Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İHH YARDIM GEMİLERİNE SİYONİSTLERİN SALDIRISI

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: İHH YARDIM GEMİLERİNE SİYONİSTLERİN SALDIRISI

İran Yeni Yaptırımları Reddetti
    10.06.2010 10:48
    12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İran, Birleşmiş Miletler Güvenlik Konseyi'nin kabul ettiği yeni yaptırımları reddettiğini açıkladı.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, kararın değersiz olduğunu, bir mendil gibi çöpe atılması gerektiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin İran'a yeni yaptırımlar öngören karar tasarısı için Türkiye ve Brezilya "Hayır" oyu kullandı. Lübnan ise çekimser kaldı. (BBC)

http://www.haksozhaber.net/news_detail.php?id=14969

Yorum

Yaralı Kardeşlerimiz Dualarınızı Bekliyor
      10.06.2010 04:18

Ankara İHH Temsilcisi Hanefi Sinan da saldırıya uğrayan Mavi Marmara gemisindeydi. Vakit’e yaralılar ve gemide yaşananlar hakkında bilgi veren Sinan, önemli açıklamalarda bulundu.

Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine Siyonist İsrail'in komandoları tarafından yapılan vahşi saldırı sonucunda yaralanan gönüllülerin tedavi gördüğü Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi bahçesine, yaralı ve yaralı yakınlarına hizmet için İHH tarafından kurulan Koordinasyon Merkezi, ziyaretçi akınına uğruyor. Hastane bahçesinde yaralı yakınlarıyla da kucaklaşan vatandaşlar, onların duasını alıp gönüllülerin iyileşmesi için dua ediyorlar.

Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Ankara İHH Temsilcisi Hanefi Sinan da saldırıya uğrayan Mavi Marmara gemisindeydi. Vakit'e yaralılar ve gemide yaşananlar hakkında bilgi veren Sinan, önemli açıklamalarda bulundu. Atatürk Eğitim Hastanesi'ne Mavi Marmara gemisinden 24 yaralının getirildiğini vurgulayan Sinan, "24 arkadaşımızın 7'si yoğun bakımda, 17'si ise servislerde yatıyordu. Dün itibariyle yoğun bakımda yatan arkadaşlarımızın sayısı 4'e düştü. Taburcu olan yaralı sayımız ise 11'e yükseldi. Taburcu edilen yaralı kardeşlerimizin gittiği ilerdeki tedavisi de sürecek. Tüm hastaların sevkiyatını Sağlık Bakanlığı üstlenmiş durumda. Uçak, helikopter ve ambulanslarla kendi illerindeki hastanelere sevk ediliyorlar. Sağlık Bakanımız Sayın Akdağ çok özel gayretler sarf ediyor. Ne kadar teşekkür etsek azdır. Sağlık Bakanımız hastaların durumuyla yakinen ilgileniyor ve koordinasyonu sürekli takip ediyor. Burada hiçbir sorun ile karşılaşmadık. Hastane personeli konuya çok hassas ve yaralıların için yürekleri ile çaba sarf ediyorlar. Onlara da ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun" diye konuştu.

