Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?

biz ne bilek beyim böyükler bilir felsefesi

kisinin gerekli verilere bakarak kendi aklini kullanmasinin kinayicilarida bu gruptan zahir

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim.Selamun Aleykum

[quote author=Murtazaali link=topic=5072.msg34175#msg34175 date=1244301679]
      [quote author=mikdat link=topic=5072.msg34172#msg34172 date=1244301337]
      [quote author=Murtazaali link=topic=5072.msg34168#msg34168 date=1244300446]

Seyyah:[/b] Peygamberimizin Hz. Aişe ile evlendiği zaman Hz. Aişenin yaşı ile ilgili bir çok rivayet vardır. Ancak biz Hz. Aişe'nin 16 - 17 yaşlarında iken Peygamberimizle evlendiğine dair rivayetleri kabul ediyoruz.

[/quote]

ben seyyahın bu cümlesinden şunu anlıyorum.
      seyyah Peygamberimizin Hz. Aişe ile evlendiği zaman Hz. Aişenin yaşı ile alakalı bir çok araştırma yapmış,bir çok rivayetle karşılaşmış,ama yaşın 16-17 olduğu rivayeti kabul etmiş,yani diğer rivayetleri kabul etmemiş,
      dikkat edin kabul etmemiş bu seyyahın kendi sözleri

Buharide seyyahın kabul etmediği rivayetlerin içinde yani
      [/quote]

Yani şimdi benim Seyyah abim Buhariden çok mu biliyor?
      [/quote]

Ümmülmümin Aişe'ye dayandırılan gusül rivayetini sırf Buharide ve Müslimde geçtiği için hiç sıkılmadan "bu rivayeti kabul ediyorum" diyen sayın seyyah burada sessiz kalmayı tercih etmiş.

Hadi hayırlısı

Selametle
      “Hüseyin her müminin göz yaşıdır.”

Doğrusu ben Hür’üm
      Sizleri kılıçtan geçiririm.
      Ve bu toprakta inen en üstün kimseye yardım ederim.
      Sizleri öyle öldürürüm ve bu yolda asla şüphe etmem.

Yorum

Orda uzunca açıklama mevcut.
        Bu hadisi, bikaç farklı noktayı nazara alarak yorumlamış.
        Dikkat ederseniz ordaki yorumda böyle bir hadis olamaz denilmiyor.
        9 yaş gerçeğini çok ayrıntılı ve mantıklı açıklamışlar.
        Yani olay bizim bildiğimiz 9 yaş gibi değil.
        size göre kem küm, bize göre ilmi açıklama.
        Sizler olaya ilmi yönle bakmayıp, sadece orda gördüğünüz 9 rakamına takıldığınızdan, yazıyı ya okumadınız, yada anlayarak okumamışsınız.
        Şayet sizi tatmin etmediyse, o siteye soru sorarak cevabını ehillerden alabilirsiniz.
        Zira soru sorulabilecek ve cevabı verilen bir site.
        Buyrun , o yorumlarına katılmadığınız ve bunun nedenlerini yazın, onlarda size cevabını yazsınlar, o cevabı buraya kopyalayın, ondan sonra Hadis hakkında daha net münazaranıızı yapın.
        Buyolu deneyinki, içinizdeki bu şüpheyi gidermiş olu.
        Sormanızı ve sorunuzdan sora verilen cevabı bekliyorum.

Yok sormayacak ve kendi tabirinizle ''kem küm'' edecekseniz, burda tartışmanın anlamı yok.
        Ben onların sizin reddiyenizi en anlaşılır şekilde cevaplayacaklarına inanıyorum
        hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=hürr link=topic=5072.msg34206#msg34206 date=1244306987]

Seyyah:[/b] Peygamberimizin Hz. Aişe ile evlendiği zaman Hz. Aişenin yaşı ile ilgili bir çok rivayet vardır. Ancak biz Hz. Aişe'nin 16 - 17 yaşlarında iken Peygamberimizle evlendiğine dair rivayetleri kabul ediyoruz.

