Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg34217#msg34217 date=1244309399]

Hala anlamıyorsunuzyaa.
    9 yaş bizim anladığımız bir yaş değil..

[/quote]

kimin anladığı bir yaş
    Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
    İmam Ali (a.s)

Yorum

bir sohbette dinlemiştim kaynağı şu an hatırlamıyorum öğrenince yazarım inşeAllah ağa diyordu ki 24 yaşında aişe Resul-i ekrem sav evlenmiştir.
      İnsanın kendi nefsine düşkün olması Allah'a düşman olmayı gerektirir.
      -Bencillik hicabının parçalanması, İlahi tecellinin sebebidir.
      -Nefis sevgisi özgürlüğü yok eder.
      -İnsanın kendine mütbela olması bütün belalardan daha büyüktür
      nefis tezkiyesi-imam humeyni (r)

Yorum

[quote author=muttaki link=topic=5072.msg34248#msg34248 date=1244312753]
        selamunaleykum kardeşlerim
        lütfen şia kardeşlerim seyyah kardeşimizin üzerine daha fazla gitmeyin .delilleri gösterdiniz bu hadisle ilgiili açıklamalarınızı fikrinizi beyan ettiniz kabul etme yada etmeme seçeneği onundur tercihini yargılıyormuşuz gibi oluyor
        ...

tercih hakkı insanlarındır bu şekilde iki taraf için konu inatlaşmaya gidiyor

[/quote]

ve aleykum selam.
        muttaki'nin belirttiği hususa aynen katılıyorum...
        mesele defalarca ortaya konulmuş, değerlendirmeler yapılmış..
        seyyah tarafından bir şekilde bir cevap da yazılmış..
        arkadaşın yazdığı bir cümleyi defalarca güncelleyip,puntoları büyütüp büyütüp
        hiç de güzel olmayan bir teknikle seyyah kardeşin üstüne gitmenin doğru olmadığını düşünüyorum..
        selam ve dua ile..
        Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle. Çünkü şeytan aralarını açıp bozmaktadır. Şüphesiz şeytan insanın açıkça bir düşmanıdır.(İsra-53)

Yorum

ben tavsiyeniz üzere seyyah kardeşe bundan sonra bu konuda bir soru sormayacağım
          İmam Ali (a.s)

Yorum

Hz Resulullahın Aişe ile 6 yaşında nişanlandığını ve 9 yaşında gerdeğe girdiğini söyleyen rivayetler birer uydurma ve Resulullaha ve hanımına atılmış çirkin birer iftiradır.
            bu rivayetleri kitabına koyanları Allah ıslah etsin

Yorum

Kardeşim! Benim Peygamberim SAPIK-SÜBYANCI-ŞEHVETPEREST olamaz.

Kardeşim! Benim Peygamberim sokakta elin kadınlarına bakamaz, bakıpa Şehvetini kabartamaz.

Kardeşim! Benim Peygamberime bu iftiraları atanları Allah en güzel, en layık olacakları yerlerde ağırlasın.

Kardeşim! Benim Peygamberim Alemlere Rahmet olarak ve üstün bir ahlak üzere gönderildi. Benim Peygamberim Masumdur. Benim Peygamberim, normal bir insanda meydana gelen her türlü eksiklikten, her türlü, kir ve pislikten münezzehtir.

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=5072.msg35914#msg35914 date=1244782700]

Kardeşim! Benim Peygamberim sokakta elin kadınlarına bakamaz, bakıpa Şehvetini kabartamaz.

Kardeşim! Benim Peygamberime bu iftiraları atanları Allah en güzel, en layık olacakları yerlerde ağırlasın.

Kardeşim! Benim Peygamberim Alemlere Rahmet olarak ve üstün bir ahlak üzere gönderildi. Benim Peygamberim Masumdur. Benim Peygamberim, normal bir insanda meydana gelen her türlü eksiklikten, her türlü, kir ve pislikten münezzehtir.

[/quote]

yıllarım tarikatların ve cemaatlerin içinde geçti.
                6-7 sünni cemaat ve tarikatın içinde aktif görev aldım ve ders halkalarına katıldım,Açık konuşmalıyımki bu tarikat mensupları kendi tarikatının liderlerine öyle özellikler vasfediyorlarki,insanı kamil noktada,nefis terbiyesi ve tezkiyesi zirvede,takvanın doruklarında,nerdeyse günahların tamamından arınmış bir lider.

Ama iş peygambere geldimi şehvetperest,sübyancı sokakta kadın gördümü azan,gidip azgınlığını gideren,oruçluyken kadınlarına sürtünen ve dilleri emen daha aklınıza gelmeyecek hayasızlığı yapan bir peygamber.
                tarikatının liderine konduramadığı ne varsa peygamberine konduran halk.

İşte en doğru peygamber anlayışı ve peygamber sevgisi murtazaali kardeşin çizdiği portredir,artık buhari ve müslümi kutsamanın bir anlamı yok.Buhari kurtarılmaya çalışılırken peygamber ne seviyelere düşürülüyorda insanların kılı kıpırdamıyor.Yazık çok yazık

Yorum

[/quote]

[quote author=rabbani link=topic=5072.msg35917#msg35917 date=1244783350]

Ama iş peygambere geldimi şehvetperest,sübyancı sokakta kadın gördümü azan,gidip azgınlığını gideren,oruçluyken kadınlarına sürtünen ve dilleri emen daha aklınıza gelmeyecek hayasızlığı yapan bir peygamber.
                  tarikatının liderine konduramadığı ne varsa peygamberine konduran halk.

