Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

selamun aleykum

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: selamun aleykum

[quote author=şadiye link=topic=22296.msg136670#msg136670 date=1323643015]
    bugün sitenin face sayfasında >>>http://velayet.wordpress.com/2011/02...nda-arastirma/<<<burada ki yazıyı okudum
    [/quote]

Bu sayfa face değil wordpress sayfamızdır. Elmeddin üstadımız yönetimşnde olup tüm konuları kendi yazıyordur.

Yorum

[quote author=Serkan A. link=topic=22296.msg136678#msg136678 date=1323673435]
      Bu sayfa face değil wordpress sayfamızdır. Elmeddin üstadımız yönetimşnde olup tüm konuları kendi yazıyordur.
      [/quote]
      demek istediğim face sayfanızda paylaştığınız bağlantı idi...

Yorum

[quote author=şadiye link=topic=22296.msg136691#msg136691 date=1323690195]
        demek istediğim face sayfanızda paylaştığınız bağlantı idi...
        [/quote]

Anladım yönetim ekibi aynı zamanda facebook sayfamızdada görev yapmaktadır.

Yorum

[quote author=Seccâd_ link=topic=22296.msg136675#msg136675 date=1323666630]
          Ve aleyküm selam kardeşim. Hoş geldiniz. Gelişiniz hayırlara vesile olur inş.

Aklınız çok karışık ve kafanızda bir çok soru var. Naçizane size tavsiyem zihninizdeki bulanıklığı gidermek istiyorsanız, şia mezhebini doğru olarak bilmek istiyorsanız bunu en ehil kişilerden öğrenmelisiniz. Yoksa kafanız daha çok karışabiir.

Size bir link vereyim. Bu site Ayetullah Sistani'nin sorulara cevap verdiği bir sitedir.Aradığınız tüm sorulara burda yanıt bulabilirsiniz inş.

Takva sahipleri cehenneme girmez! Kuran'da takva sahiplerinin cennet ehli oldukları defalarca yazılırken takva sahiplerinin cehenneme girebileceklerine dair tek bir ayet yokken onların cehenneme girme ihtimalinin olduğunu söylemek Allah'ın vadine karşı gelmek demektir!

İkinci husus şia mezhebinde de taklid mercileri vardır. Tıpkı imam hanefi imam şafi gibi farklı müçtehidin farklı fetvaları vardır. Kim hangi müçtehide uymak isterse onu kendine fetva makamı olarak belirler. Şia'daki tek fark fetva makamının halıhazırda yaşayan bir müçtehid olması gerekir.

Yazılanları okuyunca bir çok hususda hatalı bilgilendirme ve (yine yine yine) saldırganlık görüyorum. Ehlibeyt mektebi sünni camiayı ve sünni alimleri karalamadanda fesih bir lisan ile anlatılabilir. Bu hezeyan dolu sayfaların bir parçası olmamak adına konuya müdahil olmak istemem.

Size tek tavsiyem verdiğim linkde soru sorma bölümü var istdiğiniz sorulara hızlı bir şekilde yanıt alacaksınız. Üstelik en üst düzeyde bilgi sahibi olan şahıs tarafından

http://www.sistani.org/index.php?p=746984&id=1698

Fi emanillah fiddareyn...
          [/quote]hoş bulduk Allah razı olsun
          dediğiniz gibi kafam çok karışık ve şuan iyice karışmış durumda verdiğiniz linke bakacağım ve soruları mı birde orada soracağım inşallah tatmin edici cevaplar alabilrim yoksa ne tam sünni ne de tam şii olan(tehikeli mi bilmiyorum ama can sıkıcı bir yer olduğu kesin...) o yerde durmaya devam edeceğim ta ki 73 fıkradan kurtuluşa eern fıkraya dahil olmak için ettiğim dualarım kabul oluncaya kadar...
          selametle...

Yorum

Kıymetli kardeşim, öncelikle hoş geldiniz. Siz şu an iyiden daha iyiye doğru bir yolculuk içerisindesiniz. İçinde bulunduğunuz süreç tehlikeli değil bilakis ilerledikçe daha fazla aydınlığa doğru gidiş sürecidir.

