Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şiilere imamet hakkında bir kaç soru

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Şiilere İmamet hakta Bir kac soru

görmezlikten gelme, verilen delilleri kabullenmeme, kendi inandığını (inanıyorsa) delille ortaya koymama..

bu sıfatları ben sizin gibi kullansam var ya bana ne Muhammedi ispatlayabilirsiniz ne Kur'an'ı ne de sünniliği ne Allah'ı

gerçeği aramayan ama sadece yalanlama üzerine inkar edip hakikatlerin üzerini örtenlere yapılacak bir şey yoktur.. Peygamber s.a.a. bile yapamadı..

küfür üzerini örtmek demektir görmezlikten gelmek hakikatleri saptırmak demektir..

sizin kitaplarınızda 12 halife hadisi geçiyor. bunları şerh edenler bu hadisleri 12 imam hadisleri diye adlandırıp öyle yazıyor öyle anlıyorlar. ve kim bu 12 imam diye size soruyoruz cevap yok..

e biz napalım?

Yorum

Ggg

Yorum

qom_mu_aşk

Allah'a hamd olsun, Kurandan bana 12 rakam nass bulamadınız , hadistede 12 halifenin isimlerini imanın şartından olduğunu bulamadınız.

Sen laf etmeyi seviyorsun onun için imamet hakta bir kaç sorum var.

Masum imamın vazifeleri neden ibarettir ? O ne etmelidir ?

Yorum

[quote author=Osman_ufuk link=topic=21650.msg131387#msg131387 date=1315948420]
          [b]Şia kitaplarından söhbet getmiyor. Ve iyi biliyorum ki sizin kaynaklar ğuluv ile dop doludur.[/quote]

guluvmu? ya sizde hiç olmazsa utanmak bile yok. takiyye yapmadan söyle bakalım kaynaklarınız nasibi ve hariciler konusunda guluv yapmışmıdır? yada şöyle sorayım, sizin kaynaklarınızda Ehli Beyt a.s-dan olan hadislermi daha çoktur yoksa Ehli Beyt a.s düşmanı olan, Ehli Beyt a.s ile savaşan, Ehli Beyt a.s-a lanet eden, onları tekfir eden kişilerdenmi hadisler daha çoktur?

Linkte arapça metn var. Faradu Simtayn muelifi rafidi olan ibn Muttahar al-Hilli ve Tusi gibi alimlerden nakl ediyor.

bu onun Şii olduğu anlamına gelmez. ehli sünnetin en büyük kaynaklarında da Şiilerden hadisler var, hatta ez-Zehebi "eğer bu hadisler atılırsa sünnetin bir kısmı yok olup gider" diyor. şimdi o zaman tüm eli sünnet kaynakları Şiimi oluyor? zaten bu sizde bilinen bir tavırdır, Nesai, Hakim, Ferhan el-Maliki ve s. daha nicelerini Şia, olmadı Rafizi ilan ettiniz, olmadı dövüp öldürdünüz.

Muelif Hamaveyni kendi kitapında diyor :
          والحمد لله الذي ختم النبوّة والرسالة بمحمّد المصطفى الأميّ الأمين المأمون ، وبدأ الولاية من أخيه ، وفرع صنو أبيه ، المنزل من موسى فضيلته النبويّة منزلة هارون ، وصيّه الرضي المرتضى ، علي ـ عليه السلام ـ باب مدينة العلم المخزون

ثمّ ختم الولاية بنجله الصالح (3) المهتدي الحجّة القائم بالحق … وآزره بالأئمة المعصومين من ذرّيّته أهل الهداية والتقوى

Hangi sunni alimi şu sözleri söyler?
          imamların a.s adından sonra "aleyhisselam" demesi onu Şia yapmaz. bu sünnettir ve başta Buhari olmak üzere sizin alimleriniz bunu yapmıştırlar. Ehli Beyt "a.s"-mı yoksa "r.a"-mu?

imam Mehdi a.s hakkındaki sözleri de onu Şia yapmaz. eğer Mehdi a.s hakkında bu sözleri söylemek, onun gayba haline girdiğini, zuhur edeceğini söylemek Şia olmak ise o zaman daha bir çok ehli sünnet alimini, mesela ibni Cevzi, Fahri er-Razi ve daha bir çoğunu Şia ilan etmelisin. mesela Fahri er-Razi diyor ki:

