Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?

Bismillahirrahmanirrahim

Bu arada bak seyyahım. Senin Taymaskı bize ezdirmediğin gibi, Taymaskı koruyup kolladığın gibi ben Gülsitanı sana ezdirmem. Bunu bu kadar açık ve net söylüyorum ki bilesin. Kafayı bu bayana takmışsın. Hiç bir açtığı başlıkta hiç bir yazdığına ilmi hiç bir cevap yazmadın. Yaptığın hep Ajitasyon, demagoji ve Ordu göreve mantığı...

Gülistane ilmi bir cevabın yoksa gülistandan el çek. O bayanın yakasını bırak. Sizin için Taymask ne ise bizim içinde Gülistan odur...

Unutma bunu...

Hadi yine başla...

Hah işte gördünüz mü, sizinle bir şey yazılmaz falan fistan senaryolarına...Sanki bir şey yazışmışsında...

Yorum

[quote author=mikdat link=topic=5072.msg36535#msg36535 date=1245007138]
      Ayrıca ben hala bekliyorum sayın seyyah lütfedip sözlerinizin kaynağını gösterirseniz sevinirim

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg36247#msg36247 date=1244892550]

Buhari kesinlikle Kuranla eşdeğer anılacak kadar hatasız değildir!
      Uydurme değil- zayıf hadis mevcuttur, bunu birçok alim zaten dile getirmiş.[/quote]

1-Buharide zayıf hadisler olduğunu belirten o bir çok alim kimlerdir?
      2-Bu bir çok alim hadislerin zayıflığı konusunda ne demişlerdir
      3- bu bir çok alimin zayıf dediği hadisler arasında 6 yaş rivayetide var mı?
      [/quote]

Yorum

Buharide Uydurma Rivayet, uydurma Hadis var mı yok mu?

Deyin Hadis ilmimiz yok diye cevap veremeyiz. E peki ne diye yok diyorsunuz? Veya demesenizde sözü oraya getiriyorsunuz?

Buharide uydurma rivayet ve hadisler var mı?

6-9 yaş rivayeti uydurma mı?

Deki kasıt 17-18'dir. Ben derim ki Aişe annemiz sizin yakanızdan yapışacak. 17-18 yaşında bir Peygamber eşini sokakta çocuklarla oynatıyor salıncakta sallandırıyorsunuz.

Yorum

Deki kasıt 17-18'dir. Ben derim ki Aişe annemiz sizin yakanızdan yapışacak. 17-18 yaşında bir Peygamber eşini sokakta çocuklarla oynatıyor salıncakta sallandırıyorsunuz aslında bu konuda çok söyleyeceğim var da.......sizler hz.aişe validemize demediğinizi bırakmıyordunuz şimdi anneniz mi oldu bunu anlamadım,işinize böyle geldiği için mi anne dediniz acaba?? :-\ bir de buhari ya atılan iftiralar büyük bir haktır....bir şia tanıdığım vardı o aynen şunu demişti(tamamen ön yargı ile)''buhari o zamanın devlet büyüklerine yaranmak için ve ünlü olmak için kafasına göre hadis uydurmuştu''söz aynen böyle idi buna çok şaşırmıştım :-\

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=5072.msg36603#msg36603 date=1245036422]
            Bismillahirrahmanirrahim

Bu arada bak seyyahım. Senin Taymaskı bize ezdirmediğin gibi, Taymaskı koruyup kolladığın gibi ben Gülsitanı sana ezdirmem. Bunu bu kadar açık ve net söylüyorum ki bilesin. Kafayı bu bayana takmışsın. Hiç bir açtığı başlıkta hiç bir yazdığına ilmi hiç bir cevap yazmadın. Yaptığın hep Ajitasyon, demagoji ve Ordu göreve mantığı...

Gülistane ilmi bir cevabın yoksa gülistandan el çek. O bayanın yakasını bırak. Sizin için Taymask ne ise bizim içinde Gülistan odur...

Unutma bunu...

Hadi yine başla...

Hah işte gördünüz mü, sizinle bir şey yazılmaz falan fistan senaryolarına...Sanki bir şey yazışmışsında...

