Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Başbakan Erdoğan Aşura Matemine Katılacak

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

[quote author=YazıkCokYazık link=topic=18537.msg113133#msg113133 date=1293034025]
    Bosuna ugrasmayın gelen paralardan size pay düşmez
    [/quote]

Hangi paradan bahsediyorsun? kimin hakikatin dışında bir derdi varsa Rabbim o derd ile onu süründürsün. yeter artık iftiralarınız. varsa bir bildiğiniz söyleyin.

boşuna dememişler dervişin fikri neyse zikri odur diye. siz oturun para hesabı yapın.
    KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

Para için kimin kime ağız açtığı bariz vesselammm '!!!
      Gözler Senin İntizarında Ağaa ..!

Yorum

Ya İmamı Zaman Tez Gel Ağaaamm
        Gözler Senin İntizarında Ağaa ..!

Yorum

yahu arkadaş sen daha benim kim olduğumu bilmeden nasıl sınıflandırıyorsun anlamış değilim. ha bu arada şu yazdıklarınız ve tutumunuzdan sonra (lider kabul ettiklerinize bir sözüm yok, onların bir kusuru yok, onlarla derdim falan yok, ehl-i beyti ve İslam İnkılabını seven herkes dostumuzdur) sizinle aynı fikri zikri ve terbiyeyi taşımadığımdan eminim.

İmamı zaman inşaallah tez gelirde iftiranın, küfre hüsn-ü zan mümine sui zan beslemenin hesabını sorar, herkes de kendi hesabını verir.

Yorum

[quote author=k.han link=topic=18537.msg113124#msg113124 date=1293031011]
            Bu bahsettiğiniz konuyla ilgili kanıt video koymanız mümkünmüdür...[/quote]

Bunun için çalışacağım inş. Bulursam ekleyeceğim inş. Ama 1000 kadar şahit Iğdırda yaşıyor...

Yorum

Selamun Aleykum Değerli Ehl-i beyt dostları.

İnanın ki buradaki yazışmalarınıza çok üzülüyorum.Bir Müslüman olarak çok üzülüyorum.Değerli arkadaşlar, Ehl-beyt dostlarıyız diyorsunuz, Hz Ali Şiasıyız diyorsunuz,İmam Hüseyn takipçisiyiz diyorsunuz ama tağutları bilmiyorsunuz.Muaviye namaz kılardı , Oruç tutardı, Hacca giderdi. Yani demek istediğim mülsümanlık hiçbirzaman dış görünüşüyle olmaz. Laileheillallahın ilk şartı Tağutları inkar etmektir. Eminimki benimle aynı görüşü paylaşan arkadaşlarım vardır.

Unutmayın ki 2003 yılında Amerika Irak'ı işgal ettiği zaman İncirlik hava üssünden Irak'a tonlarca bomba yağdı. Yani kardeşlerimizi şehid ettiler. Bacılarımızı şehid ettiler. O zaman Türkiye hükümetinin başında kim vardı ?

Muaviye Amr bin As zamanın tağutları ise bu zamanında tağutları bellidir.

Yorum

islam devleti kardeşim bunu anlatmaya çalıştığımız için zaten habire hakarete uğradık. mecburen kendimizi savunmak zorunda kaldık.

anlayacağınız bu rejim yine işini başardı(!) ve bizleri birbirimize düşürmüş oldu.

Yorum

Elhamdülillah ki şii kardeşlerimiz çok güzel sorunu konuşuyorlar. Bu sorun bizim sorunumuz. Bu tür sorunlar ortada hareket olduğundan dolayı olur.. Bir su var bu akıntısı nereden geçecek o tartışılıyor. biri diyor bizim taraftan aksın çünkü bizim bağlarımız daha iyi hizmet verecek aleme, diğeri diyor bizim tarafımızdan aksın.. Ve ben öyle inanıyorum ki hiç bir şii kardeşim menfaat sahibi değil.

