Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

EHLİ BEYT HADİSLERİ

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: EHLİ BEYT HADİSLERİ

Kumeyl bin Ziyâd r.a.,Hz.Ali aleyhisselam’a hakikat nedir? diye sorduğunda o hazret buyurdu ki;

Sen hakikatı ne yapacaksın ey Kumeyl!

Dedi ki;Senin sır arkadaşın değil miyim? Buyurdu ki; Benim söyleyeceklerim seni terletecektir.

Dedi ki; Senin gibi birisi dilenciyi geri çevirmez!

Buyurdu ki; Hakikat;İşaret olmaksızın celâl perdelerinin açılmasıdır.

Dedi ki; Biraz daha açıklar mısın?

Buyurdu ki; Zannettiklerinin kaybolması ve yakin bilgilerin oturması.

Buyurdu ki; Perdenin yırtılması ve sırrın galip gelmesi.

Buyurdu ki; Ehediyyetin,tevhid sıfatına cezbolunması.

Buyurdu ki; Bir nurdur ki ezel sabahında doğmuş ve tevhid heykellerine ışığı yansımıştır.

Buyurdu ki; Söndür kandili,artık sabah oldu
    Beni bir dağ sevse müsibete uğrar.

İmam Ali a.s

Yorum

Emir aleyhisselam’ın Kumeyl’e söndür artık kandili sabah oldu sözünü şöyle açıklıyor;
      Yani söndür aklının kandilini ve akılla teftiş etmeyi bırak . Artık beyan ufkunda ulaşmak istediğin şey açıklandı

İmam Ali a.s

Yorum

Canımın elinde olduğu Allah’a andolsun ki ,Musa ile konuşması ve İsa’yı bütün alemlere ayet olarak göndermesi benim nübüvvetim ve Ali’nin velayetine ikrar sayesindedir.
        Canımın elinde olduğu Allah’a andolsun ki , peygamberlerin peygamber olmalarının nedeni,beni tanımak ve benim ve Ali’nin velayetine ikrar iledir.Allah’a yaklaşmak ancak Allah’a ibadet ve benden sonra Ali’ye ikrar etmek ile gerçekleşir.”
        Bihar ul Envar c 40 sf 96.

İmam Ali a.s

Yorum

Şeyh Ebu Cafer el Kuleyni r.a.’in rivayetine göre Resulullah’ın kendisi hakkında “mel’un oğlu mel’un” diye buyurduğu Mervan-Allah ona lanet etsin- Hz.Hüseyin aleyhisselam’a şöyle seslendi; “Senin baban bütün evlatlarının adını Ali mi koymak isterdi?”
          Şehitlerin efendisi aleyhisselam o mel’una şöyle buyurdu: “Yazıklar olsun bu Adem oğullarının en kötüsüne!Eğer benim yüz tane de oğlum olsaydı hepsinin adını Ali koyardım
          Furuğ el Kâfi c6 sf 19,7.hadisi şeriften.

İmam Ali a.s

Yorum

Ehli Sünnet alimlerinden Hamevî “Feraid us Simteyn” adlı kitabında şöyle rivayet eder: “...Allah da şu ayeti nazil etti: “Bugün dininizi sizin için kamil kıldım ve nimetimi size tamamladım ve din olarak sizler için islam’a razı oldum.”(3) Resulullah da tekbir getirerek buyurdu ki;
            Nübüvvetimin tamamlanması ve Allah’ın dininin tamamlanması,benden sonra Ali’nin velayetidir.......”
            El İhkak c5 sf 35.
            (3) Mübarek “Maide” suresi 3.ayeti şerife

İmam Ali a.s

Yorum

Ali aleyhisselam.Şöyle buyuruyor: “Ben gittikten sonra tekrar tekrar geri döneceğim.Rec’attan sonra tekrar rec’at edeceğim.Ben geri dönüşlerin ve tekrarın sahibiyim.Kahramanlık ve intikamların ve olağanüstü devletlerin sahibiyim.Ben demirden bir parçayım.Ben Allah’ın kuluyum ve Resululllah sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in kardeşiyim.......”
              Beyan ul Eimme aleyhimusselam c3 sf 445.