[/quote]

Emin ol sadece güldüm.
            gulistan_2 ezmeye çalışan yok.
            Kendisi ezilmek için olaylara hep provakasyonca yaklaşıyor.
            Yukarda yazdıklarını ya okumadın, ya da hatalıda olsa o bizden biri, o yüzden görmezden geliyorum dedin.
            Sen 120 hadisi kabul etmemişsin, gulistan_2 ise yarıdan fazlasını HAVA CİVA olarak yorumladı. Yani aranızda büyük fark belliki ve buna rağmen destekliyorsun
            Valla ne diyim ancak gülümseyebilirim
            Buyur İLMİ! yorumlar yazan gulistan_2 yi desteklemeye devam et.
            Benim için sorun yok. Sorun alimlere yapılan iftiradır. Yarıdan fazlası HAVA CİVA diyen insanlarındır...
            En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 19:01.
            hayat akşamlıdır...

Yorum

Ben Müminlerin Annesi Aişeyi savunuyorum. Diyorum ki o Aişe çırılçıplak başkalarına uygulamalı Gusül Dersi veremez
              Lütfen artık daha fazla abartma.
              İlmi yazı dediklerin böylemi oluyor.
              Her neyse Mufazzal , dediğim gibi amacınız çok açık ve net.
              Benim yazılarım İLMİ olmaz, senin abartıların İLMİ olur.
              Selametle...
              hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg36638#msg36638 date=1245053503]
                [quote author=Mufazzal link=topic=5072.msg36603#msg36603 date=1245036422]
                Bismillahirrahmanirrahim

Unutma bunu...

Hadi yine başla...

[/quote]

Emin ol sadece güldüm.
                Yukarda yazdıklarını ya okumadın, ya da hatalıda olsa o bizden biri, o yüzden görmezden geliyorum dedin.
                Sen 120 hadisi kabul etmemişsin, gulistan_2 ise yarıdan fazlasını HAVA CİVA olarak yorumladı. Yani aranızda büyük fark belliki ve buna rağmen destekliyorsun
                Valla ne diyim ancak gülümseyebilirim
                Buyur İLMİ! yorumlar yazan gulistan_2 yi desteklemeye devam et.
                Benim için sorun yok. Sorun alimlere yapılan iftiradır. Yarıdan fazlası HAVA CİVA diyen insanlarındır...
                [/quote]

Valla ne diyim. Farklı bir şey beklemediğim için yine buna takılıp kalacağını bildiğim için bende sana güldüm. Ben yine haklı çıktım. İlminede bir kez daha şahit oldum.

Gırgır adamsın seyyahım...

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg36639#msg36639 date=1245053620]
                  Ben Müminlerin Annesi Aişeyi savunuyorum. Diyorum ki o Aişe çırılçıplak başkalarına uygulamalı Gusül Dersi veremez
                  Selametle...
                  [/quote]

Çırılçıplak diyorum. Ama sen bi kalkıp demiyorsun ki Ya Mufazzal hakkaten çırılçıplak mı? Yahı ilmi münazarada bu sorulur ama sen sormazsın. Kardeşim üst taraflarda bu konuda rivayetler eklendi. Örtü-perde vs...falan fistan...

Ben Aişe annemizin bunu yaptığına inanmıyorum. Ama senin ağan İmam Buhari ve diğer ağaların böyle inanıyor. Aişe annemize iftira atmaya utanmıyorsunuz. İftira atanları ise savunuyorsunuz.

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=5072.msg36642#msg36642 date=1245054013]
                    [quote author=Seyyah link=topic=5072.msg36639#msg36639 date=1245053620]
                    Selametle...
                    [/quote]

Çırılçıplak diyorum. Ama sen bi kalkıp demiyorsun ki Ya Mufazzal hakkaten çırılçıplak mı? Yahı ilmi münazarada bu sorulur ama sen sormazsın. Kardeşim üst taraflarda bu konuda rivayetler eklendi. Örtü-perde vs...falan fistan...

