Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

EHLİ BEYT HADİSLERİ

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: EHLİ BEYT HADİSLERİ

[quote author=Mufaddal link=topic=23024.msg149012#msg149012 date=1335727666]
    Abdussamed Kafir miydi?
    bütün Sünnilerde Kafir midir?
    seni ve düşünceni kabul etmeyen Şiilerin durumu nedir?
    Onlarda Münafık olur mu?
    [/quote]
    En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 23:04.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23024.msg148968#msg148968 date=1335711954]
      dün iş yerinde bir abi bir hikaye nakletti. yaşanmış gerçek hikaye dedi

Abdussamed'in oğlu, rüyasında babasını görür ve onun halini hatırını sorar, nasılsın halin keyfin nasıl der. Babası naümit bir şekilde iyi değilim oğlum deyince oğlu, nasıl olur baba sen ömrünü Ezanla kulakları çınlatarak tükettin. Bundan iyi nasıl bir yaşam olur. babası Abdussamed, oğlum ama ben Ali a.s.'ın velayetini kabul etmemiştim. Bu yüzden çok kaybedenlerden oldum.. Oğlu peki napabilirim senin için? deyince Abdussamed, oğlum git Necef-i Eşref'e, orada sokaklarda sesin çıktığı kadar bağır, hem dolaş hem bağır.

Oğlu bunu yapar ve Necef sokaklarında babasının Ali a.s.'ın velayetini kabul etmediğinden dolayı, Kur'an okuyarak geçen bir yaşam sürmesine karşın ömrünü boşuna ve zararda tükettiğini tüm aleme haykırır.

Rabbim bizi göz açıp kapama kadar bi süre bile Ali a.s'ın velayetinden uzak tutmasın...
      [/quote]
      Bu olay çok meşhurdur ama ben farklı bir şekilde okudum ve duydum.
      Merhum Abdussamed'in oğlu babasını rüyasında görür, hal hatırını sorur, babası iyi değilim diyor. Neden iyi değilsin? diye sorur. Babası cevaben, "Biliyorsun, ben ömür boyu Kur'an okudum ama beni cennete bırakmadılar, cennete geçmek için vizen yok dediler, vize nedir deyince Hz. Ali ve evlatlarının velayetidir dediler. Okuduğum Kur'an'ın hatırına beni cehenneme götürmediler ama cennete de velayet inancım olmadığı için bırakmadılar. Ne olur Necef'e git oradaki Şii müçtehitlerinden benim cennete gidebilmem için vize al" diyor.
      Oğlu uykudan kalkınca gördüğü bu rüyadan dolayı çok şaşırıyor, ama rüyasını fazla önemsemiyor. Yarın yine babasını rüyasında görüyor, babası "Neden Necef'e gitmedin, mutlaka Necef'e git, şii müçtehitlerinin yanına uğra, onlardan benim için vize al" diyor. Oğlu yine fazla önemsemiyor. Üçüncü gece yine babasını rüyasında görür, babası yine aynı sözleri tekitle ona söylüyor.
      Abdussamed'in oğlu bu defa sadık bir rüya olduğunu anlıyor, bunun üzerine Necef'e gidip şii müçtehitlerin bulur ve gördüğü rüyayı onlara anlatır.
      عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23024.msg149018#msg149018 date=1335728940]
        "inanç ihtilafının farkındaysa mustazafta olmaz."

bu cümleden sonra şu cümleyi yazman senin hadis okumadığını gösteriyor Mufaddal en azından bu konudaki hadisleri:

Ve yanılmıyorsam size göre Mustazaf kavramı da yok.
        [/quote]
        Qomu aşk kardeşim keşke herkes isizn gibi anlayışlı olsa.ben bu kısa sürede cidden yoruldum ve gına geldi bana ama durmak yok yola devam. Mufaddal kardeşe hadis yazıyoruz.
        hadisin karşısında diyor size göre musatazaf yok. ne diyim ben bu cümleye şimdi.birazda siz devam edin artık anlatmaya
        Beni bir dağ sevse müsibete uğrar.