YARALILARIN SON SAĞLIK DURUMU

Yaralıların sağlık durumları hakkında da bilgi veren Sinan, "Osman Çelebi Bozan, Osman Kurç, Fatih Kavaktan ve Uğur Süleyman Söylemez'in tedavileri yoğun bakım ünitesinde devam ediyor. Osman Çelebi Bozan, Osman Kurç ve Fatih Kavaktan'ın sağlık durumu her geçen gün iyiye gidiyor. Uğur Süleyman Söylemez'in durumu ise ciddiyetini koruyor. Her biri ayrı ayrı dualarınızı bekliyor. Ahmet Aydanbekar kardeşimiz dün yoğun bakım ünitesinden normal servise getirildi. Sağlık durumu iyi… Diğer taraftan kurşunla yaralanan Muhyettin Yıldırım, Mustafa Badırhan, Suat Koşmaz, Abdulhamit Ateş, Mehmet Yıldırım, Ekrem Küçükköse, Adem Bakıcı ve darp edilen İmdat Avli kardeşimizin sağlık durumları da oldukça iyi. Osman Çalık ve Kenan Akçil ise taburcu edilerek memleketlerine gönderildiler." dedi. Saldırı sonrasında İsraillilerin yaralılara eziyet ettiğini açıklayan Sinan, "Hastanelerde tedavileri çok geciktirildi. Gemideki yaralılarımızı 5 saatlik bir zaman diliminde helikopterlere aldılar. Yaralıları helikoptere çekerken 15-20 dakika havada asılı tuttular. Yapılan zulüm ile kan kaybı arttı. Yaralılar hastaneye nakledilirken basına yansıyan görüntülerin dışında bir çoğunun tedavi altında oldukları odalarında da kelepçelerinin sökülmediği ortaya çıktı. Ayağa kalkamayacak durumda olan yaralıların yataklarına kelepçelendikleri öğrenildi. Bunun izahı yok" diye konuştu.

HEDEF GÖZETMEKSİZİN TARAMIŞLAR

Hastaların çoğunun kurşun ile yaralandığını belirten Sinan, "Yaraları incelendiğinde ise merminin yukarıdan gelip aşağıdan çıktığını gözlemliyoruz. Merminin damağından girip boğazından çıkan, karnından girip ayağından çıkan yaralılarımız var. Helikopterlerden ve üst güverteden üzerlerine mermi yağdırıldı. Bu durumu yaraları da ispatlıyor. Hedef gözetmeksizin ateş açıldığı nettir. Doktor raporları tamamlandığında da bu gerçekler ortaya çıkacaktır" dedi.

Aslan Değirmenci / VAKİT

http://www.haksozhaber.net/news_detail.php?id=14966

Yorum

Gazze'ye yeni filo yola çıkacak mı?
        Gazze’ye Özgürlük Filosu’nun organizatörlerinden Greta Berlin, Middle East Monitor’e verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu

“GEMİ KAPTANLARI BİZİ ARIYOR”

Gazze’ye Özgürlük Filosu’nun organizatörlerinden Greta Berlin, Middle East Monitor’e verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gazze’ye giden gemileri basan İsraillilerin Mavi Marmara kaptanı ile Spendoni gemisi kaptanını vurduğunu kaydetti. Berlin, “Bu bilerek yapıldı. Kaptanlara ‘Bizimle çalışmamaları gerektiği’ mesajı verilmeye çalışıldı. Ama biz şimdiye kadar üç kaptandan telefon aldık. Bize ‘Eğer ihtiyacınız varsa lütfen bizi arayın. Bizler hazırız’ dediler. İsrail uluslararası hukuka uyana kadar, Gazze ablukasını kaldırana kadar bizler aynı şekilde gemilerle Gazze’ye gideceğiz” dedi.

GAZZE FİLOSU FİKRİ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Gazze’ye Özgürlük Hareketi’nin, İsrail’in 2006 yılında Lübnan’da gerçekleştirdiği katliam sırasında ortaya çıktığını kaydeden Berlin, “Bir grup insan oturup Gazzeliler için ne yapabiliriz diye düşündük. Çünkü o zaman tüm dikkatler Lübnan’daydı ve Filistinlilere kimse dikkat çekmiyordu. Avustralyalı bir arkadaşımız, ‘Her zaman bir bot satın almak istemişimdir. Belki bu botla New York’a gideriz ve sonra Avrupa’dan da insanları toplayıp Gazze’ye gideriz’ dedi. Beş kişi ‘Ne büyük bir fikir’ diye konuştuk. Biz beş kişi Uluslararası Dayanışma Hareketi için çalışmıştık (Batı Yaka’da) daha önce. Bizi Batı Yaka’dan kovdular ve bir daha girmemizi yasakladılar. Bu sefer Gazze için ne yapabiliriz diye düşündük. Beşimiz, Kaliforniya’dan üç Amerikalı ve Londra’da yaşayan iki Avustralyalı; dört kadın ve bir erkek. Her şey bu şekilde başladı” dedi.