İftira atan sensin herzaman okudugunu iyi idrak et ve sonra imamlarımıza dil uzatan tabiki sapıtmış ve sapıkların önde gidenidir.
                    Ben Aişe annemizin bunu yaptığına inanmıyorum. Ama senin ağan İmam Buhari ve diğer ağaların böyle inanıyor. Aişe annemize iftira atmaya utanmıyorsunuz. İftira atanları ise savunuyorsunuz.
                    [/quote]
                    En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 19:02.

Yorum

s.a kardeslerim
                      foruma her zaman katilmam mümkün olmuyor, faydalanabilecek zengin icerigi olan bu foruma daha fazla ugramak isterdim. fakat ne zaman gelsem, bilmem ne tevafuk seyyahin sahislarla ugrasmasina tanik oluyorum, kendi kendime dedim ki, acaba bu insan hepmi böyle, belki ben böyle denk geliyorum, bi bakayim hele diger paylasimlari nasildir, ve yazdigi mesajlara baktim, ömerin faziletleri, hz.ali as. faziletleri ve muta konusunda bir kac alinti yapmis, yani baskalarini kinadigi kopi pasteli yapmis, gerisi hep sahsi takintilar özelliklede bir kac kisi hakkinda, acaba bu insanin bu forumla bi zorumu var diye düsündüm dogrusu.
                      bakin ne cikti:

WELAYET.COM HAKKINDA / TANIŞMA / Ynt: Siteniz hayırlara vesile olsun. : 21 Ocak 2009, 22:14:20

Ynt: Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili : 04 Nisan 2009, 16:12:48
                      gülistan_2 Genel Mod kardeşim;
                      gocunma kelimesinin uyarı sebebi olmasını hayret ve şaşkınlıkla karşıladım.

Hz.Ömere eleştiriler düzen serdarcanı uyarmak yerine, gocunmadan dolayı nuru dilarayı uyardınız.
                      Yönetim anlaşyışınız beni oldukça şaşırttı doğrusu.

Ynt: Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili : 04 Nisan 2009, 14:51:38
                      sayın serdarcan, yazıyı ne kadar zamanda okuyuverdiniz hemen hışımla cevap yazmışsınız!

Ynt: sorularım var : 31 Mart 2009, 23:38:57
                      Alıntı sahibi: serdarcan üzerinde 28 Mart 2009, 10:43:48
                      Alıntı sahibi: ypa üzerinde 28 Mart 2009, 00:44:07
                      İslamın ilk halifelerini eleştirmeyi hayatının en önemli gayesi gören sizle (kisisel)

Ynt: Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili : 05 Mart 2009, 10:17:25
                      gülistan_2 kardeşim;
                      Burada anlaşamadığımız en önemli nokta; kaynaklardır!
                      Sizin sahih kabul ettiğiiz, ama bizlerin kabul etmediği .
                      Bakınız:

Ynt: ''EHL-İ SÜNNETİN BAZI FETVALARINA GÖRE KİMLER ÖLDÜRÜLÜR'' : 11 Nisan 2009, 11:04:47
                      gulistan_2 Genel Moderatör!

Ynt: ''EHL-İ SÜNNETİN BAZI FETVALARINA GÖRE KİMLER ÖLDÜRÜLÜR'' : 11 Nisan 2009, 11:02:04
                      Sayın hürr;
                      2. sayfada bizim forumdan 10 a yakın başlık linki vermişsiniz

Ynt: sahabelerle ilgili yanlis bilinenler : 11 Nisan 2009, 10:47:52
                      Mufazzal kardeşim alıntı olduğu belli
                      Aynısı gulisatn_2 içinde geçerlidir.
                      gulistan_2 nin son günlerde açtığı başlıkları bir gözden geçirin.
                      gulistan_2 diyorki

o zaman ispatlasın sayın gulistan_2!
                      başlığı buraya taşıyor sayın hürr
                      Neden Mufazzal 1 defa olsun uyarı almadı

Ynt: ''EHL-İ SÜNNETİN BAZI FETVALARINA GÖRE KİMLER ÖLDÜRÜLÜR'' : 11 Nisan 2009, 10:33:49

Bidiğimiz hürr!
                      gulistan_2 nin aktardıklarının

Ynt: sahabelerle ilgili yanlis bilinenler : 11 Nisan 2009, 10:14:18
                      Mufazzal kardeşim;
                      Senin aktarmış olduğun hadis ortada.
                      Peki bu hadisin arkasından yapılan şu yorumda ne kadar iyi niyet aranabilir.