İmamlarımızdan nakledilen hadislerde kardeşlere karşı hüsnü zannın çok önemli olduğunu birbirini üzmenin değil sevindirmenin üstün faziletlerine dikkat çekilir. Sayısız hadis vardır bu konularla ilgili..

Zaman zaman gösterilen sert uslubunsa, burdaki kardeşlerin sanalda oluşlarına bağlıyorum. ben örneğin eğer Zeynebiyeyi tanımamış olsam, Değerli Alimimiz Selahattin Özgündüzün okuduğu sinezenlerle, ordaki kardeşlerimle birlikte gözyaşı dökmemiş olsam burda bi sürü yanlış ifadelerde bulunabilirdim.. Ama bir şii kardeşime karşı asla böyle bir yola giremiyorum..

Derdim sadece mektebin nasıl daha iyi yürüyeceği Türkiyede şia nasıl olmalı onu konuşmak bildiğimiz hakikatleri palyaşmak..

tartışılmayan yer mi var ki? her yerde tartışılır. Tartışma olan her yerde ayrılık husumet ve düşmanlık var deseniz dünyada barış olduğunu hayal etmemek gerek.. Oysa hakikatler tartışa tartışa ortaya çıkmaktadır.

Bundan korkmayın tartışın, ama güzel şekilde inşaAllah. Sui zandan diğer kardeşimizin benden daha iyi şii olmadığını düşünmeden.. karşımızdaki kardeşimiz daha iyi şiidir ancak bu konuda bilgi eksikliği vardır bildiklerim ona aktarayım hak verirse ne ala yoksa Rabbim onu affetsin diyebilmektir şii ahlakı..

Kim diyor hadiste, haklı olduğunu bildiği halde tartışmayı (kötüye gidiyor kardeşimin kalbini kıracak diye) keserse ona büyük ödül vardır deniyor..

Şiada ilk tartışma burda değil her yerde tartışma olmuş örneğin Ali Şeriati ile Mutahhari arasındaki tartışma meşhurdur ve bilmeyen yoktur. Ama İmam Humeyni r.a. naptı bunları üst çatıda birleştirdi ve farklı yerlerde istihdam ederek inkılaba güç kattı bunlarla birini ötekine tercihle dışlamadı..

Şu anda da İslam inkılabı ve özellikle İmam Zaman a.f.'in nazarı üzerimizdedir bu yüzden endişe etmeye olayı abartmaya gerek yoktur..

Bunlar geçicidir ama kalp kırarsak işte bu kalıcıdır..

bir kardeşin kalbini kırarak adalet sağlanmaz bir kişinin hakkı yenerek şia adalet sağlanacağına inamaz ne diyor İmam Ali a.s.:

dünyada adaleti sağlamam şayet bir karıncanın ağzındaki bir buğday kabuğu taneciğini almama bağlı olsa yine de zulüm olduğundan karıncadan haksız yere onu almam...

Biz böyle bir mektebin bağlılarıyız..

birbirinizi ziyaret ediniz, birbirinizle iyice konuşunuz iyi zanda bulununuz, benim zeynebiyeden çok tanıdıklarım ve dostlarım var bu siteden de dışardan da.. hepsiyle hiç bir zmaan bağlantımı kesmedim zerre sarsılma yok Elhamdülillah burda birbirlerine en zıt görüşlere sahip iki dostum birbirlerinden msn istesinler ve özelden uzun uzun tartışsınlar.. ortaya düşncelerini açık açık koysunlar, çekincelerini endişelerini hedeflerini anlatsınlar.. birbirlerini dinlesinler göreceksiniz ki bunlar çok kolay hallolacak meselelerdir..

Tağuttan bir darı tanesi bile şiilere ulaşmaz dert etmeyin. Şia hiç bir zaman siyasilerden, sultanlardan rüşvet yememiştir.. Hiç bir alimimizin de böyle bir talebi olmadı. Eğer böyle olsaydı sistem zaten bunun için tetikte duruyor hemen kabul eder alimlerimizi hemen maaşlandırırdı.. ama mesele buralardan tartışıldığı görüldüğü gibi değil

Elhamdülillah. daha yeni Aşuradan gözyaşı dökmüş bir toplumu İmam Zaman a.f. bırakır mı sanıyorsunuz? O buyurmaktadır ki şilerimiz bizm kendilerinden gafil olduğumuzu mu sanıyorlar. Eğer onları gözetmesek onlar düşmanlarına hemen yem oluverirlerdi...