“DAHA ÖNCE BEŞ DEFA GAZZE’YE GİRMEYİ BAŞARDIK”

Gazze’ye ilk kez değil, 9. kez gitmeye çalıştıklarını kaydeden Berlin, beş kez Gazze’ye girmeyi başardıklarını belirterek, “Tehdit edildik ama yine de Gazze’ye girmeyi başardık. Milletvekillerini, Filistinli öğrencileri taşıdık. İsrail’e ‘Sizin Gazze’yi abluka altına alma hakkınız yok’ dedik ve İsrail de bunu kabul etti” dedi. Berlin, İsrail’den bir çeşit karşılık beklediklerini; ancak insanları öldürebileceklerini hiç hesaba katmadıklarını ifade ederek, “Haziran 2009’da bir botumuzu vurmaya çalıştılar. Tüm yolcularımızı alıp İsrail’de hapse attılar. Onların bize saldırma potansiyeli olduğunu biliyorduk, ancak insanları öldürebileceklerini düşünmedik” ifadelerini kullandı.

“NEDEN FİLİSTİNLİLERİN KENDİNİ KORUMA HAKKI BULUNMUYOR?”

Gazze filosunu hazırlamak için 1 yıl çalıştıklarını ve tüm dünyanın dikkatini çekmek için birçok ülkeden insanlarla ittifak kurduklarını söyleyen Berlin, İsrail’in Gazze’de yavaş hareket eden bir soykırım gerçekleştirdiğini kaydetti. Berlin, İsrail’in güvenliği tartışmalarıyla ilgili olarak da, “Filistinlileri kim koruyacak? Kim onların güvenliğini garanti altına alacak? Neden Filistinliler kendilerini koruma hakkına sahip değil? Neden kendi sınırlarını koruma hakkına sahip değil. Neden bu hak sadece dünyanın dördüncü büyük askerî varlığına sahip İsrail’e veriliyor” diye sordu.

“EVİME SALDIRANA KARŞI NEFSİ MÜDAFAADA BULUNURUM”

İsrail’in Ortadoğu’daki tek terörist olduğunu vurgulayan Berlin, İsrail’in “Gemide silahlar vardı” iddialarını ise şu şekilde cevaplandırdı: “Evet. Bir sandalyenin alüminyum ayağı, kesinlikle İsrail’in makineli silahlarına denk gelen bir silah. Ben kendim şiddet karşıtı bir insanım ve şiddetin hiçbir şeyi çözemeyeceğine inanırım. Ama birisi makineli tüfek, göz yaşartıcı ve ses bombasıyla gelirse, ben de kendimi korumak için elimden geleni yaparım. Hiç kimsenin benim evime, çocuklarıma ve gemime saldırma hakkı yok” dedi.

Vakit

Yorum

Gazze'ye bu kez 'kadınlar' gidiyor
          Lübnan'da Özgür Filistin Hareketi, Gazze'de Ablukayı Kırma Kadın Komitesiyle İşbirliği ile bir yardım gemisi gönderme kararı aldı.

Lübnan'da Özgür Filistin Hareketi, Gazze'de Ablukayı Kırma Kadın Komitesiyle İşbirliği ile bir yardım gemisi gönderme kararı aldı. İsrail'in Gazze'ye yönelik katı ablukasını kırma amacıyla Beyrut'tanan hareket edecek "Meryem" adındaki yardım gemisi Mavi Marmara'nın ardından Gazze halkına yardım taşıyarak ablukayı kırmayı amaçlıyor.

Özgür Filistin Hareketi Başkanı Yasir Kışlak bugün Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında, Meryem Gemisinin Gazzeli çocuklara ilaç ve gıda taşıyacağını söyledi.