İmam Ali a.s

Yorum

Resulullah buyurdu ki: “Ey Ali, Allah bana buyurdu ki: Ben Ali’yi peygamberlerle gizli olarak, seninle de açık olarak beraber gönderdim”

(Nimetullâh el-Cezâiri “Envâr’un Numaniyye” kitabı C.1, S.3; Yunus Ramadân “Buğyet’üt Tâlib Fi Marifeti Ali Bin Ebi Tâlib” S.442 Müesseset’ül A’lemi lil Matbuât H.1413 Beyrut Bas. / Kudsiyyât Kitabı./ Ahmet er-Rahmani el-Hemedani “el-İmam Ali” s.86; Hafız Recep el-Bersi “Meşarik-u Envâr el-Yakin” S.248; Seyyid Haşim el-Behrani “Gâyet’ül Meram” Dipnotta: S.17

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
                أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
                Ebu Nevves

Yorum

Başlığı Açanlar Ehl-i Beytten Hadisler diye açmıştır. Burası Kuran'i Kerim'in Tahrif olup olmadığını tartışacak bölüm değil. Şüphesiz ki Kuran Tahrif edilmemiştir. Bu iddiada bulunanlar konuya vakıf olmadığı gibi kulaktan duyma sözlerle hareket etmektedir. Konu hakkında sitemizde ciddi çalışmalar mevcuttur. Linklerini veriyorum. Orada okuyunuz. Başlığı saptırıcı konular silincektir.
                  http://www.velayet.com/index.php/topic,6722.0.html
                  http://www.velayet.com/index.php/topic,13213.0.html
                  http://www.velayet.com/index.php/topic,5587.0.html
                  http://www.velayet.com/index.php/topic,16214.0.html
                  http://www.velayet.com/index.php/topic,1861.0.html
                  http://www.velayet.com/index.php/topic,2804.0.html

Yorum

2- Resulullah (saa) şöyle buyurdu : Ey Ali, ümmetim namaz kıla kıla yay gibi olsa, oruç tuta tuta kambur gibi olsa sonra seni buğz ederlerse ateşe dökülecekler.

Kaynak:
                    el-Künci' nin "Kifayet' üt Talib" s.179
                    el-Kureşi’ nin “Şems’ül Ahbar” s.33
                    el-Hamvini eş-Şafii' nin "Feraid es-Simtayn"

İmam Ali a.s

Yorum

İmam Ali’den naklen Resulullah (saa) şöyle buyurdu : Ey Ali, bir kul ALLAHa karşı Nuh’un kavmi içinde kaldığı gibi ibadet etse, Uhud dağı kadar altını olup onu ALLAHın yolunda harcasa, ömrü uzun olup bin kere yayan hac etmeğe ömrü yetse ve sonra Safa ve Merve arasında mazlum olarak öldürülse ve bütün bunlara rağmen senin velayetin altında değilse o kişi hiçbir zaman ne cennete girecek, ne de cennetin kokusunu koklayacaktır.

Kaynaklar:
                      Menakıb-ı Hüvarezmi s.28
                      Süleyman el-Kunduzi' nin "Yenabi' ul Mevedde" s.252
                      Enis Emir'in "Fazilet-i Ehl-i Beyt-i Resulullah" s.458

İmam Ali a.s

Yorum

Enes bin Malik diyor ki: Kendisinden başka ilah olmayan Allah'a andolsun ki Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem'in şöyle buyurduğunu duydum: "Müminin amel defterinin ilk ünvanı Ali bin Ebu Talib sevgisidir"

Kaynak:Tarih-i Bağdad c4 sf 410,Tarih-i Demeşq c1 sf 454,Lisan ul Mizan c4 sf 471, Nezhet ul Mecalis c2 sf 208,Savâik ul Muhrika sf 75,Câmi us Sağir (Suyuti) c2 sf 145

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=miktat111 link=topic=23024.msg148965#msg148965 date=1335711577]
                          İmam Ali’den naklen Resulullah (saa) şöyle buyurdu : Ey Ali, bir kul ALLAHa karşı Nuh’un kavmi içinde kaldığı gibi ibadet etse, Uhud dağı kadar altını olup onu ALLAHın yolunda harcasa, ömrü uzun olup bin kere yayan hac etmeğe ömrü yetse ve sonra Safa ve Merve arasında mazlum olarak öldürülse ve bütün bunlara rağmen senin velayetin altında değilse o kişi hiçbir zaman ne cennete girecek, ne de cennetin kokusunu koklayacaktır.