[img width=960 height=600]http://velayet.files.wordpress.com/2011/09/mevlidi-imam-a-s-fahri-er-razi.jpg[/img]

resimde gördüğünüz Fahri er-Razinin "eş-Şecereh Mübarekeh fi el-ensab et-Telbiyyeh" adlı kitabıdır. işaretlenmiş yerde diyor ki:

أولاد الإمام العسكري علیھ السلام
          أما الحسن العسكري الامام فله إبنان وبنتان أما الابنان فأحدهما صاحب الزمان عجل الله فرجه الشريف
          imam Hasan el-Askeri aleyhisselamın evlatları:

Hasan el-Askeri imamdır, onun 2 oğlu ve 2 kızı vardı. Oğullarından biri "Sahib ez-Zaman"dır, Allah şerefli zuhurunu acil etsin....

Fahri er-Razi, "eş-Şecereh Mübarekeh fi el-ensab et-Telbiyyeh", sayfa 78-79

ne diyorsun şimdi? Fahri er-Razi Şiamı? oysa Fahri er-Razi "Tefsir el-Kebir" adlı tefsir kitabında eline her fırsat geçtiğinde rafizilere bolca lanet okuyor, her fırsatını bulduğu yerde reddiye yazıyor.

Yorum

şimdi başlayalım konuşmaya. Allaha hamdolsun biraz vaktim var. konuya geçecek olursak, imamet usuliddindendir ve nass iledir. Ancak, imamların kaç tane olması, sıfatları ve s. gibi konular ise bu ana konunun ayrıntılarıdır. Sözlerimin daha net şekilde anlaşıla bilmesi için örnek vereyim. Şia, Sünni tüm müslümanlar, hatta kafir ve necis olan nasibiler bile Nübüvvetin nass ile ve Usuliddinden olduğuna, aynı şekilde Nebilerin masum olduğuna, 124 bin kişi olduklarına ve s. inanırlar. Oysa Kuranda ne nebilerin a.s sayısı yoktur, bunu sünnetten nass ile öğreniyoruz. Diğer yandan, bir konunun Usuliddinden olması, nass ile olması için o konuda çok ayet olmalıdır, bu konu çok vurgulanmalıdır gibi şartlar yoktur. Örnek olarak yine Nübüvvet konusunu gösterelim. Efendimizin s.a.a sonuncu peygamber olması Usuliddindendir ve bu nass iledir. Ancak bu konuda Kuranda sadece bir ayet vardır. Bu kısa mukaddimeden sonra şimdi konuya geçe biliriz. Diyorsunuz ki, imamet nass ilemidir yoksa istinbatimidir?

Cevap: imamet nass iledir. Delili de bizzat Kurandadır. Kuranda 4 ayette, imamın Allah tarafından tayin edildiği, hakka hidayet edici olduğu, imamet makamının nübüvvet makamından üstün olduğu bildirilmiştir: Bakara suresi 124-cü ayet, Secde suresi 24-cü ayet, Enbiya suresi 72 ve 73-cü ayetler.

hadislerde de bu konu açıkca belirtilmiştir. "imamını tanımadan ölen cahiliye ölümü ile ölmüştür" hadisi hem Şia ve hemde Sünni kaynaklarda ittifak ile gelmektedir. binaenaleyh imamı tanımak iman esaslarındandır.

Yorum

[quote author=Osman_ufuk link=topic=21650.msg131271#msg131271 date=1315780380]
              Bana hadis göster ki, rasulullah (sav) desin ki iman - 12 imama iman getirmektir, ve onların isimleri ile söyleyin. Var böyle hadis ?[/quote]

bu ne biçim bir söz? sen galiba nassın ne olduğunu daha bilmiyorsun. bir şeyin iman esaslarından olması için "bu iman esaslarındandır"mı denilmesi gerekiyor? şu halde Efendimizin s.a.a son peygamber olması iman esaslarından olmasa gerek, çünkü "Muhammed sonra peygamberdir ve bu iman esaslarındandır" diyen bir ayet yoktur Kuranda. aynı şekilde Şeyh Muhammed el-Hanbeli, ibni Kayyim ve daha bir çok aliminiz "Mehdinin zuhuru ehli sünnetin inanç esaslarındandır" demiştir. peki "Mehdiye inanmak inanç esaslarındandır" diyen bir hadisiniz varmı? dahası bin Baaz "Mehdiyi inkar eden kafirdir" diyor.