Kışlak, basın toplantısında, 'düşman' olarak nitelendirdiği İsrail ile insanlık çatışmasının başladığını belirtti. Kışlak, insanlık, yasalar ve tüm dinlerin meşru gördüğü insan haklarının iade edilmeden bu çatışmanın sona ermeyeceğini vurguladı.

Kışlak ayrıca hiç kimsenin, uluslara açlık ve abluka dayatma hakkına sahip olmadığını belirtti. Özgür Filistin hareketi Başkanı, İsrail'in özgürlük filosuna karşı bulunduğu ahmakça saldırının Filistin davasını dünya komu oyu önünde açıkça ortaya çıktığına işaret etti.

Hazırlık Komitesinin koordinatörü Samar el-Hac kadınların, direnişçilerin en büyük destekçileri olması nedeniyle Meryem gemisinde sadece kandınlar olacağını ifade etti.

Özgür Filistin Hareketi bir aç gün önce aynı amaçla gazetecileri taşıyan "Naci el-Ali" adında bir geminin de harekete geçtiğini duyurmuştu.

yenişafak

Yorum

Türkiye İsrail’le ilişkilerini gözden geçirebilir

DAVUDOĞLU KATİL İSRAİL’İ UYARDIFHA-

Katil İsrail’in tam bir yüzsüzlükle kendi katliamını araştıracak komisyonu kendi eline alması, Türkiye’yi öfkelendirdi. İlişkiler masaya yatırılıyor!

FHA- Siyonistlerin kuşatması altındaki Gazze’ye insani yardım amacıyla uluslar arası sularda seyreden on Türkün kanını döken ve bir tek kelimeyle özür bile dilemediği gibi, sivil ve masum Türk vatandaşlarını, sırf Gazze mazlumlarına yardım etmek istedileri için “terörist” damgasıyla karalamaya kalkışarak tarihin en iğrenç yalanını uydurmaya utanmayan katil İsrail’in tam bir yüzsüzlükle kendi katliamını araştıracak komisyonu kendi eline alması, Türkiye’yi öfkelendirdi. İlişkiler masaya yatırılıyor!
            AA’nın haberine göre Türkiye Dışişleri Bakanı Davutoğlu katil İsrail'in -tek taraflı komisyonunun hiçbir anlam ifade etmeyeceğini belirttiği açıklamasında Türkiye-İsrail ilişkilerinin yeniden gözden geçirilebileceği mesajını verdi. Davutoğlu, Senegal Dışişleri Bakanı Madicke Niang ile konutunda yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında,, siyonist İsrail'in saldırısını araştırmak üzere uluslararası bir komisyon kurulması konusunda ısrarlı olduklarını, İsrail'in kuracağı bir komisyona uluslararası katılımın olması bu komisyonu uluslararası nitelikte kılmayacağını kaydetti.Davutoğlu, "Eğer uluslararası komisyon kurulmazsa ve Türkiye'nin çok haklı talepleri göz ardı edilmeye devam edilirse tabii ki Türkiye'nin tek taraflı olarak İsrail ile ilişkilerini gözden geçirme hakkı vardır" dedi. Korsan İsrail'in böyle bir uluslararası hukuk ihlali ile sivil bir konvoya uluslararası sularda saldırı yapan bir ülke olarak tarafsız bir araştırma yapacağına dair hiçbir inancımız yoktur" diyen Davutoğlu, bu çerçevede komisyonun mutlak olarak tarafsız nitelikte olmasına ve BM denetimi altında kurulmasına önem verdiklerini kaydederek şunları söyledi: “siyonist İsrail tarafından tek taraflı yapılacak hiçbir araştırma bizim açımızdan zerrece bir değer ifade etmemektedir. Bu komisyon mutlaka uluslararası bir komisyon olmalıdır. Bir davalının, aynı zamanda savcı ve hakim de olması, hiçbir hukuk ilkesiyle bağdaşmaz."
            Senegal Dışişleri Bakanı Niang da katil İsrail'in yardım gemisine saldırısı nedeniyle Türk halkına baş sağlığı diledi. Niang, "Yardım gemisine yapılan saldırı sadece Türkiye'ye yapılan bir saldırı değil, özgür dünyaya yapılmış bir saldırıdır" diye konuştu.Senegal'in Türkiye'nin dostu olduğunu ve Türkiye'nin desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini belirten Niang, iki ülke arasında İslam dünyasına aidiyet dışında başka ortak konular da bulunduğunu, "insanlık onuru ve gurur" konusunda da aynı görüşleri paylaştıklarını bildirdi. Gazze konusunda Türkiye ile ortak iki hedefleri bulunduğunu, bunların bağımsız bir komisyon kurulması ve haksız ablukanın kaldırılması olduğunu belirten Niang, bölgede öldürülen ve yaralanan insanların bu fedakarlıklarının boşa gitmemesi, dünyanın artık hak ve adaletin sesini duyması gerektiğini bildirdi.