Hepinizi sevgi saygı ve muhabbetle kucaklıyorum aziz canlarım..

Yorum

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHLİ BEYTE

Yazılacak çizilecek çok şey var ama burası yeri değildir. Bunu kendi aramızda halletmemiz gerekir herkesin rahatlıkla girebileceği yazıları okuyabileceği bir yerde olmaması gerek. Eminim herkesin davası aynı aynı şeyi istemekte ama ifadelerimiz farklıdır. Onun için burda bu tartışmayı noktalamak belki ehli beyt adına daha evladır derim ben.
                    EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

Neden şunu anlamakta zorlanıyorsunuz?
                      Başbakan davet edildiği için onu aklamış mı oluyoruz?
                      Sizlerin de malumu olduğu üzere Başbakanı aklayan Ayetullah Cafer Suphani .
                      Gidin onunla davanızı güdün.

Ama sizin derdiniz Ehlibeyt mektebi olmuş olsa dünyadaki diğer müslümanlar ve büyük alimler gibi bu duruma sevinirdiniz.
                      Bu gelişmenin İslam aleminde oluşturmuş olduğu hava ve ortam sizi mutlu ederdi.
                      Tıpkı Iraktaki, İrandaki ve sair yerdeki birçok mercei taklit ve ülamayı mutlu ettiği gibi.

Selahattin Özgündüzün Liderliğine gelince o sizin tartışabileceğiniz yada kabul edip yada etmeyeceğiniz bir şey değil.
                      Ancak yanında olur onu tasvip eder yada karşı olursunuz. O da sizin mektebi anlayışınıza kalmıştır.
                      Zaten yer yüzünde hiç bir lider temsil ettiği kitlenin yüzde yüzü tarafından tasvip edilmemiştir.
                      Ayetullah Humeyni ye de karşı olanlar vardı hatta bir çok Mercei taklit te karşıydı veya sessiz kalmıştı bu konuda.
                      Ama böyle olması onun liderliğini tartışılır kılmadı ve kılamazdı da zaten.

Dost düşman herkes biliyordu ki şiilik adına büyük kitleyi bağlayan Ayetullah Humeynidir.
                      Yapılan seçime gelince madem orada birinci olan lider olacaktı bu lider olan alimimiz nerede şimdiye kadar mektep için neler yapmış ve şimdi neyle meşgul.