Birde gulistan_2 nin ne anladığına bakalım:
                      gulistan_2 yi tebrik etmek lazım değil mi!

Ynt: sahabelerle ilgili yanlis bilinenler : 11 Nisan 2009, 03:46:01
                      Bu başlığı yeni okudum.
                      Sizin için algım dahada pekişti iyi niyetli değilsiniz siz!
                      gulistan_2 hanımefendi artık kendinize gelin.

Ynt: ''EHL-İ SÜNNETİN BAZI FETVALARINA GÖRE KİMLER ÖLDÜRÜLÜR'' : 11 Nisan 2009, 02:01:05
                      hürr'ün hırsı
                      sayın hürr, bu başlıktan ne anlıyorsunuz.
                      gulistan_2 de bunun yanlışlığını anladı ve başlığı değişti.
                      gulistan_2 hanımefendi, hatanızdan
                      Mufazzal, hüür gibi üyelerimiz
                      (hürr için)
                      O yüzden sayın hürr,

Ynt: ''EHL-İ SÜNNETİN BAZI FETVALARINA GÖRE KİMLER ÖLDÜRÜLÜR'' : 10 Nisan 2009, 19:43:14
                      Sayın hürr, öncelikle sakin olalım.
                      gulistan_2 kendini savunacak nitelikte bir insan.
                      sayın hürr veryansın ediyor.

Ynt: ''EHL-İ SÜNNETİN BAZI FETVALARINA GÖRE KİMLER ÖLDÜRÜLÜR'' : 10 Nisan 2009, 19:18:54
                      Bu kadar basitleşmeyin bence sayın hürr!
                      Ama gulistan_2 Ehli Sünnet inancı gibi

Ynt: ''EHL-İ SÜNNETİN BAZI FETVALARINA GÖRE KİMLER ÖLDÜRÜLÜR'' : 10 Nisan 2009, 19:12:29
                      Sayın hürr!
                      gulistan_2 nin ilk baştaki

Ynt: ''EHL-İ SÜNNETİN BAZI FETVALARINA GÖRE KİMLER ÖLDÜRÜLÜR'' : 10 Nisan 2009, 16:56:00
                      gulistan_2 hanımefendi

Ynt: Sunni mezheplere göre öldürülmesi gerekenler : 10 Nisan 2009, 01:12:31
                      gulistan_2 ye katılacak mı?
                      Bende gulistan_2 nin yaptığı gibi,
                      ma ben gulistan_2 nin
                      Bir Genel Moderatör olarak
                      Forum Yönetiminin
                      gulistan_2 nin en azından
                      bayan gulistan_2!
                      Ynt: Sunni mezheplere göre öldürülmesi gerekenler : 10 Nisan 2009, 00:40:22
                      Sayın gulistan_2
                      bayan gulistan_2.

Ynt: Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili : 08 Nisan 2009, 18:36:06
                      Muhterem Mufazzal kardeşim;

Ynt: ''EHL-İ SÜNNETİN BAZI FETVALARINA GÖRE KİMLER ÖLDÜRÜLÜR'' : 11 Nisan 2009, 11:39:24
                      Sayın gulistan_2 Yöneticiliğiniz

Ynt: ''EHL-İ SÜNNETİN BAZI FETVALARINA GÖRE KİMLER ÖLDÜRÜLÜR'' : 12 Nisan 2009, 20:34:01
                      Sorun sizdemi dersiniz gülistan hanım!?