Bir kardeş olarak size mütevazi bir tavsiyem olacak. Siz eğer iran İslam İnkılabını, bu İnkılabın banisi İmam Humeyni ve onun talebeleri Mutahhari Beheşti gibi alimlerden öğrenirseniz sizin için daha hayırlı olacağına inanıyorum.

Edit Serkan A.

Ayetullah Şerefuddin Hüseynini El Müracaat kitabını kendi halinizde dinlenmiş bir şekilde bir inceleyin. Gönlünüzün tatmin olacağını göreceksiniz. Ki bu eser bir sünni alim ile bir şii alimin edep ve adabınca en güzel tarzda münazarasından oluşmaktadır.

İçinde bulunduğunuz hal tehlikeli değil, fecir halidir. Edit Serkan A.
            Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=22296.msg136695#msg136695 date=1323693390]
              Kıymetli kardeşim, öncelikle hoş geldiniz. Siz şu an iyiden daha iyiye doğru bir yolculuk içerisindesiniz. İçinde bulunduğunuz süreç tehlikeli değil bilakis ilerledikçe daha fazla aydınlığa doğru gidiş sürecidir.

Bir kardeş olarak size mütevazi bir tavsiyem olacak. Siz eğer iran İslam İnkılabını, bu İnkılabın banisi İmam Humeyni ve onun talebeleri Mutahhari Beheşti gibi alimlerden öğrenirseniz sizin için daha hayırlı olacağına inanıyorum.

Edit Serkan A.

Ayetullah Şerefuddin Hüseynini El Müracaat kitabını kendi halinizde dinlenmiş bir şekilde bir inceleyin. Gönlünüzün tatmin olacağını göreceksiniz. Ki bu eser bir sünni alim ile bir şii alimin edep ve adabınca en güzel tarzda münazarasından oluşmaktadır.

İçinde bulunduğunuz hal tehlikeli değil, fecir halidir. Edit Serkan A.
              [/quote]

hoşbulduk hocam tavsiyeniz için teşekkür ederim kitabı bulabilirsem inşallah okuyacağım.
              içinde bulunduğum halin tehlikeli olmadığını söylemeniz de içimi rahatlattı doğrusu...
              Allah'a emanet olunuz...

Yorum

Değerli kardeşim El Müracaat adlı kitaba şu linkten de ulaşabilirsiniz e kitap olarak. Fi emanillah.

http://www.islamkutuphanesi.com/turk...acaat/1_35.htm
                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=22296.msg136698#msg136698 date=1323695372]
                  Değerli kardeşim El Müracaat adlı kitaba şu linkten de ulaşabilirsiniz e kitap olarak. Fi emanillah.

http://www.islamkutuphanesi.com/turk...acaat/1_35.htm
                  [/quote]
                  link için de teşekkür ederim hocam
                  bu arada bu foruma da pek alışamadım face de ki gibi beğen butonu olsaydı da her defasın da yorum olarak belirtmek zorunda kalmasaydım direk beğenirdim
                  birde forumla ilgili bir kaç sorum var hangi konu altında sormalıyım bilemedim onun için burada soruyorum
                  ben geçen yıl üye olmuştum ama profilim de yeni üye diyor onun gönderdiğimiz iletilerle bir alakası mı var?? katılımcı, deneyimli gibi ifadeler nasıl oluşuyor?? bir de profilimizde ki puan ne oluyor ???

Yorum

[quote author=şadiye link=topic=22296.msg136700#msg136700 date=1323696408]

bu arada bu foruma da pek alışamadım face de ki gibi beğen butonu olsaydı da her defasın da yorum olarak belirtmek zorunda kalmasaydım direk beğenirdim

[/quote]

Zaman içinde yapılacak bunlar

birde forumla ilgili bir kaç sorum var hangi konu altında sormalıyım bilemedim onun için burada soruyorum

[/quote]

Konunuza bağlı olarak değişmektedir. Genellikle münazara bölümünü kullanabilirsiniz. Yanlış yere açarsanız konuyu yetkili kişiler gerektiği yere taşıyacaktır konuyu

münazara bölümü linki : http://www.velayet.com/index.php?board=32.0

ben geçen yıl üye olmuştum ama profilim de yeni üye diyor onun gönderdiğimiz iletilerle bir alakası mı var?? katılımcı, deneyimli gibi ifadeler nasıl oluşuyor?? bir de profilimizde ki puan ne oluyor ???
                    [/quote]

Katılımcı, Deneyimli Yeni Üye v.s. bunlar ileti sayınıza bağlı olarak otomatik değişmektedir. 150 ileti yolladığınız zaman katılımcı üye grubuna otomatik geçeceksiniz.