Temsil edeceği kitle kendisini be kadar tanıyor mesela adı ne?
                      Aklıma gelmişken sorayım Ayetullah Humeyniyi kim seçti?
                      Sevgili dostlar Lider parmak hesabıyla olmaz. Lider denilen kişinin topluma takdime ihtiyacı olmaz.
                      Lider; Yaptıklarıyla toplumun önüne geçer, sen onu ilan etsende etmesende dost ta tanır onu düşmanda.
                      Dost mektebi maslahatı gereği onu bulur düşman mücadeledeki hasmı olarak onu bilir.
                      Selahattin Özgündüz birilerinin ne yolunu kesmiş nede önüne geçmiş nede dayatmıştır liderliğini Ama yaptıkları davaya olan bağlılığı ve halkın teveccühü ile hep bu mücadelenin içinde ve önünde olmuştur ve kitle onu Lider olarak benimsemiştir. Birileri mutlaka tasvip etmek ve tabi olmak zorunda değil o kişinin mektebi meselesidir.
                      O seçimde ilk sıralarda yer alan alimlerimiz de son sırada olan alimimizde bizim alimimizdir ve mektebe olan bağlılık ve hizmetleri ölçüsünde de toplumda yerlerini alırlar.
                      Parmak sayısında çok alıp ondan sonra hazır kazandan oluşturulan mutfakta oturmakla lider olunmaz.
                      İyi birer neşriyatçı olabilirler bunun karşılığını da hem çalıştıkları kurumdan hemde ticaretlerinden kazanıyorlar zaten.
                      Allah işlerini rast getirsin.
                      Ben şunu anlamaya çalışıyorum yani önemli olan mektebi fayda değil mi?
                      Bu gün dünyanın gündemi yani daha çok İslam dünyasının gündemi Halkalıda yapılan Aşura matem merasiminde sergilenen tablo ile ortaya çıkan örnek durm iken bu vesile ile emperyalistlerin bölgede oluşturmak istedikleri mezhep çatışmaları nı bu davranışı yaygınlaştırarak aşabileceğimiz konuşulurken İslami vahdet ve kardeşlik adına büyük bir gelime olarak değerlendirilirken(hepimizin ortak kabul ve saygı duyduğu makam ve şahsiyetlerce)bizler neden iç siyasi meselelerimiz açısından bakıp birilerini yezit muaviye ilan etme gereği duyuyoruz?
                      Bu tavrımızla emperyalistlerin tamda ümitleri kırılmışken onlara ümit olmuş olmuyormuyuz?
                      Bir birimizle çekişeceğimize mektebi açıdan yapılanları daha güzel nasıl yapabiliriz bu mektebe daha nasıl hizmetler katabiliriz bunu konuşalım.
                      Ayrıca bunu hiç bir art niyet taşımadan samimi kalp ile söyliyorum Neden Zeynebiyeyle ilgili konuları daha yakından incelemek için buraya gelmiyorsunuz.
                      Ben gelmek isteyen tüm kardeşlerimizi zeynebiyede ağırlamak ve Allah misafiri kardeşlerimiz olarak onlar akılllarına takılan en katı eleştirilerini hoş görü içerisinde yerinde dinleyip varsa gereken açıklamayı gereken şekilde yapmaya yoksa var olan yanlışımız varsa onun düzeltilmesi adına elimden gelen çabayı sarf edeceğime Allah huzurun da yemin ederim.
                      Gelmek isteyen kardeşimiz olursa yazsın onu ağırlamaktan şeref duyarım
                      Allah tüm islam alemine vahdet nasib etsin

Yorum

hakkaniyet arkadaş sen mesajının sonunda vahdetten bahsederken daha beni hiç tanımadan ve neyi eleştirdiğimi bile anlamadan sırf gözünü karartmış olan taasubundan dolayı bana münafık damgası vurmadınmı?

bu hakkımı Allah şahidim olsun ne bu dünyada ne ahirette sana helal etmeyeceğim.

Yorum

Yüzük_24 sen mesaj yazmıyorsun fikir sunmuyorsun sadece islami terimler arkasından feveran edip gürültü yapıyorsun.
                          Ben seni tanımam ancak eğleminin fesada yönelik olduğunu gördüm ve onu yazdım.
                          Sadece bana karşı yazmış olduğun yazıdan yola çıkarak böyle düşünmüyorum sitedeki diğer konulara bakış açını da gördüm.
                          Doğrudur ben Ehlibeyt mektebi konusunda taasupluyum.
                          aMA SENİN BU MEKTEP ADINA YAPILAN HERŞEYE KARŞI TAASUPLU ELEŞTİRİLERN bana bunları düşündürüyor.
                          Hiç bir şeyin bir zerre kadar da olsun yapılan iyi yanı ile ilgili bir cümlene rastlamadım.
                          Canın sağolsun hepimiz yaptığımız iyi yada kötü işlerle ilgili yüzleşeceğiz elbette. Bu açıdan biraz daha etraflı düşünerek hareket etmekte fayda var hepimiz için.
                          Fikirsel olarak eleştiri elbette herkesin hakkı. Ama hiç kimsenin gerçeklerden kaçmak gibi bir hakkı yok.
                          Bunu yapan kendini kandırır.

