Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz. Ömer'in Fazileti

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti

bu baslik altinda "vesselam" abi haklisin
    dilersen baska bir baslikta veya özelde konusabiliriz

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Ayrica ben Ne sünni tanirim ne de Sia..
      Akil ve delil üzerine giden insanlara selam ve yol veririm..

Etiketi ne olursa olsun..

Saglicakla
      Hayat da en Hakiki Mürsit ilimdir ( Hz. Ali )

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3091.msg31790#msg31790 date=1243678888]

evet son satirlarina gelince abi
        haklisin, Allah ilmine bereket versin
        benim söz söylememe ne hacet,
        kadincagiz aci gercegi yeterince haykirmis
        tesekkür ederim

[/quote]
        Sayın gülistan_2; sanırım aktarılan kıssayı okumamışsınız.
        Kıssayı aktaran kişinin , konu sonundaki kırmızı yazıları dikkatinizi çekmiş galiba.
        Aktarılan kıssayı okursanız, yanıldığınızı anlarsınız. Zİra bu kıssada Hz.Ömere karşı bir tavır yok!
        Kendine yakışanı yapmış. Örnek bir müslüman profilini - bırakın müslümanı, bir halifeden bekleneni fazlasıyla yerine getirmiş.
        Ölümlü bir insan olduğunun idrakinde, üzerindeki ağır yükün idrakinde bir Ömer profili var.
        Sanırım kırmızı yazılar sizi aldatmış.

Bu arada kıssayı aktaran arkadaşta aceba sizin anladığınızımı anlamış!
        hayat akşamlıdır...

Yorum

size ömervari bir cevap vereyim sayin seyyah, belki daha etkili olur: "ne güzel bir yanilmadir bu yanilma"

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3091.msg31931#msg31931 date=1243698233]
            size ömervari bir cevap vereyim sayin seyyah, belki daha etkili olur: "ne güzel bir yanilmadir bu yanilma"
            [/quote]

Ne alaka?
            hayat akşamlıdır...

Yorum

ömer, teravih namazini peygamberin emrine aykiri kildirdiginda "ne güzel bir bidattir bu bidat" demisti

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=3091.msg31928#msg31928 date=1243697756]

tesekkür ederim

[/quote]
                Kıssayı aktaran kişinin , konu sonundaki kırmızı yazıları dikkatinizi çekmiş galiba.
                Aktarılan kıssayı okursanız, yanıldığınızı anlarsınız. Zİra bu kıssada Hz.Ömere karşı bir tavır yok!
                Kendine yakışanı yapmış. Örnek bir müslüman profilini - bırakın müslümanı, bir halifeden bekleneni fazlasıyla yerine getirmiş.
                Ölümlü bir insan olduğunun idrakinde, üzerindeki ağır yükün idrakinde bir Ömer profili var.
                Sanırım kırmızı yazılar sizi aldatmış.[/quote]

Bu kissayi aktaran arkadas hic bir zaman Hz. Ömer'e veya 4 halife den herhangi birine karsi tavir almaz.

Amma Bu kissayi aktaran arkadasin Tavri aynen Ihtiyar kadinin tavri gibidir.

Ölse dahi hic bir Allah kuluna oldugundan fazlasini vermez,yüz suyu dökmez.

Sizin de anlamakta zorlandiginiz bu olsa gerek..

Hayat da en Hakiki Mürsit ilimdir ( Hz. Ali )

Yorum

[quote author=Göktürk link=topic=3091.msg31945#msg31945 date=1243700972]
                  [quote author=Seyyah link=topic=3091.msg31928#msg31928 date=1243697756]

tesekkür ederim

[/quote]
                  Sanırım kırmızı yazılar sizi aldatmış.[/quote]

Bu kissayi aktaran arkadas hic bir zaman Hz. Ömer'e veya 4 halife den herhangi birine karsi tavir almaz.

Amma Bu kissayi aktaran arkadasin Tavri aynen Ihtiyar kadinin tavri gibidir.

