Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?

değerli kardeşim burada hiçbir şeyi kurguladığımız yok,ayrıca rivayetlerin sayısı hiçte sizin dediğiniz gibi birkaç değil,konunun en başından itibaren izlemiş olsaydınız belki 50 belkide 100e yakın rivayet olduğunu görürdünüz ayrıca Mufazzal daha ekleyeceği rivayetlerinde olduğunu vurgulamış demekki rivayetler 100 üde geçecek gibi görünüyor.

Ayrıca bu başlıkta ne ben nede bir başksaı "biz buharide geçen binlerce hadisi gözardı ediyoruz yada es geçiyoruz " demedik,Böyle bir beyanımız asla olmadı.Sizde bir başlık açıp bu binlerce hadisin kritiğini yapabilirsiniz bundan sadece memnuniyet duyarız.

Ayrıca sizin ağzınızdan "uydurma" olmasada "zayıf hadis" kelimelerini duymak beni çok memnun etti bu konuda baya bir mesafe kattettiğimizi görmek memnuniyet verici.

Ayrıca ben soruma cevap istiyorum,lütfen?

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg36247#msg36247 date=1244892550]

Buhari kesinlikle Kuranla eşdeğer anılacak kadar hatasız değildir!
    Uydurme değil- zayıf hadis mevcuttur, bunu birçok alim zaten dile getirmiş.[/quote]

1-Buharide zayıf hadisler olduğunu belirten o bir çok alim kimlerdir?
    2-Bu bir çok alim hadislerin zayıflığı konusunda ne demişlerdir
    3- bu bir çok alimin zayıf dediği hadisler arasında 6 yaş rivayetide var mı?
    En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 17:33.
    Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
    İmam Ali (a.s)

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Arkadaşlar bu aralar çok yoğun olduğum için başlıklarıma yazılanlara cevap yazamıyorum. Mazur....

Değerli kardeşlerim benim bu başlığı açmamın sebebi, defalarcada anlattığım gibi Sünnileri veya Sünnilerin Eseri Buhariyi tekfir etmek için değildir. Benim bu başlığı açmamın sebebi Buhari ve diğer bazı eserlerde Allah Resulüne atılan ÇİRKİN İFTİRALARA dikkat çekmektir. Nitekim cahil bir insanın kendisine yakıştıramadığını maalesef bu insanlar kitap yüklü merkepler misalinde, Allah Resulüne yakıştırmıştır. Bu gün nice tarikatçiler nice cemaatler, nice Seyyahlar bu bölümde mevcut olan...

AYAKTA İŞEMEYİ
      KABEYE DOĞRU HACET GİDERMEYİ
      SAKALLI ADAMLARA, EVLİ KADINLARIN GÖĞSÜNDEN SÜT EMZİRMEYİ
      PEYGAMBERİ BALDIR BACAK KADIN ELBİSESİ İLE YERE UZATMAYI
      HAYIZLI KADINLARA SÜRTÜNMEYİ
      ORUÇLU İKEN ÖPMEYİ, DİL EMMEYİ

Ve daha sayamayacağım kadar bir çok meseleyi, Cemaat Şeyhlerine, Liderlerine, Mezhep imamlarına, Gazalilere, Rabbanilere, Nursilere ve daha aklıma gelmeyen bir çok şeyhe ve günümüzde yaşayan yeni yetme şeyhlere asla yakıştırmamaktadır. Şeyh olunca HAŞA TÖVBE...

Resulullah olunca vardır bir tevil. Ama tevil ne için vardır?

