Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

EHLİ BEYT HADİSLERİ

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: EHLİ BEYT HADİSLERİ

Hz. Ali a.s : Kulun Allah korkusundan ağlaması, günahlarını temizler.

Yorum

Hz. Ali a.s : Dinin ortadan kalkması, bozulması tamah yüzündendir.

Yorum

Hz. Ali a.s : İhtiyacından fazlasının dışında nefsini tamahlandırma. Böyle olursa istediğinden fazlası sana ulaşır.

Yorum

"kendinize fakirligi ve uzun ömrü telkin etmeyin; cünkü fakirligi telkin eden cimri, uzun ömrü telkin eden ise ihtirasli olur. o halde yigitligi lekelemeyecek sekilde, israfa da kacmayacak miktarda helal seylerden yararlanmakla dünyadan kendiniz icin bir pay ayirin ve bunu dini isleriniz icin yardimci kilin. cünkü (Resulullahtan) söyle rivayet edilmistir: kim dünyasini, dini icin veya dinini dünyasi icin terk ederse, bizden degildir."
          (imam Musa Kazim a.s- tuhefu'ul ukul s853)

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

"Kuran'in mtesabih ayetlerini muhkem ayetlerine döndürerek aciklayan kimse dosdogru yolu bulur"

imam a.s daha sonra söyle buyurdu: "kuranda oldugu gibi, bizim hadislerimizde de, mütesabih ve muhkem ifadeler vardir. bizim hadislerimizdeki mütesabih ifadeleri muhkem ifadelere döndürün, muhkemleri bir kenara birakip sadece mütesabih ifadelere uymayin, aksi takdirde sapitirsiniz"

(imam Riza a.s - uyunu Ahbari'r-Riza c.1 s.290)

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Bir isin giris yollarini bilmeyen, cikis yollarinda da aciz ve takatsiz kalir
              (imam Muhammed Taki a.s. - biharul envar, c. 78 s. 364)

Yorum

Kendi degerini bilmeyenin serrinden emin olma!
                (imam Ali Naki a.s - tuheful ukul s.1033)

Yorum

yumusak huylu zalim, yumusakligi vasitasiyla zulmünü affettirebilir. hakli olan aptal kisi de, aptalligindan dolayi hak olusunun nurunu söndürebilir (hakliligina gölge düsrebilir)

(imam Ali Naki a.s - tuheful ukul s.1033)

Yorum

İmam Caferi Sadık aleyhisselam “Lillahil huccetil baliğe” (Allah'ın ulaştırıcı kâmil bir hucceti vardır) ayeti hakkında şöyle buyurmuştur:“Allahu Teâlâ kıyamet günü kul için şöyle buyurur. Ey benim kulum! Dünya’dayken âlim miydin? Eğer kul evet derse Allahu Teâlâ ona, bildiğin şeye niye amel etmedin diye buyurur? Eğer kul cahildim derse Allahu Teâlâ ona, amel etmek için neden öğrenmedin diye buyurur? Böylece Allahu Teâlâ o kula galip gelir. İşte budur kâmil ve baliğ olan huccet.

Kaynak: Emali Müfid: s. 227, Nevadir-ul Ehbar: s. 20.
                    Beni bir dağ sevse müsibete uğrar.

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=miktat111 link=topic=23024.msg151767#msg151767 date=1337097298]

İmam Caferi Sadık aleyhisselam “Lillahil huccetil baliğe” (Allah'ın ulaştırıcı kâmil bir hucceti vardır) ayeti hakkında şöyle buyurmuştur:“Allahu Teâlâ kıyamet günü kul için şöyle buyurur. Ey benim kulum! Dünya’dayken âlim miydin? Eğer kul evet derse Allahu Teâlâ ona, bildiğin şeye niye amel etmedin diye buyurur? Eğer kul cahildim derse Allahu Teâlâ ona, amel etmek için neden öğrenmedin diye buyurur? Böylece Allahu Teâlâ o kula galip gelir. İşte budur kâmil ve baliğ olan huccet.