Ölse dahi hic bir Allah kuluna oldugundan fazlasini vermez,yüz suyu dökmez.

Sizin de anlamakta zorlandiginiz bu olsa gerek..

[/quote]

Kıssadan çıkarılması gereken asıl anlam vardır, birde çıkarmak istenilen anlam!
                  Siz çıkarılmak istenen anlamı çıkarmışsınız.
                  Zira kıssayı baştan sona okuduğunuzda, bu kıssada anlatılmak istenen net bir şekilde ortadadır.
                  Sizin verdiğiniz değerle, değer ölçüsü artmayacağından, anladığınız sonucu çıkarmanız normal!
                  hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3091.msg31934#msg31934 date=1243698469]
                    ömer, teravih namazini peygamberin emrine aykiri kildirdiginda "ne güzel bir bidattir bu bidat" demisti

[/quote]

Hz.Ö kelimelerini gördüğünüz her yere, balıklama girdiğinizden, çokça hataya düşmeniz normal.
                    Bence birazda kendi nefsnizle uğraşın.
                    Hz.Ömer konularına gösterdiğiniz yoğun çabayı kendinize gösterseniz, yaşantınızda büyük bir yol alırdınız!
                    hayat akşamlıdır...

Yorum

dedim ya, "ne güzel hatadir bu hata"
                      resulün her isine baliklama dalip sonrada "ne güzel bidattir bu bidat" diyen biri hakkinda yanilsam ne kadar yanilacagim

Yorum

Rabbim size basiret versin.
                        hayat akşamlıdır...

Yorum

kendin icin dilemedigini baskasi icin dileme seyyah kardes, ben seni kendi nefsime tercih ediyorum ve o basireti önce sana diliyorum!

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3091.msg32158#msg32158 date=1243765444]
                            kendin icin dilemedigini baskasi icin dileme seyyah kardes, ben seni kendi nefsime tercih ediyorum ve o basireti önce sana diliyorum!
                            [/quote]
                            Amin.
                            Basiret gibi bir nimete nail olmaktan şeref duyarım.
                            hayat akşamlıdır...

Yorum

bismillahirrahmanirrahim
                              ................EDİT..............
                              ben sizi insafa davet ediyorum güzel sözlü ömermiydi yoksa resulullah(saa) miydi ?
                              kuran diyorki "Ki onlar, sözü işitirler ve en güzeline uyarlar. İşte onlar, Allah'ın kendilerini hidayete erdirdiği kimselerdir ve onlar, temiz akıl sahipleridir."(Zümer Suresi, 18)

...............EDİT..............

LÜTFEN BİRAZ DAHA DİKKAT

Yorum

..............EDİT.............

......................EDİT.....................
                                şu söz sizin içinizdeki kini,nefreti ve Resullullahın Hz.Ömer hakkındaki onlarca hadisi görmezden gelerek ettiğiniz şu saçma sapan haddini bilmeyen sözlerinizle belli ediyorki ben ne diyeceğimi bilemiyorum..
                                bulamıyorum ve hiçbir şey bu kadar kindar yazının üstünü nasıl örter!
                                Hz.Ömeri şeytandan daha üstün tutan bu ilimsiz cümle nasıl bir nefreti bize gösteriyor!
                                Siz ne derseniz deyin herşeyden uzak olan Hz.Ömer le yarın ahiretin o dehşetli gününde buluşun ve sizden öyle davacı olsunki Hz.Ömer burada kolayca ettiğiniz bu cümle yarın sizin zorunuz olsun..
                                Allah size selamet versin Rabbime hamdolsun ki ehlisünnetim ve hiç bir sahabeye laf etme gibi bir tehlikeye düşürmediğin için şükürler olsun Mevlam..
                                düşündükçe bu cümlelerin hesabını nasıl vereceğinizi ben bile dehşete kapılıyorum..
                                subhanallah sana sığınıyorum böylesi olmakdan!

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X