Ayakta işemek
      meme emzirmek,
      hayızlıya sürttürmek
      Dil emzirmek
      Öpüştürmek
      Kadın elbisesi giydirmek

Bütün bunlar Bazı halifelerin, hükümdarların Emevi pisliklerinin yaptıklarını normal gibi göstermek içindir.
      Valid bin Ukbe bir Fasıktı. Emeviydi. İçki içerdi. Ayık olduğu bir zaman yoktu. Ve velid sarhoş sarhoş sabah namazı kıldırır onuda rekatlarını karıştırmış. (Fıkhı Ekber) Ne oldu Velid bin Ukbeye...Fasıktı ama kıldırdığı namaz doğruydu. Ve Fasığın arkasında namaz kılınırdı. Allah aşkına bu Kuranın hangi ayeti ile, Sünnetin hangi hükmü ile bağdaşır.

Orucun faziletleri anlatılıyor. Şehveti giderirmiş. Amenna. Peygamberin ahlakı anlatılıyor amenna diyorum. Ama bir sayfa öteye geçince bakıyorum bu Peygamber oruçlu halde karısının dilini emiyor, öpüp kokluyor. Hayızlı iken sürtünüp duruyor.

Kardeşim elinizi vicdanınıza koyun. Vicdanınızı yoklayın. Kalp gözlerinizin kör olduğuna yakinim sonsuzdur. Nitekim siz Osmanın Fazileti yok olmasın diye Allah Resulüne Kadın elbisesi giydirip baldır bacak uzattınız. Nitekim siz Peygamberi ayakta işettiniz. Nitekim siz Kabeye doğru Def-i Hacette bulunmazken, Peygamberi Kabeye doğru oturttunuz. Nitekim sizin hanımlarınız sizin en hassas cinsel anlarınızı erkeklere anlatmazken, Aişe anlattı durdu. Sizler ise kılıflar udurup sahih dediniz.

Bunu hiç bir zaman unutmayın. Bu rivayetlere uydurma demediğiniz sürece Ben Danimarkalıları haklı görürüm. Ateistleri haklı görürüm. Birincisi siz sırf İmam Buhariden dolayı bu rivayetlere uydurma diyemiyorsunuz. Komikliğiniz, El Alema (Ateist ve Hristiyanlara) dalga malzemesi olmanızın başlıca sebeplerinden birisi budur. Uydurmadır deseniz belki bir çok Ateistin hidayetine vesile olacaksınız. ama yok. 10 yaşında bir çocuğun bile kabul edemeyeceği saçma sapan tevillerle günü kurtarıyorsunuz.

Asırlar boyu atalarınız, Şiilerle uğraşıp durdu. Zalim ve Alçaklar, Ehl-i Beyte zulmedip katlederken, sizin atalarınız onları haklı buldu. Kıllarını kıpırdatmadı. Şehadetlerine üzülmedi. Yürekleri dağlanmadı. Rivayetlerini anmadı. Faziletlerini dile dahi getirmediler.

Hiç mi sormazsınız kendinize yahu neden ilim şehrinin kapısı olan Ali a.s'dan fazla nakil yok ortada veya neden yok Buharide? Kim bu ilim şehrinin kapısı?

İnsanlara Peygamberi, Peygamberin en yakınlarımı daha iyi anlatır? Yoksa Peygamberin yanında 2 yıl falan kalanlar (Ebu Hureyre) Yahudi Dönmeleri (Kab bin Ahbar) Dinini dünyaya satanlar (Muğeyre Bin Şube) mı anlatır?

Seyyahım! Sen mi babanı daha iyi tanırsın yoksa senin arkadaşın mı? Seni ben mi çok iyi tanırım yoksa senin kardeşin mi?

Yorum

Not: Bu arada bu başlığa eklemelerim daha bitmedi. Fazlası ile ve uzun bir süre bu başlık ibreti alem için devam edecektir.

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=5072.msg36272#msg36272 date=1244901178]
          Bismillahirrahmanirrahim

Arkadaşlar bu aralar çok yoğun olduğum için başlıklarıma yazılanlara cevap yazamıyorum. Mazur....