Puanın altında ++ işareti vardır bu ne işe yarar : Bir üyenin açtıgı konuyu veya cevabı taktir etmek için kullanılır. Şuan sizin buna yetkiniz yok ama 150 ileti sonra olacaktır.

Yorum

[quote author=Serkan A. link=topic=22296.msg136703#msg136703 date=1323697178]
                      Zaman içinde yapılacak bunlar

Konunuza bağlı olarak değişmektedir. Genellikle münazara bölümünü kullanabilirsiniz. Yanlış yere açarsanız konuyu yetkili kişiler gerektiği yere taşıyacaktır konuyu

münazara bölümü linki : http://www.velayet.com/index.php?board=32.0

Katılımcı, Deneyimli Yeni Üye v.s. bunlar ileti sayınıza bağlı olarak otomatik değişmektedir. 150 ileti yolladığınız zaman katılımcı üye grubuna otomatik geçeceksiniz.

Puanın altında ++ işareti vardır bu ne işe yarar : Bir üyenin açtıgı konuyu veya cevabı taktir etmek için kullanılır. Şuan sizin buna yetkiniz yok ama 150 ileti sonra olacaktır.

[/quote]

şadiye bunu beğendi...

Serkan A. bunu beğendi...

Yorum

Şadiye kardeşim Rabbim(cc) en ksıa sürede en doğru olanla sizi tanşıştırsın inşAllah.
                        Mehmet ufukalp e katılıyorum bulunduğunuz konum güzel bir konum Allahın izni ile su akar yatağını bulur ve bulanıklıklar kaybolup billur gibi akmaya başlar..

size her gün Hz Fatıma (s.a) ya tevessul ederek çok sayıda salavat çevirmenizi ve o yüce makamdan yardım istemenizi tavsiye ediyorum...

Allahumme Salli Ala Muhammed ve Al'i Muhammed ....
                        Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

değerli şadiye kardeşim bende sizlere acizane bir kitap tavsiye etmek istiyorum benim hayatımda köklü değişikliklere yolaçan bir kitap pdf formatında okuyabileceğiniz link
                          http://www.caferilik.com/kutuphane/d...ruya_dogru.pdf

Ayrıca mesaj ekinede kitap eklenmiştir.
                          Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                          İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=Abdullah link=topic=22296.msg136668#msg136668 date=1323641989]
                            kardeş bu yazdıklarından insanın aklına şu soru geliyor

MADEM MÜCTEHİDLER İMAM MEHDİ A.F. İLE İRTİBATTALAR UYDURMALARI HADİS KİTAPLARINDAN NEDEN TEMİZLEMEDİLER

BU BAMBAŞKA KONU HAKKINDA BİZİ BİLGİLENDİRSEN İYİ OLUR
                            [/quote]

bunun çok çeşitli nedenleri vardır.

uydurmalar iki türlüdür:

1- dine zararlı uydurmalar

2- dine zararlı olmayan uydurmalar. aslında bunlar da masum birine iftira atma anlamı taşıdığından bunlar da zararlıdır.

şia alimleri hadisler arasında uydurma olanları belirlemişlerdir. ancak bunları ifade ederken hadis ilmindeki literatüre göre islimlendirmişlerdir. sünnilerdeki mevzu (uydurma) tabiri şiada daha çok "zayıf" kelimesiyle ifade edilmektedir.

bir şii hadis kitabını açtığınızda alimlerin bu kitaplarda zayıf olan hadislerin altına not koyarak belirttiklerini görürsünüz. bunlar tam net bilgiler değil. nitekim bir alime göre zayıf olan diğerine göre zayıf olmayabiliyor. bu da hadisi o alimin anlayış şekli belirliyor. çünkü her devirde her alimin yetiştiği kültür farklı olabiliyor.