[/quote]

seyyah Peygamberimizin Hz. Aişe ile evlendiği zaman Hz. Aişenin yaşı ile alakalı bir çok araştırma yapmış,bir çok rivayetle karşılaşmış,ama yaşın 16-17 olduğu rivayeti kabul etmiş,yani diğer rivayetleri kabul etmemiş,

[/quote]

[/quote]

Ümmülmümin Aişe'ye dayandırılan gusül rivayetini sırf Buharide ve Müslimde geçtiği için hiç sıkılmadan "bu rivayeti kabul ediyorum" diyen sayın seyyah burada sessiz kalmayı tercih etmiş.

Hadi hayırlısı

Selametle

[/quote]

Bu gusül olayını, başka bir forumda oldukça ayrıntılı tartıştığımızı ve sizin anlattığınız (anladığınız) gibi olmadığını ifade etmiştik.
          Ama sizler, her zaman olduğu gibi anlamak istediğinizi anlatarak, olayların seyrini uydurma hadis dayandırmasına getirmektesiniz.

Sayın hürr;
          Diğer şialarada sordum. Neden kendi alimlerinizi, kaynaklarınızı hiç eleştirmiyorsunuz diye.
          Biz onlarıda eleştirirz, gökten zembille inmediler demişlerdi.
          Ama ne hikmetse, gökten zembille inmeyen alimlerinizin bu forum sayfalarında eleştirildiğine henüz tanık olmadık.
          varsada, gizli köşelerde kalmış, ''Teğet'' geçilmiş eleştirilerdir.
          Ehli Sünnetin kaynaklarını , kendi anladığınız tarzda eleştirdiğiniz kadar Şia alimlerinide eleştirmenizi bekliyorum.
          Bakalım hakikaten amacınız yanlış yorumları meydana çıkarmak mı!.
          ''Kem küm''ederek, ''ama'' diyerek sakın olayı farklı noktaya çekmeyiniz.
          Ben sizlerin samimiyetini görmek istiyorum.
          Gösterin samimiyetinizi!
          hayat akşamlıdır...

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Ah benim can kardeşim. Güzel Abim Seyyah. Sen o iki linki boş ver şimdi. Defalarca sana sordum, Buharide ki Rivayet uydurma mı diye. Senden tık yok. Cevap gelmedi. Galiba arayış içinde olmalıydın ki bu gün iki link verdin. Benim derdim linklerde ki açıklama değil. Benim derdim şu...

Şimdi Buhari ne demiş...Buhari demiş ki: Aişe annemize 6 yaşında nikah kıyılmış 9 yaşında hazırlanıp gerdeğe sokulmuş.

Biz buna ne dedik...Reddettik...Olamaz böyle bir şey dedik. Bizim Peygamberimiz SÜBYANCI değildi...

Ve sende bizi sözümüzü tasdikler şekilde şu açıklamayı yaptın.

Seyyah:
            Peygamberimizin Hz. Aişe ile evlendiği zaman Hz. Aişenin yaşı ile ilgili bir çok rivayet vardır. Ancak biz Hz. Aişe'nin 16 - 17 yaşlarında iken Peygamberimizle evlendiğine dair rivayetleri kabul ediyoruz.

Şimdi kıvırmasyon gibi kıvırıp durmanın ne anlamı var. Buhari diyor 6-9. Sen diyorsun 16-17...Yani bu sözünle, bu konuda Buhariyi reddetmişsin. Artık kıvırmanın ne anlmaı var. Korkma, bundan dolayı Cehenneme gitmezsin yav. Dinden de çıkmazsın.

Ha desen ki, 6-9'dan kasıt Fiziksel olarak 16-17'dir. Bu seferde rivayetle çelişiyorsun. Çünkü Aieşnin kendisi diyor ki: BEN O ZAMAN ÇOCUKLARLA SALINCAKTA OYNARDIM...

Ama sen bunu kastetmiyorsun. Kastetmiş olsaydın bu yazışmanın ilk başlarında bu açıklamayı gönül rahatlığı içinde yapardın. Ama sen bunuda yapmadın. Seyyah abim Allah şahidim olsun ki sen bu konuda beni hem çok şaşırttın hem de güldürdün. Yav meğer şu İmam Buhari neymiş de, uydurma olan bu sözünü reddetmene rağmen bir türlü uydurma diyemedin...Vay, vay, vay ki ne vay...