[/quote]

olayı farklı mecralara çekerek çok büyük bir yanlış yapıyorsunuz...
                  belirttiğiniz o çirkin sözcüklerle peygamber efendimizi aynı karede anmamalısınız...
                  birtakım yanlış rivayetlerden yola çıkarak sizden farklı olan büyük bir dünya hakkında sui zanlara sebep olmamalısınız..
                  hiçbir sünni müslüman o çirkin kelimelerle efendimizi yan yana anmaz..
                  ez cümle söylem ve üslunuz yanlış..
                  Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle. Çünkü şeytan aralarını açıp bozmaktadır. Şüphesiz şeytan insanın açıkça bir düşmanıdır.(İsra-53)

Yorum

[/quote]

adem toprak kardeşim diyorki belirttiğiniz sözcükleri efendimiz ile aynı karede kullanmayın.))

kardeşim güzel demişsin ama neden hep kendinin anlamak istediğin gibi anlamaya çalışıyorsun..sende bende ve herkesde biliyorki murtazaali kardeşimizin ne demek istediğini..

peygamber ile sapık sözcüğü yanyana gelince peygamber sapıkmı oluyor..bu hadisleri nakledenleri neden eleştirmiyorsunuz neden kurandan sonra en sağlam kaynak diye millete yutturuyorsunuz..

yani sizin yazdığınıza göre şu ortaya çıkıyor.peygamber ile yukarıda peygamber adına yazılanlar buhadide geçiyorsa mesele yok ama bir şia bunu dile getiriyorsa bu yazılanları eleştiriyorsa çok büyük sorun var öylemi..?
                    ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

[quote author=serdarcan link=topic=5072.msg35957#msg35957 date=1244794237]

yani sizin yazdığınıza göre şu ortaya çıkıyor.peygamber ile yukarıda peygamber adına yazılanlar buhadide geçiyorsa mesele yok ama bir şia bunu dile getiriyorsa bu yazılanları eleştiriyorsa çok büyük sorun var öylemi..?
                      [/quote]

gerçekyen benim yazdıklarımdan bu anlam mı çıkıyor?
                      yazıklar olsun bana...

Yorum

..millete yutturuyorsunuz..

[/quote]

? ? ?

Yorum

[quote author=adem_toprak link=topic=5072.msg36069#msg36069 date=1244818963]
                          ..millete yutturuyorsunuz..

[/quote]

? ? ?
                          [/quote]

Adem Abi Serdarcan abimiz sizi kastetmedi sanırım. Yanılmıyorsam Buhariyi Kurandan sonra en faziletli en üstün en sahih kaynak sayanları kastetti.

Yorum

Buharide geçen binlerce hadisi atlayıp, kendinize malzeme etmek için ele aldığınız bikaç rivayetle koca sunni inancını fütursuzca eleştirmeye devam ediyorsunuz .
                            Buhari kesinlikle Kuranla eşdeğer anılacak kadar hatasız değildir!
                            Uydurme değil- zayıf hadis mevcuttur, bunu birçok alim zaten dile getirmiş.
                            Yalnız sizin yapmak istediğiniz aslında Buharide geçen zayıf hadisler üzerinde durmak değil, BAĞCIYI DÖVMEK.
                            Şialarda farkettiğim şu. Üslubunuz oldukça kötü. Buharideki binlerce hadisi görmezden gelip, Efendimizi sapık ilan ettiğin anlatmaya çalışmanız, bunu ön plana sürmeniz, sizin niyetinizin halis olmadığını gösteriyor.
                            Sübyancı, sapık, uçkuruna düşkün gibi oldukça seviyesiz yorumlar yazmanız çok çirkin. Sanki Buharinin amacı bu gibi veriyorsunuz!.
                            Şayet kaynaklardaki rivayetleri eleştirecekseniz daha seviyeli bir üslup takının. Buhari; Efendimizi alçaltmak için hadis rivayet etmez. Böyle niyet taşıyan bir insanın kitabı, milyonlar tarafından itibar görmez!
                            Önce üslubunuzu düzeltin, ondan sonra İLMİ! münazaranızı yapın.
                            hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg36247#msg36247 date=1244892550]

Buhari kesinlikle Kuranla eşdeğer anılacak kadar hatasız değildir!
                              Uydurme değil- zayıf hadis mevcuttur, bunu birçok alim zaten dile getirmiş.[/quote]

1-Buharide zayıf hadisler olduğunu belirten o bir çok alim kimlerdir?
                              2-Bu bir çok alim hadislerin zayıflığı konusunda ne demişlerdir
                              3- bu bir çok alimin zayıf dediği hadisler arasında 6 yaş rivayetide var mı?
                              İmam Ali (a.s)

Yorum

Sayın mikdat;
                                Buharide yapığınız üslubu devam ettiriyorsunuz.
                                Ben genel bir yaklaşımdan söz ettim, üsluptan bahsettim, ilmi yaklaşımdan bahsettim.
                                Ama sizler, Buharinin içinden seçtiğiniz eleştiri konularındaki yaklaşımın aynısını benim cümlelerim arasından seçmişsiniz.
                                Yani konuyu yine farklı noktaya çekecek bir yaklaşımı devam ettiriyorsunuz.
                                Öncelikle belirttiğim noktaları sonuçlandırın, daha sonra sorularınıza rahatlıkla cevap verilebilir.
                                Üslup konusunu iyileştirin ve karşıdakini anlamak için samimi yaklaşımınızı gösterin yeter.
                                Biz ne dersek diyelim, ne kadar mantıklı olsada, sizler anlamak istediğiniz gibi anlayacaksanız, yani anlamak istediğinizi kurgulayıp, bizim yazılarımız geri planda kalacaksa birbirimizi yormanın hiçbir anlamı yok!
                                hayat akşamlıdır...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X