İmam Ali a.s

Yorum

Ne alaka diyorum. Sorum kısa idi. Abdussamed Kafir miydi? Ve Şayet kendine göre delil saydığın ve sunduğun Hadis Abdussamedin Kafir olduğuna bir delil ise bütün Sünnilerde Kafir midir? Ve yanılmıyorsam size göre Mustazaf kavramı da yok.

Ve Ayrıca seni ve düşünceni kabul etmeyen Şiilerin durumu nedir? Onlarda Münafık olur mu?
          [/quote]
          Bakın Mufaddal kardeş islamda bana göre olayı yoktur. imama a.s. göre velayeti kabul etmeyneinin durumuyla ilgili bir çok hadis vardır.bazılarınıda buraya yazdık. bu hadislere göre velayeti kabul etmeyenin durumu açık ve nettir.kişisel olarak değerlendirmeye gerek yokki, kim kabul etmiyorsa o kafirdir.

mustazafkonusuna gelince hadis numaralrını size yazıyım kendiniz bakın

İmam Ali a.s

Yorum

Ne alaka diyorum. Sorum kısa idi. Abdussamed Kafir miydi? Ve Şayet kendine göre delil saydığın ve sunduğun Hadis Abdussamedin Kafir olduğuna bir delil ise bütün Sünnilerde Kafir midir? Ve yanılmıyorsam size göre Mustazaf kavramı da yok.

Ve Ayrıca seni ve düşünceni kabul etmeyen Şiilerin durumu nedir? Onlarda Münafık olur mu?
            [/quote]
            gelelim sorunuza eğer abdussamed inanç ihtilafını biliyorduysa,hiçbirşey yapmadan öldüyse kafirdir. sünnilerdede aynıdır. inanç ihtilafını bilen be bunu araştırma yetisi olduğu halde araştırmayan bu yolda gayret sarf etmeyen bir kişi kafirdir.
            mustazaf kavramı elbet vardır. konuyla ilgili hadis numaralırınıda verdim .
            benim düşüncem diye birşey yokki . ben hadise göre yazıyorum
            En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 23:05.

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23024.msg149018#msg149018 date=1335728940]
              "inanç ihtilafının farkındaysa mustazafta olmaz."

bu cümleden sonra şu cümleyi yazman senin hadis okumadığını gösteriyor Mufaddal en azından bu konudaki hadisleri:

Ve yanılmıyorsam size göre Mustazaf kavramı da yok.
              [/quote]

Ben öyle bir söz yazmadım. Ayrıca Zanna gerek yok kardeş. Neyi okuyup neyi okumadığımı Allah ve ben bilirim. Değerlendirmeler böyle basit terimler üzerinden yapılmamalı Sayın Hadis Uzmanı.

Yorum

[quote author=miktat111 link=topic=23024.msg149051#msg149051 date=1335767506]
                Bakın Mufaddal kardeş islamda bana göre olayı yoktur. imama a.s. göre velayeti kabul etmeyneinin durumuyla ilgili bir çok hadis vardır.bazılarınıda buraya yazdık. bu hadislere göre velayeti kabul etmeyenin durumu açık ve nettir.kişisel olarak değerlendirmeye gerek yokki, kim kabul etmiyorsa o kafirdir.

mustazafkonusuna gelince hadis numaralrını size yazıyım kendiniz bakın
                [/quote]