bunların dışında İmam Zaman a.f.'in himmetiyle bu hadisler hiç bir zaman şia toplumunda bir amel ya da itikada dönüşmüyor dedik. ve neden bunlar çıkarılmıyor sorusuna gelince.

bunun çok sebepleri olabilir:

1- o kitap hadisleri toplayıp kitabı oluşturanın kitabıdır ve onun izni olmadıkça içinden bir şey çıkarılamaz. kitaplar yazarlarının toplumlara emanetleridir. iyi de olsa kötü de olsa onları yazıldığı şekilde korumak hem dini hem etik bir görevdir.

2- kitapların yazarları (hadis toplayanlar) kitaplarını Kur'an gibi masum görmemişlerdir. göstermemişlerdir. Bu da demektir ki bu kitapları bence sahih olan hadislerden oluşturdum siz katılmayabilirsiniz siz benden daha derin ilme sahipseniz bunları araştırın doğru olmayanları bırakın diğerlerini kullanın. böyle diyen birisinin kitabı akıl sahiplerine faydadan başka ne verir ki?

3- hadisin açıkça uydurma olduğu belli olsa bile o hadisin çıkarılması dine zarar verilebilir. Öncelikle eğer bir hadisin uydurma olduğu kesin belli ise o zaman insanlar onunla amel etmeyeceklerdir. çünkü onun getirdiği bilgi dine zararlı bir bidat ve hurafedir. Ancak bu hadiste geçen kelimelerle:

a) hadisin uyudurulduğu dönemle ilgili kültürel durum bize aktarılmış olur
                            b) hadiste kullanılan kavramların o dönemdeki anlamları günümüze taşınmış olur. böylece Kur'an ve dinin kavramları tarihi kitapların hiç değiştirilmeden korunmasıyla yüzyıllar sonrasına taşınmış olur. yani şöyle diyelim, içeriği zararlı bir kitabın cildini söktünüz iç sayfalarını kullanmayacağınız bir yere kaldırdınız. ama kabını fotokopiyle çoğalttığınız ilmi sayfaları koruması için onların dışına kap yaptınız. işte uydurma bir hadisteki bir kelimenin anlamıyla bu gün biz bir çok bilgi sahibi olabilmekteyiz..

daha bunların başka faydaları da vardır.

ancak eğer bir sözün uydurma hadis olduğu belirtilmezse bunun zararı çok fazladır. hatta bazan uydurma olduğunun belirtilmesi bile cahil insanların bunlar vasıtasıyla zarar vermelerine engel olmamaktadır. Örneğin sünni bir alim insanları saptırmasın diye uydurma hadisleri bir kitaba topluyor ve diyor ki bunlar uydurma hadislerdir hangi kitapta görseniz bunlara itibar etmeyin.

ancak birisi bu buradan bir hadisi okuyor ve diğerlerine bu hadis hadis kitabından geçiyor diyerek bunu kullanıyor.

şia alimleri yeterli donanıma sahip olduklarından ki böyle gariplikler olmuyor Elhamdulillah..

Yorum

[quote author=Seccâd_ link=topic=22296.msg136675#msg136675 date=1323666630]
                              Ve aleyküm selam kardeşim. Hoş geldiniz. Gelişiniz hayırlara vesile olur inş.

Aklınız çok karışık ve kafanızda bir çok soru var. Naçizane size tavsiyem zihninizdeki bulanıklığı gidermek istiyorsanız, şia mezhebini doğru olarak bilmek istiyorsanız bunu en ehil kişilerden öğrenmelisiniz. Yoksa kafanız daha çok karışabiir.

Size bir link vereyim. Bu site Ayetullah Sistani'nin sorulara cevap verdiği bir sitedir.Aradığınız tüm sorulara burda yanıt bulabilirsiniz inş.

Takva sahipleri cehenneme girmez! Kuran'da takva sahiplerinin cennet ehli oldukları defalarca yazılırken takva sahiplerinin cehenneme girebileceklerine dair tek bir ayet yokken onların cehenneme girme ihtimalinin olduğunu söylemek Allah'ın vadine karşı gelmek demektir!