Değerli kardeşlerim benim bu başlığı açmamın sebebi, defalarcada anlattığım gibi Sünnileri veya Sünnilerin Eseri Buhariyi tekfir etmek için değildir. Benim bu başlığı açmamın sebebi Buhari ve diğer bazı eserlerde Allah Resulüne atılan ÇİRKİN İFTİRALARA dikkat çekmektir. Nitekim cahil bir insanın kendisine yakıştıramadığını maalesef bu insanlar kitap yüklü merkepler misalinde, Allah Resulüne yakıştırmıştır. Bu gün nice tarikatçiler nice cemaatler, nice Seyyahlar bu bölümde mevcut olan...

Ve daha sayamayacağım kadar bir çok meseleyi, Cemaat Şeyhlerine, Liderlerine, Mezhep imamlarına, Gazalilere, Rabbanilere, Nursilere ve daha aklıma gelmeyen bir çok şeyhe ve günümüzde yaşayan yeni yetme şeyhlere asla yakıştırmamaktadır. Şeyh olunca HAŞA TÖVBE...

Resulullah olunca vardır bir tevil. Ama tevil ne için vardır?

Ayakta işemek
          meme emzirmek,
          hayızlıya sürttürmek
          Dil emzirmek
          Öpüştürmek
          Kadın elbisesi giydirmek

Bütün bunlar Bazı halifelerin, hükümdarların Emevi pisliklerinin yaptıklarını normal gibi göstermek içindir.
          Valid bin Ukbe bir Fasıktı. Emeviydi. İçki içerdi. Ayık olduğu bir zaman yoktu. Ve velid sarhoş sarhoş sabah namazı kıldırır onuda rekatlarını karıştırmış. (Fıkhı Ekber) Ne oldu Velid bin Ukbeye...Fasıktı ama kıldırdığı namaz doğruydu. Ve Fasığın arkasında namaz kılınırdı. Allah aşkına bu Kuranın hangi ayeti ile, Sünnetin hangi hükmü ile bağdaşır.

Orucun faziletleri anlatılıyor. Şehveti giderirmiş. Amenna. Peygamberin ahlakı anlatılıyor amenna diyorum. Ama bir sayfa öteye geçince bakıyorum bu Peygamber oruçlu halde karısının dilini emiyor, öpüp kokluyor. Hayızlı iken sürtünüp duruyor.

Kardeşim elinizi vicdanınıza koyun. Vicdanınızı yoklayın. Kalp gözlerinizin kör olduğuna yakinim sonsuzdur. Nitekim siz Osmanın Fazileti yok olmasın diye Allah Resulüne Kadın elbisesi giydirip baldır bacak uzattınız. Nitekim siz Peygamberi ayakta işettiniz. Nitekim siz Kabeye doğru Def-i Hacette bulunmazken, Peygamberi Kabeye doğru oturttunuz. Nitekim sizin hanımlarınız sizin en hassas cinsel anlarınızı erkeklere anlatmazken, Aişe anlattı durdu. Sizler ise kılıflar udurup sahih dediniz.

Bunu hiç bir zaman unutmayın. Bu rivayetlere uydurma demediğiniz sürece Ben Danimarkalıları haklı görürüm. Ateistleri haklı görürüm. Birincisi siz sırf İmam Buhariden dolayı bu rivayetlere uydurma diyemiyorsunuz. Komikliğiniz, El Alema (Ateist ve Hristiyanlara) dalga malzemesi olmanızın başlıca sebeplerinden birisi budur. Uydurmadır deseniz belki bir çok Ateistin hidayetine vesile olacaksınız. ama yok. 10 yaşında bir çocuğun bile kabul edemeyeceği saçma sapan tevillerle günü kurtarıyorsunuz.

Asırlar boyu atalarınız, Şiilerle uğraşıp durdu. Zalim ve Alçaklar, Ehl-i Beyte zulmedip katlederken, sizin atalarınız onları haklı buldu. Kıllarını kıpırdatmadı. Şehadetlerine üzülmedi. Yürekleri dağlanmadı. Rivayetlerini anmadı. Faziletlerini dile dahi getirmediler.