Yorum

[quote author=Osman_ufuk link=topic=21650.msg131402#msg131402 date=1315954897]
                Ggg
                [/quote]

kkk

Yorum

[quote author=Osman_ufuk link=topic=21650.msg131404#msg131404 date=1315957233]
                  qom_mu_aşk

Allah'a hamd olsun, Kurandan bana 12 rakam nass bulamadınız , hadistede 12 halifenin isimlerini imanın şartından olduğunu bulamadınız.

Masum imamın vazifeleri neden ibarettir ? O ne etmelidir ?

[/quote]

Kur'an'dan sana imametin ve doğru imamı bulup ona uymanın aksi halde öteki dünyada işinin zor olacağının delili olan ayetleri gösterdim.

bu ayetlere ek olarak imamları Allah'ın atadığını ve imametin nübüvvetten bile üstün olduğunu gösteren bakara 124. ayet var. konu geçmediği için sen direk 12 imamı sorduğun için bu geçmedi. bu ayete göre imamet Allah tarafından atanan bir makam olup nübüvvetten bile üstündür. İmamlar İbrahim a.s. soyundan olup masum olanlardan seçilir.

ve Peygamberin 12 halife hadislerine sen farklı bir yorum getirmediğine göre bizim, bunların 12 ehlibeyt imamı olduklarına dair delillerimiz bakidir ve geçerlidir. bunları kabul etmediğine göre sen kitaplarınızda geçen 12 halife hadislerini inkar etmiş durumdasın. Tıpkı imamete imanın şart olduğunu hem de doğru imama inanmanın şart olduğuna dair ayetleri inkar ettiğin hiç hesaba katmayıp imanın şartları arasına almadığın gibi..

bu noktalardan sonra imamların görevleri hakkında sana göstereceğimiz delilleri sadece sen sorduğun için göstereceğiz. yoksa ilmi tartışma usulüne uygun olduğu için değil

yani öylesine.. faydalı olmayacak..

eğer buraya kadar yazdıklarımda inkar ettiğini söylediğim noktalarda itirazın varsa yaz yoksa imamların görev ve niteliklerini ayet ve hadislerden delillerle anlatacağım.

ayetler karşısında sessiz kalıyor bu delillerin üzerini örtüyorsun. hadisler konusunda şiayı sizin eserlerinizden kabul ettiklerinizden ispatlıyoruz. kendi kaynaklarımızdan değil. sense kendi kaynalarında geçen hadisleri inkar ediyorsun..

Yorum

[quote author=Osman_ufuk link=topic=21650.msg131397#msg131397 date=1315953495]

Bu ne ya laf laf laf hakikaten sende ilimi münazara yok

[color=red]ya hu Resulullah (sallalahu alaihi va ala alihi va sallam) acik ve net şekilde bir defa olsun söyledi mi ki : Ey Müslumanlar siz Ali, Hasan , Huseyin , Ali ibn Huseyin, Bakir , Cafer ve.s. İmametine iman getirmelisiniz? [/quote]

Osman_ufuk kardeşim. seninn sünni olmadığına inancım tamdır.
                    [quote author=Osman_ufuk link=topic=21650.msg131404#msg131404 date=1315957233]

[/quote]

soruma boş laflarla değil delillerle cevap ver. aksi halde vahhabi olduğuna kanaat getireceğim.

bana Ehli sünnetin kaynaklarında sahih hadislerle Nisa 59 da ki EMİR SAHİPLERİ' ni gösterebilir misin??
                    [center]
                    ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                    [center]
                    Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                    Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

tekrar söylüyorum lütfen boş boş yazma Resulullah desin ki Emir sahipleri şu kişilerdir.. delilin varsa hadisin varsa yaz yoksa zamanımı alma
                      [center]
                      [center]

Yorum

[quote author=Osman_ufuk link=topic=21650.msg131372#msg131372 date=1315943134]
                        [b] Ben bura gelirken münazara etmeğe gelmiştim ama bana küfür ediyorlar, [/quote]

acaba sana kim nerde küfür etmiş bunu göster yoksa yalancı olursun
                        [center]
                        [center]

