Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?

[quote author=HiLaLNuR link=topic=5072.msg29435#msg29435 date=1243012558]
    Ben bir ara biryerde hz.haticenin de peygamber efendimizle evlendiginde aslinda 20 yaslarinda bekar bir kiz oldugunu okumustum.

Bunun asli varmi ?

[/quote]

hilalnur kardeşim http://www.welayet.com/index.php?topic=5091.0;topicseen şu linke müracat edebilirsiniz

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=5072.msg29381#msg29381 date=1242996977]

[/quote]

Bu adama neden kızalımki bu adam Buhariye uyarak Resulullahın sünnetini tatbik etmiştir.Madem Resulullah 9 yaşındaki bir kızla evlendi bu adamında evlenme hakkı yok mu? yani.
      Peygamber bu ümmete en güzel örnek değil mi? İyi ya işte Resulullahı örnek almışlar
      En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 21:10.

Yorum

yaziklar olsun bundan rahatsizlik duymayana >

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Bu adama neden kızalımki bu adam Buhariye uyarak Resulullahın sünnetini tatbik etmiştir.Madem Resulullah 9 yaşındaki bir kızla evlendi bu adamında evlenme hakkı yok mu? yani.
          Peygamber bu ümmete en güzel örnek değil mi? İyi ya işte Resulullahı örnek almışlar
          Efendim;

Buradaki yani bu hadislerdeki asil amacin ne oldugunu sezmiyor musunuz ?..

Amac Peygamberi Karalamaktir.
          O#nu dünya Alem e hasa Sapik olarak lanse etmektir.

Cünkü Bu tayfa yani Peygamber evlatlari katillerine " Hazret- Sahabi " diyen tayfa Peygamberimizi Kabe ye sokmayan tayfadir.

Peygamberimizin ve Islam in can düsmanidir.

Daha insanlarimizin anlamalari icin ne olmasi gerekiyor ?..

Bu gün Hristiyan alemi veya Ahlak sahibi olan her insan bu tabloya bakip " Rahatca Sapik bunlar " diyebiliyor.

Haksizlar mi ?..

Gecen Avusturya da bir acik oturumda Hz. Muhammed e Sübyanci diyen bir Kadin karsisinda oturan Müslüman konusmacinin kizmasi üzerine Buhari' nin hadis kitabini verdi..

Adam da sustu..

Yalan dese " Kafir " olacak..

Böyle bir rezalet,böyle bir maskaralik olur mu ?..

Oluyor iste..
          Hayat da en Hakiki Mürsit ilimdir ( Hz. Ali )

Yorum

Hz Haticeyi 40 yaşında gösterdiler. Dul gösterdiler. Masumu dul ile evlendirdiler.
            Aişeyi de 40 yaşında olmasına rağmen 9 gibi gösterdiler. Bu emeviler dine nekadar çok bidat tarihe ne kadar çok yalan bilgi koydular bir bilseniz?
            nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
            noktayı koyacak olan sensin anlasana
            ...

Yorum

[quote author=meshedi313 link=topic=5072.msg29634#msg29634 date=1243075272]
              Aişeyi de 40 yaşında olmasına rağmen 9 gibi gösterdiler.[/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Aişe validemizin 6-9-17-18 ve 24 yaşında evlendiğini savunanların delillerini gördüm. Ama 40 yaşında evlendiğini iddia edenlerin delillerine tanık olmadım. Sizden ricam mümkünse tabi eğer elinizde var ise bunun delillerini yazar mısınız? Yok ise sakıncası yok. Ben araştırır bulmaya çalışırım.

Yorum

Daha insanlarimizin anlamalari icin ne olmasi gerekiyor ?..

Bu gün Hristiyan alemi veya Ahlak sahibi olan her insan bu tabloya bakip " Rahatca Sapik bunlar " diyebiliyor.

Haksizlar mi ?..

Gecen Avusturya da bir acik oturumda Hz. Muhammed e Sübyanci diyen bir Kadin karsisinda oturan Müslüman konusmacinin kizmasi üzerine Buhari' nin hadis kitabini verdi..