Yorum

hangi bakış açısı olursa olsun sırf seninkinden farklı diye kimseyi fesadla suçlama hakkın yoktur. kimseyi nifakla itham etme hakkın hiç yoktur.

fikirden dem vuruyorsun, saldırmaktan hakaret etmekten başka hangi fikrini ortaya koydun ki bizim fikrimizin olmadığını düşünüyorsun?

Ehl-i beyt ahlakını önce öğren sonra mekteb konusunda taassubkar ol. yoksa söylediklerin içi boş cümlelerden öteye geçmeyecektir.

daha önce yazdığım mesajlarda habire vahdetten bahsetmeye çalışırken sadece tuğyanı ile bulunduğumuz coğrafyayı perişan edenlere karşı ve onlara hoşgörülü olmaya karşı eleştirilerimi sıraladım ve bunu yaparken ne kimsenin liderine ne de başka sevdiklerine dil uzatmak değildi amacım. defalarca belirttim. oysa görüyorum ki senin amacın liderini savunma görüntüsü adına, çok bağlı olduğunu iddia ettiğin Ehl-i beyt'in düşmanlarını savunmak asrın tağutuna söz söyletmemek. inşaallah beraber haşrolursunuz.

cahilin cesaretli oluşu gibi seninde hak karşısında cesaretin takdire şayan (!) maşaallah. devam et. kul hakkının önemini umursama. ben yine diyorum hakkımı helal etmiyorum.

hiçbir geçekten hayatım boyunca kaçmadım. sıraladığın yalanlardan, iftiralardan, hakaretlerdenmi kaçacağım. sadece şunu söyleyeyim kullandığın isimden utan, kork ve hakka dön.

son olarak belki anlarsın (hiç umudum yok) "sana selam olsun"

Yorum

Arkadaş benim başbakanı savunduğum falan yok. Ama neden şunu kabul etmiyorsunuz onu anlayamıyorum gerçekten?
                              Başbakan ın Aşura matemine katılması başta Ayetullah Hamaney olmak üzere Ayetullah Cafer Suphani ve bir çok Müctehidimiz ve alimimiz tarafından memnuniyetle karşılanmış ve çok isabetli bir davranış olarak takdir edilmiştir.
                              İyi başbakandır kötü başbakandır o herkesin kendi takdiri. Kimi beğenir kimi beyenmez kimi de ne onu ne temsil ettiği devleti kabullenmez o da ayrı bir konu.
                              Bizim konumuz o değil. Bu devletin meşruiyeti de bizim kabulümüze bağlı değil.
                              İslami çevreler ve özellikle Şii ulemanın önde gelen isimleri Aşura Matemine bu katılımın islami vahdet açısından çok yararlı olduğunu bölgede siyonist emperyalistlerin müslümanlar arasında ayrılıklar ve kargaşa oluşturmayı hedeflediği bir dönemde böyle bir katılımla birlikteliğe katkı sağladığı fikrinde birleşirken bu konuda açıklamalar yapılırken sizlerin tağut edebiyatı yapmanız muaviye yezit yanlısı demeniz hangi islami faydaya hizmet etmektedir?
                              Slogan atmak kolaydır nefsi tatmin eder. Ama sloganlarla hiç bir meseleyi çözemezsiniz.
                              Biz o sloganları yaşıyor ve tatbik ediyoruz( kastım şahsım değil bulunduğum toplumdur).
                              Bu doğrultuda birliktelik istiyoruz vahdet diyoruz beraber aynı amaca yönelelim istiyoruz.
                              Madem aynı mektebe hizmet amacındayız madem taklit mercilerimizin tasvip ve onayı hepimizi bağlıyor neden hala bunları tartışıyoruz.
                              Neden hala aynı noktada birleşemiyoruz? Nefsimiz mi galip geliyor acaba?
                              Bir kere karşı görüş beyan etmiş olduk artık kim ne derse desin bizi bağlamıyor mu?
                              İnşallah öyle değildir. O zaman bu konuyu geçelim ve biraz da yapılan iyi şeyleri konuşalım.
                              Yada bizler yeni güzellikler mektebi anlatacak tanıtacak yeni projeler üretelim bu tür konularda fikirlerimizi tartıştıralım ki rahmet olsun ihtilafımız.
                              vesselamınaleykum

