Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

selamun aleykum

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

selamun aleykum

selamun aleykum ben geçen yıl üye olmuştum ancak şimdi aktif olarak takip etmeye çalışacağım siteyi.
    sayın adminler kullanıcı adımı değiştirmek istiyorum nasıl yapılıyor uğraştım ama yapamadım yardımcı olursnız sevinirim selametle...

Ynt: selamun aleykum

[quote author=Şahide link=topic=22296.msg136596#msg136596 date=1323457998]
    selamun aleykum ben geçen yıl üye olmuştum ancak şimdi aktif olarak takip etmeye çalışacağım siteyi.
    sayın adminler kullanıcı adımı değiştirmek istiyorum nasıl yapılıyor uğraştım ama yapamadım yardımcı olursnız sevinirim selametle...
    [/quote]

Sizin yapma yetkiniz bulunmamaktadır. İstediğiniz kullanıcı adını özelime gönderiniz değiştirme işlemini gerçekleştirelim.

Not: Nick değişimi yapıldığı zaman şifreniz resetlenmektedir. Yeni şifreniz sistemde kayıtlı olan e-mail adresinize gelecektir.

Yorum

hayırlı mübarek olsun inşaAllah faydalı paylaşımlarda bulunursunuz..

Yorum

aleyküm selam hoşgeldiniz
        Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
        İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=22296.msg136605#msg136605 date=1323467267]
          [/quote]
          hoş bulduk

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=22296.msg136604#msg136604 date=1323464568]
            hayırlı mübarek olsun inşaAllah faydalı paylaşımlarda bulunursunuz..
            [/quote]
            Allah razı olsun ama pek paylaşımda bulunamayacağım heralde temennim siteden faydalanabilmek

Yorum

aleykum selam verahmetullah

siteden uzun bir süredir faydalanıyormuşsunuz zaten bizimde temennimiz sizin güzel paylaşımlarınızdan faydalanmak
              "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
              "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

hosgeldin bacim sefa getirdin

Yorum

selamun aleykum bende aranıza yeni katıldım. faydalı paylaşımlarda bulunmak ümidiyle...
                  HASET İMANI ÖLDÜRÜR

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=22296.msg136605#msg136605 date=1323467267]
                    [/quote]

Yorum

[quote author=BEYZA link=topic=22296.msg136613#msg136613 date=1323510588]
                      aleykum selam verahmetullah

siteden uzun bir süredir faydalanıyormuşsunuz zaten bizimde temennimiz sizin güzel paylaşımlarınızdan faydalanmak
                      [/quote]
                      inşallah siteye uzun zaman önce üye oldum ama sadece ilk zamanlar bakmıştım yani uzun zaman dır takip etmiyordum

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=22296.msg136616#msg136616 date=1323512068]
                        hosgeldin bacim sefa getirdin
                        [/quote]
                        hoşbulduk hocam Allah razı olsun