Yorum

Yahu, söylemeyeyim, söylemeyeyim diyorum da, bir şairimiz ne güzel demiş, "Desem öldürürler, demezsem öllem". Neyse, konumuza dönelim. Bilirsiniz, bir müddet forumlara yazdıktan sonra pılımı pırtımı çektim internetten. Pasif kullanıcı moduna geçtim, mecbur kalmadıkca da bu modda kalmayı yeğlerim. Kendi çapımızda Ehl-i Beyt için (belki de kendimiz için aslında) birşeyler yapmaya çalışan birisiyiz. Bu konuya baktım da, dün (13.09.2011) başıma gelen bir olayı hatırladım. Arkadaşın biriyle münazara ediyoruz karşı-karşıya, o soruyo ihtilaflı meseleyi, cevabımı kitap-sayfa, hatta bizzat yazının kendisini göstererek veriyorum. Sonunda bu kaynakları tanıdğı birisine danışacağını ve buna göre cevap vereceğini bildirip bitirdi münazarayı. Malumunuz olduğu üzere cevap yerine aklınca mektebimizi çökertecek 'DERS'lerle geldi dün. Derslere şu adresten ulaşabilirsiniz: ixlasla.com/shubheler/235-saqaleyn-hedisi.html#son. Ricası üzerine biraz dinledim. Derste adı geçen şia kaynaklarına (elimde olanlara) baktım. O kaynaklarla ders anlatan arkadaşın söylediklerinin hiçbir alakası olmadığını, dahası iftira olduğunu görünce bu dersi bana öneren arkadaşa durumu açıkladım. Sonuç?!... Evet, anladınız. Koskocaman bir HiÇ. Bunu nedenmi anlatıyorum? Bazı tip insanlar vardır ki, Peygamberimiz (s.a.a.) bile kabr-i şeriflerinden çıkıp anlatsa bunları, sonuç yine aynı olacak. Nitekim kendi zamanında da böyle tipler vardı ve bolca vardı hem de. Korkuyla islama gelenleri de oldu içlerinden tabi ki. Ama, bizde bir söz vardır, tilki rengini değişir, fakat huyunu değişmez. Bu tipler de o devirden miras kaldılar her halde. Amacım kimseye hakaret etmek değil, ama bu gerçeklerin kabul edilmemesini başka türlü açıklayamıyorum malesef.
                          [move]Dünyadan adalet bekleme. Adalet sahibine zulmetmiş olursun.[/move]

Yorum

taassuptan ALLAH'a sığınırım.. Boşuna nefesinizi tüketmeyin.Bunlara bi dünya delil getirsen yine görmezden gelirler,işlerine gelene tâbi olurlar işlerine gelmiyeni hiçe sayarlar. vesselam

....Ancak Allah dilediğine hidayet verir. Doğru yolda olanları en iyi bilen de O'dur" (Kasas 56 ).
                            الــلــهـــم صـــل عــلــى مــحــمــد و آل مــحــمــد وعجل فرجهم

İBRET ALINMAYAN HER BAKIŞ BOŞ,FİKİRLE BİRLİKTE OLMAYAN HER SUSMA GAFLET,İÇERİSİNDE ZİKİR OLMAYAN HER KONUŞMA BOŞTUR.

İMAM ALİ(as)

Yorum

arkadaşlar hepinizden ricam başlığa uygun olmayan yazılar yazmayınız. sadece delilleri aktarmak ile ile yetinelim ki, bu konu imamet hakkında güzel bir konu olsun. bu munazaralar bizim ancak yararımıza olur, ortaya atılan şüpheler cevaplanır, deliller ortaya konur. gerektiğinde de hemen bu başlıktan imamet konusunda gerekli bilgiler elde edile bilir.

Yorum

Ynt: Şiilere imamet hakkında bir kaç soru

Elhamdulillah ki tertemiz Ehlibeyt mektebi herkesin kendi inandığı kaynaklardan ispatlayarak tek hak mektep olduğunu herkese ispat etmiş durumdadır.

bizim gibi cahiller bile burda herkese cevap verebiliyor ve kutsal Şia itikadlarını karşı tarafın kaynak ve yöntemlerine göre ispatlayabiliyorsa varın bu mektebin alimlerini, mektebin İmamlarını düşünün.. İmamı Zaman a.f.'i düşünün..

Hamd olsun.. bu nimetlere.. ki bunlardan sorguya çekileceğiz.. Çünkü Ehlibeyti tanımaktan, ve bu sayede çelişkili, üzeri ötülen görmezlikten gelinen delillerden kaçmaktan tek bu sayede kurtuluyoruz. Çünkü Ehlibeyt nimeti gibi daha temiz akli , bir inanç ve yaşam ilkeleri sistemi mevcut değildir..

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X