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg34211#msg34211 date=1244308777]
              Sayın hürr;
              Diğer şialarada sordum. Neden kendi alimlerinizi, kaynaklarınızı hiç eleştirmiyorsunuz diye.
              Ama ne hikmetse, gökten zembille inmeyen alimlerinizin bu forum sayfalarında eleştirildiğine henüz tanık olmadık.
              Ehli Sünnetin kaynaklarını , kendi anladığınız tarzda eleştirdiğiniz kadar Şia alimlerinide eleştirmenizi bekliyorum.
              Bakalım hakikaten amacınız yanlış yorumları meydana çıkarmak mı!.[/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Seyyahım, biz kem, küm ehli değiliz. Biz delillerin ehliyiz. Delil varsa sorun yok. Değerlendiririz.

Şimdi değerli kardeşim Sünni kaynaklardan Buharide geçen bir çok iğrenç rivayeti fotoğrafları ile bir başlık açtım eleştirdim ve eleştirmeye devam ediyorum. Değerli kardeşim siz bir iddiada bulunmuştunuz. Demiştiniz ki: İstesem Şii kaynaklarda olan bir çok sapıklığı (böyle hatırlıyorum) ortaya dökerim...

İşte kardeşim bu sözünüze kızmıştım. Biraz cesur olun. Korkmayın biz gocunmayız. Açın bir başlık. Şİİ MÜSLÜMANLAR ŞU RİVAYETLERE CEVAP VERİR MİSİNİZ? diye...Ve yağıştırın fotoğrafları oraya...Ama biliyorum ki bunu yaparken ilk olarak kerbela.be ve onun gibi sitelerden foto taşıyacaksınız...Çünkü ben sizin Şii eserlerini okuduğunuza inanmıyorum. Sizin google amcanız var...

Kardeşim sizin yapmanız gereken şeyi bize yaptırmaya kalkmayın. Yapmadığımız zamanda sanki işimize gelmiyormuş gibi havalara girmeyin...

Yapacaksan yap. Açacaksan aç. Yapıştıracaksan yapıştır...Bakalım, değerlendirelim...

Bizler kör, kütük taassup budalaları değiliz.

Uydurma ise uydurma deriz. Senin Kartal Modun Mücahidin bazı iddialarına uydurma dediğimiz gibi...

Hadi şimdi aç o başlığı da rahatla...Bak bekliyorum...

Yorum

Hala anlamıyorsunuzyaa.
                9 yaş bizim anladığımız bir yaş değil.
                Linki boşver değil.
                Onlar açıklama için yazılmış, üzerinde büyük çaba harcanmış cevaplar.
                Neyini boşvereceksin.
                Uzun uzun okuda ondan sonra yorum yaz.
                hayat akşamlıdır...

Yorum

Birde anlamadığım, anlamakta zorlandığım ne biliyormusunz?

Buharide binlerce hadis var.
                  Sizin taılıp kaldığınız belli konular üzerinde.
                  Neden hiç, güzel ahlakı anlatan, Efendimizin faziletlerini anlatan, nefis terbiyesini anlatan vb hadisleri buraya alıntılamıyorsunuz!
                  Bir sorum var.
                  - Buharinin hiçbir hadisine itibar etmiyor musunuz?
                  - İtibar ediyorsanız, neden onlarla ilgili özel başlıklar açmıyorsunuz!
                  - Buhariyi tanıyalım gibi başlıklarda neden hep eleştirel yaklaşırsınızda, ''ama'' deyip hakkını veren söylemleriniz yoktur?
                  hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg34211#msg34211 date=1244308777]
                    [quote author=hürr link=topic=5072.msg34206#msg34206 date=1244306987]

[/quote]

[/quote]

[/quote]

Hadi hayırlısı

Selametle

[/quote]

Bu gusül olayını, başka bir forumda oldukça ayrıntılı tartıştığımızı ve sizin anlattığınız (anladığınız) gibi olmadığını ifade etmiştik.
                    Ama sizler, her zaman olduğu gibi anlamak istediğinizi anlatarak, olayların seyrini uydurma hadis dayandırmasına getirmektesiniz.

