Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?

[quote author=gulistan_2 link=topic=5072.msg37275#msg37275 date=1245277575]
    [quote author=gulistan_2 link=topic=5072.msg37276#msg37276 date=1245278476]
    bu arada haftalardir sorulan sorunun cevabinida bekliyoruz
    [/quote]filan filana niye tesekkür etti
    filan filana niye arti verdi
    filan filana niye sunu demedi
    filan filani niye savundu
    bunlari birakta, islam tarihi bölümünde siinin bilim metodlarina bir göz at, o zaman siilerin bazi konularda neden bu kadar net olduklarini anlarsin.[/i][/b]
    [/quote]

ÇOK BEKLERSİN

Yorum

Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle. Çünkü şeytan aralarını açıp bozmaktadır. Şüphesiz şeytan insanın açıkça bir düşmanıdır.(İsra-53)

Yorum

beklemeyeyim en iyisi

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

- Soracağım kişi Şeyh filan değil, bir yorumunda şeyhin ne derse kabul edersin yazmışsın. Soracağım kişi diyanete bağlı bir din görevlisi Fıkıh Bilgisi iyi olan hocaefendi. Önyargının cevabını öncelikle vermiş olayım.
          - Kendiniz yazmışsınız, kendiniz hemen cevaplamışsınız, sanki ben 24 saat sizin foruma girip konuları takip etmek ve hemen cevap vermek zorundayım.
          - Ben sizler gibi, herşeyi aklıma vurup, ''yok yaa çok saçma , olurmu öyle şey'' demeyip, şerhini ve gerçekliğini araştırırım. Bi nevi sizin deyiminizle aklımı kiraya veririm.! Garip gelmiştir bu cümlem ama, bu forumda yazan herkes aklını kiraya vermiştir. Kimi şii inancını öğrendiği alimlerinin görüşlerine, kimi farklı kitabın açıklamasına. Zira bu ilimleri herkes bir yerden öğrendi ve aklını o bilgiler dahilinde kiraya vermiş oldu. Buda sanırım abes bir durum değil. Hiçkimse ilmi doğar doğmaz edinmiyor, birilerinden öğreniyor ve öğrendiği kişinin, hocanın, ekolün, mezhebin görüşüne göre aklını kiraya vermiş oluyor.

[quote author=adem_toprak link=topic=5072.msg37325#msg37325 date=1245305292]

[/quote]

Neye güldük!
          hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg37507#msg37507 date=1245349847]
            Garip gelmiştir bu cümlem ama, bu forumda yazan herkes aklını kiraya vermiştir. Kimi şii inancını öğrendiği alimlerinin görüşlerine, kimi farklı kitabın açıklamasına. Zira bu ilimleri herkes bir yerden öğrendi ve aklını o bilgiler dahilinde kiraya vermiş oldu. Buda sanırım abes bir durum değil.[/quote]

Siz aklınızı nerede kiraya verdiniz Seyyah abim? Malumunuz sizde bizim gibi bir anneden dünyaya geldiniz.

Ben açık söyleyeyim. Ben aklımı ne Buhari Müslim gibilerine ne Taliban, el gızzi zihniyetli havada uçan karada kaçanlara kirayaya vermemeye kararlıyım. Benim yolum Kuran ve Ehl-i Beyttir. Varsın Buharinın yolu sizin olsun. SAYGI DUYARIM.

Yorum

seyyah kardeş kusura bakma sizi kesinlikle samimi bulmuyorum,o kadar laf ettiniz bizde sizin beyanatlarınıza ilişkin soru sorduk bizi muhattab dahi almadan başka şeyler yazıyorsunuz
              demekki sana elli bin kere sorsakta sen bildiğini okuyacaksın,buyur kardeşim bildiğini oku
              Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
              İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg37507#msg37507 date=1245349847]

[quote author=adem_toprak link=topic=5072.msg37325#msg37325 date=1245305292]

[/quote]

Neye güldük!
                [/quote]

"gülme" ve "gülümseme" ayrı şeylerdir...
                dikkat edersen o bir "gülümseme"..
                neye gülümsediğime gelince o an diyaloğları okuyunca içimden geldii..
                ben de bunu yansıttım...
                sen ne anladın?
                Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle. Çünkü şeytan aralarını açıp bozmaktadır. Şüphesiz şeytan insanın açıkça bir düşmanıdır.(İsra-53)

Yorum

filan filana serimize
                  filan filana niye güldü'yüde ekleyebiliriz.
                  .....................
                  iyi seyyah
                  diyanet aklinida dininide devlete kiraya vermistir
                  sen aklini kiraya vermek icin bula bula bunu buldunsa yolun acik,
                  eger o sana bu rezil icerigi olan hadislere serh düserse onlari kabul et, ama istersen önce bir sor "hocam bir yasindaki bi kizi vakti geldiginde halvet olmak üzere kocaya vermek resulullahin yüksek ahlakiyla nasil bagdasiyor?" tabi dinden cikmakla tehdit edilmezsen...