Kaynaklar:
                          Menakıb-ı Hüvarezmi s.28
                          Süleyman el-Kunduzi' nin "Yenabi' ul Mevedde" s.252
                          Enis Emir'in "Fazilet-i Ehl-i Beyt-i Resulullah" s.458
                          [/quote]

dün iş yerinde bir abi bir hikaye nakletti. yaşanmış gerçek hikaye dedi

Abdussamed'in oğlu, rüyasında babasını görür ve onun halini hatırını sorar, nasılsın halin keyfin nasıl der. Babası naümit bir şekilde iyi değilim oğlum deyince oğlu, nasıl olur baba sen ömrünü Ezanla kulakları çınlatarak tükettin. Bundan iyi nasıl bir yaşam olur. babası Abdussamed, oğlum ama ben Ali a.s.'ın velayetini kabul etmemiştim. Bu yüzden çok kaybedenlerden oldum.. Oğlu peki napabilirim senin için? deyince Abdussamed, oğlum git Necef-i Eşref'e, orada sokaklarda sesin çıktığı kadar bağır, hem dolaş hem bağır.

Oğlu bunu yapar ve Necef sokaklarında babasının Ali a.s.'ın velayetini kabul etmediğinden dolayı, Kur'an okuyarak geçen bir yaşam sürmesine karşın ömrünü boşuna ve zararda tükettiğini tüm aleme haykırır.

Rabbim bizi göz açıp kapama kadar bi süre bile Ali a.s'ın velayetinden uzak tutmasın...

Yorum

amin inşallah
                            bu olayı bende duymuştum . gençliğimde abdussamedi müslüman bilirdim bende çok da dinlerdim ama sonradan öğrendimki velayet inancı yokmuş.
                            Rabbim bizi göz açıp kapama kadar bi süre bile Ali a.s'ın velayetinden uzak tutmasın...

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23024.msg148968#msg148968 date=1335711954]
                              dün iş yerinde bir abi bir hikaye nakletti. yaşanmış gerçek hikaye dedi

Abdussamed'in oğlu, rüyasında babasını görür ve onun halini hatırını sorar, nasılsın halin keyfin nasıl der. Babası naümit bir şekilde iyi değilim oğlum deyince oğlu, nasıl olur baba sen ömrünü Ezanla kulakları çınlatarak tükettin. Bundan iyi nasıl bir yaşam olur. babası Abdussamed, oğlum ama ben Ali a.s.'ın velayetini kabul etmemiştim. Bu yüzden çok kaybedenlerden oldum.. Oğlu peki napabilirim senin için? deyince Abdussamed, oğlum git Necef-i Eşref'e, orada sokaklarda sesin çıktığı kadar bağır, hem dolaş hem bağır.

Oğlu bunu yapar ve Necef sokaklarında babasının Ali a.s.'ın velayetini kabul etmediğinden dolayı, Kur'an okuyarak geçen bir yaşam sürmesine karşın ömrünü boşuna ve zararda tükettiğini tüm aleme haykırır.

[/quote]

benim iran'da yaşayan bi kuzenim var. geçen yıl, yaz aylarında türkiyedeydi. internetten abdussamed'in kuran okumasını dinlerken bana bu olayı anlatmıştı. doğruluğundan şüphe etmiştim.
                              O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=miktat111 link=topic=23024.msg148971#msg148971 date=1335713348]
                                gençliğimde abdussamedi müslüman bilirdim bende çok da dinlerdim ama sonradan öğrendimki velayet inancı yokmuş.[/quote]

Abdussamed Kafir miydi?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X