Nükleer Çalışma Konusunda İran Haklı

Davutoğlu, Senegal Dışişleri Bakanı Madicke Niang ile konutunda yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, İran'ın nükleer programı ile ilgili bir soruyu da cevapladı. "BM Güvenlik Konseyinin yaptırım kararı sonrasında diplomatik çabaların devam etmesine ve müzakere kapısının açık kalmasına büyük önem veriyoruz" diyen Davutoğlu, bu karara "Hayır" oyu verirken de İran ile görüşmeler yaptıklarını, İran'ın da sonraki açıklamalarında bu kapıyı kapatmadığını vurguladığını belirtti

Katil İsrail’in bunca aşağılama ve eşkıyalıklarına rağmen Türkiye’nin bu barbar rejimle ilişkilerini neden hala devam ettirdiği ise anlaşılamıyor..

http://turkish.farsnews.com/newstext.aspx?nn=8903250921

Yorum

Türkiye İsrail’le ilişkilerini gözden geçirebilir
              Evet gözden geçirebilir ancak değişmez bir şey. Fenerin yolları yine çamurlu kalır ve rıza babasıyla birlikte lahana satmaya devam eder tahta tezgahında, Çarşamba pazarında.
              Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Alman Yahudilerden Siyonistleri utandıracak davranış
                Almanya’daki bir Yahudi derneği, Gazze’ye uygulanan ablukayı kırmak üzere hazırlıklara başladığı bildiriliyor.

El-Alem televizyonunun Mısır’da yayımlanan eş-Şuruk gazetesine dayanarak bildirdiğine göre “Adil Barış için Yahudi Talepleri” adıyla bir grup oluşturan Alman Yahudileri bir gemiyle Gazze’ye insani yardım götürmek üzere hazırlıklara başladı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan grubun sözcüsü Adis Lutz, hazırladıkları geminin temmuz ayı başlarında Gazze kıyılarında olmasını planladıklarını; ancak Gazze’ye yardım götürmek üzere çok sayıda kişinin gönüllü olarak kendilerine başvurması sebebiyle yolculuk tarihini ertelediklerini ifade etti.

Çok sayıda Alman Yahudisinin Gazze’ye yardım götürmek için gönüllü olmasının kendilerini şaşırttığını belirten Lutz, sayının çokluğundan dolayı Gazze’ye yardım götürecek gemi sayısını arttırmaya çalıştıklarını söyledi.

Gazze’ye uygulanan ablukayı kırmak ve dört yıldır uygulanan toplu cezalandırmaya son vermek için gönüllü olan ilk 14 kişinin hazırlanan ilk gemiyle gideceğini belirten Lutz, diğer 40 Yahudi’nin ise ikinci gemiyle yola çıkacağını söyledi.

Yardım organizatörlerinden Kate Leitrer ise amaçlarının ablukayı kırarak Gazze’deki toplu cezalandırmaya son vermek olduğunu belirterek “Alman Yahudi öğrencileri de Gazze’deki çocuklara yardım edebilmek için okul çantalarını getirip bize verdiler” dedi.

ydh

Yorum

YUKARI ÇIK
                Çalışıyor...
                X