Sayın hürr;
                    Bakalım hakikaten amacınız yanlış yorumları meydana çıkarmak mı!.
                    ''Kem küm''ederek, ''ama'' diyerek sakın olayı farklı noktaya çekmeyiniz.
                    Ben sizlerin samimiyetini görmek istiyorum.
                    Gösterin samimiyetinizi!

[/quote]

Biz bu gusül olayını sizin forumda dile getirirken ilke tapta tepkileriniz "böyle bir şey olamaz" yönündeydi.Rivayetin kaynağı Buhari olunca başaldınız tevillerinize. " bu rivayet uydurmadır" diyemediniz.

Sayın seyyah, bizim farklı aladığımızdan dert yanıyorsunuz. Siz o gusül olayının doğrusunu bi anlatsanız.Bizde iki erkek önünde bir baya nasıl olurda gusül alır doğru bir şekilde anlasak.

Sayın seyyah, bizler "kem küm" etmiyoruz. Bizler yanlış olan her şeye karşıyız. İmam Humeyni(ra)nin dediği gibi "hakkı hak olduğu için akbul edin".Bizler de hakkı hak olduğu için kabul ediyoruz.Ve eğer herhangi bir Şia alimi yalış söz etmişse-Kuran'a,Peygamber,İmamlara aykırı sözler söylemişse- bunlarıda eleştirmekten çekinmeyiz. Bu konuda ortaya koyacağınız hr konuda da tartışmaya hazırız. Murtaza kardeşin dediği gibi açın başlığı tartışalım.

Selametle

Doğrusu ben Hür’üm

Yorum

Ve eğer herhangi bir Şia alimi yalış söz etmişse-Kuran'a,Peygamber,İmamlara aykırı sözler söylemişse- bunlarıda eleştirmekten çekinmeyiz
                      Buyrun bunları birazda icraatlarınızla gösterin isterseniz.
                      Söylemde kalmasın.
                      Genellemeyle kalıyorsunuz sadece.
                      hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg34217#msg34217 date=1244309399]
                        9 yaş bizim anladığımız bir yaş değil.[/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Yahu 9 yaşın neyini anlamıyorsun. Nedir bu 9 rakamının sırrı, irfani, felsefi derinliği? Buhari 9 diyor. Sen 17...Eğer fiziksel bir rakam idiyse neden bu açıklamayı daha en başında yapmadın. Ama hayır. Boyundan büyük bir laf ettin. Günlerce soruma cevap vermedin. Halende vermiyorsun. Zoraki, bu gün google amcana yazmışsın bir kelime ya da girmişsin malum siteye almışsın iki linki buyrun okuyun diye tutturmuşsun...

Yahu rivayetin içinde Aişe diyor ki: Beni Gerdeğe götürdüklerin de ben çocuklarla salıncakta oynuyordum...

Aişe bir başka yerdede diyor ki: Beni Peygamberin evine getirdiklerinde ben çocuklarla sokakta oynardım...Şimdi bu nasıl fiziksellik?

Hey Müminlerin Annesi, Bek seni biz Şiiler bu konuda nasıl savunuyoruz. Bir de bizi bu konuda sevmezler. Seni daha 9 yaşında 52 yaşında bir Adamın koynuna sokanlarla mücadele ediyoruz. Diyoruz ki hayır efendim olamaz. Annemiz Aişe 17-18 ne bileyim veya 23-24 yaşındaydı... Ama yok...Buhari denen birisinden dolayı senin eşin Peygamberi Sübyancı yapmışlar anneciğim...

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg34217#msg34217 date=1244309399]
                        Linki boşver değil.
                        Onlar açıklama için yazılmış, üzerinde büyük çaba harcanmış cevaplar.
                        Neyini boşvereceksin.
                        Uzun uzun okuda ondan sonra yorum yaz.
                        [/quote]

Link bu gün mü aklına geldi. Vay Seyyahım vay...Sen var ya...
                        Neyse...Canım benim...

Konuya döneyim...