Yorum

bakın biz daha önceki mesajlarımızda defaatle önderlerimizin bizim için bu tür "tağutlara" nifak ehli olanlara İslam ümmetinin maslahatı için katlandıklarından dolayı ne derece büyük bir yükün altında olduklarını ve bunun takdire şayan olduğunu bunun için onların önder bizimse tabii olduğumuzu anlatmaya çalıştık. bizimse kendimizden sorumlu olduğumuz için bu tür "tağut"ları tanımamız ifşa etmemiz, Allah için onlardan nefret etmemiz gerektiğini anlatmaya çalıştık. oysa siz hala anlamamakta ve bizim sanki önderlerimizi suçladığımız veya onların savunduklarını red ettiğimizi düşünmekte ısrar etmektesiniz. eğer okuduklarınızı anlayamıyorsanız başkasına okutun ve yorumlatın.

bu devletin meşruiyeti bizim kabulümüze bağlı değil derken yılanın zehirinin etkisini gösterdiğini belli etmiş oldunuz. bu devletin meşruiyeti Kur'an'a göre zaten yokken neyi tartışıyorsunuz. bize değil inancımıza göre meşru değil. ha başka türlü düşünüyorsanız bir önceki mesajımda dediğim gibi önderlerimizin adının arkasına saklanmayın direk bu rejimi savunduğunuzu söyleyin olsun bitsin.

yine beni tanımadan attığınız iftiralardan biri de sanki vahdet düşmanıymışım gibi mesaj yazmanızdır ki siteye üye olduğumdan beri sırf vahdete aykırı bulduğum çoğu konuda birçok arkadaşla mesajlaşmışımdır. kaldıki vahdet İslami unsurlar için geçerlidir. aşura matemine değil sünni, ehl-i kitaptan birileri gelse ve İmam Hüseyin'den ders alsa başımızın üzerinde yeri vardır. bizim itirazımız katılımcıların kendilerini aklama çabalarıdır ki bu da davet edenin değil, gönüllerinde o nifak ehline hemen bir yer açan bizlerin suçudur. bunu anlatmaya çalıştık.

"tağut" edebiyatı demişsiniz. biz bu edebiyatı Kur'an'dan öğrendik elhamdülillah. Kur'an kime ne demişse bizde onu demeye çalışıyoruz hepsi bu. yoksa siz bir kısmına inanıp bir kısmını inkar mı ediyorsunuz. kaldı ki edebiyat edebten gelir hamdolsun edebimiz varki edebiyat yapmışız,inşaallah Rabbim size de nasip eder.

sizin bana attığınız o çirkin iftiradan sonra şahsınızın hangi sloganları nasıl yaşadığınızı merak ediyorum. atılan sloganlarınızın hiçbirinde kul hakkına girmek, veya bir müslümanı nifak ve fesad ehli diye tanıtmamak yoksa, gerisi boştur zaten. edebsiz bir edebiyattan öteye gidemez.

haşa ki bir karşıt görüş beyan ettiğimiz ve bunun içinde taasubkarane görüşümüzü savunduğumuz bir durum yok ortada. sadece bizi tanımayan, okuduğunu anlamayan ve habire yanlış bir konuda bizi suçlayan ve suçlamasında ileri gidip bizleri muaviye ve amr bin as gibi habislere benzeten kendini bilmezlere karşı verdiğimiz bir mücadele var meydanda.

güzellikler elbette konuşulmalı ama Allah şahittir ki o benzetmelerinizin içimizde açtığı yaralar ne bu dünyada ne de ahirette bizim sizin yakanızı bırakmamıza müsade vermeyecektir. taassub yüklü zihinlerinizden ürettiğiniz düşmanca cümleleriniz İnşaallah hesap gününde boynunuza sarılacak ve bizim hakkımızı sizden soracaktır.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X