Ynt: ''EHL-İ SÜNNETİN BAZI FETVALARINA GÖRE KİMLER ÖLDÜRÜLÜR'' : 13 Nisan 2009, 11:48:16
                      Aynı zamanda gulistan_2 hanımefendi,

sonuç itibari ile; gulistan_2 hanımefendi

Ynt: ''EHL-İ SÜNNETİN BAZI FETVALARINA GÖRE KİMLER ÖLDÜRÜLÜR'' : 13 Nisan 2009, 01:15:19
                      Hürr ün yazılarını okursanız,

Ynt: ''EHL-İ SÜNNETİN BAZI FETVALARINA GÖRE KİMLER ÖLDÜRÜLÜR'' : 13 Nisan 2009, 01:13:19
                      gulistan_2 nin baştan beri

Umarım Vahdet ne Bir Gün Anlarsınız! : 14 Mayıs 2009, 22:16:58
                      Dini tahrif ederek ayetleri kafanıza göre yorumladınız
                      Hz.Aliye ayette apaçık imamlık verildiğini, Peygamberinizin bile önüne geçirerek yaptığınız tahrifler.

Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti : 03 Mayıs 2009, 23:27:16
                      site yönetim olarak bu fazileti kafasında noktalamış.

Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti : 03 Mayıs 2009, 22:34:41
                      uyarılması gereken genel modunuza

Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti : 03 Mayıs 2009, 18:23:09
                      genel mod olsun, eksi veren sayın adminleriniz olsun
                      sayın admin
                      Genel Moduna
                      gulistan_2 nin

Ynt: sorularım var : 03 Mayıs 2009, 09:25:27
                      gulistan_2; kendini

Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti : 03 Mayıs 2009, 09:12:44
                      Sayın Ebul Fazl, teşbihte hata
                      gulistan_2 de ardına teşekkür eklemiş.

Ynt: sünni önderlere ait oldugu söylenen bu sözler dogrumu acaba? : 18 Nisan 2009, 13:07:28
                      Yolunuz ve forum siteniz açık olsun.

Ynt: Bu söylediklerin Allahin kitabindamidir? : 24 Mayıs 2009, 01:40:27
                      gulistan_2 hanımefendi!
                      Yeter artık yaa.

Ynt: Umarım Vahdet ne Bir Gün Anlarsınız! : 23 Mayıs 2009, 00:07:06
                      Alıntı sahibi: gulistan_2 üzerinde 16 Mayıs 2009, 15:55:30

Ynt: Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.? : 24 Mayıs 2009, 00:45:25
                      Alıntı sahibi: gulistan_2 üzerinde 23 Mayıs 2009, 18:02:49

Ynt: Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.? : 22 Mayıs 2009, 23:50:50
                      Alıntı sahibi: gulistan_2 üzerinde 22 Mayıs 2009, 21:19:00
                      gülistan_2 nin

SEÇKİN SAHABELER / Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti : 31 Mayıs 2009, 10:37:39
                      Alıntı sahibi: gulistan_2 üzerinde 30 Mayıs 2009, 19:56:49

Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti : 30 Mayıs 2009, 19:54:25
                      Alıntı sahibi: gulistan_2 üzerinde 30 Mayıs 2009, 19:52:53

YÖNETİM DUYURULARI / Ynt: "hüseyni kerbela" ve "katmer" Hakkında... : 30 Mayıs 2009, 19:46:56
                      katmerin banlanmasına sebep sözlerini bilmemizde sakınca varmı aceba?

Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti : 30 Mayıs 2009, 19:44:56
                      Alıntı sahibi: gulistan_2 üzerinde 30 Mayıs 2009, 14:30:28
                      Sayın gülistan_2

Ynt: Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili : 28 Mayıs 2009, 18:57:25
                      Sayın hürr,
                      Her defasında gulistanı savunuyorsunuz,
                      Sayın admin;

Ynt: Ehl-i Sünnet Misyonu : 06 Haziran 2009, 15:15:24
                      Sayın Göktürk:
                      Kurduğunuz cümleler

Ynt: Soru: Kadin in sahitligi yarim midir ?.. : 06 Haziran 2009, 14:54:04
                      Kendinize gelin sayın Göktürk!

