Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?

[quote author=gulistan_2 link=topic=5072.msg37203#msg37203 date=1245266152]
    zahmet etme istersen seyyah kardes
    cünki bu rivayette sözkonusu olmustu, hatta bizzat kendim arastirirken bu aciklamaya rastlamistim ama daha vahim sorunlara kapi araladi, ben bi bakayim belki bulurum, sitemizde var.

[/quote]
    Siz gene bulun.
    İlmiyle tanınmış hocamızın görüşlerini sormamda sanırım sakınca yok!
    hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=5072.msg37197#msg37197 date=1245264897]
      Sii kaynaklarinda hangi rivayetler var bu yas meselesi ile ilgili ?
      [/quote]
      hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=5072.msg37198#msg37198 date=1245265172]
        sorun; o rivayetlerin o kitaplardan elenip cikarilmamasi, bunlara itibar edilmesi, uydurma denilmeye korkulmasi, kilif aranmasi, sayfalarla serhler yazilarak insanlara kabul ettirilmeye calisilmasi

bundan daha vahimi, insanlari düsünmekten korkutmasi, engel olmasi, bu uygun degildir, lazim degildir, dogruda degildir hocam, denilmekten alikonulmasi ve bu rivayetlere dayanilarak ufacik kizcocuklarinin hayatlari karartilmasi

[/quote]

Bireyler olarak aslında müslümanlar benim gözlem ve kanaatim odur ki çoğunlukla bu tür meselelerde ekollerden,mekteplerden, mezheplerden daha önde..
        Yani itibar edeceği-etmeyeceği nakilleri daha doğru tesbit edebiliyor ama bunu ekol-mektep-mezhep noktasında kabul etmek pek kolay olmuyor galiba..
        Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle. Çünkü şeytan aralarını açıp bozmaktadır. Şüphesiz şeytan insanın açıkça bir düşmanıdır.(İsra-53)

Yorum

not:hilalnur bacim, yanlis hatirliyor olabilirim, bu konu ile ilgili rivayetler verilmismiydi? verilmediyse de, biz herzamanki sözü söyleriz, bu tür rivayetleri sia olarak ne kabul eder, ne savunur, nede itibar ederiz...böyle bir seyin herhangi bir aciklama ile resulullaha yakistirilmasinin karsisinda durur, engel olur, ve varsa dahi itibar görmesine, yayilmasina ve böyle cirkin bir kapiyi acmasina müsade etmeyiz
          Ben siilerden rivayet verildigini görmedim.Kendi fikrimi daha önce beyan etmistim zaten.

Ehli sünnet kaynaklari konusuldu sadece.Sii kaynaklarinda varmi bu yas meselesi??
          Allah Bize Yeter!
          O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

bildigim kadariyla mufazzal kardesimizin hem kendisinde cok kaynak var hem kaynaklara ulasmakta pek sorun cekmiyor, yine sitemizde bu konuda bilgisi olan ve gereken kaynaklara ulasabilecek kardeslerimiz az degil, mesaji görürlerse onlar mutlaka cevaplarlar...benim elimdeki kaynaklar yeterli degil sanirim, yinede bakarim...

bu arada seyyahin vermek istedigi serh hakkinda gecen yazisma uzakta degil bu basliktaymis, aynen söyle geciyor,

katilimci diyordu ki, bazi yörelerde kizlarin yasi ergenlikten sonra sayilir, bu yazidan anladigim kadariyla, alti yasinda derken 18 falan kastediliyor...bu tür durumlarda sözkonusu.

.

katılımcıya sormak lazım madem kızların yaşı ergenlikten itibaren sayılıyor ve Aişenin yaşı 18'dir.O zaman 18 yaşındaki kızın ne işi var salıncakta,Arap yarımadasında 18-20 yaşındaki kızlar salıncaktamı oynuyor

Ayrıca madem o dönemde tüm kızların yaşı ergenlikten itibaren sayılıyor o zaman tüm tarih ve hadis kitaplarında geçen hanımların yaşına 10-12 yaş ilavemi yapacağız.
            Hz Hatice aslında 50 yaşında evlendi ve 60 yaşında çocuk sahibi oldu öyle mi?

yine bu konuyla alakali rivayetlere baktigimiz zaman bizzat aiseden "salincakta oynuyordum" veya "kizlarla bebek oynuyorduk" vs rivayetleri geciyor ki bu rivayetlerde zaten bu serhi cürütüyor
            En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 19:04.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

yani nerden bakarsaniz bakin bu rivayetlerin biri uydurmadir, bu uydurma olaninda 6-9 rivayeti oldugu bellidir, bu rivayet elenmesi ve mücadele edilmesi gereken bir tutarsizlik ve rezillik icermekte...

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

gulistan_2 ;
                Kendi kaynağında varmı yokmu bilmiyorsun! ve sadece buhariye göre ilmini genişletiyorsun, yorumlar yazıyorsun. Yani kendi kaynaklarından çok fazla bilgin yok.
                Desene Buhariye çok şey borçlusun...
                hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg37216#msg37216 date=1245268645]
                  gulistan_2 ;
                  Kendi kaynağında varmı yokmu bilmiyorsun! ve sadece buhariye göre ilmini genişletiyorsun, yorumlar yazıyorsun. Yani kendi kaynaklarından çok fazla bilgin yok.
                  Desene Buhariye çok şey borçlusun...
                  [/quote]

seyyah mal bulmuş mağribi gibi hemen atlama buradan sana malzeme çıkmaz

sen önce yaptığın beyanatların izahını yap,

"bize göre evlendiğinde Aişe 17-18 yaşındaydı" dedin,
                  sana o zaman buharideki bu 6 yaş rivayeti uydurmamıdır dediler hala cevap vermedin.

mikdat sana soru sordu hala cevaplmadın bekliyoruz seyyah.