Yorum

Ben lise son sınıfta arkadaşım vesilesi ile Şiiliği tanıdım şuanda Üniversite okuyorum ve ne tam şii ne tam Sünni’yim ikisi arasında bir yerdeyim ama namazlarımı şiilere göre kılmaya çalışıyorum. Arkadaşım İran’da okuyor onun içi görüşemiyoruz hem söylemek hem sormak istediğim şeyler var bunları sizlerle paylaşmak istedim
                          Şöyle ki: Arkadaşım bana Şiiliği anlatırken peygamber efendimizin vasiyet olayını anlattı bunu her düşündüğümde Şiilik haktır diyorum. Ancak ailem nurcu bende nurcular içinde kaldım zaten şuanda gülen cemaatinin evlerinde kalıyorum. Said Nursiyi önceden yani Şiiliği tanımadan önce çok alim biri olduğunu sanıyordum ama şimdi öyle düşünmüyorum, buna rağmen eserlerini okuyunca ve dünyada ki etkilerini görünce kafam karışıyor. ‘Said nursinin hayatına bakınca çok acılar çekmiş hapis ve sürgün hayatı yaşamış bir sepet eşyası var mış çok az yermiş hep ibadet ve tefekkürle meşgulmüş böyle biri nasıl olur da doğruyu bulamaz??? bir de birçok kerametini olduğu eserlerinde yazıyor sizce bu mümkün mü ???
                          Bazen onun hakkında söylenen bir çok şeyin belli bir amaç için birileri tarafından uydurulmuş olabileceğini düşünüyorum ama gerçeği Allah bilir. . .
                          Bir de şu var nurcular çok tefekkür ediyor bu çok güzel bir şey baktıkları her şey de Allah’ı görmek için sürekli tefekkür halindeler düşününce bu Allah’ın da hoşuna gidecek bir şey olsa gerek Peki Allah bu kullarına neden doğruyu göstermiyor??? (inşallah bu cümlem yanlış anlaşılmaz yani Allah kendisini sürekli düşünen kullarına merhamet edip doğruya yöneltir diye düşünüyorum)
                          Şiilerde tefekkürün boyutu nedir ???
                          ve sünni kaynaklarda geçtiği söylenen bir saat tefekkür bir yıllık ibadetten daha iyidir hadisi şii kaynaklarında var mı???
                          Yine nurcularla ilgili bildiğim garip bir düşünceleri var o da şudur ki: barlaya gitmeyi neredeyse küçük umre gibi adlandırıyorlar
                          Bazı cemaatlere baktığımızda sünnete çok önem veriyorlar mesela mahmut efendi cemaati sünneti yaşamaya çalışan ilme önem vern bir cemaat bu da Allah’ın hoşuna gidecek bir özellik olsa gerek yani neden doğruyu(yani Şiiliği) göremiyorlar ???
                          Merak ettiğim şeylerden biride şudur: sünniler de çok cemmat var hepsi içten içe en doğrunun kendileri olduğuna inanır ama hep şunu derler ‘ehli sünnet hak mezheptir buna bağlı olan tüm cemaatler doğrudur ancak her insan fıtratına uygun olanı seçer ‘. Şiilikte de bu tarz bir düşünce var mı? cemaatler var mı? adı cemaat değilse de birbirinden farklı düşünen guruplar vardır muhakkak bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz ???
                          Bir diğer mevzuu Sünnilerde ki her cemaatin güvendiği, sahih kabul ettiği hadis kaynakları farklı Şiilik te hangi hadis kaynakları sahih kabul edilir ve tüm şiiler için aynı mıdır ?
                          Ve 12 imam ile 14 masum tabiri için şunu sormak istiyorum 12 imamı biliyorum da 14 masum ne oluyor yani 12 imam masumdur 14 masumun içinde bu 12 imamlar ve bilmediğim diğer 2 masumu ifade etmek için mi kullanılıyor eğer böyleyse diğer iki masum kimdir??
                          Ve son olarak sizden yaşadığım şehirde eğer şiilerin toplandığı sohbet verrdikleri yada ilim öğrendikleri bir mekan varsa böyle bir yere gitmek istiyorum yoksa kendimi çok cahil ve yalnıız hisssetmye devam ederim…
                          selametle...

Yorum

[quote author=Serkan A. link=topic=22296.msg136620#msg136620 date=1323524271]

Alıntı yapılan: mikdat bin esved - Dün, 23:47:47

[/quote]
                            hoşbulduk Allah razı olsun

Yorum

Hoş geldiniz Şadiye kardeşim. Sitemizdeki çok muhterem hocalarımızın sizi çok net bir şekilde suallerinizle ilgili aydınlatacaklarından emin olabilirsiniz. Allah'a (cc) hamdolsun ki sizler gibi güzel insanları Ehl-i Beyt mektebine kazandırıyor. Ve tüm insanlık İslam+Şia ile necat bulacaktır. Vesselamunaleyküm.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X