İyide kardeş, sizin beyanatınızın aynısını biz Ehl-i Beyt İmamlarından göremiyoruz. İmamlarımız Sünnilere siz kafirsiniz dediğine rastlamadık. Siz bazı hadisler sunarsınız ve hadisler üzerinden "ahanda bunlar kafirmiş" der durursunuz. Velayet Nuru Abdussamedin olayını anlattı. Bu olayı ben, senin beslendiğin kaynaktan Velayet Nurunun anlattığı hali ile duymuştum. Şimdi Halen kafir diyor musunuz? Dikkat edersen Adam Cehenneme gitmemiş. Ayrıca Ulema, büyük Müçtehitler, Ayetullah Humeyni, Ayetullah Hamanei ve diğer Seçkin Müçtehitler sizin bu iddialarınız hakkında ne diyor? Ömrünü ilim ocaklarında diz kırıp ilim öğrenmekle geçiren onca müçtehidimiz bu gerçeği farkedemedi de siz mi fark ettiniz? Ki O müçtehitlerin biz, Sünnilere Kafir dediğine tanık olmadık. Ha desen ki, Hakkı bilipde, Hakkın Velayet, Ehl-i Beyt olduğunu bilipde, bile bile inkar edenler için diyorum, o zaman durum değişir. Ama sizin tabiriniz geneldir.

Ben Bir çok Müçtehidimizin Türkçeye çevrilen eserlerini okuduğumda sizin iddialarınıza rastlamadım. Yoksa O müçtehitler Vahdet için Gerçeği mi saklıyor? Kardeş, bizde şuna inanıyoruz. Velayet İmtihandır. Ehl-i Beyt olmazsa olmazdır. Ve bütün insanlara bu nimet bu emanet sorulacaktır. Ama bundan sonra veya önceki değerlendirmeyi yaparken bir insaf deyip bilmediğimiz noktaya temas etmeyelim.

Sünnilerin Müslüman Olduğuna Hamdolsun Ehl-i Beytin Öğretileri ile İman ediyoruz. Birliğe Doğru denen bir kitap vardı. O kitapda Onların Müslüman olduğuna dair Ehl-i Beyt İmamlarından nakledilen bir çok hadis mevcuttu. İnşaallah O kitabı bulduğumda ordan nakilde bulunurum. Ayrıca ben Sizin aktardığınız bazı hadislerden direk olarak ve genel anlamda Sünnilerin Kafir olduğunu çıkarmıyorum, çıkaramıyorum. Ha siz çıkarıyorsanız sizi bağlar. Ama ben bu konuda Müçtehitlerimize, Ulemaya tabiiyim.

Yorum

[quote author=Velayet_Nuru link=topic=23024.msg149047#msg149047 date=1335740610]
                  Bu olay çok meşhurdur ama ben farklı bir şekilde okudum ve duydum.
                  Merhum Abdussamed'in oğlu babasını rüyasında görür, hal hatırını sorur, babası iyi değilim diyor. Neden iyi değilsin? diye sorur. Babası cevaben, "Biliyorsun, ben ömür boyu Kur'an okudum ama beni cennete bırakmadılar, cennete geçmek için vizen yok dediler, vize nedir deyince Hz. Ali ve evlatlarının velayetidir dediler. Okuduğum Kur'an'ın hatırına beni cehenneme götürmediler ama cennete de velayet inancım olmadığı için bırakmadılar. Ne olur Necef'e git oradaki Şii müçtehitlerinden benim cennete gidebilmem için vize al" diyor.
                  Oğlu uykudan kalkınca gördüğü bu rüyadan dolayı çok şaşırıyor, ama rüyasını fazla önemsemiyor. Yarın yine babasını rüyasında görüyor, babası "Neden Necef'e gitmedin, mutlaka Necef'e git, şii müçtehitlerinin yanına uğra, onlardan benim için vize al" diyor. Oğlu yine fazla önemsemiyor. Üçüncü gece yine babasını rüyasında görür, babası yine aynı sözleri tekitle ona söylüyor.
                  Abdussamed'in oğlu bu defa sadık bir rüya olduğunu anlıyor, bunun üzerine Necef'e gidip şii müçtehitlerin bulur ve gördüğü rüyayı onlara anlatır.
                  [/quote]
                  velayet nuru kardeş senin anlattığın şekilde olması mümkün değildir.vize alınması olayında, bir ömür boyu velayeti kabul etmemiş bir insan var ortada ve bu insan cennete girmek için müctehitten vize alıyor. olacak iş bu sence .
                  kuranın hatırına diyorsun ya, konuşan ve yürüyen kuranı inkar etmiş bir insan, kuru kağıt ve mürekkebin hatırınamı cehenneme sokulmayacak bu olacak işmi yani,dinin ve kuranın sahibini inkar edecek ama yinede kuran okuduğu için affedilecek ,????

