birisi olarak size soruyorum.. "Sn Başbakanımızın ... sığınıyoruz" ifadeleri, bütün bir şii halkı ve izleyicileri bırakıp tüm hitaplarında "sn başbakanım" hitabının bulunması, "himmetinize sığınıyoruz" ifadesi şia mektebine mi aittir?"

demişim

gördüğünüz gibi ilgili kısım dışarıyı ilgilendirmeyen bir şii aliminin şiilerle olan bir konumu ve söyledikleridir..

buna da hakkımız yok mu? Sizin hangi aliminizi nasıl takip ettiğinize onun hakkında neler söylediğinize biz karışıyor muyuz, bir aliminizi nasıl eleştireceğinize, alimi eleştirirken çıkacak soru ve sorunları nasıl halledeceğinize biz karışıyor muyuz karışmamız doğru olur mu?

dikkat edin körü körüne alimleri taklitlere karışmıyoruz demiyorum. buna Kur'an karşı çıkmakta. körü körüne taklit edenleri eleştirmekte biz de eleştirmekteyiz diğer cemaatlerde. bizim burada dediğimiz, bir alimi eleştirirkenki durumdur. tamamen zıt bir durumdur. Kur'an'ın emrini uygulama konusundaki iç hassasiyetlerdir.

Yorum

[quote author=Melis link=topic=18537.msg112809#msg112809 date=1292766437]
                            Ya hilalnurcum bu vatandaşlar, Selahattin Özgündüz hocadan ve Ayetullah Cafer Sübhani'den daha iyi biliyorlar meseleleri..

Onların göremediklerini görüyorlar?!

Farkında olmak başka birşey canııım
                            [/quote]

melis size göre Erdoğan İslam devletinin başı mıdır ve o itaat edilecek bir ulul emr midir? yoksa Kur'an'a göre konumu nedir?

Yorum

...EDİT...

MELİS HANIM YAZILARINIZDA KİŞİLERE YÖNELİK SALDIRILARDAN UZAK DURUN BİR DAHA Kİ HAKARET VARİ MESAJINIZDA CEZA KURALLARINI UYGULAMAK ZORUNDA KALACAĞIM LÜTFEN SİTE KURALLARINI İHLAL ETMEYİN.

Yorum

[quote author=Hudeyfe link=topic=18537.msg112502#msg112502 date=1292407064]
                                HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

YORUMSUZ
                                [/quote]Tertip Komitesinin hemen acilen bu afişi mahkemeye vermesi gerekir.Ya da AKP´nin bu afişi hazırlayanları kendi içinde cezalandırması ve Tertip Komitesinden özür dilemesi gerekir.

Çünkü bu etkinlik bir AKP etkinliği değildi.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X