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Eyvallah...
                    hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=5072.msg37311#msg37311 date=1245295147]
                      [quote author=gulistan_2 link=topic=5072.msg37275#msg37275 date=1245277575]
                      [quote author=gulistan_2 link=topic=5072.msg37276#msg37276 date=1245278476]
                      bu arada haftalardir sorulan sorunun cevabinida bekliyoruz
                      [/quote]filan filana niye tesekkür etti
                      filan filana niye arti verdi
                      filan filana niye sunu demedi
                      filan filani niye savundu
                      bunlari birakta, islam tarihi bölümünde siinin bilim metodlarina bir göz at, o zaman siilerin bazi konularda neden bu kadar net olduklarini anlarsin.[/i][/b]
                      [/quote]

ÇOK BEKLERSİN
                      [/quote]

haklısın galiba kardeş

Yorum

Seyyah kardeşimizin alacağı cevap benim TAHMİNİM şöyle olacaktır..

"Evladım bu konular konuşmanın faydası olmaz,geçmişte olanlar bizi ilgilendirmez bo tür konuları konuşmak dinden çıkartır insanı sen boşver bunları..""

Dedim ya sadece tahmin..yada ilk önce reddeder sonra kaynağı delili görünce ne yapar bilemem..

Benim başıman geçtiği için bu şekilde yazdım..Geçenlerde şafii bir arkadaşla konuşurken hz Resulullahın ayakta bevletmesinin,arkasını kıbleye dönüp iki kerpiç üzerinde büyük hacet giderip girermeyeceğini sorduğumda ilk önce kabul etmedi..ben kitabı açıp gösterince tereddütde kaldı bunu hocama sormam lazımdedi..Gitti İST/BAŞAKŞEHİR camisinde hocaya sormuş oda ilk önce kabul etmemiş öyle şey olurmu falan diye..hatta biz şiaları eleştiri yağmuruna tutmuş..

Okuduğumuz ezandan kıldığımız namaza,ramazan ayında 15 dakıka sonra iftar etmemize kadar.sonra arkadaş geldi dedi hoca diyorki bu iftiralar nerde yazıyor hoca soruyor..bende kaynağı cildi sayfasına kadar yazdım verdim.daha 1 ay oldu hocadan cevap gelecek..
                        ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

serdar can kardeşim dediğinde haklısın şöyleki ben de başka bir konuyu bir ehli sünnet hocasına sormuştum üstelik sahihi buhariyi tamamen okumuş bir hocaya aynen bunlar geçmişte yaşanmış bitmiş fazla kurcalamamak gerek kurcalayınca ne oluyorki bugüne bakmak gerek demişti ama mezhep meselesinede gelince şia hak mezhep değildir diyordu
                          maalesef ehli sünnet alimlerinin çoğu bu üstünü kapatma yolunu seçiyorlar
                          "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

[quote author=serdarcan link=topic=5072.msg38054#msg38054 date=1245564781]
                            Seyyah kardeşimizin alacağı cevap benim TAHMİNİM şöyle olacaktır..

"Evladım bu konular konuşmanın faydası olmaz,geçmişte olanlar bizi ilgilendirmez bo tür konuları konuşmak dinden çıkartır insanı sen boşver bunları..""

Dedim ya sadece tahmin..yada ilk önce reddeder sonra kaynağı delili görünce ne yapar bilemem..

Benim başıman geçtiği için bu şekilde yazdım..Geçenlerde şafii bir arkadaşla konuşurken hz Resulullahın ayakta bevletmesinin,arkasını kıbleye dönüp iki kerpiç üzerinde büyük hacet giderip girermeyeceğini sorduğumda ilk önce kabul etmedi..ben kitabı açıp gösterince tereddütde kaldı bunu hocama sormam lazımdedi..Gitti İST/BAŞAKŞEHİR camisinde hocaya sormuş oda ilk önce kabul etmemiş öyle şey olurmu falan diye..hatta biz şiaları eleştiri yağmuruna tutmuş..