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=Mufaddal link=topic=23024.msg149076#msg149076 date=1335779683]
                    İyide kardeş, sizin beyanatınızın aynısını biz Ehl-i Beyt İmamlarından göremiyoruz. İmamlarımız Sünnilere siz kafirsiniz dediğine rastlamadık. Siz bazı hadisler sunarsınız ve hadisler üzerinden "ahanda bunlar kafirmiş" der durursunuz. Velayet Nuru Abdussamedin olayını anlattı. Bu olayı ben, senin beslendiğin kaynaktan Velayet Nurunun anlattığı hali ile duymuştum. Şimdi Halen kafir diyor musunuz? Dikkat edersen Adam Cehenneme gitmemiş. Ayrıca Ulema, büyük Müçtehitler, Ayetullah Humeyni, Ayetullah Hamanei ve diğer Seçkin Müçtehitler sizin bu iddialarınız hakkında ne diyor? Ömrünü ilim ocaklarında diz kırıp ilim öğrenmekle geçiren onca müçtehidimiz bu gerçeği farkedemedi de siz mi fark ettiniz? Ki O müçtehitlerin biz, Sünnilere Kafir dediğine tanık olmadık. Ha desen ki, Hakkı bilipde, Hakkın Velayet, Ehl-i Beyt olduğunu bilipde, bile bile inkar edenler için diyorum, o zaman durum değişir. Ama sizin tabiriniz geneldir.

Ben Bir çok Müçtehidimizin Türkçeye çevrilen eserlerini okuduğumda sizin iddialarınıza rastlamadım. Yoksa O müçtehitler Vahdet için Gerçeği mi saklıyor? Kardeş, bizde şuna inanıyoruz. Velayet İmtihandır. Ehl-i Beyt olmazsa olmazdır. Ve bütün insanlara bu nimet bu emanet sorulacaktır. Ama bundan sonra veya önceki değerlendirmeyi yaparken bir insaf deyip bilmediğimiz noktaya temas etmeyelim.

Sünnilerin Müslüman Olduğuna Hamdolsun Ehl-i Beytin Öğretileri ile İman ediyoruz. Birliğe Doğru denen bir kitap vardı. O kitapda Onların Müslüman olduğuna dair Ehl-i Beyt İmamlarından nakledilen bir çok hadis mevcuttu. İnşaallah O kitabı bulduğumda ordan nakilde bulunurum. Ayrıca ben Sizin aktardığınız bazı hadislerden direk olarak ve genel anlamda Sünnilerin Kafir olduğunu çıkarmıyorum, çıkaramıyorum. Ha siz çıkarıyorsanız sizi bağlar. Ama ben bu konuda Müçtehitlerimize, Ulemaya tabiiyim.
                    [/quote]

Haklısınız Mufaddal kardeş imamet bir imtihandır.Şialar buğdayın elekten geçiirildiği gibi elekten geçirilecek ve taaki bir havuç buğday kalıncaya kadar bu devam edecek. işte o bir avuç buğday tanesi gibi ,şiada özüne ulaşıncaya kadar hep imtihanden geçirilecek bir avuç kalıncaya kadar devam edecek bu.
                    En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 23:06.

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=miktat111 link=topic=23024.msg149087#msg149087 date=1335782509]

Haklısınız Mufaddal kardeş imamet bir imtihandır.Şialar buğdayın elekten geçiirildiği gibi elekten geçirilecek ve taaki bir havuç buğday kalıncaya kadar bu devam edecek. işte o bir avuç buğday tanesi gibi ,şiada özüne ulaşıncaya kadar hep imtihanden geçirilecek bir avuç kalıncaya kadar devam edecek bu.
                      [/quote]

Şimdi bu cevap mı?
                      En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 23:03.