Hiç mi sormazsınız kendinize yahu neden ilim şehrinin kapısı olan Ali a.s'dan fazla nakil yok ortada veya neden yok Buharide? Kim bu ilim şehrinin kapısı?

İnsanlara Peygamberi, Peygamberin en yakınlarımı daha iyi anlatır? Yoksa Peygamberin yanında 2 yıl falan kalanlar (Ebu Hureyre) Yahudi Dönmeleri (Kab bin Ahbar) Dinini dünyaya satanlar (Muğeyre Bin Şube) mı anlatır?

Seyyahım! Sen mi babanı daha iyi tanırsın yoksa senin arkadaşın mı? Seni ben mi çok iyi tanırım yoksa senin kardeşin mi?

[/quote]

Mufazzal ;
          Yukardaki yorumumda da belirttim.
          Sen bu üslubunla devam ettikçe, belirttiğin ateistelere malzeme veren sen ve senin düşüncendekiler olmaya devam edecektir.
          Sen daha, bir şeyi yorumlarken, eleştirirken o kadar üst perdeden bakan bir gözlük sunuyorsunki, sanırım kendinin neyi-neden-nasıl savunduğunun, eleştirdiğinin farkında değilsin.
          Yukarda mikdat demiş ki. Uydurma!!! hadisler 100 lerden fazla, çünkü Mufazzal aktaracaklarını henüz bitirmemiş demek daha fazla! Yani Mufazzal bunları yazıyorsa, bu hadis konusunda kriter oluyor ve uydurma!!! hadisler Mufazzalın yorumlarına bağlı. Pes demekten başka bişey diyemiyorum.

Halbuki Hadisleri irdelemek öyle basit ilimle olmaz. Yüzeysel ilimle olmaz. Sadece akla vurarak olmaz. Önyargıyla olmaz. Hakaretle olmaz. Küçümsemekle olmaz. Basit görmekle olmaz. Kendini ilimde otorite!!! görmekle olmaz.
          Hadis yorumlamak için;
          Usuli Hadis ilmine tam anlamıyla vakıf olmak gerekir. Sadece okuduğunu aklına vurup yorum yapan insanlar büyük bir yanılgının içine düşmüş olur. Mufazzalın İLMİ çalışma dediklerinin çoğunda buna rastlamaktayız. Yani daha çok aklına ve mantığına göre, duygusal yorumlarda bulunuyor, bu başlık için değil birçok başlık için geçerli , adınada ilmi çalışma! diyor.

Şayet Hadis konusunda yeterli ilme sahipse ben ondan bir kitap çıkarmasını isterim. Zira bu kadar bilgili bir insanın ilminden insanlarında istifade etmesinin daha iyi olacağını düşünüyorum.
          Hem böylelikle ateistlere daha çok malzeme verilmesinden kurtulmuş oluruz değilmi Mufazzal
          !
          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 17:33.
          hayat akşamlıdır...

Yorum

kardeş madem o hadis kousunda ilmi olanlar o kadisleri biz cahillerin yanlış anlaycağı şekilde yazmasınlar. doğru mansı ne ise o şekilde yazsınlar kitaplara.
            yada kitapların başına Dİkkat hadis ilmi olmayan okumasın diye not düşsünler. hatta hiç yayınlamasınlar o kitapları. şerhinin şerhinin şerhini yaınlasınlar
            Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

[quote author=mirzehan link=topic=5072.msg36328#msg36328 date=1244912632]
              kardeş madem o hadis kousunda ilmi olanlar o kadisleri biz cahillerin yanlış anlaycağı şekilde yazmasınlar. doğru mansı ne ise o şekilde yazsınlar kitaplara.
              yada kitapların başına Dİkkat hadis ilmi olmayan okumasın diye not düşsünler. hatta hiç yayınlamasınlar o kitapları. şerhinin şerhinin şerhini yaınlasınlar
              [/quote]
              Bu önyargıdan kurtulmadığınız sürece anlaşmamız - anlaşılmanız imkansız.
              Dedimya amaç BAĞCIYI DÖVMEK.
              hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg36330#msg36330 date=1244913178]
                [/quote]
                Bu önyargıdan kurtulmadığınız sürece anlaşmamız - anlaşılmanız imkansız.
                Dedimya amaç BAĞCIYI DÖVMEK.