Kaynak: Emali Müfid: s. 227, Nevadir-ul Ehbar: s. 20.
                      [/quote]

peki ya öğrenme imkanı yoksa
                      Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

- İbni Abbas Hz. Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem’den rivayet eder:
                        “Allah’u Teâlâ bu insanlara âlimlerinin günahlarından başka bir şeyden ötürü azap etmez. O âlimler ki, hakkı gizleyip Hz. Ali aleyhisselam ve O’nun (aleyhisselam) tertemiz Evlatlarının (aleyhimusselam) faziletlerini gizlerler. Bilin ki; yeryüzüne peygamber ve resullerden sonra Hz. Ali aleyhisselam’ın Şialarından başka makamı daha yüksek kimse ayak basmamıştır. O hazretin (aleyhisselam) velayet emrini zahir edip, faziletlerini yayan kimselerin bütün vücutlarını Allah’ın rahmeti saracak, melekler onlar için istiğfar ve tövbe ederler.
                        Yazıklar olsun! Yine yazıklar olsun! Hz. Ali aleyhisselam’ın faziletini gizleyip emrini saklı tutan kimselere. Onlar cehennem ateşine nasıl dayanacaklar?”

Kaynak:
                        Meşarig-ul Envar; s. 149/ Katre; c. 1, s. 247.

İmam Ali a.s

Yorum

- Musa bin Bekr, şöyle rivayet etmektedir:
                          Bir grup insanla İmam Caferi Sadık Aleyhisselam’ın huzurunda idik, orda oturanlardan biri ellerini kaldırarak Allah’tan cenneti istedi. İmam Caferi Sadık Aleyhisselam buyurdular: Sizler şimdi cennettesiniz, Allah’tan sizi o cennetten çıkarmamasını isteyin. Orda hazır olanlar arz ettiler ki: Size kurban olalım, bizler şu anda dünyada yaşamaktayız nasıl cennette olabiliriz ki? İmam Caferi Sadık Aleyhisselam buyurdular: Acaba sizler bizim imametimizi ikrar edip bizleri önderleriniz olarak görüyor musunuz? Arz ettiler: Elbette bu buyurduklarınıza ikrar etmekteyiz. İmam Caferi Sadık Aleyhisselam buyurdular: İşte cennetin manası budur ve buna ikrar eden herkes cennettedir, Allah’tan bu nimeti sizlerden salbetmemesini ve almamasını isteyin.

Kaynak: El-Muhasin s. 122, Bihar-ul Envar c. 68 s. 102, El-Katre; c. 1, s. 855

İmam Ali a.s

Yorum

- İmam Hasan Askerî (a.s):"Mü'minin alameti beştir: Elli bir rek'at namaz , (farz ve sünnet namazların toplamı), Erbain ziyareti, sağ ele yüzük takmak, toprağa secde etmek ve namazda besmeleyi sesli olarak söylemek."
                            Vesâil-üş Şia, C.10, S.373.

İmam Ali a.s

Yorum

- İmam Cafer-i Sadık (a.s):"Kim bizim dostlarımız ve takipçilerimizden olduğunu iddia ettiği (ve imkânı olduğu) halde Hüseyin (a.s)'ın türbesinin (ziyaretine) gelmez ve öyle ölürse, o bizim (hakiki) şialarımızdan sayılmaz. Cennete girse bile, oranın misafirlerinden sayılır (kendisine ait evi barkı olmaz; her gün bir kimsenin yanında yer içer ve…)." Bihâr-ül Envâr, C.98, S.

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=miktat111 link=topic=23024.msg151887#msg151887 date=1337179190]
                                - İmam Cafer-i Sadık (a.s):"Kim bizim dostlarımız ve takipçilerimizden olduğunu iddia ettiği (ve imkânı olduğu) halde Hüseyin (a.s)'ın türbesinin (ziyaretine) gelmez ve öyle ölürse, o bizim (hakiki) şialarımızdan sayılmaz. Cennete girse bile, oranın misafirlerinden sayılır (kendisine ait evi barkı olmaz; her gün bir kimsenin yanında yer içer ve…)." Bihâr-ül Envâr, C.98, S.[/quote]

Bu ne demek şimdi? Nasıl bir Hadis bu? Şerh edin böyle hadisleri ya bir sorun sorgulayın ve yorumunu yazın buraya alimlerin dilinden. "Şunu şunu yapmayan bizden değildir" ve sonra dön, "cennete bile girse misafir olur" Parantez içinde ki cümle ise tam bir acaip...Bu nasıl bir şey ya...Allah aşkına kuru kuruya kopyalayıp, kopyalayıp geçmeyin. Yorumunuda sorun bulun yazın aktarın...

Evet...Bekliyorum... Her zaman ve bir çok konuda beklediğim gibi...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X