Yorum

Rasulullah sas Buyurdu: Hiç şüphesiz Allah Tebâreke ve Teâlâ, kardeşim Ali b. Ebî Tâlib için sayılamayacak kadar fazilet karar kılmıştır. Kim onun faziletlerinden bir tanesini, ona ikrar ettiği hâlde zikrederse, Allah onun yakın ve uzak geçmişteki günahlarını bağışlar…
                        ''Kim Ali b. Ebî Tâlib'in faziletlerinden birisini yazarsa, o yazı yok olmadığı sürece melekler onun için mağfiret dilerler ve kim onun faziletlerinden birisini dinlerse, Allah onun kulağıyla işlediği günahlarını bağışlar ve kim onun faziletlerinden bazısının yazıldığı bir yazıya bakarsa, Allah onun gözle işlediği günahlarını bağışlar."

Sonra Resulullah (s.a.a) şöyle devam etti:Ali b. Ebî Tâlib'e bakmak ibâdettir ve hiçbir kulun imanı onun velâyetini kabul etmeden ve düşmanlarından teberri etmeden kabul olmaz!"
                        Hilyetü'l-Ebrâr, c.1, s.285, El-İsnâ Aşeriyye, s.62, İhkâkü'l-Hak,
                        c.5, s.130, İrşâdu'l-Kulûb, s.209, Envârü'l-Hidâye, s.131, Bihârü'l-Envâr, c.38, s.196

İmam Ali a.s

Yorum

İmam Ali Aleyhisselam şöyle buyurdu:
                          Üçüncü üç defa kâfir olmuştur ve üç defa hile ile ahdini bozmuştur ve üç defa lanetlik olmuştur ve onda birçok belalar vardır. Ne imanda herhangi bir öncülüğü ne sağlam ve sabit bir hicreti yoktur. Kalbi sürekli olarak nifakla doludur ve Uhut günü insanları Hz. Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve selleme yardımdan alıkoyan o idi.

Kaynak: Tekrib-ul Mearif s. 293, Bihar-ul Envar c. 31 s. 310

İmam Ali a.s

Yorum

Ebu Cafer (Muhammed Bakır aleyhisselâm)'ın şöyle dediğini duydum: «Kur'ân-ı Allah'u Teâlâ tarafından indirildiği (tertible) şekliyle topladığını iddia eden kimse, mutlaka yalancıdır. Kur'ân-ı, Allah tarafından indirilen tertiple, sadece Ali b. Ebu Tâlib ve ondan sonra gelen Ehl-i Beyt imamları toplamışlar ve öylece hıfzetmişlerdir.»

usuli kafi c.1-(603)

İmam Ali a.s

Yorum

...Muhammed b. Müslim şöyle rivayet etmiştir[color=rgb(112, 48, 160)]:[/color] Ebu Cafer (MuhammedBakır aleyhisselâm)'dan duydum ki: «Allah'ın belirlediği bir imamı olmaksızın kendini yorarak Allah'a ibadet eden kimsenin bu çabası kabul edilmez. O, sapıktır, şaşkındır. Allah onun amellerini beğenmez. O, çobanından ve sürüsünden ayrılıp kaybolan bir koyuna benzer. Gününü oraya buraya koşup dur­makla, gidip gelmekle geçirir. Akşam olunca, çobanına ait olmayan bir sürü görür. O, sürüye yönelir, onunla aldanır. Gecesini bu sürünün ağılında geçirir. Çoban sürü­sünü gütmek istediğinde, çobanı ve sürüyü tanımaz. Çobanını ve sürüsünü bulmak amacıyla şaşkın bir şekilde etrafa saldırır. Derken başında çobanı bulunan koyunlar görür. Ona yönelir ve onlarla aldanır. Çoban ona seslenir: "Kendi çobanına ve sürüne katıl. Çünkü sen yitiksin. Çobanından ve süründen ayrılmış bir şaşkınsın."
                              Adı geçen koyun, aynı şekilde şaşkın ve yalnız olarak koşturup durur. Merasına götürecek veya ona yöneltecek bir çobanı olmaksızın gider gelir. O böyle dola­şıp dururken kurt, bu şekilde kayboluşunu ganimet bilip onu yer.İşte böyle, Allah'a yemin ederim ki, ey Muhammed! Bu ümmetten, Allah Celle ve Azze tarafından tayin edilen açık ve âdil bir imamı olmayan kimse sapıktır, yo­lunu yitirmiştir. Eğer bu hal üzere ölürse bir tür küfür ve münafıklık hali üzere öl­müş olur. Bil ki ey Muhammed! Zorba imamlar ve bağlıları, Allah'ın dininden so­yutlanmışlardır. Kendileri saptıkları gibi başkalarını da saptırmışlardır. "İşledikleri ameller, fırtınalı bir günde esen şiddetli bir rüzgâr önündeki küller gibidir. Kazandıkla­rı hiçbir şeyi elde tutmaya güç yetiremezler. İşte derin sapıklık budur."[color=rgb(0, 32, 96)](İbrahim, 18)»[/color]