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

meshedi kardesim, anlattiklarinin bir kaynagi vardir mutlaka, yalniz "masumu dul ile evlendirdiler" sözleri hakkinda biraz düsünmek icab eder, zira resulullahin dul hanimlarla evliligi yalnizca hz.hatice validemizle sözkonusu degildi...

bu konu hakkinda, resulullahin zevcelerinden ikisini uyaran ayette biliyorsunuz, dul ilk sirada kastedilmekte ve durumu ne olursa olsun, her halükarda daha ahlakli temiz iffetli hanimlari resule verecegini buyurmaktadir...

bu ayet bize dul, bekar, veya daha baska konumlarin degil, resule layik olabilecek hanimlarin daha özel ve farkli yönlerinden bahsediyor...

ayrica diger bir mesele, ümmül müminin aisenin, hz. haticeyi vefaatinden sonra kiskanip, Resulullaha söyledigi sözlerdir, ki bu sözlerde kendisini genc ve bakire olarak tanimlamisti da resulullah buna cok kizmis, hz.haticenin üstünlügünü israrla beyan etmisti! bu hadisin durumunu bilmiyorum...fakat bir cok acidan sihhatine inaniyorum...

sizin yukarida söyledikleriniz tutarli olacaksa, ancak bu ayet ve bu hadisi astiktan sonra bu mümkün olur!

burada en önemli vurgu resulullahin kücük cocukla evlenmis olmasinin imkan harici olusudur.

Yorum

Söz konusu kişi Hazreti Hatice'dir. O Masumların annesi değil midir?
                    Masumların annesinin dul olarak Hz Peygamberle evlenmiş olmasını benim ne aklım ne de kalbim kabul edebiliyor.
                    Şuanda size bu konuda kaynak verebilirim dersem doğru olmaz. Ancak araştırma yapmam gerekecektir.
                    İşin açıkçası benim gibi bir cahilin her konuda araştırma yapması mümkün olmuyor. Bazı konularda sadece âlimlerimizin sohbetlerinden istifade ettiğimiz ve buradaki kabullerimizi âlimlerimizin söylediklerini düşünüp sorgulayıp analiz ettikten sonra benimsediğimiz gerçeği var. O yüzden şuanda size bununla ilgil bir kaynak veya delil yazamam canlar. Araştırmam gerekecektir.
                    Saygılarımla.
                    ...

Yorum

[quote author=meshedi313 link=topic=5072.msg29705#msg29705 date=1243082569]
                      Masumların annesinin dul olarak Hz Peygamberle evlenmiş olmasını benim ne aklım ne de kalbim kabul edebiliyor.[/quote]

Allah razı olsun meşedi. Aynen katılıyorum.

Aşağıda ki linkte yeteri kadar araştırma mevcut.

http://www.welayet.com/index.php?topic=5091.0

Yorum

Allah razı olsun. Çok güzel bir aktarım.
                        ...

Yorum

mufazzal kardesim, linke bende baktim, Allah razi olsun, itirazim yoktur...kastimda bu degildir zaten...

ancak ilgili ayeti biliyorsunuz "eger siz ......Allah O'na dul ve bakire....vs. hanimlar verir" yani bu ayet bize Allah katindan övülmekte olan seylerin öncelikli sartlarini izah ediyor...yalnizca bu kismina karsiyim...

sayet hz.hatice dul bile olacak olsa idi, bu onun faziletinden hic birsey eksiltmeyecekti, tipki aise validemizin bekar olusunun kendisine ekstradan bir fazilet eklemedigi gibi!

umarim simdi daha iyi ifade edebilmisimdir
                          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 21:09.

Yorum

Masumların annesinin dul olarak Hz Peygamberle evlenmiş olmasını benim ne aklım ne de kalbim kabul edebiliyor.
                            ???
                            Dul olmasi masumlarin annesi olmasina mani mi ?

Dul oldugu halde bu kadar faziletli olmasi Allahin bir mesaji olamazmi?

Dullara hor bakildigi icin,bu tabu yikilsin diye secilmis olamazmi?

Mufazzalın ekledigi konuya daha bakmadim okuyacagim birazdan insallah...
                            En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 21:09.
                            Allah Bize Yeter!
                            O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=5072.msg29873#msg29873 date=1243103652]
                              ???
                              Dul olmasi masumlarin annesi olmasina mani mi ?

Dul oldugu halde bu kadar faziletli olmasi Allahin bir mesaji olamazmi?

Dullara hor bakildigi icin,bu tabu yikilsin diye secilmis olamazmi?

Mufazzalın ekledigi konuya daha bakmadim okuyacagim birazdan insallah...
                              [/quote]

Peygamber efendimizin eşlerinden dul olanlar vardı elbet. Ama Hz. Fatımanın annesi olan Hz. Hatice dul değildi.
                              En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 21:10.

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=5072.msg29732#msg29732 date=1243086829]

sayet hz.hatice dul bile olacak olsa idi, bu onun faziletinden hic birsey eksiltmeyecekti, tipki aise validemizin bekar olusunun kendisine ekstradan bir fazilet eklemedigi gibi!

[/quote]
                                hayat akşamlıdır...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X