Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
***FARSÇAYA BAŞLIYORUZ...! ***
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
***FARSÇAYA BAŞLIYORUZ...! ***
o sitede farsça öğrenmeden önce başka bir sitede ingilizce öğrenmek gerekiyor ;dKIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.
Yorum
-
De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürüleceksiniz. O size, yaptıklarınızı bildirecektir.»
(Tevbe Suresi 105)
Yorum
-
Ynt: ***FARSÇAYA BAŞLIYORUZ...! ***
iran konsolosluğu bayezid de farsça kursu veriyordu ben de gitmiştim 1, kur diyebileceğim temel eğitimi orada aldım.Haftada bir gün ders bir gün tekrar ben memnun kaldım açıkçası. Bir araştırın isterseniz.Kurs birincilerini İran'a gönderiyorlar bilginize.İnsanın kendi nefsine düşkün olması Allah'a düşman olmayı gerektirir.
-Bencillik hicabının parçalanması, İlahi tecellinin sebebidir.
-Nefis sevgisi özgürlüğü yok eder.
-İnsanın kendine mütbela olması bütün belalardan daha büyüktür
nefis tezkiyesi-imam humeyni (r)
Yorum
-
Ynt: FARSÇAYA BAŞLIYORUZ ÖĞRENMEK İSTEYNLER İÇİN YENİ BİR SAYFA
[quote author=muallim link=topic=3873.msg21790#msg21790 date=1240950722]
Bismillahirrahmanirrahim
Arkadaşlar Allah'ın izni ve yardımıyla Farsça dersine başlıyoruz, isteyenler katılabilir.
1. DERS:
Bu derste yazacağım şeyleri iyice öğrenirseniz, Farsça'nın %10 unu öğrenmiş olursunuz. Onlar şunlardır:
Ben = Men
Sen = To
O = U
Biz = Ma
Siz - Şoma
Onlar = Anha – Anan
Bu = În
O = an
Bunlar = Înha - Înan
ha = ler
Bunlar = Înha
Onlar = Anha
Kelimeden önce gelen ekler:
ez = den, dan
der = de, da
be = e,a
ba = ile
Kelimeden sonra gelen ekler:
Ra = ı, i, u
hem = de
niz = da
Farsçayı çabuk öğrenmek için fiil çekimlerini de bilmemiz gerekir. 300-400 kelime çekimleriyle birlikte öğrenirseniz Farsçayı rahat bir şekilde anlayabilirsiniz. İlk önce her fiilin masdarını bulmalıyız, onu bulduktan sonra fiillerini öğrenmeliyiz. Bu dersimizde üç kelimenin masdarlarını fiilleriyle birlikte yazalım:
Görmek: diyden.
diydem (gördüm) diydi (gördün) diyd (gördü) diydim (gördük) diydid (gördünüz) diydend (gördüler)
Bilmek: danisten.
danistem (bildim) danisti (bildin) danist (bildi) danistiym (bildik) danistiyd (bildiniz) danistend (bildiler)
Gülmek: xendiyden.
xendiydem (güldüm) xendiydi (güldün) xendiyd (güldü) xendiydiym (güldük) xendiydiyd (güldünüz) xendiydend (güldüler)
[/quote] salam. Allah razi olsun sizden. Bele de davam edin. Sayenizde öyrenirik.ﻗْﺎﻝ ﺍﻣِﺎﻡﻣِﻬﺪِﻱ ﻋـﺠـﻞْﺍﻟﻠﻪ ﺗﻌِﺎﻟﯽ
ﻓﺮّﺟﻪِ "... ﺍﻧﺎ ﻏَﻴﺮّ ﻣِﻬﻤﻠﻴﻦ ﻟﻤﺮّﺍﻋﺎﺗﻜﻢّ ﻭﻻ
ﻧﺎﺳﻴﻦ ﻟﺬّ ﻛﻜﻢّ....
Yorum
Yorum