Ynt: Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.? : 01 Haziran 2009, 17:04:02
                      Göktürke gösterilen müsamaha

Ynt: Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.? : 01 Haziran 2009, 00:24:25
                      katmerin yazılarını savunduğum ya da savunmadığım için değildir, kıyastır yazacaklarım. Ortadaki tavıradır!
                      Buyurun sayın admin

Ynt: Ehl-i Sünnet Misyonu : 06 Haziran 2009, 21:36:52
                      Hala Göktürkü gale alıp, yazdığı saçma sapan yazıların peşine düşmenize

Ynt: Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.? : 06 Haziran 2009, 21:28:37
                      Sayın hürr;

Ynt: Ehl-i Sünnet Misyonu : 06 Haziran 2009, 15:48:06
                      Malesef, şialarda Ehli Sünneti eleştiren birine hiçbir zaman tarafsız yaklaşmıyor.

Ynt: Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.? : Bugün 12:20:43
                      gulistan_2 ise
                      gulistan_2 yi

Ynt: Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.? : Bugün 04:33:03
                      Sayın mikdat;
                      Senin genel modun gulistan_2 nin yorumların
                      gulistan_2 nin

Ynt: Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.? : 14 Haziran 2009, 23:46:56
                      Genel modunuzu

Ynt: Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.? : 14 Haziran 2009, 22:30:23
                      Sayın gulistan_2
                      Aceba adminler

Ynt: Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.? : 14 Haziran 2009, 21:36:01
                      Göktürk ve gulitan_2;

Ynt: Ehl-i Sünnet Misyonu : 06 Haziran 2009, 22:44:53
                      Mufazzal son günlerde edebini bozmaya başladın.

yoruma gerek varmi???
                      En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 19:03.

Yorum

Sayın zulfikar, bu kadar zaman ayırıp bunları yazmanıza gerek yoktu.
                        Zira yazdığım tüm yorumları herkes profilden takip edebilir.

Konu benim yorumlarımdaki muhalefetten ziyade, benim muhalefet yapmama neden olan kişilerin mesajlarında.
                        Ehli Sünnete karşı büyük kinle yazılan yazılara ancak böyle cevap verilir.
                        Zira hakaret ve aşağılamadan başka yorumu olmayan mesajlara, sadece eleştirel bazda cevaplar verilebilir.
                        Bu yüzden EHLİ SÜNNET birinin yazdıklarına taraflı değilde, ŞİA ların Ehli Sünneti nasıl fütursuzca eleştirdiklerine bakın biraz.
                        Buharinin yarıdan fazlasına HAVA CİVA diyen ve bunu admin dahil desekleyenlerin sözlerini inceleyin, o zaman bu yaptığınız uzun alıntılı zahmetinin karşılığını belki bulursunuz.
                        selametle...
                        hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg36708#msg36708 date=1245076531]
                          Zira hakaret ve aşağılamadan başka yorumu olmayan mesajlara, sadece eleştirel bazda cevaplar verilebilir.
                          Bu yüzden EHLİ SÜNNET birinin yazdıklarına taraflı değilde, ŞİA ların Ehli Sünneti nasıl fütursuzca eleştirdiklerine bakın biraz.[/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

ÇOK DOĞRU BİR SÖZ

Allah Resulüne resmen hakaret edip, onu Aşağılayan Buhari ve benzeri gibi kaynaklara sadece eleştirel bazda cevaplar verilebilir. Bu yüzden Buharinin Allah Resulünü nasılda fütursuzca rezil ettiğine, bir cahilin bile yapamayacağı şeyleri Allah Resulüne nasıl yamadığına bakın biraz.

Yorum

[quote author=mikdat link=topic=5072.msg36535#msg36535 date=1245007138]
                            Ayrıca ben hala bekliyorum sayın seyyah lütfedip sözlerinizin kaynağını gösterirseniz sevinirim

Uydurme değil- zayıf hadis mevcuttur, bunu birçok alim zaten dile getirmiş.[/quote]

1-Buharide zayıf hadisler olduğunu belirten o bir çok alim kimlerdir?
                            2-Bu bir çok alim hadislerin zayıflığı konusunda ne demişlerdir
                            3- bu bir çok alimin zayıf dediği hadisler arasında 6 yaş rivayetide var mı?
                            [/quote]

seyyah ortaya bir iddia attın lütfen arkasında dur ve cevap ver,ben hala bekliyorum
                            ama sen demogoji,ajitasyon ve laf ebeliğinden başka bişey yapmıyorsunki cevap veresin
                            Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                            İmam Ali (a.s)