Şimdi Seyyahım, sen Buharinin 6-9 yaş rivayetini, yazdığın bir sözle reddetmene rağmen UYDURMADIR demedin...

Şimdi sen buna 6-9 yaşın o dönemde fiziksel olarak 16-17 olduğunu mu söylüyorsun?

Allah Şahidim olsun Buharide geçen o rivayette 6-9 yaş yerine 50-60 yaş geçseydi, siz tevil ustaları yine farklı bin bir üslupla kıvırmasyon gibi bu seferde yaşı küçültürdünüz...Ama iş Hz. Haticeye geldiğinde küçültme falan yok...büyült babam, büyült...

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg34220#msg34220 date=1244309789]
                          - Buharinin hiçbir hadisine itibar etmiyor musunuz?[/quote]

Olur mu tabikide vardır. Dedim ya bizler kör kütük taassupçu değiliz.

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg34220#msg34220 date=1244309789]
                          - İtibar ediyorsanız, neden onlarla ilgili özel başlıklar açmıyorsunuz![/quote]

Onu biz biliriz. Siz neden açmıyorsunuz. Buyrun açın işte. Buhariden Ahlaki Hadisler diye...Zor değil ki...

Yorum

buhariden siinin kabul ettigi hadisler, sahih olanlar zaten konular icerisinde gündeme getirilmiyormu?
                            getirilince ne oluyor? kabul ediliyormu? kabul edilmeyince ne oluyor? karsit hadisler yine buhariden getirilmiyormu? getirilince ne oluyor? bunlarin cürük oldugu kanitlanmiyormu? kanitlaninca ne oluyor? buhari yazmissa vardir bir aciklamasi serhine bak denilmiyormu? bakinca ne oluyor? kuranla sünnetle, sahih olan hadislerle zitlasmiyormu? zitlasinca ne oluyor? siiler isine geleni alip isine gelmeyeni almamis olmuyormu?
                            ne istediginiz belli degil, neyi savundugunuz, hangi meselenin üzerinde yogunlastiginiz belli degil, bildiginiz tek bir sey var mezhebinizin görüslerini ayakta tutmak icin caba sarfetmek, sianin kendi hadislerinede, buhari hadislerinede yaklasimi budur, sia bu sitede kendi hadis kaynaklarini öven basliklar acmismi ki, buhari icin acsin? buhariye toz kondurmayanlar yapmali degilmi bunu?

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg34225#msg34225 date=1244310648]
                              Ve eğer herhangi bir Şia alimi yalış söz etmişse-Kuran'a,Peygamber,İmamlara aykırı sözler söylemişse- bunlarıda eleştirmekten çekinmeyiz
                              Buyrun bunları birazda icraatlarınızla gösterin isterseniz.
                              Söylemde kalmasın.
                              Genellemeyle kalıyorsunuz sadece.

[/quote]

Sayın seyyah hagi Şia alimini tartışmamızı istiyorsunuz? Güzel kardeşim, buyrun sizler karşılaştığınız yanlışları ortaya koyun ki bizde bunlar üzerinde tartışalım.Yanlış varsa eleştirelim. Durmadan "hadi şia alimlerini de tartışın" deyip duruyorsunuz. Kardeşim Şia alimlerinin kitaplarını okuyorsunuzdur herhalde, buyrun eleştirilecek yerleri ortaya koyun.Yanlış varsa ve bizler eleştirmiyorsak o zaman sözünüzde haklısınız.

Selametle

Selametle

Doğrusu ben Hür’üm

Yorum

selamunaleykum kardeşlerim
                                lütfen şia kardeşlerim seyyah kardeşimizin üzerine daha fazla gitmeyin .delilleri gösterdiniz bu hadisle ilgiili açıklamalarınızı fikrinizi beyan ettiniz kabul etme yada etmeme seçeneği onundur tercihini yargılıyormuşuz gibi oluyor
                                zira biz şialar yolumuzdaki kandiller olan ehli beyt a.s.yi örnek almalıyız delillerimizi göstermemiz yeterlidir
                                tercih hakkı insanlarındır bu şekilde iki taraf için konu inatlaşmaya gidiyor
                                hak elbet aşikar olacaktır
                                selam ve dua ile

"eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X