[/quote]

kendin diyorsun hadis ilmi olmayan anlamaz diye. sonrada bağcıyı döven ben oluyorum . neyse siz tartışın neticede ben sizlerin yazışmalarından faydalanmak için burdayım. knuyu ilmi değerler ile değerlendirecek donanımım yok
                Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

sonuç olarak şunu diyebilirmiyiz
                  buharide geçen 6 yaş rivayeti uydurmadır.
                  bumudur?

Yorum

[/quote]

Ya niyetleri kötüyse ?..
                    Ya öyle anlayin diye özellikle yazmislarsa ?..

Hadi sizin itikatinizla Kuran i anliyamayiz..
                    Hadisleri de anliyamiyorsak ?..
                    Ört ki ölem..

Ben simdi nirelere gidem ?..
                    Hayat da en Hakiki Mürsit ilimdir ( Hz. Ali )

Yorum

Ya niyetleri kötüyse ?..

Ört ki ölem..

Ben simdi nirelere gidem ?.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Göktürk ve gulitan_2;
                        Allah rızası için artık saçma yorumlar yazmaktan vazgeçin.
                        Ne demek ''ya niyetleri kötü ise''
                        Siz bu cümleyi yazarken büyük bir iftiraya kapı araladığınızın farkında mısınız!

İslam alimleri hadis uydurmanin ve uydurulmus hadisi nakletmenin vebalinin büyüklügünü bildikleri için, Allahtan çok korktuklari için, tek kelime ile salih alim olduklari için Buhari gibi alimler kitaplarina uydurma hadis almazlar.

(Benden duydugunuz âyet ve hadisi teblig edin! Benî Isrâil'den bildirdiklerimi de söyleyin! Yalniz bana bilerek yalan isnat eden Cehennemdeki yerine hazirlansin!) [Buhârî]

(Iftirâcilarin en büyügü, söylemedigim bir sözü, bana isnat edip nakledendir.) [Beyhekî]

(Söylemedigim sözü, hadîs olarak bildiren veya Ku'âni kendi re'yi [görüsü] ile tefsîr eden, Cehennemde azâb görecektir.) [Tirmizî]

Bu hadisi serifler dururken, nasıl olurda kötü niyet taşıyıp, aslı astarı olmayan hadis naklederler. Uydurma hadis ile zayıf hadis kavramı arasında dağlar kadar fark var. Uydurma hadis nakleden hakkındaki vahim sonucu kitaplarına yazanlar, nasıl olurda sizin dediğiniz gibi kötü niyet taşıyıp olmayan birşeyi kitaplarına yazarlar. Bu alimler o kadar cahil mi?
                        Zayıf hadis olabilir evet, ama bunlarıda; usuli hadis ilmine vakıf olmadan yorumlamak, duygusal yazılarla Efendimize hakaretleri yanyana koyarak yapmanız akıllara zarar.

hayat akşamlıdır...