Yorum

Buharide geçen binlerce hadisi atlayıp, kendinize malzeme etmek için ele aldığınız bikaç rivayetle koca sunni inancını fütursuzca eleştirmeye devam ediyorsunuz .
                              Uydurme değil- zayıf hadis mevcuttur, bunu birçok alim zaten dile getirmiş.
                              Yalnız sizin yapmak istediğiniz aslında Buharide geçen zayıf hadisler üzerinde durmak değil, BAĞCIYI DÖVMEK.
                              Şialarda farkettiğim şu. Üslubunuz oldukça kötü. Buharideki binlerce hadisi görmezden gelip, Efendimizi sapık ilan ettiğin anlatmaya çalışmanız, bunu ön plana sürmeniz, sizin niyetinizin halis olmadığını gösteriyor.
                              Sübyancı, sapık, uçkuruna düşkün gibi oldukça seviyesiz yorumlar yazmanız çok çirkin. Sanki Buharinin amacı bu gibi veriyorsunuz!.
                              Şayet kaynaklardaki rivayetleri eleştirecekseniz daha seviyeli bir üslup takının. Buhari; Efendimizi alçaltmak için hadis rivayet etmez. Böyle niyet taşıyan bir insanın kitabı, milyonlar tarafından itibar görmez!
                              Önce üslubunuzu düzeltin, ondan sonra İLMİ! münazaranızı yapın.
                              [/quote]

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHLİ-BEYTE

Sayın Seyyah Buharide zayıf hadislerin var olduğunu beyan eden alimler vardır yok değil ama bu alimler şiddetle tenkid edilmiştir kardeşler sizden delil istediler ama siz yazmadınız ben size kolaylık olsun diye isim vereyim. Buhari ve Müslümde zayıf hatta mevzu hadislerin var olduğunu savunanlardan biri Mısırlı yazar Mahmud Ebu Reyye'dir bunu tenkid edenler ise şunu söylerler. Mahmud Ebu Reyye, Buhârî ve Müslim'in zayıf hatta mevzû hadislerle dolu olduğu intibaını vermek için zihin ve hakikatleri saptırmaya başvururken hayli yorulmuştur (Mahmud Ebu Reyye, Adva ale's-Sünnetil-Muhammediyye, Mısır 1957, s. 296, terc. Muharrem Tan, Muhammedî Sünnetin Aydınlatılması, İstanbul 1988, s. 355-356).

Sahih diye beyan edilen bir kitapta zayıf hadisin var olması imkansızdır. Bir hadisin sahih olabilmesi için İbn-i Hacerin hadisin sıhahlık dereceleri hakkındaki kriterlere bakmak gerek. (Ehli-sünnet ekolunda hadis deyince ilk akla gelen İbn-i Hacer olduğundan dolayı bu ismi verdirm).

Bir hadisin sahih olabilmesi için

Şazz olmaması gerek
                              Ravi silsilesinde herhangi bir kopukluk olmaması gerek
                              Ravileri adil olması gerek
                              Raviler zabt olması gere
                              vs

Ama zayıf hadislerde bu gibi kriterler yoktur. Halbuki Buhariye yazılan şerhlerin hepsi Buharide zayıf hadisin var olduğunu iddia etmediler hepsi Buharide geçen hadislerin sahih olduklarını iddia ettiler. Bakınız İbn-i Battal bakınız İbn-i Hacer bakınız İmam Nevevi (Sahih-i Müslim şerhi) Bakınız Kastalani

EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

hudeyfe kardeş Allah razı olsun bunu bildiğim için ısrarla seyyah kardeşe sordum bu soruyu,gerçi ben seyyah kardeşten hala cevap beklemekteyim kimmiş bu buharideki hadislere zayıf diyen alimler merak etmekteyim.
                                Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                                İmam Ali (a.s)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X