[quote author=mikdat link=topic=5072.msg36535#msg36535 date=1245007138]
                  Ayrıca ben hala bekliyorum sayın seyyah lütfedip sözlerinizin kaynağını gösterirseniz sevinirim

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg36247#msg36247 date=1244892550]

Buhari kesinlikle Kuranla eşdeğer anılacak kadar hatasız değildir!
                  Uydurme değil- zayıf hadis mevcuttur, bunu birçok alim zaten dile getirmiş.[/quote]

1-Buharide zayıf hadisler olduğunu belirten o bir çok alim kimlerdir?
                  2-Bu bir çok alim hadislerin zayıflığı konusunda ne demişlerdir
                  3- bu bir çok alimin zayıf dediği hadisler arasında 6 yaş rivayetide var mı?
                  [/quote]

kim bu bir çok alim seyyah,önce açıklamlarının beyanatlarının arkasında dur,

Yorum

- gulistan_2 kendini savunacak kapasitede değilmiki, hemen birileri savunmaya geçiyor!
                    Pekala kendiside cevap verebilir.
                    - mikdat için gerekli yorumlarım önceki sayfalarda mevcut. Okursan cevap verdiğimi görebilirsin.
                    hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg37223#msg37223 date=1245269409]
                      - gulistan_2 kendini savunacak kapasitede değilmiki, hemen birileri savunmaya geçiyor!
                      Pekala kendiside cevap verebilir.
                      - mikdat için gerekli yorumlarım önceki sayfalarda mevcut. Okursan cevap verdiğimi görebilirsin.

[/quote]

okudum seyyah bir saattir okuyorum
                      ben yokkenki mesajları okudum hemde defalarca,ve cevabını göremedim
                      lütfen tekrar yazarmısın yada direk linkini verirmisin merak ettim bu bir çok alim kimmiş,ve hadislerin zayıflığı konusunda ne demişler

Yorum

1 yaşındaki kızla da evlenilir!..cünkü Hz.Rezil-Lullah bizim icin bir örnektir

tek kelime ile yazıklar olsun,başkada bişey demiyorum,bu insanlar ve bu gibi düşünenler yarın nasıl hesap verecekler onuda bilmiyorum
                        Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                        İmam Ali (a.s)

Yorum

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHLİ-BEYTE

Şianın sön dönem tarihçilerinde Allame Cafer Süphani Müminlerin annesi Ayşenin Peygamberle evlendiğinde 17 veya 18 yaşında olduğunu beyan ediyor. Bu konuda başka görüşler varmı bilmiyorum araştırayım inş
                          EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

savundugu sey benmiyim acaba? bunuda düsünseydin ya!

bu arada, sayfalar dolusu yazismalarda biz neyi savunduk?
                            bu sacmaligin mümkün olmayacagini degilmi? e su halde olay nedir? bunu kabul etmis olsaydik herhalde bu savunmayida yapmazdik...siada her tür sacmalik icin ilk önce "dur bi bakayim acaba kaynakta ne var, serhte ne var" mantigi yok...

sianin ilk kriteri kurana sormaktir, kurana göre resulullah sia anlayisinca hatadan masumdur, günahsizdir, en yüce ahlak ondadir, bu tartisma götürmez, iste bu yüzden resulullah böyle bir cirkinlikten münezzehtir diyebilmem icin kendi kaynagimi aramama gerek birakmiyor benim inancim!? ama senin bunu anlaman mümkün degil, zira senin seyhin senin akina kara dese sen ona itiraz edemezsin...bu savunma yeterlimi?

ayrica hersey zittiyla bilinir, eger buharide resulullaha böyle cirkin seyler atfediliyorsa, demekki bu akla, vicdana, kurana, sünnete, peygamber ahlakina uymayan rivayetin aksidir dogru olan...

anlatabiliyormuyum? siada yoktur öyle akli kiraya vermek, düsünür akledersin, tipki kuranin emrettigi gibi....

filan filana niye tesekkür etti
                            filan filana niye arti verdi
                            filan filana niye sunu demedi
                            filan filani niye savundu
                            bunlari birakta, islam tarihi bölümünde siinin bilim metodlarina bir göz at, o zaman siilerin bazi konularda neden bu kadar net olduklarini anlarsin.

Yorum

bu arada haftalardir sorulan sorunun cevabinida bekliyoruz

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg37202#msg37202 date=1245265962]
                                o dönemlerde kızların yaşı buluğ, yani ergenlik döneminden sonra sayıldığına dair açıklamalarda okudum.
                                Bunu , Fıkıh Hocamıza sorup açıklamasını yazmaya çalışacağım inş.
                                Buharide geçen bu hadis bugüne kadar çıkarılmadıysa, ergenlik çağına eriştikten sonra yaşının sayılması olasılığını gözönüne alarak, şerhini ayrıntılı öğrenmeye çalışacağım inş.

[/quote]

Bekliyor olucam.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X