Yorum

sen simdi alimin cahili olmaz diyorsun öylemi? kimki kendisine bir zamanlar birileri alim demis, o bütün bu hadislerle amel edip, yalana yanlisa düsmemis, düsmekten kacinmislar öylemi? alimin cehaleti ve sonuclari hakkinda hic bir sey ne duymus nede okumussunuz!

o kitaplarda peygamberimiz hakkinda nakledilenler bizzat resulullah ile hakaretleri yanyana yazmislardir, bugün mufazzal kardesin kullandigi terimler, o kitaptaki terimlerin günümüz karsiligindan baska birsey degil! veya o kitapta yazanlar mufazzal kardesin kullandigi terimlerin üstü kapali söylenisinden baska birsey degil....

yukarda göktürk abinin yazdigi ve benimde ondan alintiladigim sözlerin ise ne alim nede eser ile hicbir alakasi yok, o bir sorgulama teklifidir aslinda! daha önceki yazilanlari okumadigin icin ancak savunmak istedigin meseleyle bagdastirabilmissin...

sanki ilahi bir varlikmis gibi buhari icin bu kadar cirpinmak niye? ...EDİT...

En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 17:34.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

yukarda göktürk abinin yazdigi ve benimde ondan alintiladigim sözlerin ise ne alim nede eser ile hicbir alakasi yok, o bir sorgulama teklifidir aslinda! daha önceki yazilanlari okumadigin icin ancak savunmak istedigin meseleyle bagdastirabilmissin
                            Göktürk hangi yorumu alıntı yaparak bu yorumu yazmış belli.

Neyi ne için yazdığınızı anlamak için niyet okumaya gerek yok. Ayan beyan ortada.
                            Dilerseniz daha fazla komik olmamak için; yazdıklarınızı hangi başlık altına, hangi yorumlardan sonra yazdığınızı kontrol edin ve öyle yazın olur mu!
                            hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=Göktürk link=topic=5072.msg36368#msg36368 date=1244920003]
                              [/quote]

Ya niyetleri kötüyse ?..

Ört ki ölem..

Ben simdi nirelere gidem ?..

[/quote]

asıl niyeti kötü olan sizsiniz!
                              asıl o hadisleri o kalıblara döken o kılıfları diken yine sizsiniz..
                              Bakmak istediğiniz ve anlamak istediğiniz şeye odaklanarak bakarsanız öyle sanırsınız ve artık size ne anlatılsa siz ona inandığınız için kimse size aksini ispat edemez tıpta bunu söyler he de geç!
                              O kadar büyük vebalki hayatlarını ilme vermiş ve milyonlarca kitlesi olup kaynak olarak kendilerine yol edinmiş bir mektebe ve en büyük alimlerine laf eden siz yolladığımız diğer biharulenvar daki rivayete kısaca zayıf deyip geçtiniz..
                              artık gülüyorum ya size..
                              kendinizi gerçekten ne sandığınızı çok merak ediyorum...
                              REsullullaha sahip çıkmaya çalışan aslında hiç alakası olmayan yalnızca içinizdeki taassub için buhariyi kullanan kişilersiniz!,
                              yani siyasetinize ehlisünnetiin muteber kaynaklarını kullanarak ilmi siyasetten başka yaptığınız bir şey yok..

hele hele yönetici kendini ne sanıyorsa buhariye hava civa diyecek kadar haddi aşan bir insana denecek zaten bir şey yok..
                              yazdığı tamamen ilmi değil duygusal şov!
                              Böyle yapmakla bir yerlere yaranamassınız!!!
                              bana gelindimi kardeşim senin elinde bu kitap varmı okudunmu gördünmü v.s safsataları kendilerine geldimi kulakdan dolma saçma sapan bir düşünce...
                              sana tek diyeceğim Allah sana selamet versin..
                              Yarın bu şovların hesabını soracak o alimler senden ve ben ne yapacağım biliyormusun büyük bir sevkle izliyeceğim!!!

Yorum

oysaki o kitabin yaridan fazlasi hava civa
                                gulistan_2

...EDİT...
                                Sayın gulistan_2; bir yönetici olarak sadece kulaktan duyma bir kinle bunları yazdığın o kadar aşikarki.
                                İlmi bir birikime sahip olmadan, kaynağın baştan sona okumadığınız o kadar ayan beyan ortada ki!,

Aceba adminler bu sözü ne olarak algılıyor onu öğrenmel isterim
                                hayat akşamlıdır...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X