Okuduğumuz ezandan kıldığımız namaza,ramazan ayında 15 dakıka sonra iftar etmemize kadar.sonra arkadaş geldi dedi hoca diyorki bu iftiralar nerde yazıyor hoca soruyor..bende kaynağı cildi sayfasına kadar yazdım verdim.daha 1 ay oldu hocadan cevap gelecek..

[/quote]

Sen bekle abi belki gelir.

Ama bizim ığdırda ki diyanetteki hocadan haber geldi. O şerhe merhe müracat etmedi gerek yok dedi. Buharidede olsa inanmam uydurmadır dedi. Yazıklar olsun Peygambere bunları isnat edenlere dedi...Bende HELAL OLSUN SANA dedim.

İmkanım olsaydı bu forumun orta yerine Heykelini dikerdim bu alimin

Yorum

Bakınız burda sizin ne kadar önyargılı, ne kadar nefsi, ne kadar ilimsiz insanlar olduğunuzu anlayın.
                              Zira zannın birçoğundan sakınmamız gerektiğini ve günah olabileceğini belirten ayet mevcutten;
                              Daha ben sormadan, sizler peşin hükümle sonucu yazmışsınız.
                              Buda sizin oldukça art niyetli kişiler olduğunuzu ortaya çıkarır.
                              Soracağım hoca,
                              Evladım bu konular konuşmanın faydası olmaz,geçmişte olanlar bizi ilgilendirmez bo tür konuları konuşmak dinden çıkartır insanı sen boşver bunları
                              böyle düşüncede olmayan, bilakis özellikle açıklayarak, anlaşılmasını sağlayan bir insandır.
                              Sizin ilminizin onun yanında damla misali kaldığını iyi biliyorum.
                              Zira onuda tanıyorum, sizide tanıyorum.
                              Aslında o soruyu sorup buraya aktarmak bile zaman kaybı olacak. Zira sizler kafanızda kurguladığınızdan başkasını kabul etmeyecek kadar taassup sahibisiniz ,zannın günah olabileceği itikadını önemsemeyen, peşin hükümlü insanlarsınız.
                              Bunun ispatını yukarıda açıkça beyan etmişsiniz.

Yazık, çok yazık...
                              hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg38109#msg38109 date=1245586449]
                                Bakınız burda sizin ne kadar önyargılı, ne kadar nefsi, ne kadar ilimsiz insanlar olduğunuzu anlayın.
                                Zira zannın birçoğundan sakınmamız gerektiğini ve günah olabileceğini belirten ayet mevcutten;
                                Daha ben sormadan, sizler peşin hükümle sonucu yazmışsınız.
                                Buda sizin oldukça art niyetli kişiler olduğunuzu ortaya çıkarır.
                                Soracağım hoca,
                                Evladım bu konular konuşmanın faydası olmaz,geçmişte olanlar bizi ilgilendirmez bo tür konuları konuşmak dinden çıkartır insanı sen boşver bunları
                                böyle düşüncede olmayan, bilakis özellikle açıklayarak, anlaşılmasını sağlayan bir insandır.
                                Sizin ilminizin onun yanında damla misali kaldığını iyi biliyorum.
                                Zira onuda tanıyorum, sizide tanıyorum.
                                Aslında o soruyu sorup buraya aktarmak bile zaman kaybı olacak. Zira sizler kafanızda kurguladığınızdan başkasını kabul etmeyecek kadar taassup sahibisiniz ,zannın günah olabileceği itikadını önemsemeyen, peşin hükümlü insanlarsınız.
                                Bunun ispatını yukarıda açıkça beyan etmişsiniz.

Yazık, çok yazık...

[/quote]

kardeş dikkat ettiysen bu benim şahsi tahminim dedim..çünkü kaç tane ehlsiünnet hocasıyla yada normal bir vatandaşı ile bu tür şeyler konuşsak aldığımız cevap aşağı yukarı aynı...

aman bu konulara girmeyin dinden çıkarsınız..sahabe konuşacak olsak aman ha dinden çıkarsınız onların arasında olan onları ilgilendirir biz karışmayız v.s şeylerle sürekli karşılaştığımız için bunuda onlara istinaden yazdım..varın siz sorun o hocada samimiyetiyle cevaplasın sizde bizimle paylaşın..
                                ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X