[color=rgb(0, 32, 96)]usul -u kafi c.1 [/color](h.967)

İmam Ali a.s

Yorum

-(968) [color=rgb(112, 48, 160)]...Abdullah b. Ebu Ya'fur şöyle rivayet etmiştir:[/color]
                                Ebu Abdullah (Cafer Sadıkaleyhisselâm)’a dedim ki:

"Ben insanların arasına karışıyorum. Bazı insanlar karşısında hayretim, her gün biraz daha artıyor. Bunlar sizin velayetinizi kabul etmez, falanın ve falanın vela­yetine inanırlar. Buna karşılık son derece güvenilir, doğru sözlü ve sözünde duran kimselerdir. Bazı insanlar da sizin velayetinizi kabul ettikleri halde onlar kadar güvenilir, sözünde duran ve doğru sözlü değildirler.

"Ebu Abdullah (aleyhisselâm) oturduğu yerde doğruldu ve bana öfkelenmiş gibi baktı, sonra şöyle dedi:

«Allah tarafından tayin edilmeyen, zorba bir imamın önderliğinde Allah'a kulluk eden kimsenin dini yoktur. Allah tarafından tayin edilen âdil bir imamın velayetinde Allah'a ibadet eden kimse için de serzeniş söz konusu değildir.»

Dedim ki: "Onların dini ve bunlar için de serzeniş mi yoktur?"- «Evet.» dedi «onların dini yok, bunlar için de azarlama yoktur.»Sonra şöyle dedi:
                                «Allah Azze ve Celle'nin şu âyetini duymadın mı? [color=rgb(0, 32, 96)]"Allah iman edenlerin velîsidir, onları karanlıklardan nura çıkarır." [/color][color=rgb(0, 32, 96)](Bakara, 257)[/color]
                                Yani, günahların karanlığından tevbe ve bağışlama nuruna çıkarır. Çünkü onlar, Allah tarafından tayin edilen bütün âdil imamların velayetini kabul ederler. [color=rgb(0, 32, 96)]"Kâfirlerin velîleri de tağutlardır. Onları nurdan karanlıklara çıkarırlar." [/color][color=rgb(0, 32, 96)](Bakara, 257)[/color]
                                Bununla kastedilen şudur: Bunlar daha önce İslâm nuru üzereydiler. Allah, Azze ve Celle tarafından kendilerine yetki verilmeyen bütün zorba imamların velayetini kabul ettikleri için, onların velâyetiyle İslâm'ın nurundan küfrün karanlığına çıktılar. Bunun için Allah, onların da kâfirlerle birlikte ateşte yanmalarına hükmetti. [color=rgb(0, 32, 96)]"Onlar ateş ehlidir, orada ebediyen kalacaklardır." [/color][color=rgb(0, 32, 96)](Bakara, 257)»[/color]

İmam Ali a.s

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X