Ynt: Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?
değerli kardeşim burada hiçbir şeyi kurguladığımız yok,ayrıca rivayetlerin sayısı hiçte sizin dediğiniz gibi birkaç değil,konunun en başından itibaren izlemiş olsaydınız belki 50 belkide 100e yakın rivayet olduğunu görürdünüz ayrıca Mufazzal daha ekleyeceği rivayetlerinde olduğunu vurgulamış demekki rivayetler 100 üde geçecek gibi görünüyor.
Ayrıca bu başlıkta ne ben nede bir başksaı "biz buharide geçen binlerce hadisi gözardı ediyoruz yada es geçiyoruz " demedik,Böyle bir beyanımız asla olmadı.Sizde bir başlık açıp bu binlerce hadisin kritiğini yapabilirsiniz bundan sadece memnuniyet duyarız.
Ayrıca sizin ağzınızdan "uydurma" olmasada "zayıf hadis" kelimelerini duymak beni çok memnun etti bu konuda baya bir mesafe kattettiğimizi görmek memnuniyet verici.
Ayrıca ben soruma cevap istiyorum,lütfen?
[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg36247#msg36247 date=1244892550]
Buhari kesinlikle Kuranla eşdeğer anılacak kadar hatasız değildir!
Uydurme değil- zayıf hadis mevcuttur, bunu birçok alim zaten dile getirmiş.[/quote]
1-Buharide zayıf hadisler olduğunu belirten o bir çok alim kimlerdir?
2-Bu bir çok alim hadislerin zayıflığı konusunda ne demişlerdir
3- bu bir çok alimin zayıf dediği hadisler arasında 6 yaş rivayetide var mı?
değerli kardeşim burada hiçbir şeyi kurguladığımız yok,ayrıca rivayetlerin sayısı hiçte sizin dediğiniz gibi birkaç değil,konunun en başından itibaren izlemiş olsaydınız belki 50 belkide 100e yakın rivayet olduğunu görürdünüz ayrıca Mufazzal daha ekleyeceği rivayetlerinde olduğunu vurgulamış demekki rivayetler 100 üde geçecek gibi görünüyor.
Ayrıca bu başlıkta ne ben nede bir başksaı "biz buharide geçen binlerce hadisi gözardı ediyoruz yada es geçiyoruz " demedik,Böyle bir beyanımız asla olmadı.Sizde bir başlık açıp bu binlerce hadisin kritiğini yapabilirsiniz bundan sadece memnuniyet duyarız.
Ayrıca sizin ağzınızdan "uydurma" olmasada "zayıf hadis" kelimelerini duymak beni çok memnun etti bu konuda baya bir mesafe kattettiğimizi görmek memnuniyet verici.
Ayrıca ben soruma cevap istiyorum,lütfen?
[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg36247#msg36247 date=1244892550]
Buhari kesinlikle Kuranla eşdeğer anılacak kadar hatasız değildir!
Uydurme değil- zayıf hadis mevcuttur, bunu birçok alim zaten dile getirmiş.[/quote]
1-Buharide zayıf hadisler olduğunu belirten o bir çok alim kimlerdir?
2-Bu bir çok alim hadislerin zayıflığı konusunda ne demişlerdir
3- bu bir çok alimin zayıf dediği hadisler arasında 6 yaş rivayetide var mı?
Yorum