İkinci husus şia mezhebinde de taklid mercileri vardır. Tıpkı imam hanefi imam şafi gibi farklı müçtehidin farklı fetvaları vardır. Kim hangi müçtehide uymak isterse onu kendine fetva makamı olarak belirler. Şia'daki tek fark fetva makamının halıhazırda yaşayan bir müçtehid olması gerekir.

Yazılanları okuyunca bir çok hususda hatalı bilgilendirme ve (yine yine yine) saldırganlık görüyorum. Ehlibeyt mektebi sünni camiayı ve sünni alimleri karalamadanda fesih bir lisan ile anlatılabilir. Bu hezeyan dolu sayfaların bir parçası olmamak adına konuya müdahil olmak istemem.

Size tek tavsiyem verdiğim linkde soru sorma bölümü var istdiğiniz sorulara hızlı bir şekilde yanıt alacaksınız. Üstelik en üst düzeyde bilgi sahibi olan şahıs tarafından

http://www.sistani.org/index.php?p=746984&id=1698

Fi emanillah fiddareyn...
                              [/quote]

ben şia alimi değilim. şiayı sonradan öğrenmiş biriyim. alimlerimizden öğrendiklerimi burada paylaşıyorum. ve alimlerimize güvenerek burada yazıyorum. yanlış yazdığımda beni uyarıyorlar. bunun için özellikle F. Altan üstadıma teşekkürlerimi bu vesileyle ifadeyi bir borç biliyorum.

Değerli taklit mercilerimizden olan Ayetullah Sistani konusundaki tavsiyelerinize katılıyorum. Bu mercilerle biz karşılaştırılmayız bile. eğer oralardan öğrenme imkanı olan varsa bize hiç bakmasın.. biz onların yetişemediği yerde boşluk doğarsa diye burada yazıyoruz. bizim ilmimiz onlarınkinin yanında ne ki..

Takva sahipleriyle ilgili eleştirilerin muhatabı bensem, o fikirler benim değil değerli alimimiz, Ş. Kadir Akaras'a aittir. Nehcül Belağa derslerini takip edenler bileceklerdir.

sünni alimlerle, taklit merciilerimiz arasında tek farkı yaşama veya ölü olma değildir. bu şart bile küçümsenecek bir şart değildir.

diğer yandan taklit merciileri yaşayan masum İmam Mehdi a.f.'e uymasa bunları bu kadar az sayıda, bu kadar vahdet ve uyum içinde kim tutabilir? hangi güç tutabilir. Şiilerdeki ibadetlerde ve yaşam tarzlarında tek renkliliğin cemaat tarikat mezheplerin oluşmamasının nedeni nedir?

şiiler hayatın büyük bölümünde hiç değişmeyen 1200 yıl öncesinin Ehlibeyt sözlerine inandığı ve ona göre yaşadığı garantiyken, çok az ve yeni çıkan meselelerde yine o da Masum İmam Mehdi kontrolündeki taklit merciilerine uyarken, sünnilerin 1200 yıl önce ölmüş mezhep imamlarının görüşlerinin değişmeden bu güne geldiğinin garantisi var mıdır? bu gün hanefiler bile ne kadar hanefiyiz diyorlar.

1300 yıl önceki Ebu hanifeye mi uymak farzdır bize yoksa 1300 yıl önceki Caferi Sadık a.s.'a mı? Peygamberin emirlerini nakletme hakkı hangisine aittir Kur'an ve Peygamberin sözlerine göre?

Yorum

bir şii hadis kitabını açtığınızda alimlerin bu kitaplarda zayıf olan hadislerin altına not koyarak belirttiklerini görürsünüz. bunlar tam net bilgiler değil. nitekim bir alime göre zayıf olan diğerine göre zayıf olmayabiliyor. bu da hadisi o alimin anlayış şekli belirliyor. çünkü her devirde her alimin yetiştiği kültür farklı olabiliyor.

Hangi kültür? Ehlibeyt şia mektebinin kültürü sadece vahiy kültürü değil mi? Sonra alimlerle İmam Mehdi arasında irtibat varsa neden aynı zayıf hadislere hepsi aynı şekilde zayıf dememektedir?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X